Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 314
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 945
Кой е спрял доставката? Май беше Украйна, която не можа да си получи парите за транзита заради санкциите в нейна полза.

Сега ако трябва да съм циничен може да допълня нещо...

В крайна сметка - няма да сме сами, т.е. газовите доставки не могат да извиват само наши ръце, а ще има и други потърпевши.

# 12 946
Кой е спрял доставката? Май беше Украйна, която не можа да си получи парите за транзита заради санкциите в нейна полза.

Сега ако трябва да съм циничен може да допълня нещо...
Как по-точно не успя да си получи парите? Какво общо има седмият пакет (който към датата на спиране въобще не е влизал в сила), в който е включена забрана за злато и някои стоки с двойна употреба? Газпромбанк, която обслужва тези плащания, няма абсолютно нищо общо със седмия, нито с който и да било друг пакет от санкциите.
Освен това парите за другото разклонение - онова през Беларус в посока към Германия и Полша - някак мистериозно са минали, независимо от седмия пакет.

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 17:19 от Анонимен

# 12 947
А защо са в рубли? Joy

# 12 948
Кажи сега ,че са им били запорирани сметките Wink

# 12 949
ДАНС влязоха в Кинтекс. Сега ще лъсне и Корнелия какви ги е дробила.
Правилно предположих, значи, преди седмица, че Корнелия ще е на мушката преди изборите. Теглили са мерника на столетницата и това си е.

# 12 950
Няма. По спомен свободна Европа писа, че плащането за транзита не е обработено заради санкциите и върнато обратно на Газпромбанк. Словакия пред Ал Джазира в официално изявление каза за технически проблем на банкови ниво от страна на Русия. Ройтерс писа за пречки при приемането на плащането заради санкциите.
Доколкото разбрах, руската страна не е получила навреме някакво разрешение за превода, тъй като всяка банкова операция трябвало да се потвърждава като ненарушаваща санкците

# 12 951
Няма. По спомен свободна Европа писа, че плащането за транзита не е обработено заради санкциите и върнато обратно на Газпромбанк. Словакия пред Ал Джазира в официално изявление каза за технически проблем на банкови ниво от страна на Русия. Ройтерс писа за пречки при приемането на плащането заради санкциите.
Доколкото разбрах, руската страна не е получила навреме някакво разрешение за превода, тъй като всяка банкова операция трябвало да се потвърждава като ненарушаваща санкците
И това всеки месец ?Thinking
А как получава навреме за останалите преводи, които са съгласно техните желания?

# 12 952
ДАНС влязоха в Кинтекс. Сега ще лъсне и Корнелия какви ги е дробила.
Правилно предположих, значи, преди седмица, че Корнелия ще е на мушката преди изборите. Теглили са мерника на столетницата и това си е.
Нека да разграничим Корнелия от столетницата, защото в БСП много хора не припознават и не подкрепят Нинова. Да припомним, че тя беше и в СДС и в Техноимпекс (мир на праха им), а сега се захвана с БСП и Кинтекс (Бог да ги пази).
Действията на ДАНС са по сигнал на бившия шеф на Кинтекс.
Ето какво написа Михайлов:
"Преди минути ДАНС влязоха в Кинтекс
Изземват се документи и информация за плащанията на дружеството във валута!
Това се случва часове, след като в ефира на БТВ разказах схемата за източване на държавната фирма, която хората на Корнелия Нинова активираха в последните дни. По нея, само от началото на седмицата са платени над 800 000 лева на офшорна фирма от Дубай - фалшив посредник.
Аз бях уволнен преди 3 месеца, защото отказах да участвам в тези схеми.
Вече няма човек, който да не е разбрал истината защо бях неудобен на Корнелия Нинова. Тя ще отговаря на въпросите оттук нататък.
Знаете ли кое е най-жалкото обаче: никой няма да потърси съдебна отговорност от нея. Защото тя си назначи бушони в „Кинтекс“, които сега ще изгорят.
Неудобните като мен тя се опитва да смаже с изфабрикувани дела и откровени клевети.
Всички ние, данъкоплатците в България, платихме 800 000 лева на офшорка в Дубай и още 70 000 лева, за да води държавата дела срещу мен по разпореждане на Корнелия Нинова.
Това е наследството от управлението на Председателя на БСП."

# 12 953
Цитат
Нека да разграничим Корнелия от столетницата
Ами нека я разграничим, ама на мен ми се струва, че мерникът е вдигнат и на столетницата, пък ще видим...

# 12 954
И това всеки месец ?Thinking
А как получава навреме за останалите преводи, които са съгласно техните желания?
Получаване от руската страна на плащане в рубли от рублева сметка на чуждестранен клиент е нещо, което се спира по-трудно от САЩ или ЕС чрез контрол върху валутата им. Това е начинът, по който страните от ЕС си купуват газ, без риск Русия да не си получи парите защото обмяната я прави клиентът, а Русия допир до валута няма и от чужди ходове в този смисъл не зависи. Доларов превод от санкционирано руско  предприятие Транснефт подлежи на санкционен режим. Така или иначе си решиха проблема, унгарците май направиха превода.

# 12 955
  • Beyond the Frontiers
А защо например не се коментира това: https://www.capital.bg/biznes/energetika/2022/08/11/4379200_bulg … oS67MDomqKfTDsdbI

Защото хората трябва да ги е страх. Предизборно. От студеното.

# 12 956
Днес четох това за Швеция, под снимка на  вятърни перки в морето, че е най-голям износител на ток в Европа.  Сега пък сме ние,  изпреварили всички. Хвалят ли се , оплакват ли се.... или само плашат.
https://www.borbabg.com/2022/08/11/blgariya-e-na-treto-myasto-po … q1C7H6YiKYxeh7Bqo

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 18:38 от Бор_яна

# 12 957
Така или иначе си решиха проблема, унгарците май направиха превода.
Словакия.
@BacuTy. Не зад всеки ъгъл се крие имперска амбиция на Путин. Три различни източници казват "заради санкциите" надявам се това да е достатъчно като доказателство. Нищо че не е публикувано в официоза Дневник.
Всяка отделна транзакция на Газпромбанк се одобрява от приемащата държава наложила санкцията. 99% съм сигурен, че ставаше дума за неполучено навреме разрешение заради което сумата е върната обратно на Газпромбанк като транзакция попадаща под санкции. Ако държите, ще си преровя хиста

# 12 958
А защо например не се коментира това: https://www.capital.bg/biznes/energetika/2022/08/11/4379200_bulg … oS67MDomqKfTDsdbI

Защото хората трябва да ги е страх. Предизборно. От студеното.
Ами това си е за страх. На призива на ЕК да се намали потреблението на газ, в Италия съветват хората и фирмите да купуват климатици. А това означава повишена консумация на ток. И какво следва с цената му? И ще ли могат българските фирми да издържат на цената, сравнени със западните? В града ни има вече фирми, които работят в неделя, че токът тогава в по- евтин, вместо петък. Но аз си спомням едни времена, когато почивните дни не бяха събота и неделя, или пък се работеше нощем пак заради тока. А ние нали ги отрекохме онези времена?

# 12 959
  • гр.София
Цитат
Нека да разграничим Корнелия от столетницата
Ами нека я разграничим, ама на мен ми се струва, че мерникът е вдигнат и на столетницата, пък ще видим...

Защо да ги разграничаваме. Нали те си я избират и преизбират Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт