Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 017
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 910
Скрит текст:
Да видим как точно българинът с "огромните" си доходи ще понесе тежестта от високите цени, според призива на МВФ. Това ще бъде твърде любопитен процес и твърде невъзможен, струва ми се. Подобни призиви само бутат Копейкин и неговият референдум за ЕС напред.
А "огромните" доходи на българите се дължат на 12-годишното светло управление на ББ.
Хората с опит, които искате пак да ви управляват.
Има разлика между опит и можене. Искаме да ни управляват можещи хора, по възможност честни или поне не крадци.

# 11 911
  • Варна
А "огромните" доходи на българите се дължат на 12-годишното светло управление на ББ. Хората с опит, които искате пак да ви управляват.
Хаха, да бе..
Преди ГЕРБ цъфтяхме..
Дължат се на онези хора, които въобще не са статукво, не са изнесли един патрон за Украйна и съгласни на всичко за да се докопат до разпределянето на порциите.

Искаме да ни управляват можещи хора, по възможност честни или поне не крадци.
Компетентни, принципни, с визия. И ако може да не мразят народа, който управляват.
П.П. Под визия нямам предвид външен вид. Wink

# 11 912
Бай Ганьо е най-големият демократ?!
Да не се чудя защо не ми допада демокрацията, значи...

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 12:51 от Роня

# 11 913
Кои са поразиите на Петков?
Това, че спря изтичане на публични средства в джобовете на няколко човека ли?
Сега никога няма да чуете за далаверите с инсинераторите, с удълбочаването на плавателните канали във Варна и т.н. и т.н.
Ех, да имахме читав главен прокурор!

Е айде де. Толкова обещания се дадоха от кой ли не, че като дойде на власт ще махне Гешев, те си заминаха - той си е още на поста. Чакаме следващите със същите обещания. Но подозирам, че специално ДБ няма да стъпят на тази платформа повече - видя се, че нямат капацитета.

А относно изтичането на средства и всикчи останали грехове на по-предишните управляващи - аз така и не видях нищо доказано, освен празни приказки. А накрая, като не извадиха нищо, минаха пак на приказките за кюлчетата и пачките. Така и не разбрах къде в закона пише, че нямаш право в нощното шкафче да имаш кюлчета и пачки. И определено ли е някъде какво точно трябва да съдържа едно нощно шкафче.
А и чакам да видя греховете на ПП и БСП. Като гледам служебното правителство сериозно е запретнало ръкави в тази посока.

Както някой писа - извадила съм купата с пуканките, виното и мезетата, и само стоя, и гледам сеир Grinning

Главният прокурор е с мандат и Не може да се смени от правителството. Надежда Йорданова като министър на правосъдието  направи всичко възможно, не следихте ли нейната работа? ВСС гласува Гешев да остане.

Много стриктно следях всички действия за свалянето на главния прокурор - и тези на Хаджигенов и компания, и тези на г-жа Йорданова. Това, което вие пишете и аз го знам, и те го знаят. Но доста умело излъгаха хората, които ги подкрепиха, че е възможно той да бъде свален и то много бързо, и лесно. А после се видя, че всъщност е доста трудно. Особено за хора, които нямат нужните познания и се изложиха брутално по време на прякото излъчване на изслушването на Гешев, който ги направи смешни. Та това ми е идеята на поста - или са знаели, че трудно ще го свалят, но предизборно излъгаха колко е лесно, или са толкова некомпетентни, че самите те са вярвали, че ще стане бързо и лесно. Кое от двете е? Според мен второто - поне по това, което се видя от живото излъчване. Тотално непознаване нито на законите, нито на конституцията и челен сблъсък с Гешев, който специално по тези двете точки показа, че е бетон.

# 11 914
Скрит текст:
А "огромните" доходи на българите се дължат на 12-годишното светло управление на ББ. Хората с опит, които искате пак да ви управляват.
Хаха, да бе..
Преди ГЕРБ цъфтяхме..
Дължат се на онези хора, които въобще не са статукво, не са изнесли един патрон за Украйна и съгласни на всичко за да се докопат до разпределянето на порциите.

Искаме да ни управляват можещи хора, по възможност честни или поне не крадци.
Компетентни, принципни, с визия. И ако може да не мразят народа, който управляват.
П.П. Под визия нямам предвид външен вид. Wink
Съгласна много, много, много.Simple Smile

# 11 915
  • Там,където се събуждам щастлива.
Огромен процент българи са "искам честен политик", а при първа възможност засягащ лично семействата им, забравят думите си и по втория начин се сдобиват с нещо.

