Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 433
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 15 600
Защо да е лошо България да стане газов хъб,както са ни предложили САЩ?!
Защото на практика е невъзможно.

# 15 601
  • Пловдив
Ама то всички партии са идеални да стоят в опозиция, там е лесно да се вадят кирливи ризи и да се плюе. Управлението, управлението кой го може?
Е, това не го знам. Суверенът ще реши.
Но който управлява трябва да бъде контролиран адекватно. Защото очевАдно управляващите се самозабравят.

# 15 602
Вярно ли, че Ричито Алибегов ще е кандидат на ГЕРБ или е фейк някакъв, нещо не можах да намеря достоверно инфо.

# 15 603
  • СИ
Идат избори, ще си покаже народът дали мисли.

Ми ей на, моята свекърва като "мислеща" част от тоя народ и интересуваща се само от пенсията си и нищо друго на света, сякаш тая пенсия от небето пада, а не зависи от нас, работещите, мисли следното: Тия момчета ми увеличиха пенсията, пак ще гласувам за тях. И нищо друго няма значение, ни цени, ни битови сметки, само пенсията. Колко пък да мисли тоя народ? Simple Smile

Ами права е свекито. Точно тези момчета и увеличиха толкова пенсията, колкото Боци за 12г не направи. Изтеглиха късата клечка с война, инфлация, но свършиха много важни неща.

Един от най-големите грехове на ГЕРБ е, че нямаха политика по доходите и по демографските проблеми. 10 години Борисов се пляска по кълките и обяснява кой му бил виновен. А докато ГЕРБ се бореха с ДПС, бизнесът на ПееФски процъфтяваше.

# 15 604
Просташкото говорене на го адмирирам в която и да е партия.*
Освен това Лошко Йорданов се държи също много ултимативно. Преди година отива в панорама и започва да налага своята гледна точка -  че в никакъв случай не трябва да има ваксинация. Кажи "този метод е според" кажи "ние няма да задължаваме хората", а той - "това е една голяма глупост". Напомням, че по това време измираха хората, и той не предложи алтернатива. Спира го Бойко Василев и казва "Всички държави в Европа приеха вече ваксинацията". "Не са всички - има държави които не са". "Да, 4 държави, една от които е Гърция. И резултатите там са много спорни" и Лошко се тросна "ЗА МЕН НЕ СА СПОРНИ!"
Ами случаят с Радостин Василев? аз в никакъв случай не го харесвам, но нормално ли е да те записват по телефона, като довчера сте били другарчета?
Кирливи ризи вадели...защо не извадят своите? да обяснят Слави Трифонов колко добър приятел е с мутри като Жоро Илиев и мутреси като Дарина Павлова.
Ами това че според Лошко всички журналисти в България били "кафеви медии". Първо така обижда и себе си. И второ - да много журналисти са такива, но има и качествени журналисти като Милен Цветков например. Не може да абсолютизираш.
Да обяснят, че години наред реваха срещу субсидиите, а сега взимат огромни субсидии.
Да обяснят, че влязоха в Парламента, защото говореха че щом влязат първата им работа ще е да предложат за гласуване въпросите от референдума. Да сте чули нещо за това?
Сега дъвката се изтърка, Слави предлага нов референдум.

*и така както ме дразни Деса Простакеса ме дразнят Ицо Хазарта, Настимир Ананиев, Лошко Йорданов и пр - без оглед на партии. Парламента все пак не е пазар, би следвало да има етикет.

@ Жасмин,
Скрит текст:
чак 10 процента надолу едва ли, но определено са по-надолу отколкото ги представят.  Няма да се изненадам, ако ПП вземат 16-16,5 процента, т.е. значително под това което им дават. Случаят с ДБ е друг - там си има един много стабилен електорат от 6-7-8 процента, сега сблъсък Русия-САЩ ще го напомпи, част от разочарованите от ПП ще се върнат към  ДБ, а един нисък дял на негласуващи ще ги вдигне нагоре, защото гласуват твърдите ядра. при ПП очаквам обратен ефект - колкото по-малко хора толкова повече ще слязат надолу, защото нямат твърдо ядро.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 11:20 от Лорд Сняг

# 15 605
  • Разпиляна във въображението
А аз си мисля, че хората казват, че ще гласуват за ГЕРБ, но не го правят Simple Smile Като цяло мисля, че почти никой не е искрен в анкетите, особено, ако са лице в лице.

# 15 606
  • София
Левчето за бензина на Добрев го обяснява добре Мирчев от ДБ:
https://nova.bg/news/view/2022/09/01/381407/%D0%BC%D0%B8%D1%80%D … 0%BE%D0%B2%D0%B5/

Въпросът е защо държавата не прави нищо не само по времето на ГЕРБ, ами вече година и половина след тях? Frowning1

Защото някой ще бъде застрелян, например.
Или просто като единствена рафинерия може да излезе в профилактика за 1 месец и всичко ще спре.
Вицепрезидента на Лукойл е намерен мъртъв. Сигурно и той ще се е самоубил.

# 15 607
Адски много хора ще гласуват за Герб поне до октомври другата година.
Първо Герб държат 90 процента от кметовете и общинските съвети. Те са си техни хора. А от един кмет зависи много - кой да бъде директор в училището, каква субсидия да се отпусне на дадена фирма и пр. Реално те държат партийните структури. Защото кмета може да каже - няма да има канализация, парно, осветление - оправяйте се Асен Василев. Или да кажем - ще ремонтираме 100 улици, ще оправим течовете и пр - защото Борисов даде пари. затова поне до октомври другата година не може да има промяна на статуквото. Ти фирма и искаш пари по проекти? Накарай хората си да гласуват за Герб!

