Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 017
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 730
Да разбирам ли от извлението на шефа на Булгаргаз, че всичките писъци от последните два месеца, че ако не се закрепи шашавата власт и идва РР и ни връзва прангите за Русия, са били манипулация ?
Вчера питах откъде знаете, че Митрофанова гърми шампанско, тука линкове с вероятности от платени медии бяха източниците.

# 11 731
Предполага се, да не говорим същото и  следващите години да се залавят с дългосрочни решения ,да дупчат и търсят  у нас . Както и да проверят Плама ,защо фалира и дали не е в нечии  ползи,  все пак са доставяли до средата на страната някак нефт  и се е преработвал.  Като са продали Нефтохим. Кой си продава такова предприятие?Приказките ,че ходим по газ  също може да се окажат преувеличени ,но с нещо вярно. Който се занимава с доставките сега ,да си го прави. Не да говорят   и говорят и  нищо не правят.

# 11 732
Да разбирам ли от извлението на шефа на Булгаргаз, че всичките писъци от последните два месеца, че ако не се закрепи шашавата власт и идва РР и ни връзва прангите за Русия, са били ванипулация ?
Изявленията тна шефа на Булгаргаз се сменят през петнайсет минути, така че аз не бих считала този източник за достоверен. Манипулация, не манипулация, Александър Николов каза сутринта, че имаме срок до 19 август да приемем офертата за първите три карга втечнен газ. Вчера гълъбите твърдяха, че е оставен хаос и разруха и трябва да спят в МС че да оправят кашата и да намерят газ. Николов спомена, че им носил сандвичи и кафе по нощите в МС, ама там пък нямало никого .......Викам да изчакаме малко преди да си правим категорични изводи. За мен към момента е ясно едно - ръководството на Булгаргаз или е категорично некадърно, или не работи в интерес на България. И в двата случая трябва да си ходи.

# 11 733
Вчера казаха, че за трите танкера има яснота, но за останалите четири не се знае дори каква е цената.
Това беше рано сутринта по НТВ.

# 11 734
Вчера казаха, че за трите танкера има яснота, но за останалите четири не се знае дори каква е цената.
https://www.vesti.bg/bulgaria/nikolov-ima-ramkov-dogovor-za-tank … zhirashta-6148710
Това е от тази сутрин, бившият министър на енергетиката

# 11 735
https://www.vesti.bg/bulgaria/nikolov-ima-ramkov-dogovor-za-tank … zhirashta-6148710
Това е от тази сутрин, бившият министър на енергетиката
Определно е мъглявина, а доколкото виждам аз вече всичкото това безспокойство и тотално безхаберие се генерира от Булгаргаз и неадекватния мениджмънт.

# 11 736
Васи, точно това написах и аз. Тези шикалкавят и ловят риба в мътна вода. Дано са само некадърни, не и продажни. Но няма да ни свършат работа.

# 11 737
"Офертата от доставчика е ангажираща - право е на платеца и получателя да реши да я приеме или не. За трите карга има ангажимент, за останалите четири - има описан механизъм", разясни Николов.
Какво значи ангажираща оферта, която може да бъде приета или не?  За тежест или убедителност сложи това "ангажираща"?
Излиза, че каквато и да е тази оферта, то тя нито е приета, нито е договорена реализация.

Повтарям. Вчера сутринта, доста рано, мисля, че беше човек от Булгаргаз, каза, че трете кораба са ясни т.е. разбира се, че ги имаме като количество, но останалите 4 не са. Това не е решение, защото реално газ до края на годината не е осигурен.

Шикалкави бившия министър.

# 11 738
  • Пловдив
Шефа на Булгаргаз нали го сложиха ПП? Какво тогава искате да го сменят, то те доведоха нещата до тук, сега служебното ви виновно, че каза истината.

