Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 887
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 745
А защо всички приемат, че ПП и ДБ дават механичен сбор, по-голям от отделните си части? Аз например симпатизирам на ДБ, но ако се обединят с ПП със сигурност няма да гласувам за тях. ПП не ги понасям.
Защото повечето ще го направят, ти си един от малкото.
Така поне мисля аз де, и според мен тази /евентуална/ коалиция ПП/ДБ е именно по инициатива на ХИ и ДБ, защото електората им намалява драстично, намаля драстично. С ПП имат повече шанс не толкова да влязат в бъдещ парламент - те ще влязат така или иначе, но имат по-голям шанс да се доберат до ново /евентуално/ управление.

Не виждам въобще как ще има ново управление на ПП. БСП ще намалее като дял депутати. ИТН и да влязат, и да не влязат - все тая - те повече няма да са им съюзници. Откъде ще намерят толкоз депутати? възраждане всички сочат, че вдига, дори най-ниските резултати показват за него 9,6 процента спрямо 5 процента сега, т.е. двойно Откъде ще дойдат толкоз много депутати, само за ПП, ДСБ и БСП?
----

По другия въпрос - за уволнената Алексиева. Днес пуснаха Татяна Дончева. Тя  обясни, че "уволнената" Алексиева въобще не е специалист по БДЖ, нито е инжинере, нито архитекта, нито строител, а е завършила...журналистика. При това не е някакъв международен авторитет. И не била уволнена, а понижена една позиция. Отново лъсват лъжиете на Нинова, за някакви страшни репресии.

# 11 746
  • СИ
Един много задълбочен анализ на проблемите в ББР,докарани за нула време от поредното, но не последно, некадърно управление. https://www.facebook.com/549027266/posts/pfbid02nL7c9VfyUKLZgX94 … qRiKLsl/?sfnsn=mo
Разберете. Тези хора НЕ Стават .

Естествено този "задълбочен" анализ не казва къде са потънали стотици милиони раздадени на съмнителни фирми с крайно спорни или никакви обезпечения. Само с половин уста казва, че не било много редно да се раздават такива пари. Но парите все пак са раздадени и не е ясно какво става, когато се установи, че няма да се върнат? Кирчо ли ще е виновен?

# 11 747
Не съм фен на Нинова, обаче ако не беше тя, Радев досега никой никъде нямаше да го знае, факт. Друг е въпросът, че като го избраха него за всеобща изненада и биха ГЕРБ, тя летеше на крилата на победата и това и осигури добри позиции в нейната си партия.

# 11 748
За Радев ако трябва да сме точни първи го предложиха Първанов и Р.Петков. Тогава те искаха обща кандидатура с БСП. Впоследствие Нинова се държа унизително с тях, и те се дръпнаха, но Радев остана кандидатура на БСП. Така че и самата Нинова, не е познавала Радев към момента на номинацията му, за  първи път се запознала с него, малко преди тя да приеме номинацията му.  Още нещо интересно - при първата им среща, Нинова била подготвила един голям екип за Радев. Радев обаче дошъл със свой екип и обявил, че няма да е е зависим от никого, и че няма да се кандидатира от БСП ако те не са съгласни с неговия екип. И Нинова се съгласила! А сега мрънка! Голяма вина обаче за това, че го избраха има ББ. Той сложи напълно неизбираема кандидатура за противник на Радев. Все си мисля, че ако бе сложил Т.Дончев, Фандъкова или някой по-интелигентен, резултата щеше да е друг. Но Бойко не искаше независими личности на този пост.

За вторият мандат на Радев, заслугите на БСП са много малки, там бяха го подкрепили сума ти партии, включително и ПП. При това той вече бе президент, дори само това работеше за него.

# 11 749
  • Пловдив
А ако не беше Радев, кой щеше да е чул за Лъжльото и баджанаците ?
Лорде,точно. Изобщо не го направи тя президент, а Бойко със самомнението си,че и Кон да сложи  ,ще го изберат. А за.2 мандат Нинова не искаше да го подкрепи, чака до последно. Та той спечели въпреки, а не благодарение на нея. Поведението й е жалко. Явно използват един и същ ПР като ПП, плюли са си в устите. Но карай.

