Вкусете качеството с новото бяло саламурено сирене на Président

  • 39 740
  • 258
  •   1
Отговори
# 180
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
  • Мнения: 13 222
Мъфини със сирене

Лесна и бърза рецепта, а вкуса е божествен!
1ч.ч кисело мляко
2 яйца
5с.л. олио
1 пакет бакпулвер (слагам на Др.Йоткер)
1/4 ч.л сода
1ч.ч. брашно
150гр. нстрошено сирене Президент
сол на вкус.

Разбиваме яйцата, олиото, солта и киселото мляко.Към тях прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и содата.Добавяме и натрошеното ситрене.Исипва се в предварително намазнена форма за мъфини (12 броя) и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.

# 181
  • Мнения: 61
Брациговски милинки
ПРОДУКТИ :
1 кубче прясна мая, 750 мл.прясно мляко, 1 кг. бяло брашно, 1 яйце, 200 грама сирене, 150 гр.масло и 100 мл.олио
ПРИГОТВЯНЕ
Разтвори маята в млякото с малко захар и сол.
Забъркай тесто от брашното, млякото, яйцето.
Накрая добави 100 гр. натрошено сирене.
От тестото оформи с ръка малки като орех топчета, който топвай в разтопеното масло и олио и подреждай не плътно едно до друго в тава.
Остави ги да втасат
Отгоре залей останалото масло и олио и 100 гр. натрошено сирене
Печи в предварително загрява фурна на 200 градуса за 35 минути.

# 182
  • Бургас
  • Мнения: 435
С President правя мариновано сирене : сиренето нарязвам на бучки, колкото хапка. В буркан редувам сирене, оваляно в риган или мащерка, пресен босилек, чесън на скилидки,  маслини. Заливам със зехтин екстра върджин и затварям буркана. Оставям няколко дни в хладилника да се овкуси, въпреки че рядко оцелява повече от два.

# 183
  • София
  • Мнения: 669
През лятото обичаме да хапваме по-леки неща и сиренето присъства на всяко ядене. Предлагам нашето любимо предложение за лека вечеря:
 ❤️ Препечени филийки, намазани с масло Президент и сирене Президент
❤️ Салата от нарязани розови домати, покрити с натрошено сирене Президент и поляти с чесново олио

# 184
  • Мнения: 1 905
Сирене по шопски в гювече.
Продукти
Чушки – 2 бр., Сирене – 300 гр., Яйца – 2 бр., Домати – 2 бр., Люти чушки – 4 бр., Магданоз, Сол, Черен пипер, Масло – 50 гр.
Начин на приготвяне
Във всяко гювече поставяме по 20 гр. масло, добавяме парче сирене. Печем чушките., Обелваме ги и почистваме. Нарязваме чушките на едро. Разпределяме ги по равно в двете гювечета. Отново поставяме сирене. След това домати и отново чушки и сирене. Домата нарязваме на резенчета и нареждаме най-отгоре. Поръсваме с черен пипер и магданоз. Счукваме по 1 яйце във всяко гювече. Печем на 220° за 20 мин.

# 185
  • Мнения: 2 793
Запеканка с картофи, бекон, сметана и масло Président
Продукти : картофи - 2 - 3 бр., бекон - 200 г, нарязан на фино, кашкавал - 200 г, яйца - 2 бр., сметана - 200 г за готвене, масло Président - 150 гр. Магданоз - 1/2 връзка
Начин на приготвяне : В намаслена тавичка нареждаме ред картофи, нарязани на тънки колелца. Ръсим с кашкавал и редим ленти бекон. Върху него следва още един ред картофи, после кашкавал, бекон и отново картофи. Отгоре ръсим с кашкавал и заливаме с двете разбити яйца ,  сметана и масло Président. Покриваме с фолио и печем запеканката около 50 мин. до готовност на картофите. Махаме фолиото и запичаме до приятен златист загар. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

# 186
  • Мнения: 14
Бърза закуска/баничка със сирене Président – като за непрофесионалисти Simple Smile

5-6 филии стар хляб или сухари, 2 яйца, 100 г сирене Président, 100 г кашкавал настърган, 40 г масло Président, кис.мляко 3 с.л., 1 с.л. вода, сол 1 щипка.
В намазана с масло тава се реди плътно хляб, сместа от останалите продукти се разбива и се изсипва. Пече се около15 мин на 180 градуса. Аз ползвам еър фрайър.


Скрит текст:
 

# 187
  • Мнения: 1
Здравейте! Ето я и моята рецепта със сирене президент:
Мъфини със сирене
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
2/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 бакпуловер1 1/2 ч.ч. сирене
1 ч.л. сода
В купа се разбиват яйцата с киселото мляко. Отделно смесваме содата с две с.л. кисело мляко и го добавяме към сместа. След това добавяме олиото, брашното, което сме пресяло със бакпуловера. Разбъркваме добре. Най-накрая добавяме сиренето, което сме натрошили. Отново разбъркваме и изсипваме във формички. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Успех на всички!

