Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 695
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 060
  • София
ПП против задължителното носене на маски
 Няма обективни причини за задължително носене на маски навсякъде на закрито в столицата, дори само за 15 дни, показва анализ на „Продължаваме промяната“ на база на данните за заболеваемостта с КОВИД от началото на месеца.
https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/posts/176207538242497
Какво става, искат да се конкурира с Възраждане?
Какъв цирк е българската политика! Същите, които фанатично защитаваха мерките, ваксини,  зелените сертификати, същите, които приеха "план за справяне с пандемията", след като не са на власт какво казват.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 22:44 от milka22

# 12 061
...защо ли не се насочите към държавата, където има евтин газ на корем и всичко, и ще си говорите съвсем нормално с останалите фенове на новия Хитлер? Тук явно сте доста нещастна. България за Ваше съжаление членува именно в Евробардака и НАТО.

Защо да се насочваме към други държави при положение, че по-голям "ястреб" от България няма!?

Останалите като Гърция си гледат интереса и нито от руския газ се отказаха, та дори Гърция помага на Путин и в продажбата на петрол.

Пазар за 17,3 млрд. долара: Как Гърция помага на Путин да продава петрол

Гръцки, кипърски и малтийски корабособственици помагат на Русия да намери нови купувачи в цял свят.

https://www.investor.bg/energetika/518/a/pazar-za-173-mlrd-dolar … va-petrol-355712/

# 12 062
Защо да се насочваме към други държави при положение, че по-голям "ястреб" от България няма!?
Да не би да имаш промяна в шведското ти местожителство?

Скрит текст:
Хахахахахаха....... Не, не съм "нещастна"! Напротив, опитвам се да съм щастлиВ, но разни до вчера световно неизвестни изроди в политиката, ме карат да полудявам!!! Поради тази причина са и удивителните ми - вид емоционално състояние на духа ми в момента! Пишете за "новия Хитлер" ли??? И, кого точно имате пред вид? Моля, само не пишете Путин, защото ще ме разочаровате! Това е човека, който истински се грижи за Родината си и единствен посмя да се опълчи на фашистите от Западна Европа и ФАЩ!!!!!!!!!!!!!!!!! Това е друга тема и нека не спамим по въпроса, може ли?!
Мммм...добре, ясно. Погледайте малко Соловьов, много успокоява Rolling Eyes Приятна вечер.

От всички политически сили, твърдо против връщането на Газпром са само Да България и ПП. ДБ искат да се коалират с Мая Манолова и Отровното трио. ПеПе-тата се издъниха яко с неподготвената си самодейност...

# 12 063
  • София
Оууу, Майчето пак ще яхне вълната на протестите и триото- тоже. Хайде, да са ни честити!

Скрит текст:
Мадам трол ще викаш у вас си или на поляната. Аз съм образован човек и държа да дискутирам с тазкива хора, които имат аргументи, знания и знаят как да защитават тезата си. Другите са ми безинтересни. Капиш?

Модераторите да четат какво трият, а не като видят името Киро и да замитат, защото така остават мнения, които висят във въздуха.
Мадам е уважителна форма, трол е начинът ти на изразяване
Извинявай ти какъв точно аргумент си дала освен обидни квалификации и названия на географски понятия и личности ?Thinking Така ли демонстирира образование ?
Мненията ти са чисто тролене...
Нещо по същество ?
Иначе ще ти спестя стреса, Копейката няма да управлява Wink.
Слава Богу! По-важно ми е тези, на които си електорат, да не управляват. Тогава ще е страшно.

# 12 064
  • София
Триото, дуото по-скоро, защото единият -  Минеков е във властта, как ще стане да протестират срещу нещо?

# 12 065
  • София
Триото, дуото по-скоро, защото единият -  Минеков е във властта, как ще стане да протестират срещу нещо?
Абе, важното е да се протестира! Другото са подробности. Smiley

# 12 066
Оууу, Майчето пак ще яхне вълната на протестите и триото- тоже. Хайде, да са ни честити!

Скрит текст:
Мадам трол ще викаш у вас си или на поляната. Аз съм образован човек и държа да дискутирам с тазкива хора, които имат аргументи, знания и знаят как да защитават тезата си. Другите са ми безинтересни. Капиш?

