Вкусете качеството с новото бяло саламурено сирене на Président

  • 39 759
  • 258
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 5 421
От дете се храня с тестени закуски със сирене. Сиренето е продукт, без който не можем. Дори филийките, намазани с лютеница или пастет, поръсваме със сирене. Стар фасул (боб яхния) също консумираме с натрошено сирене.  А любими са ми питките, които баба ми приготвяше.
Тесто се омесва от 200 мл прясно мляко, 100 мл вода, пакет суха мая, 1 к.л. сол, 1 с.л. захар, брашно около 600 г. От втасалото тесто се разточват две кори, върху едната се ръси натрошено сирене, разстила се втората кора отгоре и се нарязват правоъгълници. Краищата се слепват, за да не изтече плънката при пърженето, възможно е и да се пекат във фурна. Плънката може да се обогати с разбито яйце или шунка, филе. Ако се пекат питките, мажат се със смес от  разтопено масло с галета и сол.

# 136
  • Мнения: 213
Моята любима рецепта е огретен:
Необходими продукти:
картофи - 1.5 кг
яйца - 3 бр.
прясно мляко - 300 мл
сирене - 300 - 400 г
кашкавал - 100 г

Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и варят. След като се сварят се режат на тънки кръгчета.

В тава се слага 1 ред картофи, 1 ред сирене, черен пипер и сол и така се редуват докато най-горния ред трябва да е картофи.

Яйцата и прясното мляко се разбиват и се заливат върху картофите. Пече се за около 30 минути на 180 градуса, като преди да е готов се изважда, настъргва се кашкавал и се слага за още 7-8 минути да се запече.

# 137
  • Мнения: 637
Мъфини със сирене

Продукти:
за тестото
брашно - 500 гр
олио - 100 мл.
мая - 1 пакет суха
сол - 1 ч.л.
захар - 1 ч.л.
прясно мляко - 200 мл
яйца - 1 бр.

За пълнежа: - сирене 300гр.
Други:   сусам за поръсване, 1 яйце и 20 гр.олио за намазване

Пресяваме брашното, като го разделяме на на две части. С едната част от него си забъркваме маята със захарта и млякото /леко затоплено/, за да активираме маята, когато шупне, я прибавяме към останалото брашно и добавяме останалите продукти за тестото.

От тестото оформяме 12 топчици /моята фома за мъфини има толкава гнезда/, намазваме  формата за мъфини.
Натрошаваме сиренето.
 
 Разточвамеме топките в гръгла или елипсовидна форма, единият край на кръга /ако е елипса по дългата част/ разделяме на летнички, слагаме сиренто в цялата част и започваме да завиваме на руло -от пълнежа към ресничките, после рулото го завиваме във формата на "охлюв"/розичка и поставяме във формата за печене, повтаряме процедурата и останалите топки. Аз използвах хартиени капсули за мъфини, изглеждат по-добре и не залепват във формата.

Готовотие мъфинчета намазваме със сместа от едно яйце и олио и отгоре поръсваме със сусам.
Печем на 180 граса, в предварително загрята фурна. Около 10-15 мин.

Бон апети!

# 138
  • Мнения: 1 204
Вкусен Солен Кекс 😋

 Брашно - 2 ч.ч + 1/2 ч.ч
 Бакпулвер - 1 бр
 Сирене - 350 гр.
 Кашкавал - 150 гр
 Сол - 1 или 2 щипки
 Яйца - 2 бр
 Кисело мляко - 400 гр
 Олио - 150 мл

Пресяваме брашното и бакпулвера в купа . В друга разбиваме яйцата и олиото , до получаване на хомогенна смес , след това добавяме и млякото . Разбъркваме добре и добавяме брашното с бакпулвера. Слагаме сиренето и кашкавала .
Форма на кекс се омазнява с олио и поръсва с брашно , след това се добавя сместа.
Изпичаме в предварително загрята на 200 градуса фурна , за около 25 Мин.
Приятен апетит !

# 139
  • на последния етаж
  • Мнения: 10 011
Много обичам сирене по шопски, особено сега, в топлото време. Ето как го приготвям.

Продукти за 1 гювече:
около 150 гр. бяло саламурено сирене,
1/2 средна глава лук,
1 яйце,
1 среден домат,
около 25 гр. масло,
червен пипер,
1/3 ч.л. ситно нарязана люта чушка

за декорация стрък магданоз и малка люта чушчица

Намажете гювечето по дъното и стените с масло.
Нарежете на ситно лука и го изсипете на дъното на гювечето. Отгоре разпределете нарязаното на парчета сирене (може плочка с дебелина около 1 см.).
Поръсете сиренето с червен пипер и с около 1/3 ч.л. ситно нарязана люта чушка.
Отгоре наредете нарязаният на шайби домат.
Най-отгоре разпределете около 25 гр. чисто масло, нарязано на 3-4 парченца.
Похлупете с капака на гювечено и запечете във фурната за около 20-тина минути.
Извадете от фурната чукнете отгоре яйцето и върнете във фурната за кратко, до готовност на яйцето.
Поднесете украсено със стръкче магданоз и малка люта чушчица отгоре.
Да ви е сладко!

