Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 321
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 415
КП с пореден бисер: пожелал кураж на новите, вместо това казал к*рец
Ще остане с принос към езикознанието - куролация, литмус и др. Simple Smile
ВЕрно ли 🤣.
По бтв го прекъснаха, та не разбрах продължението.
Ей сега ще си върна някоя друга тв.
Това не е за изпускане, защото после могат да го отрежат , нали да са бели 😜.
Ако не са, ще редактираме медиите.

Да, специално и аз си го върнах.
Ако не друго, много се радвам, че този господин ще се махне. То бива, бива, ама чак такъв като него не бива.

# 11 416
  • София
Скрит текст:
Снимката е от БНТ
да си заминават!

# 11 417
ГЕРБ отговориха за "Балкански поток": Премиерът до последния момент управява с лъжи
https://novini.bg/bylgariya/politika/730992
Ей ги на - изпрани, че чак препрани и пак готови за следващите избори. Искат нашето доверие. И нямало проблем в пътната карта на Теменужда, нищо че не смея виждали. Тя ни казва така, а никога не лъже. За разлика от "договора" Джемкорп, който не е договор, ама това са подробности. Персонално ваши, чакат да ги изберете - ГЕРБ.

# 11 418
Лапсусът на КП е в 13, 41 , не вярвах, че ще вдигне поглед само веднъж от написаното му и ще изцепи този бисер.
Аз си мислех, че в обръщението някъде е било, когато бърборкаше около обяд, а то... точно след химна.😎
Дали не беше умишлено, чак пък толкова да е невеж, не вярвам.
Дори вече не ми е смешно 😫

# 11 419
Лорита, бясна съм, че манипулират възрастните хора. Майка ми вярва, че сме пред колапс, защото сме отказали руския газ.
Скрит текст:
И че ще стоим на свещи и на студено тази зима. Наистина в някои телевизии прекаляват, не зная СЕМ спи ли или са тотални некадърници там. Снощи по Евроком например Копейката обещава, че ако управлява Възраждане до десет години България ще стане по-голяма териториално. Как го тълкувате това и защо му се позволява да плещи идиотщини по телевизията?

Милитана, това се прави съвсем умишлено. Виж тук в темата, не питай за медиите. И се плаши майка ти, която има интелигентна и образована дъщеря. А другите възрастни хора ще ги тероризират с апокалиптични прогнози.
Скрит текст:
Гнусно и жалко.
Фашистът Копейкин отдавна трябваше да е в затвора, но при нас кое е нормално, та и това да стане.
Гълъб ясно показва накъде ще е завоя-нова обвързаност с Газпром, пълен слугинаж на Кремъл. Аз писах, че Митрофанова е отворила шампанското.
Хюман, права си, че слава Богу навремето сме имали политици като Стоянов и Костов, които с мъки добутаха България в свободния свят. Поне все още има шанс за децата ни да се спасяват навън и да не живеят в евразийската кочина. Другите си я искат-халал да им е.

Ама много сте велики, как гледате отгоре-отгоре на възрастните хора. Айде недейте да ги подценявате толкова - това са бивши инженери, учители, лекари и не всички са изкуфяли, та да не знаят какво се случва. Вместо това вземете да ги послушате, че някои неща ги знаят и усещат по-добре от вас, защото са поживяли и видяли и със сигурност знаят повече от вас.
Майката била имала интелигентна дъщеря, ти да видиш! Самата майка демек е тъпа и за нищо не става.
Да ви имам високомерието, да ви имам. Посмирете се малко, че така като гледам накъде бутате държавата ще придобиете и вие опита на възрастните си родители (доволно поседяли на студено и тъмно навремето), на който се подигравате.
Е, аз съм от тези, които са стояли на тъмно и студено, родена, учила (и висше) и работила 6.5 години в соца. Но никога не са успели да ми промият мозъка. От голямо значение е и семейната и приятелска среда. От поколението преди мене (вече покойници) нямаше приятели и родителите ми, които да симпатизират на тогавашната власт или да се възхищават на братушките - те са били съзнателни хора, когато са ни окупирали.
Никога няма да забравя една колежка от това време. Пристига сутринта бясна и се чудим какво е станало. Прибрала се от работа предишната вечер и хлапакът (2-3) клас се оплакал, че не разбира някакъв урок. Оказало се, че става думи за партизани и промиване на мозъка. Майка му казала изобщо да не чете тези щуротии и с удоволствие ще подпише двойката в бележника, ако го изпитат.
Но за съжаление масово хората от това поколение са с промити мозъци и сега виждаме резултата. А в много случаи успяват да предадат това на децата си.
Как няма да е така, като ние сме страната в соц лагера (изключвам СССР) с най много убити, безследно изчезнали, затворени в затвори и лагери след 1944. При унищожен елит на нацията е ясно какво се получава години след това.

