Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вкусете качеството с новото бяло саламурено сирене на Président

  • 9 548
  • 258
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 11 572
Мъфини със сирене и масло.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца - 2 бр.
прясно мляко - 1/2 ч.ч.
кисело мляко - 1 с.л.
сирене - 150 г натрошено
масло - 1/3 ч.ч. разтопено
сол - 1 ч.л.
захар - 1/2 ч.л.
куркума - 1 - 2 щипки
мая - 1 ч.л. суха
брашно
масло - за намазване
сусам - за поръсване

# 31
  • Мнения: 9 973
Бързи мъфини-банички, лесни и вкусни.

Продукти за 12 броя:
4 яйца
100 г кисело мляко
1/2 каф.л. сода бикарбонат
щипка сол
2 с.л. олио
100 г сирене, може и малко повече
6-7 листа кори за баница/ предварително извадени за няколко часа от пакета, за да се изсушат/

Разбийте с вилица яйцата. Добавете киселото мляко със содата, солта, олиото и натрошеното сирене. Натрошете в сместа корите за баница и разбъркайте добре.
Напълнете до 3/4-ти от обема им гнездата в силиконови форми за мъфини и изпечете на 180 градуса до готовност.

# 32
  • София
  • Мнения: 174
Освен традиционната баница, много обичам да готвя корейски нудели към които добавям сирене и пресен домат. Като цяло лятото живея на сирене и домати.

# 33
  • Мнения: 1 149
Разядка
5-6 червени печени и белени чушки
200 гр краве сирене
100 гр кисело мляко
200 гр майонеза
шепа орехи
сол
черен пипер
чесън по желание
Всичко се смила в блендера и се хапва с малки филийки

# 34
  • Мнения: 767
Моята любимо ястие със сирене "Президент" е сирене по шопски. Количеството продукти е според броя на гювечетата . Нужни са ни масло, лук ,сирене " Президент", яйца, сол и подправки на вкус.
Намазваме гювечетата с масло.
Нарязваме 🍅 на тънки шайби , а  лука на ситно и го разпределяме по дъната на гювечетата.

Подреждаме нарязаните домати по ръба на гювечетата. Ако останат домати, ги нарязваме на малки кубчета и ги посипваме по дъното. Сиренето нарязвам  на малки парчета и ги подреждам  върху лука и по стените, така че да остане малък отвор за яйцето.

Поръсваме с риган, черен пипер и сол на вкус. Запичаме за около 20 мин в загрята фурна на 200°C без капак,след което  и чукваме яйцата в отворите. Пожелание може да се поръси  леко с кашкавал около яйцето.

Допича се капак за още около 10 мин.

# 35
  • Мнения: 102
Моята рецепта е запечено сирене с мед и орехи.

Продуктите са 200 гр сирене, 2 супени лъжици масло, 1 супена лъжица олио, 3 супени лъжици мед (може и повечко, ако обичате повече сладко, като нас) и орехи на вкус.

Качественото сирене е важно, за да може при термичмата обработма да остане цяло.
В тиган се разтапя кравето масло и малко олио. След като мазнината се загрее, сиренето се нарязва на филийки и се слага в горещия тиган. Запича се за около 3-4 минути от едната страна. Добавя се една супена лъжица мед. Обеъщат се филийките сирене, за да се запекат и от другата страна. Добавят се и ореховите ядки в тигана. След още 2-3 минути сиренето се сваля от котлона, залива се с останалия мед заедно с орехите.
Невероятно вкусна храна!

# 36
  • Мнения: 17 676
Когато имам в къщи хубаво сирене като Prеsident, задължително правя любимите ми рулца от тиквички със сирене:
200гр. сирене Президент
2 тиквички
пресен копър
1-2 скилидки чесън
1-2 с.л. майонеза
малко олио за намазване на тиквичките
Тиквичките се белят, нарязват на филии с дебелина 1 см. посоляват се и се оставят да се изцедят.
Намазват се с малко олио, и се запичат на скара или на сух тиган на котлона.
Докато се цедят тиквичките, намачкваме сиренето и чесъна, смесваме ги и добавяме копъра и майонезата.
В единия край на лентата изпечена тиквичка слагаме от сместа, и я завиваме на рулце.
Накрая подреждаме рулцата като красиво ветрило в чинията, и поръсваме с малко копър. В компанията им върви малко бяло вино:

# 37
  • Мнения: 31
Ще предложа рогчета със сирене.
Продукти:
1/2 кг брашно
125 г краве масло Président
4 с.л. кисело мляко
100-150 г краве сирене Président
2 яйца
1/2 кубче мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
Маята се поръсва със захар и 1 ч.л. брашно, налива се 120 мл топла вода и рабърква, оставя се за 10 минути да втаса.
Пресява се брашното и се добавя сол. Оформя се кладенче в него се счупват 2 яйца и белтъка на третото. Жълтъкът се запазва за намазване накрая. Добавя се кисело мляко, 100 гр. разтопено масло и втасалата мая. Омесва се меко и еластично тесто. Оставя се за 30 минути да почине покрито с фолио.
Втасалото тесто се разделя на 10-12 еднакви по големина парчета и всяко се разточва в елипсовидна форма. В средата се поставя по една, две лъжици натрошено сирене.
Затварят се краищата навива се на рулце и се оформя рогче.
Готовите рогчетата се оставят да втасат за още 30 минути. След това се намазват с разтопено масло и жълтъкът, разбит с една лъжица вода. Печкат се в предварително загрята до 180 градуса фурна за 20-25 минути.

