Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 246
  • 15 780
  •   2
Отговори
# 13 155
Когато си редови служител някъде, се прави всичко възможно класът прослужено време да не ти се признае. Когато си Радев (или произволен политик), се прави всичко възможно да се признае.
Това е.

# 13 156
Може да ме мислите за популист, но едва ли сега беше точно моментът за индексиране на заплатите на СП. Хората се дразнят, понеже техните заплати не растат автоматично, коментарите в темата го доказват. И на Радев дали ще му е 15 хилки заплатата или 20 предполагам на него му е все едно, но на неговите избиратели не. Давам си сметка, че така е по закон вероятно, но прави лошо впечатление. Но пък....работят денонощно,  поне тези в щаба, нали така беше анонсирано? Впрочем вярно ли е, или лъжат както е актуално сега да се прави заключение?

# 13 157
Може да ме мислите за популист, но едва ли сега беше точно моментът за индексиране на заплатите на СП. Хората се дразнят, понеже техните заплати не растат автоматично, коментарите в темата го доказват. И на Радев дали ще му е 15 хилки заплатата или 20 предполагам на него му е все едно, но на неговите избиратели не. Давам си сметка, че така е по закон вероятно, но прави лошо впечатление. Но пък....работят денонощно,  поне тези в щаба, нали така беше анонсирано? Впрочем вярно ли е, или лъжат както е актуално сега да се прави заключение?
Понеже не съм аз тази дего ги следи.
Ще ти кажа какво виждам в последните дни. Прекалено много време имат да обикалят студията  служебните. Последните редовни започнаха с обиколките след като "излязоха" в почивка.

# 13 158
В момента по радио Хоризонт е Асен Василев.
Все същото повтаря като латерна и нищо не казва.
Цацаров бил виновен за охладнелите отношения с Радев, ти да видиш.

# 13 159
А пък за изказванията на Илияна Йотова да ви кажа, че това няма нищо общо с нормално поведение на политик и то равно отдалечен от всички партии. ПП и ИТН било битка на едни пари срещу други пари, и непрекъснато мрачно напомняне, че ни чака тежка зима. Срещу което се разписваш на 15 хилки във ведомостта и с чиста съвест си полягваш в удобното вицепремиерско кресло. Поне тази фигура можеше да си я спестим като данъкоплатци, нищо полезно не е направила за държавата. Бързам за опонентите да добавя - според мен.

# 13 160
  • СИ
Ако Русия спре газа на България по "Балкански поток" или там както се казва,България не може да спре газа на Сърбия и Унгария по същия поток.
Така е. Прав си. И тогава ще сме окончателно в идиотска ситуация - вода носи, а жаден седи.
През последните три месеца Киро и Асен купиха руски газ за 630 милиона евро, като от тях 200 милиона потънаха в джобовете на посредниците им. Да са живи и здрави и да продължават да се борят с промяната.

Може ли подробности за източниците на тази финансова информация? Не разбирам и друго... Тук една група рева месеци, че оставаме без газ. Сега други ревете, че имало газ, ама бил скъп и Киро и Асен откраднали много под формата на комисиони. Почнах да се бъркам вече.
Между другото, някой рева ли като закопахме парите за реактори?

# 13 161
За вицепрезидентското кресло съм напълно съгласна, че е излишно. А Йотова беше в девета глуха досега, но намери повод да изплува от известно време. Интересен  е начинът, по който гледа да се разграничи от партията, а ако не беше именно партията, тя щеше да си е просто/а говоритилка на БСП.

# 13 162
Как така излишен?! Всеки началнически пост си има заместник. Ако на президентът му стане лошо,нали трябва да има някой,който да го замести?

# 13 163
Как така излишен?! Всеки началнически пост си има заместник. Ако на президентът му стане лошо,нали трябва да има някой,който да го замести?
Ако му стане лошо, никой не го замества. Основното задължение на вицепрезидента - да замести починал, отстранен или оттеглил се президент, не е използвано никога от 12 юли 1991 г. Може да се измисли и да се предвиди президентът да се замества от друг, след като не се е случвало нито веднъж от 31 години, откакто ги има тези длъжности.

# 13 164

Цацаров ли? Каза ли защо?