А това с намесата на Русия и старите наши ченгета в политиката ни не е от сега. От 2000 г и доста след това се наляха милиарди, за да се внушава колко бил лош Иван Костов и колко бил крал. Кой докара царя? Който щеше да ни оправи за 800 дни, а ни "оправи".
Замисляли ли сте се как започнаха протестите срещу ББ? (никога не съм го възприемали и гласувала да него, но сега изглежда едва ли не добре на фона на следващите)
Икономически бяхме добре, доходите растяха, нямаше обективни причини за масови политически протести. Но тогава погнаха Божков и се започна...
Помните ли кой предложи на Корнелия Радев за кандидат президент?
Изобщо нищо добро през последните 20 и повече години и не виждам дори светулка в тунела 😭

# 11 420
  • Пловдив
"В понеделник в 17.00 часа, министърът на екологията в оставка Борислав Сандов е отменил всички предишни процедури по Оценка за  въздействие върху околната среда(ОВОС), които даваха възможност  в обозримо бъдеще да бъде довършена АМ Струма през Кресненското дефиле.

Този акт на отиващия си вицепремиер по климата означава, че България ще върне на Брюксел всичките 1.6 млрд. евро, които страната досега е получила за изграждането на АМ Струма.

По информация на Еко Новини  заповедите за спиране на процедурите за АМ Струма не са изготвени от служители на министерството на околната среда и водите, а от активисти на неправителствени организации, които са съветници на Сандов.

Причина за това е, че служителите на МОСВ са отказали да участват, тъй като нито са спазени процедури, нито при изготвянето на решението е спазен закона."

Сандов и зелените обслужват интересите на неправителствените екологични организации, които от над 20 години саботират довършването на АМ Струма през Кресненското и лобират за 15 км. тунел в интерес на швейцарска компания. Ако това не се случи, то перспективата е АМ Струма през Кресна да бъде завършена след 2030г.

Този участък е сред най-смъртоносните в страната и всели месец забавяне коства човешки животи. Всички те ще са на съвестта на Сандов и зелените.
К. Шкварек

# 11 421
  • София
Lady Cassiopeia Duval, обичат се младите и не толкова младите, какво да направиш.
Той цяла държава й повери, какво по-голямо доказателство за любов. Simple Smile

# 11 422
Скрит текст:
Лорита, бясна съм, че манипулират възрастните хора. Майка ми вярва, че сме пред колапс, защото сме отказали руския газ.
Скрит текст:
И че ще стоим на свещи и на студено тази зима. Наистина в някои телевизии прекаляват, не зная СЕМ спи ли или са тотални некадърници там. Снощи по Евроком например Копейката обещава, че ако управлява Възраждане до десет години България ще стане по-голяма териториално. Как го тълкувате това и защо му се позволява да плещи идиотщини по телевизията?

Милитана, това се прави съвсем умишлено. Виж тук в темата, не питай за медиите. И се плаши майка ти, която има интелигентна и образована дъщеря. А другите възрастни хора ще ги тероризират с апокалиптични прогнози.
Скрит текст:
Гнусно и жалко.
Фашистът Копейкин отдавна трябваше да е в затвора, но при нас кое е нормално, та и това да стане.
Гълъб ясно показва накъде ще е завоя-нова обвързаност с Газпром, пълен слугинаж на Кремъл. Аз писах, че Митрофанова е отворила шампанското.
Хюман, права си, че слава Богу навремето сме имали политици като Стоянов и Костов, които с мъки добутаха България в свободния свят. Поне все още има шанс за децата ни да се спасяват навън и да не живеят в евразийската кочина. Другите си я искат-халал да им е.

Ама много сте велики, как гледате отгоре-отгоре на възрастните хора. Айде недейте да ги подценявате толкова - това са бивши инженери, учители, лекари и не всички са изкуфяли, та да не знаят какво се случва. Вместо това вземете да ги послушате, че някои неща ги знаят и усещат по-добре от вас, защото са поживяли и видяли и със сигурност знаят повече от вас.
Майката била имала интелигентна дъщеря, ти да видиш! Самата майка демек е тъпа и за нищо не става.
Да ви имам високомерието, да ви имам. Посмирете се малко, че така като гледам накъде бутате държавата ще придобиете и вие опита на възрастните си родители (доволно поседяли на студено и тъмно навремето), на който се подигравате.
Е, аз съм от тези, които са стояли на тъмно и студено, родена, учила (и висше) и работила 6.5 години в соца. Но никога не са успели да ми промият мозъка. От голямо значение е и семейната и приятелска среда. От поколението преди мене (вече покойници) нямаше приятели и родителите ми, които да симпатизират на тогавашната власт или да се възхищават на братушките - те са били съзнателни хора, когато са ни окупирали.
Никога няма да забравя една колежка от това време. Пристига сутринта бясна и се чудим какво е станало. Прибрала се от работа предишната вечер и хлапакът (2-3) клас се оплакал, че не разбира някакъв урок. Оказало се, че става думи за партизани и промиване на мозъка. Майка му казала изобщо да не чете тези щуротии и с удоволствие ще подпише двойката в бележника, ако го изпитат.
Но за съжаление масово хората от това поколение са с промити мозъци и сега виждаме резултата. А в много случаи успяват да предадат това на децата си.
Как няма да е така, като ние сме страната в соц лагера (изключвам СССР) с най много убити, безследно изчезнали, затворени в затвори и лагери след 1944. При унищожен елит на нацията е ясно какво се получава години след това.

