Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 768
  • 15 780
  •   2
Отговори
# 11 985
Има ли в темата някой желаещ да се провали интерконекторът за азерския газ?

# 11 986
  • София
Ще ме уморите просто. Sweat Smile

Аз лично държа да има редовни и ЕВТИНИ доставки на газ. Изобщо нямам претенции какъв ще е. Гледам си собствения интерес, както трябва да прави и държавата.

# 11 987
Току що чух за протеста и аз и се опитвам да разбера повече. До колкото разбрах ще се протестира срещу газа и евентуалното подновяване на договора с Газпром. Пише,че служебното правителство е направило нещо, да не можем да вземаме лесно азерски газ, за да останем без тактв и да сме длъжни да вземаме пак от Рyсия.
Протестите май са два, един на ДБ и един организиран от граждани, разпространява се сега из фейсбук. Спонтанно е заради днешните рокади, които направи правителството и затова се организира ударно протест.

Протестът е място, на което можеш да изразиш активна гражданска позиция, а понякога свалят и правителства.

А тези, на които не им пука от къде ще е газа и нямат против Газпром, стига цената да е по-ниска, как да изразят гражданската си позиция? Защото най-вероятно на тези, които няма да са на протеста, им е все тая от къде ще идва газ, стига да е на нормални цени. И те със сигурност са повече от тези, които са готови да плащат повече пари, само за да не е от Газпром.

# 11 988

Аз лично държа да има редовни и ЕВТИНИ доставки на газ. Изобщо нямам претенции какъв ще е. Гледам си собствения интерес, както трябва да прави и държавата.
Явно не ти е известно, че за да имаме ЕВТИНИТЕ доставки ни трябва интерконектора. Това е единственият евтин газ, който може да имаме.
И аз искам много неща да ми са евтини, но пазар, няма как.

# 11 989
Доставките от Газпром нито са евтини, нито са сигурни.

# 11 990
просто кирето ходи да върти кранчето и обяви конектора за готов  сега какво излиза няма акт 15 , няма акт 16. Какво е готово тогава

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 18:48 от zari65

# 11 991
Липсата на алтернативи те прави зависим и слаба страна в преговорите. Това е универсално правило, нали затова фирмите все търсят монопол и картелно споразумение? Но в случая клиентът (България) се опитва да пази монопола на Русия, това е лудост даже и да оставим настрана политиката.

# 11 992
просто кирето ходи да върти клането и обяви конектора за готов  сега какво излиза няма акт 15 , няма акт 16. Какво е готово тогава
Актуването е отделно от построяването.  Остават  административните процедури .

# 11 993
Има ли някакви разумни причини да се блокира добивът на собствен конвенционален газ, освен интересите на руското лоби?

# 11 994
Чета, че служебните комундели ВЕЧЕ са блокирали документалното оформяне на тръбата за газ от Гърция. Това са нашите пари, вложени от нашите данъци, но комунделът душа дава, "но не своята, а на народа" да строи тръбата, която е направена да не доставя горива, а блокира тръбата, която може да ни доставя евентуално горива.

Е, как  така искате газ, ама само руски да е, бе? Азерският сигурно не топли и мирише лошо, а руският мирише на теменужки ли и мухлясала младост?

# 11 995
Има ли в темата някой желаещ да се провали интерконекторът за азерския газ?
Няма да се провали. След като хората на Петков в надзора бъдат сменени всичко ще тръгне.

Ако си спомняте, когато Петков се хвалеше, че края на юли интерконектора ще бъде онлайн аз проявих лек скептицизъм и посочих реална дата средата на септември.

# 11 996
  • София
Скрит текст:

Явно не ти е известно, че за да имаме ЕВТИНИТЕ доставки ни трябва интерконектора. Това е единственият евтин газ, който може да имаме.
И аз искам много неща да ми са евтини, но пазар, няма как.
Напротив, известно ми е, че Киро завъртя колелото на нещо, което все още не е пуснато в действие, осигури американски газ на хартия и без яснота къде ще се разтоварва и какво ще струва. Ако на този етап газ от Русия ще ми излезе по-евтин, то аз нямам нищо против. Когато и ако намерят друго евтино решение, ще ги подкрепя. Но да ми удрят по джоба, само защото Киро решил да се прави на по-мъж отколкото е в действителност, няма да стане. Пазар не пазар, ще намерят начин, както намериха Германия, Франция, Италия и т.н. Изобщо не ми дреме, че видиш ли руснаците щели да ми продават газ. Купувам от този, който ми даде необходимото количество на добра цена. Иначе са съгласни на по-високи цени за газ, само да не бил руски, а тичат в Лидл за 5ст отстъпка. Което ми бърка дълбоко в джоба, не ме устройва, ако имам евтина алтернатива. Парите си за егото кирчово няма да дам.

# 11 997
А имаш ли евтина алтернатива или наизуст се приема, че руският газ ще е евтин?  И цената само в долари (рубли) ли се мери?

# 11 998
просто кирето ходи да върти клането и обяви конектора за готов  сега какво излиза няма акт 15 , няма акт 16. Какво е готово тогава
Актуването е отделно от построяването.  Остават  административните процедури .
Така ли, Grinning , значи сега се изкарва служебното правителство виновно на 3 ден за нещо, което те не са направили.
Та какво му е готовото. Уроци е взел от Баце и той така правеше с лентичките на магистралите.

# 11 999
  • София
А имаш ли евтина алтернатива или наизуст се приема, че руският газ ще е евтин?  И цената само в долари (рубли) ли се мери?
Ще се мери в това, в което каже производителят. Ако каже в рубли, в рубли ще е. Докато не постигнат пълна диверсификация, а това няма да е скоро, ще купуват с държавни пари това, което народът може да си позволи. Ако, казвам ако, на този етап може да си позволим руски газ, а не азерски, нека е руски. Като стане така, че азерският газ стане по-евтин, прехвърляме се към тях. Но не да ми викат, по-евтин е, ама трябват такси за пристанища, за разтоварване, за това, за онова. Крайната цена да е по-ниска. Иначе sorry.
Да плащат и в копейки, ако искат. Изобщо не ми дреме. Нашият интерес си е наш интерес.

Общи условия

Активация на акаунт