
Баница със сирене Президент- уникално вкусна става с това сирене! ❤️
Продукти:
350-400 гр. кори за баница
5 яйца
400-500 гр. кисело мляко
1 чаена лъжичка хлебна сода
100 мл. олио
300-400 гр сирене Президент
Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват в дълбока купа и към тях се добавя киселото мляко, като отново се разбива добре получената смес. Към сместа се прибавят чаена лъжичка хлебна сода и олио – 100-150 мл. в зависимост от грамажа на корите. Последно към вече разбърканата смес в купата се прибавя натрошеното сирене
2. Тавата се намазнява с олио и в нея започват да се редят корите – на дъното на тавата се поставят две кори, като те трябва да стоят рошави, а не да се сгънат на две и да се покрие точно дъното на съда. Трябва корите да стоят нагънати и на неравномерни вълнички
3. Двете кори на дъното се заливат с около 1 черпак от приготвената смес. Отново се редят 2 кори и се заливат със смес и така до приключването на корите и сместа. Най-отгоре на баницата също трябва да се се сложи от сместа за заливка. Излива се по малко от заливката и отстрани по ръба на тавата, за да не остане суха баницата в краищата й.
4. Баницата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
След като се извади от фурната се напръсква с малко студена вода и тавата се завива с кухненска кърпа отгоре за 5 минути.

