Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 066
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 835
Аз чакам да чуя нещо относно организацията на изборите. Това правителство не е да управлява с години, да се съсредоточат върху основната си задача. От ФБ - много остър коментар от Илиян Василев за доставките за газа, защо се прави по този начин, какво ще загубим, ако не се обърнем към варианта с трите танкера, които са осигурени. Който се интересува, може да го намери, но тази смяна на курса на мен въобще не ми харесва, най-малко искам висока цена плюс слугинаж към Русия да са ми компонентите на новия газ. Ако продължават да настъпват мотиката тези новите, предвиждам и гореща политическа есен, гарнирана с протести към Президентството.
Мери Ан, +1000 за некадърността и продажността на мисирките (не искам да ги наричам журналисти)
Я се запознай кой организира и провежда изборите. Правителството или ЦИК.

# 11 836
Нова лъжа на правителството Петков - уволнени са всички областни управители!

Освободени са част от областните управители, а не всички, уточни за БТА служебният министър на правосъдието Крум Зарков след края на днешното първо заседание на кабинета.По-късно днес пресслужбата на кабинета ще публикува пълнен списък със сменените областни управители.
Да бе лъжа е. От 28 са освободени 25. Това са същите непремерени приказки като за районните кметове в София.

# 11 837
То, че темата е забавна - забавна е, ама ......
То, че КП и правителството му ще са виновни за всичко, което ще се случи в рамките на поне една година напред, също е ясно, и също е забавно.
Ама не схващам защо и журналистическата некадърност и фалшивите новини, породени не само от некадърност, а и от финикийски ззнаци, като онова със снимката и още други подобни, следва да им бъде приписвана?
А, ама то самия Крум Зарков /който може да се каже, че беше част от предишното правителство Joy/ съобщил новината, ама после се коригирал
https://www.vesti.bg/bulgaria/sluzhebniiat-kabinet-naznachi-25-n … praviteli-6148721
Та, всъщност връщат предишните областни управители, половината са бивши кадри на МВР.

То според много хора все още Бойко е виновен за всичко, така че и на Кирил няма как да му се размине. Всеки по реда си Simple Smile

Относно дейността на служебното правителство - имат право да се занимават с всичко, което им е разрешено по конституция. Правителството на Янев веднага погна ББ и беше посрещнато с радостни възгласи. Сего идва ред да се позанимават малко и с ПП-тата. Каквото за едните, такова и за другите - така е честно и справедливо. А пък и щом се твърди, че ПП, ДБ и БСП са символа на честност и почтеност, значи няма от какво да се притесняват и могат спокойно да си плажуват колкото им душа иска.
Не разбирам горното какво общо има с конкретиката в поста ми, още повече Бойко, когото явно много хора не могат да забравят. Joy
Просто опровергах поредно лъжливо твърдение, че инфото за сменените областни управители е от правителството на КП. Освен ако не броим Зарков за част от него.
Иначе не се вълнувам от това какво ще се случи на "Кирил". Интересува ме какво ще се случи оттук насетне, което да потвърди или опровергае всичкото празнодумие и поитическа логорея, на която аз поне съм свидетел през последните месеци.
А относно Бойко, след като го спомена - отново ще кажа, че за мен да се прави паралел между 12 години еднолична власт и все още кадри навсякъде, с 6 месеца коалиция, основана на взаимен интерес в по-голямата си част, и борба за постове в друга, е нерелевантен.

Има общо с първия абзац от поста ти

"То, че КП и правителството му ще са виновни за всичко, което ще се случи в рамките на поне една година напред, също е ясно, и също е забавно."

И не разбрах повода за смеещото се със сълзи човече по повод Бойко.

# 11 838
Скрит текст:
Одила, Те нямат много опции - каквото е заложено в бюджета, това ще изпълняват.  Да, ако става дума за 5-6 милиона да кажем, че ще разместят от едно перо в друго...ама тук става дума зоблизо 850 милиона. Няма откъде да ги разплатят.

Мама Нана, е как. Костов който години наред "гласуваше с отвращение"  накрая като трябваше да избира между Първанов и Сидеров отиде в изборния ден за гъби. Ако гъбоберачите се мобилизират, ще гласуват за ПП.
На последните избори сигурно бих гласувала за тях /ако изобщо гласувах/, но в момента всички вече са повече от ясни т.е. няма значение кой ще е "Избрания". Та твърдо отивам за гъби.

# 11 839
Скрит текст:
Одила, Те нямат много опции - каквото е заложено в бюджета, това ще изпълняват.  Да, ако става дума за 5-6 милиона да кажем, че ще разместят от едно перо в друго...ама тук става дума зоблизо 850 милиона. Няма откъде да ги разплатят.