А пък за изказванията на Илияна Йотова да ви кажа, че това няма нищо общо с нормално поведение на политик и то равно отдалечен от всички партии. ПП и ИТН било битка на едни пари срещу други пари, и непрекъснато мрачно напомняне, че ни чака тежка зима. Срещу което се разписваш на 15 хилки във ведомостта и с чиста съвест си полягваш в удобното вицепремиерско кресло. Поне тази фигура можеше да си я спестим като данъкоплатци, нищо полезно не е направила за държавата. Бързам за опонентите да добавя - според мен.

Радев и Йотова правеха същото навремето и с ГЕРБ. Тогава всички бяха доволни, че им вадят кирливите ризи. Сега постъпват по същия начин с ПП и БСП. По пътя на логиката и сега трябва да сме доволни. Ако нямаха издънки, нямаше да има за какво да ги критикуват.

# 13 165
А пък за изказванията на Илияна Йотова да ви кажа, че това няма нищо общо с нормално поведение на политик и то равно отдалечен от всички партии.

За мен ролята на Йотова е една от самото начало - сложена специално там, за да дърпа юздите на Радев в правилна за БСП посока. Само дето не й се получава особено. Още като спечели първите избори, Радев реши да се разхраничи от тях, а Йотова само се чуди как да замаже. Да не говорим, че самата тя е жадна за власт и тв камери и се изживява като реалния президент.

# 13 166

Цацаров ли? Каза ли защо?

Радев и Йотова правеха същото навремето и с ГЕРБ. Тогава всички бяха доволни, че им вадят кирливите ризи. Сега постъпват по същия начин с ПП и БСП. По пътя на логиката и сега трябва да сме доволни. Ако нямаха издънки, нямаше да има за какво да ги критикуват.

Ето интервюто.
https://bnr.bg/horizont/post/101690656/asen-vasilev
след 30-та минута говори за Цацаров

# 13 167
Да си президент, вкл. и на България, нито е просто, нито е лесно. Всяка дума, казана от теб, тук или в чужбина може да те събори и да те орезили. Искам да кажа, да си готов да си в час за всичко всяка минута, да се изказваш грамотно и компетентно. Но пък с това вървят такива привилегии и пари, че на мен поне свят ми се извива. Практически за нищо-нищичко никъде не плащаш. Заплатата е повече от отлична за България. През което време си и създаваш познанства и възможности за "служба" след президентството. Заплатени с кралски суми. Някъде прочетох, че за някакви лекции Клинтън взимал главозамайващи пари. Нашият и той може да чете лекции или каквото там реши. Това всичкото е регламентирано със закон, така че, положението е такова. На мен обаче все оная подаръчна торбичка  в ръцете на Пламен Узунов ми боде спомените.

# 13 168
За мен ролята на Йотова е една от самото начало - сложена специално там, за да дърпа юздите на Радев в правилна за БСП посока.
Да, тя още първите дни на избирането им за първия мандат сама си го каза, че ще го наблюдава отблизо и ще следи да не се отклони или да не излезе от пътя, не почня точно, импровизирам ...

# 13 169
"Газовият апокалипсис в Европа се отлага.
Хранилищата в ЕС са запълнени на 74%, нито една страна не е под 50% (България ги прескочи тази седмица ), явно изискването на Еврокомисията за 80% запълняемост към 1 ноември ще бъде изпълнено. Разбира се, през зимата освен теглене от хранилища са нужни и редовни доставки, но като цяло недостигът ще бъде много малък, ако въобще го има.
През юни ЕС прие нови правила, според които до 1 ноември 2022 г. хранилищата трябва да бъдат запълнени с най-малко 80% „синьо гориво“, а през следващите години – с 90%. В същото време в ЕС има само 27 държави, следователно не всички от тях имат подземни резервоари за резервиране на "синьо гориво"."

Ето и за Чирен с данни към Юли от пресата, явно вече сме над 50%
"Газохранилището в Чирен  продължава да се пълни и количествата в него вече са надхвърлили 42% от капацитета му. Това съобщи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав Тодоров пред БНТ. Той посочи, че в момента запасите се увеличаваат с по 1% на всеки два дни. Ако тази скорост се запази, към края на октомври резервоарът ще бъде запълнен на 90%. "

По  българските "медиите" вещаят апокалипсис. Имало е и план за прословутите 15% спестяване, така като гледам е зачеркнат за България.

Общи условия

Активация на акаунт