Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 765
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 15 150
за демагогията на Корни, дето пак се гласи да раздава постове
То и аз се глася да раздавам постове, ама никой не ме иска за министър. Joy
Нищо няма да раздава Нинова, освен ако по някаква нулева случайност Радев не и предложи място в служебен кабинет.

# 15 151
Мен пък живо ме интересува какво мислите за демагогията на Корни, дето пак се гласи да раздава постове, а да върти наистина ориентацията ни на изток.Такава ли коалиция пак ще ни управлява.
В момента няма абсолютно никакво значение кой точно ще седне в министерските кресла, защото всички ще правят едно и също. Не виждам да се излюпи нещо повече от поредната несговорна коалиция където политическите дрязги са по-важни от икономическите аргументи. Междувременно някой забеляза ли че товар пелети вече струва четири пъти повече?

# 15 152
А ще се стигне ли до коалиция, съответно правителство или настоящето ще си продължи до следващия тур на избори? Thinking

# 15 153
Аз също съм против всяка партия която вижда в БСП естествен съюзник. Каква промяна може да има с наследниците на столетницата.Продължавам да не разбирам какви неща обединяват ПП ДБ и БСП но идеологията им не от тях.Аз съм сигурна че десните избиратели които гласуват за ПП и ДБ няма да преглътнат лесно БСП да стане твърда част от триото.

# 15 154
Нищо няма да се случи след 02.10. Както вече писах, червените линии, които партиите очертаха са прекалено дебели и няма да доведат до нищо стабилно. Според мен ще си стоим със СП още дълго

Защо скоро ще заключват темата - миналата година заключваха ли я(не помня)?

# 15 155
Нищо няма да се случи след 02.10. Както вече писах, червените линии, които партиите очертаха са прекалено дебели и няма да доведат до нищо стабилно. Според мен ще си стоим със СП още дълго.

Рядко сме на едно мнение, но в случая мисля абсолютно същото. Следва спирала от още и още избори, съответно различни пермутации/комбинации на настоящето служебно правителство. Следващите НС няма да са способни да произведат стабилно, ако въобще някакво, мнозинство. Изключвам отделни законопроекти, които депутатите ще гласуват за 6-7 заседания, колкото да не изпуснем парите от ЕС.

# 15 156
  • Разпиляна във въображението
Зависи дали нещо или някой не успее да мобилизира хората да отидат да гласуват.

# 15 157
ЕС си пренебрегвал интересите заради САЩ...верно ли? САЩ не ги мислете, те не са затънали като пиле в кълчища като нас. Ние, Европа, имаме да взимаме тежки и важни решения сега, за да не поробваме следващите поколения. И да, ще боли. Ще боли, защото дълго време нямахме и все още нямаме истински политически лидери, които да поставят wannabe империята, където ѝ е мястото - в изолация и изгнание на изток, да си гукат с Китай и Северна Корея.

Поправи ме ако греша, но едва ли идеята е да боли с цел да поставяме някого, където му е мястото, а ЕС да просперира. Т.е. да вървим напред, а не да се радваме, че ще закърпим положението и може би няма да дадем прекалено много назад.

# 15 158
  • Другата България
Нищо няма да се случи след 02.10. Както вече писах, червените линии, които партиите очертаха са прекалено дебели и няма да доведат до нищо стабилно. Според мен ще си стоим със СП още дълго.

Рядко сме на едно мнение, но в случая мисля абсолютно същото. Следва спирала от още и още избори, съответно различни пермутации/комбинации на настоящето служебно правителство. Следващите НС няма да са способни да произведат стабилно, ако въобще някакво, мнозинство. Изключвам отделни законопроекти, които депутатите ще гласуват за 6-7 заседания, колкото да не изпуснем парите от ЕС.
Същото мисля и аз. Преди време писах, че дори не вярвах, че някога ще го кажа, обаче го казах, дори си го помислих - единствената коалиция, която би могла да състави и то работещо, макар и с условности правителство, е ГЕРБ - ПП - ДБ. Да, знам, че звучи абсурдно. Но иначе наистина ще сме на принципа "избори до дупка" и служебни кабинети.

# 15 159
Хората си гласуват. Списъците са пълни с мъртви души и милионни пълнолетни българи в чужбина, които нямат време и желание да пътуват хиляди километри за 1 глас.
Затова и информацията от преброяването, ще се публикува 1 ден след изборите.

# 15 160
Зависи дали нещо или някой не успее да мобилизира хората да отидат да гласуват.

Трудно. Според мен с всеки следващи избори, избирателната активност ще става все по-малка. На хората наистина им писна.

# 15 161
  • Другата България
Тя ниската активност знаем до какво води - повишаване процента на твърдите електорати.
Както и писах преди време - ViVa Възраждане.

# 15 162
И Viva ГЕРБ + ДПС. Това е.

# 15 163

Преди време писах, че дори не вярвах, че някога ще го кажа, обаче го казах, дори си го помислих - единствената коалиция, която би могла да състави и то работещо, макар и с условности правителство, е ГЕРБ - ПП - ДБ. Да, знам, че звучи абсурдно. Но иначе наистина ще сме на принципа "избори до дупка" и служебни кабинети.
ПП и Герб имат едно основно условие, за да работят заедно - лидерите им да се оттеглят. От доста време си мисля, че чакат да минат изборите, ББ и КП да обявят, че застават настрана и да се коалират. Ще попреглътнат гафовете с махането на Никола Минчев и ареста на Борисов и ще си стиснат ръцете. А ДБ са ясни, те ще застанат по средата.

# 15 164
  • Пловдив
Направо си представям каква мобилизация за избори ще има след тези...
И сега около мен желание да се гласува няма. Ще се докараме до положение, при което дпс ще вземат 30%. Имам и познати, българи, които гласуват за тях, защото са отвратени от останалите партии.
Трябваше в прадишния парламент да се опитат да направят правителство, КП,АВ,Нинова, Слави, Тошко, ХИ и т.н да се отдръпнат.Пепетата реваха сърцераздирателно, че опозицията (как не я е срам) им свали правителството.  Някой обаче трябва да понесе отговорност за арестите - пародия (КП), Слави да спре да прави фб шоу.
Да послушат ХИ и да се смирят малко. Ясно е, че Гешев остава, Бойко се е дръпнал.
Да направят реформа в съдебната система, поне да я започнат, да не се люшкаме от без Газпром завинаги, до Газпром - ти баща, ти майка...
Трябва някаква стабилност и горе долу една посока на държавата.
Така мисля аз.

Общи условия

Активация на акаунт