# 140
  • София
  • Мнения: 952
Вкъщи много обичаме домати със сиренце. Лесно, бързо, вкусно! Доматите се нарязват на филийки, нареждат се в голяма чиния, отгоре се нарежда сиренето, нарязано на плочки и се залива със зехтин. Добавя се босилек и воала!

# 141
  • Мнения: 735
Гръцка салата със сирене Президент

2-3 средно големи домата
1 краставица
1 зелена чушка
няколко черни маслини
100гр сирене President
Лук
Риган
Зехтин

Доматите и краставиците се нарязват на едри парчета, а чушките и лука на шайби.
Сиренето President се нарязва на кубчета.
Добавят се маслините и зехтина и се поръсва с риган!

Добър апетит!

# 142
  • Мнения: 92
Гювече със сирене и червени чушки

Начин на приготвяне
Загряваме олиото в тиган и в него задушаваме нарязания лук и чушките. Подправяме ги със сол и черен пипер. Когато омекнат, ги поставяме в намаслени глинени гювечета. Добавяме натрошеното сирене и чукваме по 1 яйце. Запичаме във фурна на 180° C, докато се сготви яйцето, и поднасяме.

# 143
  • София
  • Мнения: 12 780
Баница на пури със сметана и сирене Président

500 г кори за баница
За сместа за намазване:
 1 бр. яйце
 100 мл прясно мляко
 100 мл олио
 5 г бакпулвер
За плънката:
 3 бр. яйца
 1 ч.л. сол
 200 г сирене Président
 7-8 с.л. заквасена сметана

В две отделни купи се забъркват продуктите за сместа за намазване и за плънката. Взима се един лист от корите за баница и се намазва само с олио. Върху него се слага втори лист и се намазва със сместа. Слага се трети лист, намазва се със сместа и в единия край по ширина се слагат 3-4 с.л. от плънката. Прави се малко прихлупване от двете страни на дългата част, за да не изтича плънката и след това се навива на пура. Подреждат се в намазнена тава. Отгоре се намазват с остатъка от сместа за мазане, a след това се разпределя остатъка от плънката. Пече се в предварително загрята фурна.

# 144
  • Мнения: 426
Здравейте,

Имаме много любими рецепти със сирене, на ежедневна база хапваме сирене.

Ето една оттях:

Картофени кюфтета

1 кг картофи

2 стръка пресен лук ( 1/2 глава стар лук )

2 с.л. олио за запържване на лука

3 яйца

1 ч.л. сол

смлян черен пипер на вкус

4 стръка магданоз

150 гр. сирене Президент

200 мл олио за пържене на кюфтетата

1/2 чаша брашно за паниране

 

За соса
1 кофичка кисело мляко - 400 г
3 с.л. майонеза
1 ч.л. чесън на прах
50 г орехови ядки
2 с.л. ситно нарязан магданоз
сол на вкус

# 145
  • Мнения: 2 793
Качамак с масло Président
Продукти : Качамак 350 гр. , масло Рrésident - 230 гр., балканска чубрица на вкус, червен пипер / бибер/ леко пикантен - 1 с.л., сирене - 360 гр. дижонска горчица - 1 ч.л.
Начин на приготвяне : Във вряща и подсолена вода /около 1/2 л/, добавям качамака на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
Когато сместа се сгъсти, добавям натрошеното сирене и отстранявам съда от котлона. Разсипвам сместа в купички. Загрявам маслото и добавям червеният пипер, чубрицата и горчицата. Пълня във всяка купичка па 1-2 с.л.

# 146
  • Перник
  • Мнения: 2 265
Баница със сирене и спанак

# 147
  • Мнения: 720
Огретен от картофи, тиквички и краве сирене Président

5-6 средни картофа
2 тиквички
200 гр. бяро краве сирене Président
4 яйца
150 гр. кашкавал
Олио/зехтин, магданов, сол, чубрица, черен пипер, чесън, пишено сирене

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета като за мусака. Тиквичките също. Слагат се в тавичка, добавя се сол на вкус, щипка черен пипер, 1-2 скилидки чесън, заливат се с малко олио и се добавя около 1 чаена чаша вода. Пече се в загратя фурна на 200 градуса. 

В отделен съд се разбиват яйцата, натрошава се кравето сиренеPrésident , добавя се чубрицата, пушенето сирене, магданоз. Изсипва се сместа в тавата и се пече докато станат готови яйцата.

Накрая се настъргва кашкавала и тавичката се връща във фурната за доизпичане.

# 148
  • Мнения: 29
Сандвичи с яйца и сирене
За 4сандвича:
2 яйца
Сирене
Масло
Филиите се намазват с масло. Яйцата се разбиват с натрошеното сирене. Сместта се нанася върху филиите. Пекат се на парти грил или във фурната.

Сиренки
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко - 200гр
100 гр сирене
50 мл олио
1ч.л. сода
Брашно за гъста смес.

Содата се разтваря в кис. мляко. Яйцата се разбиват, добавя се кис. мляко, олио и сиренето. Сместта трябва да е гъста. Сипва се с лъжица върху тавичката и се пече.

А най обичаме да си намажем филии с масло и отгоре са си сложим сиренето. Simple Smile

# 149
  • Мнения: 475
Краве сирене, нарязано на кубчета, се слага да престои в зехтин с подправки-чубрица, черен пипер, риган, чесън.

Общи условия

Активация на акаунт