# 38
  • Мнения: 1 896
Хубавите сирена вкъщи предпочитаме за директна консумация в салати и сандвичи, с минимална обработка.
Например "принцеси" с яйце и сирене:

4 филии хляб
2 яйца
50гр. сирене
масло за намазване
чубрица за поръсване

Разбиваме яйцата, добавяме натрошеното сирене и разбъркваме до сгъстяване. Получената смес разстиламе върху филиите, предварително намазани с масло. Поръсваме ги с чубрицата и печем във фурната на горен реотан до готовност.

# 39
  • Мнения: 2 205
Редовно през почивните дни приготвям бързи Содени питки (Добруджанки, Мързеливи питки и всевъзможни още наименования):

1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
натрошено сирене - около 300 грама
сол на вкус

Всичко се обърква до получаването на не много твърдо тесто. Оформяме топки и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна - около 25мин. Simple Smile

# 40
  • София
  • Мнения: 425
Много любима рецепта за бърза вечеря или обяд.

Сирене в хартия
120 г сирене
100 г кашкавал
1 парче свинско филе
1 домат
Зехтин
Червен пипер
Чубрица

Върху хартия за печене се нареждат едно върху друго плочка сирене, парче кашкавал, филето, няколко резена домат, полова се с малко зехтин и се овкусява с червен пипер и чубрица. Хартията се завива на пакетче и се пече за 10-15 минути във фурната.

# 41
  • Мнения: 839
Любимата ми рецепта със сирене President е "Сирене по шопски" - бърза, лесна и много вкусна рецепта.
Необходими продукти:
яйца - 1 бр.
сирене - 100 г
домати - 1 бр.
краве масло - 1 ч.л.
чубрица - 1 щипка
магданоз - 1 клонка
На дъното на гювече слагаме маслото. Домата нарязваме на филийки и ги нареждате върху маслото. Нарязваме сиренето на плочки.
Върху доматите поставяме плочките сирене, като поръсваме с чубрицата. Така повтаряме до свършването на сиренето.
След това покриваме с капака на гювечето и го поставяте в студена фурна. Включваме на 200 градуса и печете 20 минути.
След като минат 20-тина минути вадим гювечето от фурната, махаме капака и чукваме яйцето. Поръсваме с пресен магданоз. Връщаме сиренето по шопски отново във фурната и печем, докато яйцето стане готово.

# 42
  • Мнения: 431
Солен кекс със сирене

Необходими продукти:
4 бр. яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
½ ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
150 г сирене
Начин на приготвяне:
Содата се слага в киселото мляко, разбърква се добре и след като шупне се прибавя към разбитите яйца. Добавят се олиото, брашното и натрошеното сирене. Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Изсипва се във форма за печене (кексова с дупка или продълговата за хляб), предварително намазнена и набрашнена (или облечена с хартия за печене).
Пече се в загрята на 190 градуса фурна за около 40-50 минути. Проверява се с дървена клечка – забучва се в кекса и ако излезе без полепнала по нея смес, кексът е готов.

# 43
  • Мнения: 507


Баница със спанак и сирене

Кори за баница ( използвах 2 броя ръчно точени от пекарна)
300 гр спанак
200 гр сирене
2 яйца
250 гр кисело мляко
1/4 ч.л сода за хляб
25 гр масло

Спанакът се измива, нарязва и задушава,  с една лъжица масло. След, което се оставя да изстине. Яйцата, натрошеното сирене, киселото мляко и содата се разбъркват добре. Към тях се прибавя спанакът, за да не се разводни сместа, течността от спанака не се слага. Всяка кора се намазва с разтопено масло, в средата и се слага от плънката и се навива на руло, след което се прехвърля в тава, застлана с хартия за печене. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, до златисто.

# 44
  • Мнения: 12 487
Соленки

220 г меко масло
1 ч.ч. настъргано краве сирене Президент
1 ч.ч. настърган кашкавал
1 ч.ч. кисело мляко + 1 пакетче (10г) бакпулер
3 ч.ч. брашно

сух риган за поръсване
1 яйце за намазване

Разбийте мекото масло, заедно с настърганото сирене и кашкавал. Изсипете пакетчето бакпулвер в чаената чаша с кисело мляко. Разбъркайте добре и изсипете киселото мляко в сместа. Разбъркайте. Накрая добавете брашното и омесете, докато получите меко тесто. Покрийте с фолио и оставете тестото да почине, задължително два часа в хладилник. Загрейте фурната на 180 градуса. Постелете голяма тава с хартия за печене.
Извадете тестото и го разделете на 6 равни топки. Разточете първата топка на кръг с дебелина 3 мм. Разрежете кръга на 8 триъгълника по диагонал. Навийте всеки триъгълник на кифличка, от широката страна към тясната. Подредете кифличките в тавата на разстояние една от друга.  Намажете ги с четка с разбито яйце и поръсете със сух риган.
Печете 13 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна. По същия начин навийте и изпечете и останалите кифлички.

Общи условия

Активация на акаунт