# 188
  • Мнения: 40
Сирене по шопски в гювече.
Във всяко гювече поставяме по 20 гр. масло, добавяме парче сирене President, печени чушки, нарязан домат, поръсваме с черен пипер и магданоз, счукваме по 1 яйце във всяко гювече.
Печем на 220° за 20 мин.
Добър апетит!

# 189
  • София
  • Мнения: 3 525
Баница със сирене President! ❤️

В купа разбиваме 3 яйца, натрошаваме 400 гр. Сирене. Добавяме 1/2 кисело мляко и разбъркваме добре. Върху корите за баница слагаме малко олио и разпределяме от сместа. Завиваме по 2 кори и слагаме в тавата. И така докато не свърши плънката. Печем на 200 градуса до запичане. 5 минути преди изваждане напръскваме с малко вода и оставяме да се допече. След изваждане на баницата, покриваме с кърпа или покривка. Оставяме да изстине и хапваме с удоволствие! 🌷🌷🌷

# 190
  • Мнения: 4 823
Кашкавалено-сиренени бухтички

200 гр. кашкавал настърган
100 гр сирене President настъргано
2 яйца
1 пакетче бакпулвер
4-5 лъжици брашно

Сместа се държи в хладилник, може и за малко във фризер. Правят се топчета и се овалват в смлян царевичен корнфклейкс, най-обикновен.
По принцип рецептата е за пържене във фритюрник, но аз ги правя на фраер и заради това са бухтички, че губят форма във фраера😉

# 191
  • Мнения: X
Бяло сирене най-обичам да го ям натюр без нищо.

Най-често с бяло сирене приготвям:
•  4 джъмбо яйца разбити в нитробулет
•  200гр сирене намачкано с разтопено масло
•  Червена, зелена, жълта чушки бел нарязани на ленти
•  няколко розички броколи/ карфиол
Всичко изброено по горе го смесвам в силиконова тава за печене и пека до златисто в ейр фраер на 180С.

# 192
  • Мнения: 513
Селски хляб със сирене
Необходими продукти за тестото:
вода - 210 мл хладка
кисело мляко - 1/3 ч.ч.
захар - 2 ч.л.
сол - 1 и 1/2 ч.л
яйца - 1 бр.
олио - 1 с.л.
брашно - 600 г
суха мая - 7 г
Необходими продукти за плънката:
сирене Президент - 150 г-натрошено
масло - 50 г
Посочените продукти се слагат в контейнера на хлебопекарната в реда, в който са написани.
Аз настройвам машината на програма месене и втасване /без печене/ за 1 кг.
След първия звуков сигнал на машината по желание може да се добавят 10-15 г микс от семена.
Когато тестото е втасало, се изважда върху набрашнен плот и се измесва ,като към тестото се добавяте на етапи натрошеното сирене и малки парченца масло .Оформете кръгъл хляб, поставете го в средата на по-голяма застлана с хартия тава. Печете хляба в предварително нагрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

# 193
  • Мнения: 45
4 плочки краве сирене
50 г краве масло
2-3 домата
2 люти чушки
4 яйца
сол и черен пипер

Намаслете 4 гювечета и покрийте дъното с домати, нарязани на филийки. Отгоре сложете чушката, нарязана на ивички. Подправете на вкус. Нарежете сиренето на плочки и го разпределете в гювечетата. Изрежете място в средата и поставете вътре по 1 яйце. Поставете във фурната за 20-ина минути. Аз ги пека направо без капак, за да може сиренето да се разтопи, а яйцето да стегне.

# 194
  • Мнения: 1
Питка със сирене и кашкавал
Необходими продукти за тава с размери 26 см
за тестото:
150 мл. топло прясно мляко
2 яйца (отделете единия жълтък)
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
7 гр.суха мая
3 с.л. кисело мляко
4 с.л. олио
 450-460 гр. брашно (пресято)
за оформяне и пълнеж:
50 гр. краве масло
250 гр. сирене
250 гр. кашкавал
за поръсване:
сусам
Начин на приготвяне:
В хлебопекарната  сложете всички продукти за тестото. Пуснете на програма месене. След като е готово тестото го преместете на плота и отрежете част от него (аз отделих 80 гр.), останалото тесто разделете на 8 равни части.
Разточете всяка част (без тази, която сте отделили в началото) в кръг с дебелина около 3 мм. 1/4 от кръга нарязвам на ивици ,ще се
урентирате  по снимките слагам пълнежа и навивам в кръг.
Покрийте с фолио и оставете за повторно втасване.
След това намажете с отделения жълтък, разбит с 1 с.л. прясно мляко, поръсете със сусам и изпечете в предварително загрята фурна за около 40-45 минути. В началото пекох на 180°C, с включени горен и долен реотан, без вентилатор. След като хвана златиста коричка намалих фурната на 150°С. Пряз цялото време пекох на най-ниското ниво.
След като се изпече я извадете от фурната, напръскайте леко с вода и покрийте с кърпа за около 10-15 минути.

Общи условия

Активация на акаунт