Модераторите да четат какво трият, а не като видят името Киро и да замитат, защото така остават мнения, които висят във въздуха.
Мадам е уважителна форма, трол е начинът ти на изразяване
Извинявай ти какъв точно аргумент си дала освен обидни квалификации и названия на географски понятия и личности ?Thinking Така ли демонстирира образование ?
Мненията ти са чисто тролене...
Нещо по същество ?

Иначе ще ти спестя стреса, Копейката няма да управлява Wink.
Слава Богу! По-важно ми е тези, на които си електорат, да не управляват. Тогава ще е страшно.

Дори не можеш да предположиш на кого съм електорат, така, че не се напъвай по темата.Но и те няма да управляват така или иначе.

# 12 067
  • София
Не само ПП, а и ДБ, да не забравяме, това е само преди 8 месеца.
По- голямата част от ДБ подкрепи Румен Радев
публикувано на 21.11.21
Радев се припознава с продължението на промяната, която ДБ е започнала преди 5 години. Радев застана на страната на хората. https://bnr.bg/plovdiv/post/101560871/po-golamata-chast-ot-db-po … at-na-rumen-radev

# 12 068
Газ, газ, газ - все едно няма други проблеми.. Не можем да сравняваме Унгария с 15-годишния си договор или Сърбия, която има още три до изтичането. Освен това погледнете колко домакинства в България са на газ. Извън София как стоят нещата? Според лаишкото ми мнение токът за България е много по-важен, както и фактът, че АЕЦ продава навън ток за по милиард годишно. Коя партия говори по този въпрос?

ПП Печалбата им за три месеца според медиите за тази година е един милиард. Емиии - Емито се ожени.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 23:39 от Анонимен

# 12 069
  • София
Илиан Василев много добре ги дава причинно - следствените връзки:
Днес направихме леко показно, без никаква подготовка и се събрахме над хиляда души пред президентстото. И веднага започнаха уверенията, че няма да спират интерконектора и с Газпром нещата били само на теория.
За интерконектора, тъй като той е геополитическия конкурент на Турски поток /руски газ/. Днес Агенцията по вписване отказа вписване на надзорния съвет, заради това че имало разлика в изписването на имена на един от членоветеа  на различни езици. И забележете какво са поискали -решение на КЕВР?! /отъде накъде КЕВР ще дава мнение за идентичност на имена/ за това че изписането на различните езици /въпреки декларация от въпросното лице/ касаят едно и също лице. И това става след обаждане на въпросното длъжностно лице в Агенцията по вписвания от новите служебни лица /както са казали от "високо място"/. Има там една Любомира Ганчева, която е човек на довереното лице на рускоо външно разузнаване Румен Петков,член на газовия антикризисен щаб и бивш съветник на Радев, която разпространява слухове, че има много несвършена работа и документацията има пропуски. В такъв огромен проект на 180 км  винаги мога да намерят несъществени работи за доизкусуряване, но забележете нямащи отношения към функционирането на самия газопровод.
Има много съпътстващи дейности, които се изпълняват в момента ,включително такива, които можем да оприличим на рекет /Кметове/ да им се направят пътища, чешмички, инфраструктура.  
Работата по газопровода е свършена и този месец могат да започнат пробите. Рекетът може и да почака.
Познавам методите на действие на Русия, не случайно съм в черния списък.
Първо се питаха през Николай Павлов, в качеството му на служебен министър на енергетиката се опитаха да уволнят Теодора Георгиева, бивш шеф на българския участък на Набуко и човек с безупречна репутация. След като не успяха, благодарение на акционерната структура /БЕХ има само 50 процента и не може еднолично да налага решения.
След това пуснаха медийни хрътки, които да намират кусури в работата по интекрокетора. Разбира се проблеми бол, защото имаш фиксирана цена и никакви мегдан за корупция и рушвети.
Междувременно ДАНС проспа съзнателно опитите през олигарси да се забави проекта, чрез подставени лица и фирми на български олигарси, свъразни с Русия.
Накрая се появи Румен Петков, със селфитата от трасето, който внушаваше че нищо не става и проектът няма да стане. Той продължава атаките, защото има задачи за изпълнение.
Ще говоря отделно за ГЕРБ, но по същество Борисов нито един път не се е намесил за да се заинтерсува и да разчисти някакъв проблем. Нещо, което Кирил Петков промени и направи много.
Кабинетът на Радев/Донев има две задачи  първата е да забави интерконектора след 1 октомври заради чешмичките по трасето, и второ да реактивира договора с Газпром. Паниката, която създават около природния газ е тотално изкуствена. Но не искат да освободят пазара - има достатъчно газ и да доставят тези уж липсваши една трета от търсенето природен газ от конкуренти на Газпром, които могат да ползват новия интерконектор, а искат на всяка цена да ги запазят за руски газ.
За това дискредитират и интерконектора и конкурентите на Газпром.
Междувременно готвят да назначат без конкурс извършилия държавна измяна бивш шеф на Булгараз Николай Павлов /този заради когото не вкарахме цялото количество азерски газ/, за шеф на БЕХ, с идеята отново да разчисти ръководството на интерконектора и да наложи договор с Газпром.
Както казах днес беше просто репетиция за това което предстои. Точно както разконсипирархме и разлюбихме фейка ИТН, така и ще разлюбим и фейк Радев. Агентите на руско влияние нямат място на върха на държавата.
И да го светна - термина посредници е прилижим за хора, които са политици или несвързани с газовия бизнес, чието присъствие в хранителната верига, която раждат финансовитепотоци, е извън пазарната логика. Посредници на Газпром във времето са били и български президенти. Или иска да ни убеди, че тази страстна защита на интересите на Газпром е безплатна? Да, има имунитет, но той не е вечен.
Заповедта от Москва е да се спре на всяка цена интерконектора - ако трябва ще оранизират взривове, ще тровят, ще убиват, но интерконектора не трябва да бъде завършен.
Междувременно чакайте новини, че ДАНС и прокуратурата са влезли в компанията АйДжиБи, и са намерили изобличаващи документи /такива няма, разбира се и няма да ги представят/, но е важно да се генерира новина.

