Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вкусете качеството с новото бяло саламурено сирене на Président

  • 9 548
  • 258
  •   2
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 2 453
Бързите сиренки, които децата обожават

2 яйца;
2 пълни ч.чаши кисело мляко;
2 може и малко повече ч.чаши брашно;
400 гр. сирене
1 равна ч.л.червен пипер,
малко чубрица
сол
1 пълна ч.л.сода
малко оцет;
олио 2-3 суп.лъжици.

След като се забърка, тестото трябва да е лепкаво и плътно.С лъжица се слага в тавата постлана с хартия за печене.Върху всяка топчица се слага малка бучица масълце.Пече се на предварително загрята на 190-200 гр.фурна. Стават кремаво кафеникави.

# 16
  • Плевен
  • Мнения: 763
Любима и лесна рецепта, която разгръща богатия вкус на прекрасното сирене Президент!
Яйчна салата
4 сварени яйца, 200г сирене президент, 200г майонеза
Настъргват се сварените яйца, сиренето и се обърква с майонезата. Лесно, вкусно!

# 17
  • София
  • Мнения: 22 034
Доматена салата с мус от сирене

Продукти
800 г микс от домати (розови, червени, черни)
1 глава червен лук
100 г маслини Каламата
50 мл зехтин
30 мл балсамов оцет
1/4 връзка див лук
сол на вкус
орехи за поръсване

За муса:
1/2 ч.л. желатин
200 г сирене  Président
100 мл течна животинска сметана
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1. За муса разтворете желатина в 30 мл студена вода. Настържете сиренето на едро ренде.

2. Загрейте сметаната на котлона заедно с настърганото сирене. Бъркайте докато се разтопи.

3. Добавете желатина и след това дръпнете от котлона и пасирайте. Приберете в хладилника да стегне за 30 минути. След това извадете на стайна температура и разбийте с телена бъркалка, за да влезе въздух.

4. Овкусете със стрит с малко сол на паста чесън, листенца мащерка и бял пипер.

5. Доматите за салатата нарежете на различни по големина и форма парчета, а червения лук – на полумесеци. Смесете ги в купа. Прибавете нарязания на ситно див лук. Подправете с балсамов оцет, зехтин и сол.

6. В чиния сложете от овкусената доматена салата, добавете маслините, сложете от муса и поръсете с натрошени орехи. По желание украсете със стръкове див лук.

# 18
  • София
  • Мнения: 9 701
Солен кекс

Продукти:
2 ч.ч. брашно
1бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. мащерка
черен пипер на вкус
4 яйца
1/3 ч.ч. кисело мляко
1/3 ч. л. сода
1/3 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. кашкавал на кубчета
1/2 ч.чл натрошено сирене "Президент"
1/2 ч.ч. нарязана на ситно шунка+луканков салам

Приготвяне:
Загрейте фурната на 180гр.
Смесете сухите продукти (брашното, бакпулвер, сол, черен пипер, мащерка).
Отделно разбиваме яйцата, прибавяме киселото мляко, в което сме сложили содата. Добавяме олиото. Прибавяме на мести от брашнената смес. Сложете шунката и луканковия салам, кашкавала и сиренето. Смесете добре.
Изсипете тестото в намаслена и поръсена с брашно форма.Печете около45 мни. като проверявате с клечка и ако я извадите суха - кекса е готов. Охладете преди да извадите от формата.

Забележка: Може да добавите маслини и други подправки. Аз поръсих с настърган кашкавал какса, малко преди да го извадя от фурната.

# 19
  • София
  • Мнения: 1 176
Любима ни е баница със сирене
1  пакет кори за баница
5 яйца
400 г кисело мляко
400 г сирене
100 мл. олио
1 ч.л. сода

Яйцата се разбиват в дълбока купа и след това към тях се добавят киселото мляко и содата. Отново се разбива. После се добавят олиото и натрошеното сирене и сместа се разбърква старателно.

В намазана с олио тавичка се редуват готови кори за баница и няколко лъжици от плънката. Важно е плънката да се разпредели така, че баницата да не остане суха в краищата си.

Това се прави до изчерпване на количествата, като баницата се завършва с ред от заливката. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 до 45 минути. След като се извади от фурната, се напръсква с малко студена вода, покрива се с вестник и кърпа и се оставя за 5 минути. След това се реже на парчета и се сервира.

# 20
  • Пловдив
  • Мнения: 8 950
Най-често у нас сирене се яде със салата от краставици и домати или само нарязано на кубчета и полято със зехтин и наръсено с червен пипер.
но преди два дни си направих кето баница със сирене
4 яйца, 200 гр. крема сирене, 1 бакпулвер, 20 гр. разтопено масло, 3 с.л. кокосово брашно, 200 гр. бяло сирене.
разбивам белтъците на сняг с малко сол, разбивам жълтъците с крема сиренето, маслото и бакпулвера, добавям и кокосовото брашно. След това с шпатула добавям внимателно и белтъците. Накрая добавям и натрошеното бяло сирене. Разбърквам добре, слагам във форма, покрита с хартия за печене и във фурната на 180 градуса за около 30 минути или докато ми хареса загарът. 