Вчера едно детенце на 10-11 години разправяше в центъра на София как родителите му платили да влезе в основното училище, че иначе нямало да издържи изпита. Със сигурност родителите искат честни политици.  А детето вече знае как стават нещата у нас. И със сигурност ще иска и то след 10 години честни политици.

# 11 916
ПП-тата, ако ще да бяха най-перспективните и компетентните (каквито не са), имат непростимия грях да вкарат БСП във властта и да продължават да твърдят, че им били естествен съюзник. Оттам нататък всичките им движения са обречени на провал, дори и да предположим, че се водят от неосъдителни мотиви и имат капацитета да ги провеждат (което определено не е факт). Никога не мога да си дам гласа са партия, която управлява в коалиция с БСП - столетницата, която причини най-тежките поражения на България от Освобождението насам. Не знам как ги забравяте тези неща.

И за останалите никак не ми се пречупва съвестта да си дам гласа, а съзнавам, че трябва да подпомогна антирусофилския вот. Но чрез кого? Никога гласуването не ми е било толкова трудно.

# 11 917
  • Варна
Огромен процент българи са "искам честен политик", а при първа възможност засягащ лично семействата им, забравят думите си и по втория начин се сдобиват с нещо.
Вчера едно детенце на 10-11 години разправяше в центъра на София как родителите му платили да влезе в основното училище, че иначе нямало да издържи изпита. Със сигурност родителите искат честни политици.  А детето вече знае как стават нещата у нас. И със сигурност ще иска и то след 10 години честни политици.
Разбирам, че имаш широк поглед върху "огромен процент българи". Wink
Какъв изпит за основно училище?

# 11 918
Скрит текст:
Калинка ще излезе най - наблюдателната съфорумка. Все чува, все вижда, как пък на мен не ми се случва да надавам ухо и око какво си говорят децата , или кой как изглежда. Blush
Че и да направя извод защо и 20 години напред няма да имаме свестни политици.

Ако има нещо хубаво от протестите преди две години, то това е, че се роди непримиримостта на хората към лъжата, заблудите, примирението. Яви се тенденция щом някой не става, да се ходи на нови избори. Това е най- голямото наказание и стимул и за сега управлявалите, и за бъдещите. Да си знаят, че има и тояга. И метла. Сега сами се опропастиха, това пък е уникално събитие в нашия политически живот.
Но ги чака вой и протести. Ако много лъжат.

# 11 919
  • Там,където се събуждам щастлива.
Tays, някой родител не си беше научил детето да говори на нормален тон в трамвая, а викаше. Много съжалявам, че някой казва истината, а се правите на ударени. Морал се учи от дете. Неговият първи урок е даден. Колкото и да си затваряте очите, че нещата са точно така.

Хексе, ами изпит за влизане. И моят малък братовчед не го изкарал и всички викали на баща му, че е луд да познав политици, а да не го вкара в хубавото училище. Нещо странно ли ви се вижда? Та това е от години.

# 11 920
  • София
И Калинка си ги хвърля обвиненията, както ѝ дойде - казало някакво си дете на улицата.... Кое е това основно училище с изпит, освен музикалното?
И Калинка, ако се наложи, хич няма да плати в болницата например, когато е засегнат близък човек..
Като вземете да се превземате така🙄

# 11 921
Но принципно е права. Корупцията е част от националните ни особености - на всички нива.

# 11 922
Но принципно е права. Корупцията е част от националните ни особености - на всички нива.

Наднационално явление е. Има го и в бедните, и в богатите държави.
Само дето някъде е видимо , защото и корумпетата са по-брутални.

# 11 923
  • София
Национална, разбира се... как не. Фелисити Хъфман например, явно има балкански корени, та беше дала рушвет да приемат детето ѝ в хай училище. 😂

# 11 924
  • Варна
Хексе, ами изпит за влизане. И моят малък братовчед не го изкарал и всички викали на баща му, че е луд да познав политици, а да не го вкара в хубавото училище. Нещо странно ли ви се вижда? Та това е от години.
В основните училища не се влиза с изпит. Ако са специализирани - се ползват резултати от олимпиади.
Ако е тясно специализирано /обикновено по изкуствата/или частно училище, откъде знаеш че не съществува опцията да се запишеш срещу заплащане?
Чула-недочула, разбрала -недоразбрала.. ама бърза да плюе по бившите си сънародници, че изводи за бъдещето им да прави.
Направила си верния избор, като си се измъкнала оттук..

Общи условия

Активация на акаунт