Ние сигурно ще сме първата държава отказваща да сключва договори за газ и чакаща друга да се омилостиви да й го пусне .
Не само, че копаем дъното, а за да е сигурно си мятаме отгоре пръста. Плюйте по Кирил и вярвайте, че всички ония дето ви докараха до тук и сега" благородно ви спасяват" ще ви върнат светлите дни, мне ще ви дозакопат.
Вярвайте си че ПП подпалиха войната, ограбиха държавата, че в тежка криза за Европа да не може да избута няколко месеца, вярвайте си, че ония закопали ви, ще ви спасят, рашката ще ви спаси. Поне като толкова милете за нея седнете да четете история, не оная от училищните учебници и още обичайте "вечните ни спасители" .
Прост народ, слаба държава, митрофановците в темата го доказват, всеки ден.

# 12 070
  • на село
Здравейте! Чета с интерес мненията ви!... Стигам до убеждението, че за някои от вас, не е проблем да плащат изкуствено завишените цени на всички стоки, като една от тях е сметката за потребен газ! От една страна, това е хубаво, че сте платежоспособни, но от друга страна, има хора, които не могат да си позволят измислените космически сметки!!! Аз съм практик и ще ви споделя какво се случва при мен в момента. Миналата година (2021 г.) сметката ми за "лошия" руски газ която получих на 04 Август 2021 г. беше 68.45 лв. В момента дължа 169.86 лв. - със СТО ЛЕВА ПОВЕЧЕ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА!!! Извинете ме, но аз определено искам нов дългосрочен договор с ГАЗПРОМ, защото, колкото и да им е цената нагоре, тя ще е много по-ниска от предлагания ни втечнен газ или държавата ни да купува чрез "посредници" пак същия руски газ, но на осезателно по-висока цена!!!!!!!!!!!!!!
Никой не е в състояние да ме "убеди", че водата от водопровода е по-лоша от тази, която ни докарват с водоноска!!!!!!!! Същото се отнася и до газта!!!!!!!!!!!!!

