Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 046
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 285
Страшен абсурд е това с климатиците и къпането - 30 години се мъчим да ги стигнем и накрая, стой на студено и си мий само краката Joy като на село преди 100 години.

# 12 286
Това са само призиви. Хабек призова хората да си вземат душ за пет минути, въпреки че той през живота си никога не вземал душ само за пет минути. От този призив излезе, че в Германия не им дават да са къпят. И на испанците не им забраняват си пускат с климатик, ако е под 27 градуса, а само ги призовават към солидарност. Мен и да не ме призовават, при 27 градуса няма да охлаждам.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 21:16 от Анонимен

# 12 287
Колко е нашият резервиран капацитет и колко на Сърбите и т.н.?
Сърбия няма резервиран капацитет. Газпром доставя на Сърбия през своята резервация. През останалите 10% си получихме демото на LNG от Турция. Може ли по-конкретно да си зададете въпроса, за да знам къде да конкретизирам?
@BacuTy. Точно. Работодателите се интересуват само от брутната РЗ. Тази на която се подписват договорите. Затова промяната на данъчната ставка ДОД не ги касае.
Имам и финансово образование, но не съм счетоводител.
Wink аз съм подписвала и подписвам  на нетна.

# 12 288
Не съм преглеждала темата 2-3 дни.Не знам коментирано ли е,че на ''спонтанният'' митинг на ДБ срещу президента,е имало плакати с надписи:''Искам да студувам тази зима'' и ''Няма да се къпя'',нещо в този дух.Не разбирам някой насила ли ги кара да се къпят тези ''умнокрасиви'' дебейци?Joy нека си студуват зимата,обаче аз не искам!
Не съм 100% сигурна, но доколкото разбрах, тези снимки са монтаж. Ама умнокрасивитетът си го заслужава напълно да ги изтипосат с такива лозУнги.Joy

# 12 289
Скрит текст:
Не съм преглеждала темата 2-3 дни.Не знам коментирано ли е,че на ''спонтанният'' митинг на ДБ срещу президента,е имало плакати с надписи:''Искам да студувам тази зима'' и ''Няма да се къпя'',нещо в този дух.Не разбирам някой насила ли ги кара да се къпят тези ''умнокрасиви'' дебейци?Joy нека си студуват зимата,обаче аз не искам!На испанците им казали да не пускат климати на охлаждане,ако температурата е под 27градуса.
Как така ЕС ще ми налага солидарност,която не желая?Нали аз си плащам всички режийни вкъщи!
Скрит текст:
Ако искам ще правя парна баня в нас,ако искам хладилник,плащаме си.Това тяхното си е чисто нарушаване на човешките ни права и намеса в личното пространство.
Не се допуска, че един европеец може да откаже солидарност. Нали всички сме "голямо европейско семейство", еднинно и непоклатимо. Wink

# 12 290
На испанците проблемът е от миналата година с Алжир и Мароко. Ако погледнете специално за тях, ще установите, че до миналата година са имали 10% руска газ, а тази.. 25%.

# 12 291
Цитат
Не се допуска, че един европеец може да откаже солидарност. Нали всички сме "голямо европейско семейство", еднинно и непоклатимо. Wink
Поредната лудост маскирана като солидарност.То не беше солидарност с ''бежанци'' от Африка и БИ и всякакви абсурди покрай тях.Глобалното затопляне и лудостта тръгнала от едно болно момиче.Както каза Орбан през 2015год.,солидарни с глупостта.Мога да откажа солидарност и още как е.Друг е въпроса,че и свободата на словото на европееца,отдавна е силно ограничена.Ще видим коя ще е следваща репресия,която ще приложат под предлог ''солидарност''.

# 12 292
Ама ти наистина ли не разбираш какво пиша? Кранчето си го врътнахме сами, защото Киро и Асен не желаят да плащаме в долари, които после Газпром да си превалутира в рубли. Искат да налагат санкции, а руснаците да стоят с наведена глава и да се съгласяват, което естествено няма как да стане. Ако очакваха, че Газпром ще продължи да ни дава газ, а ние да им плащаме в долари, които те не могат да си получават поради санкциите, много дълбоко се излъгаха.

Я помисли малко;-)
Сама казваш, че не искаме да плащаме в долари, които Газпром да си превалутира в рубли?  Ама как би станало това превалутиране, ако руснаците не могат да си получават доларите? Само аз ли виждам несъответствие?
Май Руснаците могат да си получават доларите за газа съвсем спокойно, иначе схемата не би функционирала.
Проблемът ни обаче е, че по новите правила Русия не смята превода на доларите за извършено плащане, а за такова се счита чак получаването на рублите. Което може да се блокира (но ние вече сме си дали доларите), може да си сменят курса, може да си слагат високи такси за обмена... Всъщност руската схема на плащане е от типа - човекът земА парите и казА "ще видим"...

# 12 293
Скрит текст:
Ама ти наистина ли не разбираш какво пиша? Кранчето си го врътнахме сами, защото Киро и Асен не желаят да плащаме в долари, които после Газпром да си превалутира в рубли. Искат да налагат санкции, а руснаците да стоят с наведена глава и да се съгласяват, което естествено няма как да стане. Ако очакваха, че Газпром ще продължи да ни дава газ, а ние да им плащаме в долари, които те не могат да си получават поради санкциите, много дълбоко се излъгаха.