# 21
  • Мнения: 3 689
Най-най-най-любимата рецепта и храна на всички у дома- Баница, която става разкошна със сирене President.
точени кори-400 грама
яйца- 4 броя
кисело мляко- 1 кофичка
сирене- 300-400 грама
олио- 3/4 ч.чаша
сода- 1 чаена лъжица.
Разбъркват се яйцата (предварително извадени от хладилника), киселото мляко, изварата / сиренето, ½ чаена чаша олио и содата за хляб.
В намазнена тавичка слагаме 1-2 листа от корите, върху които част от сместа с няколко капки олио. Отгоре отново- два листа от корите и отново от сместа, а накрая олио. Повтаряме процедурата в тази последователност докато корите и сместа свършат.
Печем баницата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути, докато баницата придобие златист цвят

# 22
  • Мнения: leet
Любимата ни рецепта е за баница, разбира се. Не приготвям по съвсем точни мерки, но горе долу е нужно това : 1 кисело мляко, 4 яйца, 600-700гр сирене Президент, 1 пълна ч.л сода бикарбонат, 300-400мл прясно мляко, 300-400гр краве масло, 1 пакет кори за баница.
Содата се гаси в млякото, добавят се яйцата и натрошеното сирене. Всяка кора намазвам с разтопено масло, слагам от сместа и навивам в тава на вита баница. С останалото масло намазвам отгоре и заливам с прясното мляко. Пека на 180° в загрята фурна до готовност и после си облизваме пръстите.

# 23
  • софия
  • Мнения: 2 334
Любимо ми е картофено кюфтета.
1 килограм картофи
200 гр. Сирене
1 яйце
Сол, черен пипер.
Картофите се сваряват и намачкват, добавя се яйцето, сиренето и подправките. Сместа се охлажда в хладилник. Оформят се кюфтета, които се овалват в яйца и брашно и се пържат.

# 24
  • Бургас
  • Мнения: 10 565
Това е рецептата ми за солени мъфини:
    2 яйца
    2ч.ч. брашно
    1 и 1/2ч.ч. натрошено сирене
    1 пакетче бакпулвер
    2/3ч.ч. олио
    1ч.ч. кисело мляко
    50г настърган кашкавал

Сирене си хапваме и самостоятелно, на салати, пълнени чушки с яйца и сирене, баница...

# 25
  • Мнения: 673
Патладжани със сирене
Сварете патладжаните в подсолена вода, за да омекнат леко. Извадете ги и ги сложете в цедка да се отцедят. След това ги разрежете на 2 половини и с лъжица издълбайте вътрешността им.

Смесете сметаната, сиренето, лука, яйцата, целината, черния пипер и солта. С получената плънка напълнете патладжаните и ги наредете в намазнена тава.

Залейте с малко олио и печете в умерено загрята фурна за 20-30 минути.

# 26
  • In Neverland
  • Мнения: 263
Любима ни е една нетрадиционна "пица" със сирене Президент. Когато бързам да направя вечеря това ме спасява. Рецептата е 1/2 кубче мая, 1 чаша вода, 1 супена лъжица олио, 2 чаши брашно и сол. След като стане лепкаво тесто го разстилам в намазнена тава, намазвам с доматен сос и поръсвам обилно със сирене. Разбира се може да се сложат и много други неща отгоре, но на нас по този начин най-много ни харесва. Печем в загрята фурна и се наслаждаваме на страхотния вкус.

# 27
  • София
  • Мнения: 1 821
Не съм по сложните многокомпонентни рецепти. Горе-долу 3 неща с краве сирене правя вкъщи : домашна препечена юфка със зехтин и сирене, овчарска салата и пурички с шунка.
За пуричките използвам качествена шунка от бут на слайсове, а количеството плънка е съобразно търсения брой готови пурички.
Важни са пропорциите : 50% фино натрошено краве сирене Президент, 25% крема сирене Президент, 20 процента домашно приготвена майонеза и 5% нарязани на ситно бейби кисели краставички 🙂
Bon appetit

# 28
  • Благоевград
  • Мнения: 456
У дома много обичаме сиренки. Винаги използвам тази лесна рецепта:

Сиренки

2 ч.ч. и половина брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 яйце
1/2 ч.ч. олио
250-300гр. краве сирене "Президент" ( ние обичаме със повече сиренце)

От готовата смес се оформят големи топчета/ не е задължително, може и просто да изсипем сместа в тавичка/. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-30 минути.

# 29
  • Мнения: 5 552
Любими са ни солените мъфини, за които са необходими:
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
350 гр. сирене
2 яйца
1 коф. кисело мляко
100 гр. разтопено масло + 50 мл олио
кашкавал
Брашното и бакпулвера се пресяват и се добавя натрошеното сирене. Разбиват се яйцата, млякото и маслото. Двете смеси се объркват хубаво с лъжица, след което се пълнят формичките за мъфини. Поръсват се с настърган кашкавал. Печем на 180гр. около 30 минути.

Общи условия

Активация на акаунт