Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 819
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 925
  • София
И Калинка си ги хвърля обвиненията, както ѝ дойде - казало някакво си дете на улицата.... Кое е това основно училище с изпит, освен музикалното?
И Калинка, ако се наложи, хич няма да плати в болницата например, когато е засегнат близък човек..
Като вземете да се превземате така🙄
В Младост,София,някакво с немски (допълвам Фридрих Шилер),влизането е с изпит и не е частно.Ако нещо не знаете проверете,има такива!

# 11 926
Корупция има във всички държави без изключение. Просто у нас е извор на персонална гордост (да си тарикат, да удариш кьоравото - но само ако го правиш ти, не ако е за твоя сметка).

# 11 927
  • Варна
В Младост,София,някакво с немски (допълвам Фридрих Шилер),влизането е с изпит и не е частно.Ако нещо не знаете проверете,има такива!

Гугъл не ми намери това училище.

П.П. само някакво в Русе.

# 11 928
Огромен процент българи са "искам честен политик", а при първа възможност засягащ лично семействата им, забравят думите си и по втория начин се сдобиват с нещо.

Вчера едно детенце на 10-11 години разправяше в центъра на София как родителите му платили да влезе в основното училище, че иначе нямало да издържи изпита. Със сигурност родителите искат честни политици.  А детето вече знае как стават нещата у нас. И със сигурност ще иска и то след 10 години честни политици.

Откога у нас в основното училище се влиза с изпит, че не съм разбрала, измисляйте ги по-добре.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 15:20 от zari65

# 11 929
Аз пък ще гласувам за този политик, който си признае, че ще краде, но ще гледа да има и за народа.

# 11 930
Шилер е сдружение в 145 училище- Младост и се влиза с изпит. Елементарно е да се провери. Вместо насляпо да се отрича всичко, което пишат определени потребители.

# 11 931
Скрит текст:
Калинка ще излезе най - наблюдателната съфорумка. Все чува, все вижда, как пък на мен не ми се случва да надавам ухо и око какво си говорят децата , или кой как изглежда. Blush
Че и да направя извод защо и 20 години напред няма да имаме свестни политици.

Ако има нещо хубаво от протестите преди две години, то това е, че се роди непримиримостта на хората към лъжата, заблудите, примирението. Яви се тенденция щом някой не става, да се ходи на нови избори. Това е най- голямото наказание и стимул и за сега управлявалите, и за бъдещите. Да си знаят, че има и тояга. И метла. Сега сами се опропастиха, това пък е уникално събитие в нашия политически живот.
Но ги чака вой и протести. Ако много лъжат.

Това е така, защото в България дори протестите ни не са истински протести, а по интереси. Всеки си протестира за нещо свое си, орел, рак и щука. Което само показва, че българинът не живее толкова зле, а иска да живее още по-добре, ако може сам той за себе си, за останалите не му пука. Между другото това е основният български проблем - индивидуализъм, но има и още един - мрънкачество, превърнато в национален спорт. Тези две неща дърпат ужасно много държавата назад.

# 11 932
Аз пък ще гласувам за този политик, който си признае, че ще краде, но ще гледа да има и за народа.

Черепа Blush

Ще му гледаш колекциите безплатно , щото са конфискувани, ще търкаш билетчета.
Шегувам се, разбира се

# 11 933

Черепа Blush

Ще му гледаш колекциите безплатно , щото са конфискувани, ще търкаш билетчета.
Шегувам се, разбира се

Той признал ли е, че краде? До последно отричаше, а и от народа "открадна" доволно с лотариите.

# 11 934
Скрит текст:
И Калинка си ги хвърля обвиненията, както ѝ дойде - казало някакво си дете на улицата.... Кое е това основно училище с изпит, освен музикалното?
И Калинка,
ако се наложи, хич няма да плати в болницата например, когато е засегнат близък човек..
Това ме подсети за един репортаж от сутринта.
Семейство на почивка в Сл.бряг. Детето вдига Т, болки в корема. Водят го в Мед. център. Преглед, изследване, система ... както си му е реда. Сметката е 450 евро.
Всичко е законно. Дали са разбивка на цената по процедури и касов бон.
Това към какво се числи?

# 11 935
  • София

Гугъл не ми намери това училище.