Скрит текст:
А това с намесата на Русия и старите наши ченгета в политиката ни не е от сега. От 2000 г и доста след това се наляха милиарди, за да се внушава колко бил лош Иван Костов и колко бил крал. Кой докара царя? Който щеше да ни оправи за 800 дни, а ни "оправи".
Замисляли ли сте се как започнаха протестите срещу ББ? (никога не съм го възприемали и гласувала да него, но сега изглежда едва ли не добре на фона на следващите)
Икономически бяхме добре, доходите растяха, нямаше обективни причини за масови политически протести. Но тогава погнаха Божков и се започна...
Помните ли кой предложи на Корнелия Радев за кандидат президент?
Изобщо нищо добро през последните 20 и повече години и не виждам дори светулка в тунела 😭
И тогава е имало ястреби /доста по кръвожадни/, предани на властта, като сега.
Нищо нова под слънцето.

# 11 423
На кого да се вярва?
...  всъщност целият европейски континент продължава да се захранва с газ, освен България. Другата страна, която отказа да го направи, беше Полша, впоследствие Нидерландия - това са страните, които не получават руски газ. Макар заглавията по медиите често да са, че Русия е спряла газа на Европа, всъщност намалението на газовите доставки от началото на годината е едва около 30%. Което означава, че 70% от газа, който сме получавали на европейския континент миналата година, е получен от Европа и тази година. И си е руски.
https://dnes.dir.bg/na-fokus/mihail-krastev-pred-dir-bg-i-da-vaz … imame-do-dekemvri

# 11 424
Скрит текст:
Снимката е от БНТ
да си заминават!
Опровержението на поредната фалшива новина.
https://offnews.bg/politika/darzhat-li-se-za-raka-kiril-petkov-i … lna-i-782361.html
Понякога се чудя нарочно ли журналистите са гаврят с читателите? Наистина ли има хора, които ще повярват, че тези двамата ще се хванат за ръце пред очите на толкова много хора?

# 11 425
Сега ще ги спукат от майтап... Много е глупаво това момче.  Пък и момичето.
Нещо хич не му върви на Кирчо  - една от неговите с най-добри чувства  му лeпна Просто Киро, друга му нанесе имиджови щети.

Иначе аз не се съмнявам, че в случая двамката се държат за ръчички за подкрепа.

Ох, не са за ръка, успокоих се, зрителна измама е, или така е направена снимката. На видеото се вижда, че не се държат.

# 11 426
Аз лично не мисля, че е чак такъв ужас, какъвто Радев описа! А той защо говори така - защото това правителство /а той го инсталира/ не му вървеше по свирката, даже го отсвириха бързо-бързо. За властен човек като Радев това е удар в сърцето и по егото. И той ще ги гони до дупка! Грешки - много! Успешно или не, но арестуваха Борисов и той преседя една нощ в кауша, умрял от страх! И още му държи влага! И още го е страх, да не стане пак същото!

# 11 427
Lena Borislavova
35 мин  ·
В деня, в който кабинетът Петков предаде щафетата на служебното правителство, искам да благодаря на всички журналисти, които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха видими усилията и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на гражданите да знаят фактите и се бориха с фалшивите новини.
Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила.   
Няма проблем, че има такъв кадър.
Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната.
Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г.
Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж.
Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България.

# 11 428
Аз лично не мисля, че е чак такъв ужас, какъвто Радев описа! А той защо говори така - защото това правителство /а той го инсталира/ не му вървеше по свирката

Точно така. Явно очакваше, че ще управлява чрез ПП и, като не стана, се обърна срещу тях. Според мен Радев свали и това правителство.

А това, което каза си беше съвсем вярно. Особено това, че законите за плана за възстановяване не са готови, с което стана ясно, че само са лъгали (пак), за да съберат подкрепа.

# 11 429
Успешно или не, но арестуваха Борисов и той преседя една нощ в кауша, умрял от страх! И още му държи влага! И още го е страх, да не стане пак същото!

Умрял от страх? Сигурно се шегуваш! Такъв жесток PR му направиха, че и безплатен, излъчен на живо по всички телевизии в най-гледаното време. Че и цяла седмица това беше ТОП новина, обиколи цяла Европа. Чак се чудя дали сам не си е спонсорирал тази показна акция.

Общи условия

Активация на акаунт