Е и аз миналата година за юни платих ток по фактура около 30лв. А тази ми е 90.
Това на фирмата, с правителствената отстъпка от 20лв
Айде газа от Русия и дъра, бъра, мътна и кървава, никой не разбира какво става там, уж се диверсифицираме, ама пак от прекупвачи, през няколко, та същия ама по- скъп.

Ами тока, от къде що, той пък ... пусто слънце много скъпо пече.

# 12 071
  • Буркина Фасо
Е и аз миналата година за юни платих ток по фактура около 30лв. А тази ми е 90.
Това на фирмата, с правителствената отстъпка от 20лв
Айде газа от Русия и дъра, бъра, мътна и кървава, никой не разбира какво става там, уж се диверсифицираме, ама пак от прекупвачи, през няколко, та същия ама по- скъп.

Ами тока, от къде що, той пък ... пусто слънце много скъпо пече.
харчила си повече ток - плащаш повече.
що аз не съм платил повече спрямо миналата година по същото време ? Smiley

# 12 072
  • на село
Да бе да, харчила, точно потреблението в този месец ми е едно и също, ти имаш ли на престава колко е токът за фирмите?

От 0,12 лв. Когато подписах договора с доставчика, в момента гони 1.00лв за Квч.

# 12 073
Това са най-тъпите "протести" евър в новата ни история, честно. Simple Smile
Първо харвардци протестираха срещу опозицията, че не ги харесва Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Сега протестират срещу служебно правителство на 3 дена!, защото им каза, че са неграмотни и едни документи не могат да попълнят без правописни грешки. Сериозно ли? Simple SmileSimple SmileSimple Smile И какво се очаква?Направо да разкараме конституцията, че ни пречи и правителство да няма, а Кирчо да го изберем за вечен вожд на племето на фонтана пред президенството. Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile
А, протестирали и срещу някакво евентуално връщане на Газпром, ама много евентуално, щото Газпром вече и за косъм не ни бръсне, но нищо, важно е да протестираме срещу него.
А, и на Еконт им плащат извънреден труд, за да повикат малко срещу Радев. Честно ли? Вече си мисля, че живея в Зимбабве и някакви Бебовци с розово-зелени перчеми ми скачат насреща. Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes

И изказването на Румен Радев (извинявам се, ако е качвано - не ви дочетох)

Скрит текст:
Приветствам отговорните и своевременни действия на служебното правителство за осигуряване на природен газ. Действията в енергетиката трябва да са насочени към  стабилност и надеждност в сектора, което е задължително условие в борбата с високата инфлация. Във фокуса на всички действия трябва да стоят интересите на обикновения потребител и на българския бизнес.
Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежение срещу служебния кабинет още от първия му ден, още преди да е обявил някакви намерения и действия.
Определени посредници и лобисти просто губят нервите си при мисълта, че е възможно да не им се позволи да печелят повече от кризата. От криза, която самите те предизвикаха. А домакинствата и бизнесът искат евтини и надеждни доставки. Това е задача, която служебното правителство ще решава.
Твърденията, че служебното  правителство може да саботира енергийната диверсификация показват, че там, където ПР-ът е бил повече от работата, винаги наследството е тежко. Така беше след кабинета Борисов, който разхвърли тръби за пренос на газ по полето и те ръждясваха с години. Така е и след кабинета Петков, който смело обяви, че на 30 август ще има Акт 16 за газовата връзка с Гърция, при огромна несвършена работа и редица забележки. Въпреки това служебното правителство ще направи максимума, така че диверсификацията да стане възможно най-скоро, защото това е приоритет, който отдавна съм заявил. За да се навакса пропуснатото обаче, е нужна много работа.
Няма разрив между мен и българските социалисти. Разривът е между ръководството на партията и левите хора и той пролича на последните избори.
Няма реваншизъм на служебното правителство. Служебните министри имат свободата да определят своите екипи, така че да предприемат най-ефективни и решителни действия за овладяване на кризата в рамките на закона.

# 12 074
  • София
Оказва се, не е проблем да си назначен по политически причини, проблем е да си уволнен по такива.Държавната администрация ежеминутно ражда политически мъченици.

Общи условия

Активация на акаунт