П.П. само някакво в Русе.
Виждам Frau K ти е отговрила,аз щях да постна инфото от Гугъл.Имам 2 познати борещи се в различен период от време да вкарат децата си там.Едната, от които се беше засилила с връзки да го вкарва,в последствие цената на връзката я стопира.
Предполагам не е само немското и това,че не са го изпльоскали в медия ,която вие четете не го прави несъществуващ факт.
Което за пореден път ме води към текста,които винаги ми трият- Не четете и не слушате между редовете,каквото ви кажат любимите медии и политици,го приемате като чиста монета и до там. Ми кон с капаци е масови българин!

# 11 936
Скрит текст:
И Калинка,
ако се наложи, хич няма да плати в болницата например, когато е засегнат близък човек..
Това ме подсети за един репортаж от сутринта.
Семейство на почивка в Сл.бряг. Детето вдига Т, болки в корема. Водят го в Мед. център. Преглед, изследване, система ... както си му е реда. Сметката е 450 евро.
Всичко е законно. Дали са разбивка на цената по процедури и касов бон.
Това към какво се числи?

Трябвало е да заведат детето в болницата в Бургас, ей я къде е, не е далече от Слънчака. Но щом са го завели в частен медицински център, ще си плащат.

# 11 937
Огромен процент българи са "искам честен политик", а при първа възможност засягащ лично семействата им, забравят думите си и по втория начин се сдобиват с нещо.

Вчера едно детенце на 10-11 години разправяше в центъра на София как родителите му платили да влезе в основното училище, че иначе нямало да издържи изпита. Със сигурност родителите искат честни политици.  А детето вече знае как стават нещата у нас. И със сигурност ще иска и то след 10 години честни политици.

Подписвам с двете ръце, защото е точно така. Да не споменавам какво става всяка година в края на месец юни пред дома на една видна дама от МОН - върволица от коли, от които се дават едни "пликчета", за да влезе недоучилото детенце в правилната гимназия. И това не е само в образованието. Искам да бъда назначена на определена длъжност - плащам, искам да получа определено лечение - плащам, искам проекта за новата ми къща да мине по-бързо на разглеждане в общината - плащам и т.н. и т.н. Искаме борба с корупцията, а търсим корумпирани хора винаги, когато трябва на нас да ни се свърши работа.

# 11 938
  • София
С изпит/ тест в 1 клас се влиза в НУКК,
също в паралелки в училища-партньори на Сдружение Шилер http://www.schillerbg.org/Home/priem-v-sdruzenieschiller/priem-2016g
Има теми в бг-мама, обсъждат се изпити, подготовка.
Това е проблемът в образованието - има няколко елитни и много посредствени училища, няма по средата, особено голямо е разделението след 7 клас, особено след въведената двустепенна система на средно образовани, няма обикновени гимназии.

# 11 939

Вчера едно детенце на 10-11 години разправяше в центъра на София как родителите му платили да влезе в основното училище, че иначе нямало да издържи изпита. Със сигурност родителите искат честни политици.  А детето вече знае как стават нещата у нас. И със сигурност ще иска и то след 10 години честни политици.

Подписвам с двете ръце, защото е точно така. Да не споменавам какво става всяка година в края на месец юни пред дома на една видна дама от МОН - върволица от коли, от които се дават едни "пликчета", за да влезе недоучилото детенце в правилната гимназия. И това не е само в образованието. Искам да бъда назначена на определена длъжност - плащам, искам да получа определено лечение - плащам, искам проекта за новата ми къща да мине по-бързо на разглеждане в общината - плащам и т.н. и т.н. Искаме борба с корупцията, а търсим корумпирани хора винаги, когато трябва на нас да ни се свърши работа.

Ами точно това видните борци срещу корупцията удобно забравят да споменат - корупцията има две лица - корумпиран и корумпиращ. И ако трябва да търсим корумпиращите, току виж цялата държава се оказала в затвора. За това този лозунг - "ще борим корупцията!" е абсолютно ялов. Може да я борят единствено ако до всеки държавен служител сложат камера, но и това няма да е достатъчно, намира се колая и на камерите.
С други думи - докато има корумпиращи, ще има и корумпирани.

Общи условия

Активация на акаунт