Мама Нана, е как. Костов който години наред "гласуваше с отвращение"  накрая като трябваше да избира между Първанов и Сидеров отиде в изборния ден за гъби. Ако гъбоберачите се мобилизират, ще гласуват за ПП.
На последните избори сигурно бих гласувала за тях /ако изобщо гласувах/, но в момента всички вече са повече от ясни т.е. няма значение кой ще е "Избрания". Та твърдо отивам за гъби.
Тогава не се сърдете, че ГЕРБ и ДПС ще ви управляват отново.

# 11 840
Скрит текст:
Скрит текст:

Откакто не гласувам нямам претенции кой управлява, а само как управлява.
Не искам да е така, но ГЕРБ и ДПС са по добри като управленци от това, което виждам последната година.
Съжалявам, ако на някой не му харесва, но това виждам.

# 11 841
Не искам да е така, но ГЕРБ и ДПС са по добри като управленци от това, което виждам последната година.

Ами то си е така - технически са много по-добри и обиграни - имат опит, банка с кадри, партийни структури, единни са... Лошото е само, че използват тези свои качества не в интерес на държавата и народа.

# 11 842
Скрит текст:

Ами то си е така - технически са много по-добри и обиграни - имат опит, банка с кадри, партийни структури, единни са...
Лошото е само, че използват тези свои качества не в интерес на държавата и народа.
Какво се е подобрило /променило/ след тях?  
От моя гледна точна/камбанария, нещата отиват към по зле. Цените продължават да растат. Доходите няма как / от къде да се вземе/ да ги стигнат. Състояние на несигурност, което кара хората да имат повече негативни очаквания.

Да, затова си отивам за гъби с чиста съвест.

# 11 843
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

[/quote]
Ако преди година някой ми беше казал, че политик може да ми е по-анти от ББ, щях да му се изсмея. Е, Кирето го задмина с пълна газ в моите очи.

# 11 844
Ако преди година някой ми беше казал, че политик може да ми е по-анти от ББ, щях да му се изсмея. Е, Кирето го задмина с пълна газ в моите очи.

Вярваш или не, в последно време много такива коментари чувам около мен. И то все от хора, които на последните избори гласуваха за ПП и пламенно убеждаваха всички, че на България й трябват хора точно, като Кирил и Асен, за да тръгне най-накрая напред. Честно казано, чак ме е яд, че не се оказаха прави. Не съм гласувала за ПП, но им дадох шанс, като млади и образовани хора, да покажат, че имат капацитета да направят голяма крачка напред. И изобщо не съм си представяла, че могат да се сгромолясат с такава бясна скорост.

# 11 845
Според мен Слави пръв ги надуши.
Какво ли не прочетох за него, ами за мен си остава праволинеен.
Недоумявам как е изненадан, че политиката е мръсна игра.
КП го омаловажи и неглижира, което беше единствената причина да не карат лодката още доста време

# 11 846
  • София
Не знам защо някои са учудени от Киро и Асен, не помните ли юпитата на царя, млади, образовани, какви надежди им се възлагаха, а те уредиха себе си, вкл. и т.нар. цар си уреди имотите. Тогава се подлъгах на обещанията им, сега не, сега има и повече и по-лесен достъп до информация.
Историята на МП https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1% … D1%80%D0%B8%D1%8F

Интересен коментар за циклите в политиката
https://www.facebook.com/svetoslav.stamov.1/posts/10217643530640251
...
Защото България пак се провали в целите си, за 3-ти пореден път! Ще се поясня: Тия ревизии в Б-я обикновено действително се случват на 30-40 г и цикълът е забелязан от П. Мутафчиев в "Книга за Българите." Стефан Попов има цяла книга за феномена през 1940-те, "Третото поколение".  Според мен обяснението на Попов за проблемното трето поколение в БГ е  вярно. Схемата му е такава: ....

# 11 847
Гледам никой не споменава друго - като гледах имотните декларации на новото правителство и доста се смях, ми то живи да ги ожалиш сиромасите. Специално Гълъб Донев имал наследствена къща, стара кола и офис, купен с кредит... Смях в залата, от над 15 години е все на сладки корупционни длъжности, публикуват скъпи екскурзии, скъпо висше на дъщерята, но иначе по-бедни от повечето пишещи тук...

# 11 848
Гледам никой не споменава друго - като гледах имотните декларации на новото правителство и доста се смях, ми то живи да ги ожалиш сиромасите. Специално Гълъб Донев имал наследствена къща, стара кола и офис, купен с кредит... Смях в залата, от над 15 години е все на сладки корупционни длъжности, публикуват скъпи екскурзии, скъпо висше на дъщерята, но иначе по-бедни от повечето пишещи тук...
Може да е осигурил децата си /типично за българина/. Екскурзии, круизи и т.н. Човекът не влага в имоти.
Диамантите декларират ли се?

# 11 849
Въпросът на въпросите е защо "българските" политици крият богатствата си? С едно изключение - Доган. Хайде и Корнелия,донякъде...

Общи условия

Активация на акаунт