Второ общинските съвети са масово на  Герб. Дори кмета да е от БСП или ДБ трудно може да направи нещо, като общинският съвет го спъва на всяка крачка.

Трето фирмите са основно ГЕРБ-аджийски. И това трудно ще се промени.
Четвърто - администрацията -масово са хора на Герб
Пето - калинките в МВР и отбраната. Да, Рашков разкара десетина човека, но за десетина години те са  десетки хиляди.

И хората на Герб са една константа.

# 15 608
Не е хубаво, когато познавам. Новината за шефе на Лукойл е навсякъде.
Естествено сам е скочил.

# 15 609
Хаха, поредният депресиран самоубиец, еййй

# 15 610
Скрит текст:
Адски много хора ще гласуват за Герб поне до октомври другата година.
Първо Герб държат 90 процента от кметовете и общинските съвети. Те са си техни хора. А от един кмет зависи много - кой да бъде директор в училището, каква субсидия да се отпусне на дадена фирма и пр. Реално те държат партийните структури. Защото кмета може да каже - няма да има канализация, парно, осветление - оправяйте се Асен Василев. Или да кажем - ще ремонтираме 100 улици, ще оправим течовете и пр - защото Борисов даде пари. затова поне до октомври другата година не може да има промяна на статуквото. Ти фирма и искаш пари по проекти? Накарай хората си да гласуват за Герб!

Второ общинските съвети са масово на  Герб. Дори кмета да е от БСП или ДБ трудно може да направи нещо, като общинският съвет го спъва на всяка крачка.

Трето фирмите са основно ГЕРБ-аджийски. И това трудно ще се промени.
Четвърто - администрацията -масово са хора на Герб
Пето - калинките в МВР и отбраната. Да, Рашков разкара десетина човека, но за десетина години те са  десетки хиляди.

И хората на Герб са една константа.
За да се промени това, трябва следващото управление да промени условията, при които "вирее" всичко това.
Силно се съмнявам, че ще стане, защото по скоро очаквам всичко, което може да бъде заменено с "наши" хора да бъде направено, а това, което не може, ще бъде унищожено. След 4-5 години "константата" ще е "собственост" на друг герб, но същността ще е е същата.
Имам усещането за обреченост - един и същи спектакъл, с различни актьори.

Въпреки че ИНТ са недолюбвани, в това интервю с Ива Митева, обяснява слабостите на системата ни.
https://dnes.dir.bg/politika/iva-miteva-pred-dir-bg-ima-nuzhda-o … yalata-ni-sistema

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 12:14 от Mama_Nana

# 15 611
Много ми е интересно, как в тази политическа система, тъй критикувана от всички се появи премиер от ранга на Иван Костов, който направи доста за България. Явно не системата е виновна, а морала на хората.

Това което на Ива Митева й харесва, на мен не ми харесва. Това се нарича подмяна на вота на хората. Да кажем гласувал съм за партия ПП, като знам, че лидера й е Кирил Петков и очаквам той да стане министър-председател. Тя печели изборите  с 55 процента. Изведнъж Радев решава, че министър-председател няма да е председателят на партията, а Никола Минчев,  на който доскоро не му знаехме и името.
Ами за мен това е подмяна на вота.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 12:50 от Лорд Сняг

# 15 612
  • Разпиляна във въображението
То подмяна на вота е и избран депутат се отказва преди да влезе в НС Simple Smile

Във Великобритания е много интересна политическата система. Там си сменят министър-председателя при вътрешни за партията избори Simple Smile

# 15 613
И в Германия е така. Гласувайки за партия няма как да си сигурен кой ще е МП.

# 15 614
Скрит текст:
Много ми е интересно, как в тази политическа система, тъй критикувана от всички се появи премиер от ранга на Иван Костов, който направи доста за България. Явно не системата е виновна, а морала на хората.

Това което на Ива Митева й харесва, на мен не ми харесва. Това се нарича подмяна на вота на хората.
Да кажем гласувал съм за партия ПП, като знам, че лидера й е Кирил Петков и очаквам той да стане министър-председател. Тя печели изборите  с 55 процента. Изведнъж Радев решава, че министър-председател няма да е председателят на партията, а Никола Минчев,  на който доскоро не му знаехме и името.
Ами за мен това е подмяна на вота.
Не е точно така, защото подмяна има и сега - Miriel го е написала, избираш ББ, но получаваш Иван Петров, както и обратното, гласуваш за ПП, но получаваш и Р.Василев, защото в твоя район е такава подредбата. И точно тези възможности в подредбата на НП, отказване и др. позволяват всеки, който може да си купи място да стане НП /и това го има/ или определени хора, нехаресвани от електората, пак да са НП.
За пренебрегването на избирателната активност съм много против. Спечелил изборите с 30%, при ИА 30%. Ако това е печелене .... Тук някой ще каже, а защо не гласувате? Защото не искам никой от тези да бъде в НС, по какъв начин мога да го заява /квадратчето не върши работа, тежестта му е като на невалиден глас/.

Няма нищо, което да работи добре до безкрай. За времето на Костов, може да е било добре /погледни избирателната активност/, но светът се развива, а и мошениците задобряват.

Общи условия

Активация на акаунт