Вкусете качеството с новото бяло саламурено сирене на Président

  • 39 753
  • 258
  •   1
Отговори
# 165
  • Сливен
  • Мнения: 5 342
Моята рецепта е за Сиренови хапки .

300 грама краве сирене Président.
50 грама галета
50 грама царевично брашно
2 яйца

Нарязваме сиренето на кубчета.Първо оваляме в царевичното брашно,след това в яйце и най-накрая в галетата.Слагаме хапките в хладилник,за 20-30 минути,за да се стегнат. След което изваждаме,оваляме пак в яйце и пържим в нагорещено олио.

# 166
  • Мнения: 1 139
Определено една от любимите леки и бързи вечери е за баница!!!
Смесват се извара и сирене, едно яйце, кофичка кисело мляко с лъжица сода и малко олио.
Всичко се смесва, взимат се къпани кори, по които се слага малко масло и от приготвената смес. Кората се навива и след като се нареди в тавата останалата смес се изсипва отгоре.

# 167
  • София
  • Мнения: 12 780
Патладжанени рулца с кайма на фурна

 800 г патладжан
 300 г кайма
 50 г шунка
150 г сирене Président
1 бр. яйце
30 мл олио
 сол
За соса:
 800 г домати
1 глава лук
 30 мл олио
 подправки по избор
 сол
За поръсване:
 30 г сирене пармезан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Патладжанът се нарязва надлъжно без да се бели, посолява се и се оставя да се отцеди горчилката. След това се изплаква с вода, подсушава се, маже се с олио и се пече на грил-тиган.
Сосът се приготвя като лукът се запържва в олиото, добавят се доматите, нарязани на дребно. След като заври, се оставя на огъня 30 минути, като по средата на варенето се слага солта. Накрая се добавят подправките.
Каймата се смесва с яйцето, нарязаните на дребно шунка и сиренето. Във всяко парче патладжан се слага от сместа с каймата и се завива на руло.
На дъното на тава се сипва половината от доматения сос. Отгоре се нареждат плътно едно до друго патладжанените рулца. Върху тях се изсипва останалата част от соса и се поръсва с настърган пармезан. Пече се на 200С градуса около 30 минути.

# 168
  • Мнения: 18
Аз все съм на диета и затова ще Ви кажа как използвам всеки ден сирене Президент. Шопска салата- домати, краставици, магданоз, кромид и обилно количество настъргано сирене Президент. Не е необходимо овкусяване на салататс, за да се осети по добре вкусът на продуктите. Да Ви е сладко.

# 169
  • Мнения: 2 332
Вкъщи обожаваме сирене! Хапваме и за закуска, и в салати, и за мезе, печено в пергамент, баница със сирене, панирани сиренце, Сирене по шопски....десетки вкусотии със сиренце.Напоследък обаче започнах да експериментирам в различни варианти едно много бързо и лесно мезе, а именно- Топчета от сирене⚪
Приготвяне: сиренето се намачква с вилица, добавям 1ч.л.зехтин. И тук вече според вкус и предпочитание може да се импровизират различни вкусове.Добавям ситно нарязан копър, кора от лимон или семена( сусам), червен пипер, нарязани орехи и сушени плодове... Разбърква се много добре сместа, оформят се топчета с големина на орех и се овалват отново според вкуса и предпочитанията. Лесно, вкусно и същевременно изискано!

# 170
  • Мнения: 1 116
Пудинг от тиквички със сирене:
Продукти:
Тиквички - 1, 250 кг
Сирене - 120 г настъргано
Галета - 1 ч.ч.
Краве масло - 125 г
Прясно мляко - 250 мл
Копър - 1/3 връзка
Яйца - 4 бр.
Черен пипер
Сол на вкус

Обелени и настъргани на ренде тиквичките се посоляват и оставят да се изцедят около 30 минути. След това се задушават с малко масло.
Прибавя се галетата, дребно нарязания копър, 80 гр. от настърганото сирене и черен пипер.
След това се добавят прясното мляко и разбитите поотделно белтъци и жълтъци.

Сместа се разбърква и изсипва в намазана с масло тавичка, поръсва се с останалото сирене и с останалото масло.

Пече се 30/40 минути във фурна с умерена температура (180-200 градуса).

# 171
  • Мнения: 198
Питка с краве сирене President

 Продукти
За тестото

    брашно + за доомесване - 700 гр - 1.46 лв
    прясно мляко - 300 мл - 0.87 лв
    яйца - 2 бр - 1.03 лв
    олио - 3 с.л. - 0.17 лв
    пудра захар - 2 с.л. - 0.13 лв
    суха мая 14 грама - 2 пакетчета - 0.98 лв
    сол - 1 ч.л.

За плънката

    краве сирене President - 400 гр - 9.86 лв
    яйца - 3+1 бр - 2.06 лв
    магданоз - 1 връзка - 0.60 лв
    пресен джоджен - 1 връзка - 1.29 лв
    олио - 80 мл - 0.46 лв

 Инструкции
За тестото

    Към хладкото мляко прибавете маята и захарта, разбъркайте и оставете на топло да се активира.
    През това време в голяма купа разбийте 3 яйца със солта и към тях прибавете олиото и вече шупналата мая. Разбъркайте добре, прибавете брашното на порции и бъркайте, за да се получи меко тесто.
    Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете много добре. Сложете го в набрашнен съд, покрийте с домакинско фолио и оставете на топло да втасва. Готово е, когато утрои обема си.
    Извадете втасалото тесто върху набрашнен плот, премесете го, за да извадите въздуха от него, и го разделете на 7 равни части. Всяка топка разточете на кора с овална форма с дължина около 30 см. Намажете кората с олио, разточете следващата и я сложете върху първата. Намажете с олио и продължете така докато разточите всички 7 кори.
    Вземете една кора, разпределете от плънката по дължина и завийте на руло. Рулото навийте на охлюв и сложете в центъра на дълбока тава и диаметър 34-36 см, покрита с хартия за печене. Направете същото с всички кори и подредете охлювите около центъра.
    Оставете питката на топло да втаса за около 25-30 минути, след което я намажете с разбито яйце.
    Печете на 180 градуса за около за 45-50 минути, като регулярно проверявате готовността с клечка за зъби или дървено шишче.