Я помисли малко;-)
Сама казваш, че не искаме да плащаме в долари, които Газпром да си превалутира в рубли?  Ама как би станало това превалутиране, ако руснаците не могат да си получават доларите? Само аз ли виждам несъответствие?
Май Руснаците могат да си получават доларите за газа съвсем спокойно, иначе схемата не би функционирала.
Проблемът ни обаче е, че по новите правила Русия не смята превода на доларите за извършено плащане, а за такова се счита чак получаването на рублите. Което може да се блокира (но ние вече сме си дали доларите), може да си сменят курса, може да си слагат високи такси за обмена... Всъщност руската схема на плащане е от типа - човекът земА парите и казА "ще видим"...
Досега никога Русия не е правила врътки с плащанията за газа, стига си фантазирахте. Изисква се плащане, както е по договор, курсове и такси никой не обсъжда. Човекът взе парите и каза "ще видим" го правят САЩ.

# 12 294

Досега никога Русия не е правила врътки с плащанията за газа, стига си фантазирахте. Изисква се плащане, както е по договор, курсове и такси никой не обсъжда. Човекът взе парите и каза "ще видим" го правят САЩ.

Това е поредната дивотия - "както е по договор" значи да си платим в долари и да смятаме нещата за свършени. Ама не е така, прочети малко каква е схемата.  Ако не ти се търси - давам я. И обърни внимание кога става смяната на собствеността (тоест кога сделката се смята за сключена).
А това колко е надеждна Русия е направо връх - нали те едностранно променят договора? Ама не , не било така...
Направо е жалко да те чета как се опитваш да изкривиш истината.

# 12 295
  • In the land of Never Never
Glikoza моля, посочи какво конкретно са забатачили без да намесваш газ и инфлация!
Забатачване на искаш. Като се започне от неизгодните продажби от демократичното правителство на Иван Костов на двете електроцентрали Марица Изток, които носеха годишно загуби стотици милиони лева, та до ядрения реактор за Белене, за който си платихме чинно на Русия 600 милиона евро, след като бяхме надлежно осъдени. Там решението да се откаже от сделката мисля че беше на правителството на Борисов, което управляваше с ДБ. Някой да е понесъл отговорност за това? Ако откраднеш за 50 лева, ще те вкарат в затвора. Някой да се е поинтересувал защо и кой е взел такива решения, от които на всички ни бъркат в джоба?
В България обаче това никога не се случва. И кирето няма да пострада, защото такава е традицията у нас. Каквото й да правиш като политик, колкото и вредни и ощетяващи държавата решения да вземаш, никой не ти търси отговорност.
А такива псевдо експерти като въпросния служител на Държавна сигурност, а сега яростен демократ, могат да ти оправдаят всяко политическо мотивирано решение на техните хора. Трябва ли да продължава да е така? И не, няма да слушам такива хора, те не носят отговорност, но излизат за да оправдават такива решения.
Искам всеки, който е докарал загуби на България, да си носи отговорността. За това бяха и протестите, да имаме прокуратура, която да поиска отговорност от ББ и всички които разхищават и крадат нашите пари. Нека да не забравяме това на следващите избори.

# 12 296
На испанците проблемът е от миналата година с Алжир и Мароко. Ако погледнете специално за тях, ще установите, че до миналата година са имали 10% руска газ, а тази.. 25%.

Мда. Испания купува руски газ колкото никога досега.

# 12 297

Това е поредната дивотия - "както е по договор" значи да си платим в долари и да смятаме нещата за свършени. Ама не е така, прочети малко каква е схемата.  Ако не ти се търси - давам я. И обърни внимание кога става смяната на собствеността (тоест кога сделката се смята за сключена).
А това колко е надеждна Русия е направо връх - нали те едностранно променят договора? Ама не , не било така...
Направо е жалко да те чета как се опитваш да изкривиш истината.

Скрит текст:

Досега за 70 години няма случай някой да си е платил газа и да са го завлекли с парите. Не знам защо очакваш точно нас да ни преметнат и да сме първите. Предложили са промяна на договора, другите държави са се съгласили, защото с нищо не ги ощетява и си продължават да получават, но ние трябваше да се откажем от договора и нарочно не плащаме по новия начин. Това вече се изясни. И аз се чудя докога ще се правите на неразбрали, хората вече изнасят инфо от кухнята кой какво и защо.

# 12 298
Не знам кой какво не е разбрал,или се прави на неразбрал.Само знам,че човек със здрав разум,истински държавник,няма да тръгне срещу интересите на народа си да се ''доказва'' по този начин.Видяхме му неговият ''тийм'' и какъв ''лидер'' е.

# 12 299
  • Варна
Страшен абсурд е това с климатиците и къпането - 30 години се мъчим да ги стигнем и накрая, стой на студено и си мий само краката Joy като на село преди 100 години.
Преди 100 години на село никой не е стоял на студено - гаранция.

Общи условия

Активация на акаунт