Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 745
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 895
  • Варна
Никъде не съм казвала, че е обещавал на депутати от ИТН тях да прави посланици. Клюката беше само, че е обещавал посланически постове. Дали на самите депутати или на техни хора - това вече не знам. Не съм присъствала на разговорите Grinning  Както вече написах - приех го просто, като клюка, която споделих тук и до там. Сега ми направи впечатление, че статията доказва клюката. Толкова от мен, като информация Simple Smile
На подобни твърдения им се вика: "Един лъже, друг маже"

# 11 896
  • Beyond the Frontiers
Кои са поразиите на Петков?
Това, че спря изтичане на публични средства в джобовете на няколко човека ли?
Сега никога няма да чуете за далаверите с инсинераторите, с удълбочаването на плавателните канали във Варна и т.н. и т.н.
Ех, да имахме читав главен прокурор!

Е айде де. Толкова обещания се дадоха от кой ли не, че като дойде на власт ще махне Гешев, те си заминаха - той си е още на поста. Чакаме следващите със същите обещания. Но подозирам, че специално ДБ няма да стъпят на тази платформа повече - видя се, че нямат капацитета.

А относно изтичането на средства и всикчи останали грехове на по-предишните управляващи - аз така и не видях нищо доказано, освен празни приказки. А накрая, като не извадиха нищо, минаха пак на приказките за кюлчетата и пачките. Така и не разбрах къде в закона пише, че нямаш право в нощното шкафче да имаш кюлчета и пачки. И определено ли е някъде какво точно трябва да съдържа едно нощно шкафче.
Който има достатъчно акъл да краде 10, че и повече години, в огромни мащаби, има достатъчно акъл и да го оформи и покрие юридически.
И съм била свидетел на врътките при обществените поръчки.

# 11 897
Скрит текст:
Сега никога няма да чуете за далаверите с инсинераторите, с удълбочаването на плавателните канали във Варна и т.н. и т.н.

Е айде де. Толкова обещания се дадоха от кой ли не, че като дойде на власт ще махне Гешев, те си заминаха - той си е още на поста. Чакаме следващите със същите обещания. Но подозирам, че специално ДБ няма да стъпят на тази платформа повече - видя се, че нямат капацитета.

А относно изтичането на средства и всикчи останали грехове на по-предишните управляващи - аз така и не видях нищо доказано, освен празни приказки. А накрая, като не извадиха нищо, минаха пак на приказките за кюлчетата и пачките. Така и не разбрах къде в закона пише, че нямаш право в нощното шкафче да имаш кюлчета и пачки. И определено ли е някъде какво точно трябва да съдържа едно нощно шкафче.
Който има достатъчно акъл да краде 10, че и повече години, в огромни мащаби, има достатъчно акъл и да го оформи и покрие юридически.

Е, айде сега, то тези врътки да не са само по времето на ГЕРБ. И аз съм била свидетел на врътки при обществените поръчки по времето на НДСВ и тройната коалиция и как се определя кой ще спечели и кой не. Да не говорим, че цяла една администрация, начело с изпълнителна директорка, която тогава беше на 31 години, бяха хора на НДСВ. Аз бях една от малкото случайно попаднали там. Нагледах им се и на схемите, и на глупостите, и на това как изпълнителната директорка купи сграда за 29 млн лв, която не струва и половината от тази сума. ГЕРБ я махнаха от поста, но най-интересното е, че ПП-тата я върнаха на същия този пост. И не, не казвам, че не си върши добре работата - говоря за врътките които ставаха по нейно време. Сега не знам дали още е така, но се съмнявам да не е.

# 11 898
Скрит текст:

Дали има акъл или плаща добре, не е важно. Кражбите обаче са изпипани и вероятността да бъдат разобличени е нищожна.
Наистина чакам с любопитство, кой ще е този, който ще може да направи такова разкритие, водещо до наказание на виновните.

Цитат
... врътки да не са само по времето на ГЕРБ.
И защото все има някой, някога замесен в подобна дейност, макар и "врагове", взаимно се пазят.

# 11 899
Очаквате новия НАПаджия, да разследва нещо:)))). Та той е бил разследван за злоупотреба с милиони. Комфорт трябва да осигури, на тези, които злоупотребяват. Нека не бъдем наивни.
Курс към Русия и статуквото, се случва.

# 11 900
  • София
Оф, не ви ли омръзна вече с тази Русия? И кое е статуквото? ГЕРБ и ДПС ли?
Киро и другарката Нинова бяха по-непрозрачни и от статуквото. И то само за едни 6 месеца.
4200 т. оръжие сме изнесли с благословията и подписа на другарката от не-статуквото, докато се кълнеше, че един патрон не е изнесла. А Киро сътвори най-голямата енергийна криза, изпълнявайки сляпо поръчения. Ами благодаря за тази промяна! Не вярвах, че някога ще го кажа, но предпочитам статуквото вече пред тези, дори не знам как да ги определя.

# 11 901
Докато мислим за завои на Запад или на Изток, ще продължим да копаем дъното. Единствената посока, в която следва да се движи всяко наше правителство, е посоката на интересите на България, на гражданите ни и на бизнеса. - Кънчо Стойчев, социолог.

