Дванайсет години - равносметка и избор

• 61 894
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • BG
Някъде бях срещала минимслни балове за МУ София за медицина, дентална и фармация по първо и второ желание.
Не го намирам, моля ако някоя го има да го постне.

# 496
И на нашите им дадоха дипломите днес. Най-вероятно утре ще попълваме и ние в СУ.

# 497
  • столицата
Балообразуването тази година е различно. А и какво ще ви даде тази информация? Година с година няма еднакви. Пишете от най-желано към ной-малко желано и чакате класиране.
Също така бихте могли да се ориентирате от информацията за броя по-високи от вашата оценки.

# 498
# 499
Нямам идея каква насока ще даде бала за предходна година. Ако имах информация за оценките от матурите по математика, информатика и ИТ, определено би ме ориентирало ..

# 500
Може ли някой да ми каже, ако набора е завършил паралелка с интензивно изучаване на чужд език, но не в езикова гимназия посочено ли е някъде в дипломата, че е такава?

# 501
Това, че езикът е изучаван интензивно, може да се изведе от броя на часовете в 11 и 12 клас, които са посочени в дипломата. Иначе в нея се записва самото наименование на училището, т.е. ЕГ, СОУ и т.н., което не дава директна информация в този случай на Вашия въпрос.

# 502
  • Русе
Може ли някой да ми каже, ако набора е завършил паралелка с интензивно изучаване на чужд език, но не в езикова гимназия посочено ли е някъде в дипломата, че е такава?
  Освен броя часове,  нивото на езика на втората матура и показателят. Мисля че са B1,B1.1 и B2. Езиковите гимназии държат B2. Това се гледа на практика.

# 503
  Освен броя часове,  нивото на езика на втората матура и показателят. Мисля че са B1,B1.1 и B2. Езиковите гимназии държат B2. Това се гледа на практика.
Нивата на езика за ДЗИ не се определят от това дали гимназията е езикова или не. Нивата се определят въз основа дали предметът е бил изучаван интензивно или разширено в първи гимназиален етап и дали е бил във втори гимназиален като ПП или ООП.
Вид подготовкаНиво в XII Клас след интензивно изучаванеНиво в XII клас след разширено изучаванеНиво в XII клас след без интензивно/разширено изучаванеНиво в XII клас при започване на чужд език в IX клас (Втори чужд език)
ООПB2.1B1B1.1A2
ППB2B2B1B1.1

# 504
Да, обаче когато втората матура не е била по език, а примерно МАТ има ли друг начин да се докаже, че езика е изучаван интензивно?

# 505
Къде искате да го доказвате това? Пред кого?

# 506
Здравейте момичета,
имам един малко глупав въпрос. За ТУ София трябва ли се представя Удостоверението от 10 клас?

# 507
  • столицата
Някой успя ли да получи приложението към дипломата на чужд език? Интересно ми е какво точно съдържа приложението. Ние още нямаме и дипломи

# 508
  • sofia
Здравейте момичета,
имам един малко глупав въпрос. За ТУ София трябва ли се представя Удостоверението от 10 клас?
Да. За някои специалности, определени оценки от първия гимназиален етап участват като балообразуващи.
https://priem.tu-sofia.bg/kcfinder/upload/priem/files/podavane-u … ualno_06_2022.pdf

# 509
  • София
Кога излизат първите класирания? Ще чакаме мамите на по-по-най наборите първи да се похвалят. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт