Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 017
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 120

Промишлен ток. След директивата.
Може да си търсите в гугъл.
...

В България токът далеч не е от скъпите, даже е обратното. Доходите са ниски. Но не знам защо, от години се говори в публичното пространство как имаме най- скъпия ток.

Тук е още по- нагледно, но очевидно с по- нова информация, според която в скандинавските страни е най-скъп токът.

https://www.saveonenergy.com/uk/how-much-do-electricity-bills-cost-across-europe/....

Когато се говори дали ток е скъп или евтин, той трябва да се съизмерва с доходите на хората. Важи и за всичко останало - вода, парно и пр.. В случая - токът за германците може да е по-скъп, но заплатите им са поне 7-8 пъти по-високи от българските, затова е несериозно да говорим за скъп германски ток.

# 12 121
  • на село
Битовите потребители в България също трябваше да минат на нерегулируем пазар за цената на тока, мисля, че го умуваха да е от 2023г, но го изтеглиха, че тогава не знам какво щеше да става. Сега все още КЕВР слага спирачки на цената за домакинствата.
Бизнесът се спасява, но това се отразява съответно на цените на стоките и така.

Всъщност чели ли сте разбита фактура за ток, всеки път ме вълнува, какво точно е " Данък общество"  или нещо подобно беше... хайде четирите достъпа и разпределение, как да е, ама това !?

# 12 122
В случая - токът за германците може да е по-скъп, но заплатите им са поне 7-8 пъти по-високи от българските, затова е несериозно да говорим за скъп германски ток.
По-скоро 3-5 пъти. Стандартът ни се сближава (да не се тълкува като "уеднаквява"). Освен това те имат много повече данъчни тежести - около 40-50% от брутния доход. Имат и много повече разходи за жилище, транспорт. Само храната им е горе-долу като нашата или с до 20% по-скъпа.

# 12 123
Скрит текст:
Битовите потребители в България също трябваше да минат на нерегулируем пазар за цената на тока, мисля, че го умуваха да е от 2023г, но го изтеглиха, че тогава не знам какво щеше да става. Сега все още КЕВР слага спирачки на цената за домакинствата.
Бизнесът се спасява, но това се отразява съответно на цените на стоките и така.
Всъщност чели ли сте разбита фактура за ток, всеки път ме вълнува, какво точно е " Данък общество"  или нещо подобно беше... хайде четирите достъпа и разпределение, как да е, ама това !?
Дали не е това

Цитат
добавка за зелена енергия- заплаща се от всички потребители на база на количеството консумирана енергия. Чрез нея се компенсират разходи от задълженията към обществото за изкупуване на електроенергия от възобновяеми енергийни източници на преференциални цени. Определя се от ДЕКВР.

# 12 124
Скрит текст:
В случая - токът за германците може да е по-скъп, но заплатите им са поне 7-8 пъти по-високи от българските, затова е несериозно да говорим за скъп германски ток.
По-скоро 3-5 пъти. Стандартът ни се сближава (да не се тълкува като "уеднаквява"). Освен това те имат много повече данъчни тежести - около 40-50% от брутния доход. Имат и много повече разходи за жилище, транспорт. Само храната им е горе-долу като нашата или с до 20% по-скъпа.
И след всички вземания, това, което остава, е далеч от това с което разполага един средностатически българин.
Не разбирам за какво сбилижаване говориш, при положение, че при тях инфлацията е в пъти по малка от нашата, което прави нашите доходи още по малки.

# 12 125
Костадинов извази пълен списък на грантовете, получени от САЩ от ДБ и прокопиевските медии за последните 15 години.
Институтът на Хр. ИВанов е прибрал 3 милиона..., Икономедия АД, която издава Капитал и Дневник ,тези рупори на независимата журналистика- над 8 милиона.

ой съобщи, че фондация “Инфо спейс”, която, е съдружник на Стояна Георгиева в “Медиапул” е получила 3 443 739 лв

https://trud.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B … 1%80%D0%B8%D1%8F/
Скрит текст:
Проекти, свързани с дейността на съдебната система:
• 1 184 760 лева, в подкрепа на програмите “Инициатива за прозрачни съдебни назначения” и “Мрежа на американските съдии за България, Фондация “Български институт за правни инициативи”
• 436 000 лева, в подкрепа на Съюз на съдиите в България;
• 880 190 лева, в подкрепа на Фондация “Български институт за правни инициативи” за ефективна съдебна система;
• 697 600 лева, в подкрепа на Български институт за правни инициативи - “Инициатива за прозрачни съдебни назначения”
• 240 000 лева, в подкрепа на проект “Специализираната прокуратура срещу организираната престъпност” на Фондация “Риск Монитор”
• 142 360 лева в подкрепа на Индекс на реформа в прокуратурата; Български институт за правни инициативи
Проекти, свързани с избирателния процес, местната власт, корупцията:
• “Прозрачност без граници” - получено финансиране в размер на около 2 700 000 лева от “Америка за България”
• 75 000 лева, в подкрепа на Фондация “Институт за право и правосъдие”
• 530 500 лева, в подкрепа на Сдружение “Институт за развитие на публичната среда” за Граждански действия за свободен и честен избирателен процес
• 1 358 013 лева, в подкрепа на Фондация “Антикорупционен фонд” за Устойчивост на усилията за борба с корупцията чрез увеличаване на общественото въздействие на разследванията и участието на общността
• 973 123 лева, в подкрепа на Антикорупционен фонд
• 585 980 Лева, в подкрепа на Индекс за Местната система за почтеност; Сдружение “Асоциация Прозрачност без граници” - според описанието корупционните рискове и антикорупционният капацитет се оценяват по международна методология, разработена от Прозрачност без граници и адаптирана за местните условия и включва общинските съвети, кметовете, местната администрация, съдебната власт, полицията, политическите партии, бизнеса, медиите и гражданското общество

Сериозно впечатление прави финансирането на проектите на Институт за международно образование, а именно:
• 1 893 679 USD за Програма “Младите лидери на България” - 2011 за периода октомври 2010 - октомври 2012
• 2 416 000 USD за Програма “Младите лидери на България 2012-2013 за периода септември 2011 - ноември 2013
• 1 593 500 USD за Програма “Младите лидери на България 2012-2013”, за периода септември 2012 - април 2014
• 2 320 200 USD за Програма “Младите лидери на България” 2013 - 2014, за периода октомври 2013 - март 2015;
• 1 763 500 USD за Програма “Младите лидери на България”, за периода от декември 2014 - септември 2017;
• 2 136 850 USD за Програма “Младите лидери на България”, за периода февруари 2016 - февруари 2018

по два милиона на година!  и ние искаме те да са независими!

“Ето ви възможност да се формира един агент на влияние, да се отгледа за 1,2, 5-10 години”, коментира адвокат Рашков. Ние не знаем срещу какво са дадени парите, какъв е произходът им, какъв е проектът, няма информация какво се дължи насреща, допълни юристът. Той бе категоричен, че обществото трябва да получи отговор на тези въпроси. Адвокатът каза, че и казионните медии също са получавали пари от фондация “Америка за България” и допусна, че е възможен и конфликт на интереси.

Има и още доста цифри в линка, който съм дал. Ех, тежко е да паднеш от власт, после могат да ти изкарат кирливите ризи.

ОК, не мога да кажа нищо по същество, защото не знам детайли. Освен едно много важно нещо - за да ги изтипосат така тези суми значи, че са дадени официално и на светло. Докато я намери някъде руските субсидии за техните агенти у нас, а?  Няма нищо, нали? Може би защото Русия нищичко не плаща на своите агенти тук Wink

# 12 126
И ние ще сме съгласни на 40-50% данъци, ако сме с техните доходи. Ако на тях им е много, са свободни да дойдат у нас на ниските данъци и евтиното, ама нещо не са се залетели, емиграцията е в обратна посока.

# 12 127
Черна станция, това че не можеш да намериш за руските плащания, не променя факта, че и едните и другите правят едно и също. Прокарват си своите интереси, които нямат общо с нашите.
Едните ни прецакват диктаторски, другите евроатлантически демократично. Първите го правят безпардонно, вторите лицемерно ни обясняват, че ни спасяват и нЕкви алабали за ценности.

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 15:34 от solnichka

# 12 128
Черна станция, това че не можеш да намериш за руските плащания, не променя факта, че и едните и другите правят едно и също. Прокарват си своите интереси, които нямат общо с нашите.
Едните ни прецакват диктаторски, другите евроатлантически демократично. Първите го правят безпардонно, вторите лицемерно ни обясняват, че ни спасяват и нЕкви алабаши за ценности.

Да, и двете страни си гонят интереса, така е. НО:
- на мен ми харесва повече накъде ни дърпат САЩ (там за life  и жизнь)
- все пак предпочитам тези, които плащат явно, пред другите

# 12 129
Несериозно е да сравняваме разходи с която и да е държава без да сравняваме нетни доходи. Обшо взето сме на дъното по най-високи разходи за живот. Не ги мислете германците.

# 12 130
Първите го правят безпардонно, вторите лицемерно ни обясняват, че ни спасяват и нЕкви алабали за ценности.
Само че българите най-много ги прекарват българи. Какви евроблябля ценности, каква Русия.. Кой е продал електроснабдяването на чуждестранни фирми, а после на тях продава от български производители, за да направят и те печалба на българския пазар?

Ти си купуваш примерно услуга от ЧЕЗ, но ЧЕЗ пазарува при който си иска от списъка, одобрен от българската НЕК и цените, които НЕК е позволила.

В интерес на истината в другите държави създават някакъв таван чрез ваучери. АЕЦ е държавна компания все още и очевидно прави много пари в момента. Иначе заради 2% газифицирани домакинства в България масовото е "газ, газ, газ, газ, газ"... Интересно какъв е процентът на хората с бойлери и климатици.

# 12 131
Скрит текст:
Едните ни прецакват диктаторски, другите евроатлантически демократично. Първите го правят безпардонно, вторите лицемерно ни обясняват, че ни спасяват и нЕкви алабаши за ценности.

Да, и двете страни си гонят интереса, така е. НО:
- на мен ми харесва повече накъде ни дърпат САЩ (там за life  и жизнь)
- все пак предпочитам тези, които плащат явно, пред другите
Имам желание, тези на които им се иска "life" да вървят натам, на тези които предпочитат "жизнь" ясно къде, но в крайна сметка да ни оставите тези, които искаме да бъдем българи и да си живеем в нашата държава /за България говоря/.

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 15:34 от Mama_Nana

# 12 132
Mama_Nana, невъзможно е това, което искате. България винаги е била или под иго или под нечие влияние. Т@пки ни липсват и не само. По лесно е да се изнесем към държава с политика, която ни харесва. Както направиха повече от 2 млн.

# 12 133
Аз също не разбирам проблема с даваните пари за борба с корупцията и за образование. Проблем е само, че ги крадат, от българска страна. Което ни е проблема.

# 12 134
Mama_Nana, невъзможно е това, което искате. България винаги е била или под иго или под нечие влияние. Т@пки ни липсват и не само. По лесно е да се изнесем към държава с политика, която ни харесва. Както направиха повече от 2 млн.
Вярно е, но този път сме като куче на две врати, а то остава гладно.

Общи условия

Активация на акаунт