Дванайсет години - равносметка и избор

• 61 884
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • тук-там
Някой успя ли да получи приложението към дипломата на чужд език? Интересно ми е какво точно съдържа приложението. Ние още нямаме и дипломи
Аз пък още по-лаишки да попитам: има приложения на чужд език ли?

# 511
Момичета, а къде смятате да използват децата ви това приложение към дипломата на чужд език?
Дъщеря ми изведнъж се замисли дали да ходи да заявява, че го иска.

# 512
Някой успя ли да получи приложението към дипломата на чужд език? Интересно ми е какво точно съдържа приложението. Ние още нямаме и дипломи
Да синът ми го получи заедно с дипломата.
Съдържа лични данни , общия успех от дипломата , оценките от матурите и номера на удостоверението за първия гимназиален клас.
Няма разбивка на оценките и хорариум.

# 513
  • sofia
Европейското приложение към диплома може да се ползва някъде, където ти искат преведена съответната диплома. За да не се занимаваш и плащаш преводи, представяш приложението.
Такива приложения имат и дипломите за висше образование и пак след заявка ги изготвят.

ПП: Приложенията на дипломите за висше имат описани дисциплините,  хорариума и оценките. Би трябвало и тези за средно да го имат.

# 514
  • София
И Сашето вчера взе дипломата Simple Smile Беше много тържествено и се радвам, че присъствахме. Сега трябва да подава документи в НХА, където окончателно реши да кандидатства. Има възможност за онлайн подаване, но тя държи да отиде на място и да си подаде лично. Не я знам защо, ама щом иска, да иде Simple Smile

# 515
Ох, Ваче, не смеех да питам какво се случва с вашия избор. Но все пак, добре че и в БГ има някакъв избор.
А каква специалност в НХА си е избрала Саша?

# 516
Това европейско приложение е просто неупотребяемо.  Нито са попълнени оценки, нито хорариум. Аз си го представях 1 към 1 на дипломата ...

# 517
  • тук-там
А какво има в него?

# 518
  • София
Ох, Ваче, не смеех да питам какво се случва с вашия избор. Но все пак, добре че и в БГ има някакъв избор.
А каква специалност в НХА си е избрала Саша?
Сценография 🙃 Това беше най-първоначалната й идея. Явно човек от съдбата си не може да избяга 🧐😁

# 519
  • столицата
Привет, имам нужда от още едно мнение как се изчислява средният успех в дипломата. Нашата гимназия пак са омазали нещата и имаме грешно изчислен среден успех по ПП. Същевременно, обаче, крайният успех в дипломата според мен е верен /като го смятам както аз го разбирам, че следва да се изчислява/. Та се чудя дали правилно го изчислявам.
Вземам всички модули по ПП от двете години и изчислявам средно аритметично /тук е разминаването в резултата/. След това изчислявам средноаритметичното от всички ПП и отделно средноаритметичното от задължителните и накрая от тези две стойности изчислявам средноаритметичното и получавам среден успех от дипломата.
Правилно ли  разсъждавам? Моля за съдействие.
Дидева, Русалка и всеки, който е навлязъл в математическите дебри на новите дипломи, моля за съдействие.

# 520
Привет, имам нужда от още едно мнение как се изчислява средният успех в дипломата. Нашата гимназия пак са омазали нещата и имаме грешно изчислен среден успех по ПП. Същевременно, обаче, крайният успех в дипломата според мен е верен /като го смятам както аз го разбирам, че следва да се изчислява/. Та се чудя дали правилно го изчислявам.
Вземам всички модули по ПП от двете години и изчислявам средно аритметично /тук е разминаването в резултата/. След това изчислявам средноаритметичното от всички ПП и отделно средноаритметичното от задължителните и накрая от тези две стойности изчислявам средноаритметичното и получавам среден успех от дипломата.
Дидева, Русалка и всеки, който е навлязъл в математическите дебри на новите дипломи, моля за съдействие.
Аз много старателно четох наредвата и си направих една екселска табличка... Изчисленията ми съвпадат точно с това, което пише в дипломата... Успеха от дипломата = (Средноаритметично ООП+средоаритметично ПП)/2 и съвпада точно с написаното...

Само да се обърне внимание:
по един предмет има в 11 клас 4 модула със стеден успех 5.25 и в 12ти клас 3 модула с успех 5.00, изислява се спреден успех по предмета 5.13 (така се вижда и в дипломата)=1/2*(5,25+5,00), а не 5.14=1/7(сума на оценки по 7 модула).
По предметите с равен брой модули или с еднаква средна оценка за двете години това не се вижда, но при разминаване има ей тези сточнички разлика...

# 521
Аз много старателно четох наредвата и си направих една екселска табличка... Изчисленията ми съвпадат точно с това, което пише в дипломата... Успеха от дипломата = (Средноаритметично ООП+средоаритметично ПП)/2 и съвпада точно с написаното...

Само да се обърне внимание:
по един предмет има в 11 клас 4 модула със стеден успех 5.25 и в 12ти клас 3 модула с успех 5.00, изислява се спреден успех по предмета 5.13 (така се вижда и в дипломата)=1/2*(5,25+5,00), а не 5.14=1/7(сума на оценки по 7 модула).
По предметите с равен брой модули или с еднаква средна оценка за двете години това не се вижда, но при разминаване има ей тези сточнички разлика...
На нас на РД ни пратиха екселска таблица да си смятаме дипломите и е така както смяташ ти

# 522
Имам въпрос към кандидатствалите в ТУ: В заявлението за кандидатстване има само посочени специалностите, никъде не пише държавно - платено, редовно - задочно. Къде мога да се ориентирам?

# 523
  • София
Галимар, точно както е описала Пенева е.При познато дете в НЕГ всичко е точно, проверете пак сметките.

# 524
  • Бургас
Имам въпрос към кандидатствалите в ТУ: В заявлението за кандидатстване има само посочени специалностите, никъде не пише държавно - платено, редовно - задочно. Къде мога да се ориентирам?

Ние подадохме в понеделник, няма никъде избор, просто избираш специалност. Когато въведоха данните към входящия номер си пише редовно.

Общи условия

Активация на акаунт