Вкусете качеството с новото бяло саламурено сирене на Président

  • 39 757
  • 258
  •   1
Отговори
# 150
  • Сф
  • Мнения: 12 039

Баница със сирене Президент- уникално вкусна става с това сирене! ❤️
Продукти:

350-400 гр. кори за баница

5 яйца

400-500 гр. кисело мляко

1 чаена лъжичка хлебна сода

100 мл. олио

300-400 гр сирене Президент

Начин на приготвяне:

1. Яйцата се разбиват в дълбока купа и към тях се добавя киселото мляко, като отново се разбива добре получената смес. Към сместа се прибавят чаена лъжичка хлебна сода и олио – 100-150 мл. в зависимост от грамажа на корите. Последно към вече разбърканата смес в купата се прибавя натрошеното сирене

2. Тавата се намазнява с олио и в нея започват да се редят корите – на дъното на тавата се поставят две кори, като те трябва да стоят рошави, а не да се сгънат на две и да се покрие точно дъното на съда. Трябва корите да стоят нагънати и на неравномерни вълнички

3. Двете кори на дъното се заливат с около 1 черпак от приготвената смес. Отново се редят 2 кори и се заливат със смес и така до приключването на корите и сместа. Най-отгоре на баницата също трябва да се се сложи от сместа за заливка. Излива се  по малко от заливката и отстрани по ръба на тавата, за да не остане суха баницата в краищата й.

4. Баницата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

След като се извади от фурната се напръсква  с малко студена вода и тавата се завива с кухненска кърпа отгоре за 5 минути.

# 151
  • Мнения: 106
Вкъщи доста често правя гювечета, когато бързам и когато съм на режем. Обикновено ги приготвям с каквото има в хладилника, но любимата ми рецепта е със сирене Prèsident - Сирене по мераклийски.

Продуктите за два броя са:
200 г сирене Prèsident
2 яйца
1 голям домат
1 чушка
2- 3 гъби печурки
1/2 глава лук
1/2 наденица ( друг колбас)
шепа кашкавал
1/2 ч.л. червен пипер ( сладък или лют)   олио

На дъното на гювечетата слагаме малко олио/зехтин и нарязания на кубчета лук. Отгоре разпределяме половината от сиренето на кубчета. Овкусяваме с малко червен пипер, а след това редим: нарязаната чушка ( аз използвах и червена и зелена), доматите, още малко сирене, наденицата, гъбите и кашкавала. Пъхаме във фурната - аз винаги слагам в студена фурна, все пак са глинени съдове и пускам на 200 градуса. Пека общо около 30 минути, като малко преди да ги извадя окончателно, чуквам по едно яйце и поръсвам с още малко червен пипер. Връщам във фурната за още една минута или само докато яйцето леко се запече - препоръчам да оставите жълтъка леко рохък.
Добър апетит!

# 152
  • София
  • Мнения: 1 940
Бързи сиренки, които правя почти всяка събота /или неделя/:
кофичка кисело мляко + сода
2 яйца
1 кафена чашка олио
брашно около 2 чаши - като бъркам преценявам
накрая слагам натрошено сирене около 200-300гр.
гребвам с лъжица и тавичка
отгоре парченце масло и парче кашкавал
пека в умерена фурна

# 153
  • Мнения: 3 279
Разядка със сирене "Президент" и печени чушки
зоо гр сирене "Президент"
250 гр майонеза
3 с.л сметана
печени чушки/може и от буркан/ нарязани на ситно
пресен зелен лук, мента/или магданоз, копър/
Сиренето се натрошава с вилица и се обърква със сметаната, майонезата и печените чушки. Добавят се зелени подправки според вкуса.
Върви чудесно върху препечена филийка!

# 154
  • Мнения: 1 599
Кексчета със сирене
Необходими продукти:
2 яйца
80 милилитра стопено масло
120 милилитра кисело мляко
200 грама сирене
180 грама брашно
1 чаена лъжичка сол
10 грама бакпулвер
20 грама копър
Приготвяне:
Разбийте яйцата със солта в малка купа, докато станат на пяна, добавете стопеното масло и разбитото кисело мляко. Разбийте.
Добавете натрошеното сирене.
В отделна купа смесете всички сухи съставки. Брашното, бакпулвера и копъра.
Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте с шпатула, докато получите гладко тесто. Тестото е доста гъсто.
Напълнете формите на ¾ от обема им.
Поставете формата с кексчетата в предварително загрята фурна но 170°С за 25-30 минути.

# 155
  • Мнения: 2 159
Макарони на фурна
•   500 г макарони
•   300 г сирене
•   1л. прясно мляко
•   5 яйца
•   1ч.ч. пълна захар  /220гр/
•   80 г масло
•   1-2 ванилена захар

Макароните (500 г) се сваряват в подсолена вода до пълна готовност, а след това се измиват със студена вода и се отцеждат.
Яйцата (5 бр) се разбиват и към тях се добавят натрошеното сирене (300 г), захарта и прясното мляко (1 л.). Разбърква се добре и в тази смес се изсипват макароните. Разбъркват се.
Тази смес се изсипва в намаслена тавичка и отгоре се нарязва твърдото масло (80 г). Десертът се слага да се пече на 180 градуса за 60 минути, докато се зачервят макароните.
По желание тавата се изважда и се поръсва с няколко лъжици захар и се връща обратно във фурната, за да се карамелизира.