# 11 739
Тя завесата си е завеса. Вече имаше такава, но тръбите и не само те, минаваха под/над нея. Какъв е проблема?
Как си го представяте това, пълна изолация на страна/и, при пазарна икономика?
[/quote]
Това е нова за мен идея. Доколкото знам, Русия изнасяше за СИВ, а арабите - за САЩ и Западна Европа. Освен това в САЩ и Западна Европа имаха много собствени източници - въглища, нефт, атомна енергия. Може ли някакви материали, които да доказват, че Русия е захранвала с горива Западна Европа?

# 11 740
"Офертата от доставчика е ангажираща - право е на платеца и получателя да реши да я приеме или не. За трите карга има ангажимент, за останалите четири - има описан механизъм", разясни Николов.
Какво значи ангажираща оферта, която може да бъде приета или не?  За тежест или убедителност сложи това "ангажираща"?
Излиза, че каквато и да е тази оферта, то тя нито е приета, нито е договорена реализация.

Повтарям. Вчера сутринта, доста рано, мисля, че беше човек от Булгаргаз, каза, че трете кораба са ясни т.е. разбира се, че ги имаме като количество, но останалите 4 не са. Това не е решение, защото реално газ до края на годината не е осигурен.

Шикалкави бившия министър.
Нана, ангажираща оферта е тази, при която продавачът гарантира и се обвързва са офертата, а купувачът изчаква. Просто изгледайте участието на АН в Нова телевизия, там е обяснено.
Люба, хич не ме интересува кой е назначил тези хора в Булгаргаз. Не се справят, да си ходят. Чакали Михаля от Газпром две седмици и се ослушват.......

# 11 741
Истината е, че от Булгаргаз за 3 месеца не си мръднаха мълките пръстчета на краката да потърсят някакви алтернативи извън Газпром. Много добре си спомням, че още през май Киро говореше за дългосрочен договор за ЛНГ с американска компания, който бил почти сключен. Той че лъже, лъже, но е напълно възможно да е имало такава възможност, а от Булгаргаз да са я провалили. И сега видимо се ослушват, изчакват, тупат топката. Не поемат инициатива, освен да приказват с Газпром. Това за дългосрочния договор за ЛНГ са просто приказки - явно се има предвид догодина, а дотогава я камилата, я камиларят. Прах в очите му казват.

# 11 742
Ако въобще някога се сдобием с българско правителство с топки, може да се преразгледа и транзита на Турски поток през България. Най-малкото да се позовем на форсмажор и да се индексират цените за пренос. Най-малко това. Ама може би само си мечтая, че ще има политици, които ще са загрижени за българския интерес.
Изключително точно. До газ стоим, а за газ ревем. Газопровод, построен с 3 млрд. български пари, а ние като котки около покрито кисело мляко!!! Политици с топки има, наивно вярвам! Но тук трябват не само отделни политици, а цялата държава вкупом да реагира. Умно, премислено, със стратегия, твърдо и аргументирано, разбира се!

# 11 743
  • Пловдив
Един много задълбочен анализ на проблемите в ББР,докарани за нула време от поредното, но не последно, некадърно управление. https://www.facebook.com/549027266/posts/pfbid02nL7c9VfyUKLZgX94 … qRiKLsl/?sfnsn=mo
Разберете. Тези хора НЕ Стават .

# 11 744
Това е нова за мен идея. Доколкото знам, Русия изнасяше за СИВ, а арабите - за САЩ и Западна Европа. Освен това в САЩ и Западна Европа имаха много собствени източници - въглища, нефт, атомна енергия. Може ли някакви материали, които да доказват, че Русия е захранвала с горива Западна Европа?
Не ми се търси, но можеш да си намериш.
Ще спомена само газопровода Дружба, който е предназначен за Източна Европа, която е от едната страна, но САЩ /както обикновено/ се намесват, нищо, че са от другата. По късно, когато влиза и Западна Европа в газовата схема, пак САЩ се бунтуват.
Та това е едно примерче, как Желязната завеса не е толкова желязна. Wink

Общи условия

Активация на акаунт