# 11 902
Те интересите ни зависят от лавиране между големите. Затова е политика, а не Женския пазар.

# 11 903
Нали  "големите" са избрани от хора, като най-доброто от всичкото.

# 11 904
  • Варна
Очаквате новия НАПаджия, да разследва нещо:)))). Та той е бил разследван за злоупотреба с милиони.
Нямам идея какъв е случая, но всеки може да бъде разследван. Обикновено такива разследвания се ползват за натиск. Когато има доказателства и/или присъда е друга работа.
ГЕРБ я махнаха от поста, но най-интересното е, че ПП-тата я върнаха на същия този пост. И не, не казвам, че не си върши добре работата - говоря за врътките които ставаха по нейно време. Сега не знам дали още е така, но се съмнявам да не е.
Показателно  - ГЕРБ са си сложили свой човек да блажи.
НДСВ бяха докарани от БСП и се коалираха, ПП бяха докарани от Радев се коалираха с БСП.  Открийте разликите.

# 11 905
ГЕРБ я махнаха от поста, но най-интересното е, че ПП-тата я върнаха на същия този пост. И не, не казвам, че не си върши добре работата - говоря за врътките които ставаха по нейно време. Сега не знам дали още е така, но се съмнявам да не е.
Показателно  - ГЕРБ са си сложили свой човек да блажи.
НДСВ бяха докарани от БСП и се коалираха, ПП бяха докарани от Радев се коалираха с БСП.  Открийте разликите.

Е точно де - това казвам и аз. Че НДСВ + БСП = ГЕРБ = ПП + БСП. Уж все искаме промяна, а все един и същ типаж си избираме. Но пък честно казано изобщо не вярвам, че някой някога ще дойда на власт само с мисълта да работи единствено в интерес на България, без да бръкне в кацата с меда.

# 11 906
  • Варна
Е точно де - това казвам и аз. Че НДСВ + БСП = ГЕРБ = ПП + БСП. Уж все искаме промяна, а все един и същ типаж си избираме. Но пък честно казано изобщо не вярвам, че някой някога ще дойда на власт само с мисълта да работи единствено в интерес на България, без да бръкне в кацата с меда.
Това е утопия.
Да не би в нормалните държави да не крадат.. или да не получават комисиони за лобиране на една или друга фирма или идея. Просто го правят с мярка или ако се увлекат, имат инструменти да ги приземят.

# 11 907
Lady, да разбираме, че Радев е ударил едно рамо да падне Петков Wink

Ами да, това се въртеше, като клюка точно тогава. Но така или иначе такива неща няма как да се докажат, така че си остана просто, като клюка. Аз дори съм я споделяла тук, като информация от типа ЕЖК. Обаче, ако тази статия е вярна, се замислям, че явно може и да не е било просто клюка.
Явно не е клюка.

Аз като сравнително неутрална си давам сметка, че май ПП–то са направили много повече добро за страната ти, отколкото проблемите, които им се приписват без да имат някаква реална и конкретна дефиниция.
Не схващам логиката правителството да прави добрини, а президентът да го саботира.
Откъде - накъде и защо ?

Това и аз не го схващам. Когато Радев саботира ГЕРБ, всички го приветстваха и смятаха, че той е спасителя, който да махне лошите. Сега пак саботира правителството, само че на ПП. Значи, по пътя на логиката, щом ги "сваля", значи и те не са много ОК. Аз така си обяснявам нещата. Радев си е такъв, какъвто е - линията, която държи е една и съща при всяко правителство. Сега ми е интересно кой ще "прегърне" преди следващите избори и на кого ще удари ударно рамо. Защото, харесваме го или не, истината е, че има доста сериозно влияние и авторитет сред хората.

Радев върши преврат след преврат, но "розови". Като едно време в Гърция.
Трябва много да се внимава с военните, при тях няма демокрация. Явно българският народ не е дорасъл за демокрация, иска си твърда ръка да го управлява. Ей го на, Борисов. Остави ги да си разигравят конете цяло лято в София, затваряха булеварди, плажуваха в центъра, неща, които са недопустими в която и да е държава в Западна Европа. Твърде голям демократ се оказа и за това го махнаха.
Радев с юмрука получи огромна подкрепа. Сега ще му се радваме на "успехите" и така. Който не му играе по свирката е аут. Той е от хората с огромно его и изключителен глад за власт (властта е по-силна от парите).

# 11 908

А и чакам да видя греховете на ПП и БСП. Като гледам служебното правителство сериозно е запретнало ръкави в тази посока.

Както някой писа - извадила съм купата с пуканките, виното и мезетата, и само стоя, и гледам сеир Grinning

Главният прокурор е с мандат и Не може да се смени от правителството. Надежда Йорданова като министър на правосъдието  направи всичко възможно, не следихте ли нейната работа? ВСС гласува Гешев да остане.

# 11 909
Да видим как точно българинът с "огромните" си доходи ще понесе тежестта от високите цени, според призива на МВФ. Това ще бъде твърде любопитен процес и твърде невъзможен, струва ми се. Подобни призиви само бутат Копейкин и неговият референдум за ЕС напред.
А "огромните" доходи на българите се дължат на 12-годишното светло управление на ББ. Хората с опит, които искате пак да ви управляват.

Общи условия

Активация на акаунт