# 11 750
  • София
Няма да влизам в задочни политически дискусии, отговорността ми като министър-председател е да търся варианти за справяне с проблемите и да не създавам илюзии. Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги" - Гълъба Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 11 751
Няма да влизам в задочни политически дискусии, отговорността ми като министър-председател е да търся варианти за справяне с проблемите и да не създавам илюзии. Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги" - Гълъба Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Той да има късмета да ни остави без газ и на тъмно и студено след септември, ще ми стане само на гълъби. Знае какво прави, засега излъга че има хаос и разруха. Чакам следващия мрачен брифинг.

# 11 752
Скрит текст:
"Офертата от доставчика е ангажираща - право е на платеца и получателя да реши да я приеме или не. За трите карга има ангажимент, за останалите четири - има описан механизъм", разясни Николов.
Какво значи ангажираща оферта, която може да бъде приета или не?  За тежест или убедителност сложи това "ангажираща"?
Излиза, че каквато и да е тази оферта, то тя нито е приета, нито е договорена реализация.

Повтарям. Вчера сутринта, доста рано, мисля, че беше човек от Булгаргаз, каза, че трете кораба са ясни т.е. разбира се, че ги имаме като количество, но останалите 4 не са. Това не е решение, защото реално газ до края на годината не е осигурен.

Шикалкави бившия министър.
Нана, ангажираща оферта е тази, при която продавачът гарантира и се обвързва са офертата, а купувачът изчаква. Просто изгледайте участието на АН в Нова телевизия, там е обяснено.
Люба, хич не ме интересува кой е назначил тези хора в Булгаргаз. Не се справят, да си ходят. Чакали Михаля от Газпром две седмици и се ослушват.......

Ами така де. Като ти казваме, че твоите хора от ПП за нищо не стават, ти не, та не. Ей ги на, назначили си шефовете на Булгаргаз, които са некадърни. Само мога да си представя по други места какви са назначили. То това сега е на дневен ред, но и други пакости ще излязат, не се безпокой. Ама така е, когато се правят безпринципни коалиции. Под безпринципни имам предвид безотговорни.

# 11 753
Свиленски извади за аргумент, че БСП едва ли не има някакви изключителни права над своите членове, и те трябва непременно да питат Нинова за да станат служебни министри. Смешно ми стана, като се има предвид че хора като Зарков, Нинова няма да ги потърси никога, за да й водят кампанията; според Свиленски обаче той трябва да раздава листовки, и щом не раздава - значи  работи срещу БСП.Joy Joy Joy Joy Joy Така че Зарков и компания нямали прави да се съгласяват ако специално не се допитат до Нинова.

Как ви звучат на този фон думите на коалиционния партньор на Нинова - Кирил Петков - че депутатите не са "роби на синджир"

# 11 754
Един много задълбочен анализ на проблемите в ББР,докарани за нула време от поредното, но не последно, некадърно управление. https://www.facebook.com/549027266/posts/pfbid02nL7c9VfyUKLZgX94 … qRiKLsl/?sfnsn=mo
Разберете. Тези хора НЕ Стават .
Не, тази банка не ставаше. Дълги години кредитираше милионери със съмнителен бизнес с още стотици милиони.
8 фирми - 1 милиард. 500 млн. лева на фирми на Пеевски, а другите на Румен Гайтански, братя Домусчиеви, Ангел Палийски. Кофти, че кранчето им спря.

# 11 755
  • София
А ако не беше Радев, кой щеше да е чул за Лъжльото и баджанаците ?
Лорде,точно. Изобщо не го направи тя президент, а Бойко със самомнението си,че и Кон да сложи  ,ще го изберат. А за.2 мандат Нинова не искаше да го подкрепи, чака до последно. Та той спечели въпреки, а не благодарение на нея. Поведението й е жалко. Явно използват един и същ ПР като ПП, плюли са си в устите. Но карай.