За плънката

    Няколко минути преди тестото да е напълно втасало, пригответе плънката. В купа разбийте яйцата и към тях добавете ситно нарязаните магданоз и джоджен, както и натрошеното краве сирене President.
    Разбъркайте всичко много добре и оставете встрани.

# 172
  • Мнения: 1 020
Панирани сиренца
за панировката:
2 яйца
галета
Нарязвам сиренето на парченца подфодящи за паниране. Овалвам ги в галета. Потапям в разбитите предварително яйца и пържа в силно загрято олио.

# 173
  • Мнения: 355
Макарони със сирене и тиквички

Сварете 400 г макарони, след което ги отцедете. В голям тиган загрейте 2 с. л. зехтин, 1 ситно нарязана глава червен лук и запържете за около 3 минути. Добавете 4 настъргани на едро тиквички и 2 счукани скилидки чесън. Задушете на умерен огън за 2 минути и добавете макароните. Разбъркайте внимателно, сипете 150 г квасена сметана. Сервирайте порциите, поръсени със саламурено краве сирене Président и доовкусете с предпочитаните от вас подправки и добавки. Добър апетит!

# 174
  • Мнения: 2 793
Панирани топени сиренца Président
Продукти  : Топено сирене Président, брашно - за овалване, конфлейкс - натрошен за овалване, яйца - 2 броя
Начин на приготвяне
Сложете топените сирена в камера, докато се втвърдят. След това ги обелете. Овалвам ги в брашно, яйца и накрая ситно смлян корнфлейкс и ги изпържнам в сгорещена мазнина. Може да използвате и фритюрник, за да си направите панирани сиренца.

# 175
  • Мнения: 10
 Еклери с крема сирене Président 
 
Продукти:

200 мл прясно мляко 3,5% Président
100 мл вода
5 яйца
2 ч.ч. брашно
Сол
70 г масло Président
70 мл олио
200 г крема сирене Président
3 с.л. майонеза
Черен пипер
да го приготвите:

    В тенджера слагаме млякото, водата, солта, олиото и маслото и кипваме.
    Добавяме брашното наведнъж, като разбъркваме, докато тестото стане на топка и започне да се отделя от стените.
    Оставяме да почине 10 минути и започваме да прибавяме яйцата едно по едно, разбърквайки до пълното им абсорбиране
    Изсипваме тестото в пош и го шприцоваме в тава върху хартия за печене на малки топчици
    Печем ги в предварително загрята фурна на 220˚С, докато се зачервят и увеличат обема си. Вадим ги и ги охлаждаме. Режем ги по средата.
    В купа разбиваме майонезата с крема сиренето и подправяме с черен пипер и сол. С получената смес мажем долната половинка и похлупваме с капачето.

# 176
  • Matera Italy
  • Мнения: 67
Обичаме и консумираме ежедневно млечни продукти. Със сирене правя една "детска" супа-наричам я така, защото я правеха в дет.кухни - храна за най- малките.
Млечна супа със сирене и фиде
1 морков, лук, масло 30 г, пр.мляко, 150 мл, сол, 1 шепа фиде, 150 г сирене натрошено. Варят се първо зеленчуците във вода, после се прибавя масло, пр.мляко, фиде, сиренето е най-накрая.

# 177
  • Мнения: 294
Ето и една от любимите ми рецепти Simple Smile
Разядки със сирене: с масло и сметана
Необходими продукти за 4 порции:
200 г сирене
40 г краве масло
2 с.л. квасена сметана
2 скилидки чесън (или малка глава кромид лук)
черен и червен пипер

Начин на приготвяне:
Към добре намачканото сирене се прибавят маслото, сметаната, счуканият чесън (или настърганият на ситно лук). Сместа се подправя на вкус с черен и червен пипер и се разбива добре, след което се поставя върху пергаментова хартия и се оформя като салам. Готовата разядка се оставя в хладилника, за да се втвърди. Използва се за приготвяне на сандвичи или се поднася нарязан на кръгчета заедно с други студени закуски или ордьоври.

# 178
  • Мнения: 3 293
Солени мъфини

3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно (+ още малко да стане гъсто като за мъфини)
1 ч.л. сол
добавки - сирене, маслини, кисели краставички, кашкавал, салам

Рецептата е от блога ми https://www.krasimi.com/2022/02/soleni-myfini-s-maslini.html там има и снимки на готовите мъфини Simple Smile

# 179
  • Мнения: 66
Вкусни и лесни соленки!
200гр. кисело мляко с разтворена в него 1ч.л.сода
250гр. сирене
150мл. олио
1/4ч.л. сол
400гр. пресято брашно
Всичко се омесва, оформят се малки топчета с помоща на лъжица.
Поставят се в тавичка, покрита с хартия за печене
Печем на 200 градуса.
А най- много обичаме сиренцето,, поръсено на Шопска салата и пържени картофки!

Общи условия

Активация на акаунт