# 156
  • Мнения: 791
Любима рецепта със сирене напоследък е панирано сирене.
Необходимите продукти са според зависи от количеството, което искам да направя.
Нужни са: финни кори за баница, сирене, олио и яйца, сол. Много подходящо за рецептата е сирене President, тъй като се запазва на плочка и не се чупи.
1. Желаното количество сирене се нарязва на плочки около 1 см. Големината на плочката е по избор.
2. Взима се 1 кора за баница и се разрязва на 2 или 4 в зависимост от големината на плочката сирене.
3. Всяка плочка се увива в кора. Който обича да се усеща вкуса повече като на баничка, може да увие в повече кора.
4. В купа се разбиват 1-2 яйца с щипка сол.
5. Всяка завита плочка се потапя в яйцето и се пържи в сгорещено олио. След изваждане се поставят върху кухненска хартия, за да се поеме излишната мазнина.
6. Панираното сирене сервирам със салата от розови домати.

# 157
  • Мнения: 112
Чушки бюрек, или както ги наричаме по моя край пипер бюрек.
Точни количества нямам всичко правя на око.
Сирене Президент, извара , яйца, магданоз, печен пипер (чушка) и домат. Разбивам добре яйцата, добавям сиренето,изварата и магданоза и пълня пиперките. Доматчето го изрязвам и слагам капаче. Пържа в сгорещено олио като овалвам преди това в брашно и след това в яйца.

# 158
  • Мнения: 5 421
Милинки със сирене Président

За тестото - около 600 - 700 г брашно, 1 пак.суха мая 8 г или половин кубче прясна мая, топло пр.мляко 200 мл, 1 с.л.захар,100 мл вода затоплена - в нея се сипват захарта и маята и се покрива за 10 мин, 1 яйце, 1 ч.л. сол, 50 мл олио или разт.масло;
- около150 - 200г сирене за плънка на топчетата; от готовото втасвало 50 мин тесто се с намазнени с олио /масло пръсти се късат парчета, разстилат се в дланта, слага се сирене и се оформя топчето.
- разтопено масло, сол и галета (може и сминдух, червен пипер, ако обичате) за намазване и поръсване отгоре.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 17:50 от *Камея

# 159
  • Мнения: 1 208
Обичам много салата от:
Краставици
Нахут от буркан
Сирене на едри бучки
Маслини
Копър
Сол и зехтин

# 160
  • София
  • Мнения: 20 258
Сирене във фолио със захрин, мащерка, сушен домат

# 161
  • Мнения: 332
Панирани сиренца с корнфлейкс със сладко от боровинки

Продукти
3 кутии топено сирене President (на триъгълничета)
2-3 яйца
брашно
корнфлейкс
олио
сладко от боровинки

Начин на приготвяне:
Корнфлейксът се натрошава. Яйцата се разбиват. Сиренцата се потапят в студена вода с лед за десетина секунди, след което се овалват последователно в брашното, разбитите яйца и натрошения корнфлейкс. Пържат се в силно сгорещено олио - по 1 минута от всяка страна. Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервират се със сладко от боровинки.

# 162
  • Мнения: 10 638
Точно този сезон си навивам често лозови сармички с пълнеж от ориз, сирене, яйце, пресен лук
и малко копър.
Една приятелка добавяла и малко счукани орехи. С добавката не съм пробвала, но моите
сервирам с кисело мляко.

# 163
  • Мнения: 2 319
Солени гофрети със сирене и кашкавал

Продукти:
2 яйца
50 грама краве сирене Президент
50 грама кашкавал
3 супени лъжици олио
125 милилитра вода
125 милилитра прясно мляко
200 грама бяло пшеничено брашно
1/2 пакет бакпулвер

Начин на приготвяне:

В подходящ съд чуквам двете яйца и ги разбивам. Прибавям млякото, смесено с водата и олиото. Разбърквам отново. Прибавям натрошеното сирене и настъргания кашкавал. А за най-накрая оставям брашното, смесено с бакпулвера.
След като сместа е готова, изсипвам от нея в гофретника, затварям и пека.
Резултатът е вкусна домашна закуска по всяко време с Президент!

# 164
  • Мнения: 2 793


Бързи мекици - сиренки
Необходими продукти
брашно - 4 ч.ч. (при необходимост още половин чаена чаша), сол - 1 ч.л., захар - 2 с.л., мая - 1 с.л. суха, вода - 2 и 1/2 ч.ч топла, сирене Président, олио - за пържене
Начин на приготвяне
Продуктите се смесват до получаване на много гъста каша - тесто. Оставя се да втаса, в голям съд, за да не може да излезе тестото. Готовото тесто е лепкаво и трябва бързо да работите с него. Разточва се на тънко блат и се посипва със сирене Président половината след което се захлупва с останалата половина от блата. Пържи се в дълбок съд с гореща мазнина . Готовите мекици- сиренки,  оставям на салфетка или кухненска хартия за оттичане на мазнината. Може да се посипят със пудра захар или консумират със сладко.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 07:01 от Paperina

Общи условия

Активация на акаунт