Тя е трагедия, не просто е жалка. Толкова злост и мъст я тресе. Тя не просто не го подкрепи за втори мандат, а направи всичко възможно да не бъде избран между първи и втори тур. И като започнат с техните изпълнителни бюра, национални съвети...ще кажеш, че не са една бутикова партийка вече, а БКП по времето на Живков. Отдавна чакам другарката Нинова да й загаси лампата на тази партия. Засега предвижданията ми са правилни. Simple Smile

# 11 756
Това е нова за мен идея. Доколкото знам, Русия изнасяше за СИВ, а арабите - за САЩ и Западна Европа. Освен това в САЩ и Западна Европа имаха много собствени източници - въглища, нефт, атомна енергия. Може ли някакви материали, които да доказват, че Русия е захранвала с горива Западна Европа?
Не ми се търси, но можеш да си намериш.
Ще спомена само газопровода Дружба, който е предназначен за Източна Европа, която е от едната страна, но САЩ /както обикновено/ се намесват, нищо, че са от другата. По късно, когато влиза и Западна Европа в газовата схема, пак САЩ се бунтуват.
Та това е едно примерче, как Желязната завеса не е толкова желязна. Wink

Примерът не е удачен, защото каквото и да са се бунтували САЩ, газът не е отивал в Западна Европа по време на Жезязната завеса.

# 11 757
Той да има късмета да ни остави без газ и на тъмно и студено след септември, ще ми стане само на гълъби. Знае какво прави, засега излъга че има хаос и разруха. Чакам следващия мрачен брифинг.
Я не мрънкай. Нали бяхте осигурили газ и тези които предупреждаваха за опасност били мрънкачи и паникьори. Сега се сетихте, че може да останете на студено и тъмно.

# 11 758
Скрит текст:
"Офертата от доставчика е ангажираща - право е на платеца и получателя да реши да я приеме или не. За трите карга има ангажимент, за останалите четири - има описан механизъм", разясни Николов.
Какво значи ангажираща оферта, която може да бъде приета или не?  За тежест или убедителност сложи това "ангажираща"?
Излиза, че каквато и да е тази оферта, то тя нито е приета, нито е договорена реализация.

Повтарям. Вчера сутринта, доста рано, мисля, че беше човек от Булгаргаз, каза, че трете кораба са ясни т.е. разбира се, че ги имаме като количество, но останалите 4 не са. Това не е решение, защото реално газ до края на годината не е осигурен.

Шикалкави бившия министър.
Нана, ангажираща оферта е тази, при която продавачът гарантира и се обвързва са офертата, а купувачът изчаква. Просто изгледайте участието на АН в Нова телевизия, там е обяснено.
Люба, хич не ме интересува кой е назначил тези хора в Булгаргаз. Не се справят, да си ходят. Чакали Михаля от Газпром две седмици и се ослушват.......

Ами така де. Като ти казваме, че твоите хора от ПП за нищо не стават, ти не, та не. Ей ги на, назначили си шефовете на Булгаргаз, които са некадърни. Само мога да си представя по други места какви са назначили. То това сега е на дневен ред, но и други пакости ще излязат, не се безпокой. Ама така е, когато се правят безпринципни коалиции. Под безпринципни имам предвид безотговорни.
А, то понеже ГЕРБ и ДПС не са назначавали некадърници. То по този критерий ако трябваше да се избира, тези партии трябва да не помирисват власт, пък тук от вас друго чета.....

# 11 759
Разобличаване на лъжа № 2 - изнесено оръжие за Украйна с благословията на г-жа Нинова
Колко ли ще станат разобличените лъжи до началото на октомври с това темпо по 1 на ден Simple Smile

https://nova.bg/news/view/2022/08/04/378471/%D0%BC%D0%B8%D1%85%D … 0%BE%D0%B2%D0%B0/

Общи условия

Активация на акаунт