Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 648
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 210
Да, идват си, за да се лекуват тук, вкл. и зъбите. Проста работа - по-евтино е.

На мен не ми е по-евтино, просто си обичам българския зъболекар. В Германия досега съм доплащала 20-30 евро и то не всеки път. Само че да намериш свестен е рядкост като златен прашец. Няма да разправям немски зъболекарски неволи в подробности, само ще кажа, че една ме докара до операция от зъб, който можеше да се излекува. Те германците ходят в дентални клиники във Варна и не е заради цената. Почистването е безплатно веднъж годишно, но го правят зле. Нищо общо с както го прави моят зъболекар.  Фризьорът ми във Варна е скъп като немски, но при такъв вече не стъпвам. А в българска болница или клиника освен дентална, бих влязла само при крайна спешност.

# 12 211
Цитат
но стане ли дума за лечение, все за България се сещат.
Кои са тези хора? Може да не разбират езика в държавата, в която са или пък да имат роднини лекари. Супер странно ми се вижда, да могат да ги оперират примерно в Германия без пари, но да отидат в България на частно. Да не говорим за имиджа на българските болници.. Та най-вероятно става дума за хора, които работят навън на черно и нямат застраховки чужбина. Което пък автоматично поставя под съмнение "по-добрия" живот, който водят там.

И те ще продължават да си гласуват, защото адресите им регистрации също най-вероятно не са в чужбина.

Като се отнеме правото на тези сегашни 170 хил. да гласуват, студентите в чужбина ще клекнат, защото зависят от адресната регистрация, но българските турци ще си изкарат документи, обзалагам се. И все пак остават едни два милиона и половина гласове. Фокусът не е на правилното място.

# 12 212
Скрит текст:
Цитат
но стане ли дума за лечение, все за България се сещат.
Кои са тези хора? Може да не разбират езика в държавата, в която са или пък да имат роднини лекари. Супер странно ми се вижда, да могат да ги оперират примерно в Германия без пари, но да отидат в България на частно. Да не говорим за имиджа на българските болници.. Та най-вероятно става дума за хора, които работят навън на черно и нямат застраховки чужбина. Което пък автоматично поставя под съмнение "по-добрия" живот, който водят там.

И те ще продължават да си гласуват, защото адресите им регистрации също най-вероятно не са в чужбина.

Като се отнеме правото на тези сегашни 170 хил. да гласуват, студентите в чужбина ще клекнат, защото зависят от адресната регистрация, но българските турци ще си изкарат документи, обзалагам се. И все пак остават едни два милиона и половина гласове.
Фокусът не е на правилното място.

Не е. Фокусът трябва да е насочен към по-добър живот, а именно инфраструктурни проекти. Няма какво да се лъжем, не може да се заблуждава народа, че живее добре, а да няма нормални битови условия за живот. Изграждане на пречиствателни станции и ВиК инсталации, ремонт на пътища и улици, хигиена, ей такива неща.
Аз продължавам да не мога да се начудя как превозните средства в страната са толкова мръсни, например.
И отвън, и отвътре. Толкова ли общините не могат да си позволят почистването им всеки ден преди да пуснат съответния автобус или трамвай на път? Ако нямат пари общините, защо държавата не помага в това отношение?

# 12 213

Това не го разбрах. Аз имам адресна регистрация в България, като всеки български гражданин. Имам и в Германия, което няма никакво значение. Всеки може да гласува където иска. На всички избори миналата година имаше гласуващи, които са за малко в Германия. Имаше и група ученици от пловдивска гимназия. Аз тази година ще гласувам в Малта, защото ще съм на почивка там. Можеше и да е Варна.
Понеже датата на изборите е по време на  ученическа есенна ваканция в Германия, много постоянно живеещи тук българи ще са в България и ще гласуват там. Включително и всички членове на комисията, в която бях. Тази година трябва да си търсят нови комисии.

# 12 214
  • Буркина Фасо
който е стоял под крушата той ще яде круши.
в БГ си - гласуваш за БГ парламент.

# 12 215
Проблемът е, че гласуващите в чужбина не носят на гърба си последствията от техния избор. Потърпевши са хората, които са постоянно в България.  Другите си остават в уредените и демократични държави, а нас оставят чалгаджии и копейки. И преди го бях цитирала-"живее в ЕС, но крещи България вън от ЕС" и " Слава на Путин". Естествено не отива при Путин.

# 12 216
Теменужка Петкова по примера на Меркел просто трябва да замълчи и да се скрие.

# 12 217
Скрит текст:
Скрит текст:
""БЪЛГАРИНЪТ Е ЗАДРЪСТИЛОТО НА ПЛАНЕТАТА“

Скрит текст:
.."Ще се впишем, щото няма начин да не се впишем. От това са заинтересовани великите сили и самата Европа, заинтересовани са и хората у нас, които имат мозък в главата си и искат да има условия да приложат способностите си. Всички са заинтересовани. Е, има и такива, село Кукова могила, да речем, били 48 жители, във всеки двор по една коза и една кокошка, идват журналистите от паникьорските медии, изваждат бабата от някаква дупка и тя реве: „Няма автобус, как ще ида в Радомир?” Като няма автобус, дигай се и отивай при децата си в някой град. Ама не! Седи там цялото село да пази някаква гума, че била останала от някой си поп Станчо от турско време. ..."

....."„Мозъците, мозъците… Погледни ги всички тия хора на средна възраст по кафенетата, седят и цял ден обсъждат панталоните на младите, които минават край тях, или се тревожат, много се тревожат, че вече в училище нямало да се учи баба Илийца. Не искат да приемат, че тия млади хора ги отминават и вървят напред. Те искат да ги спрат. Българите мразят децата си, когато те вървят напред. Готови са да ги спират, да блокират, да задръстват."......

„Най-нетърпимо е това, което се надявах, че след петнайсет години няма да бъде проблем. Не очаквах, че до ден-днешен ще продължава да е разрушена скалата на ценностите – онова, което направи комунизмът, като изравни разликата между образования и необразования, между глупавия и умния, между честния и покварения. И стана тъй, че всеки мисли, че утре може да стане министър-председател или пък да го назначат да казва как да се строят къщите в България. И го назначават. Това не мога повече да го търпя, уморих се. Уморих се от това, че най-простият може да стане най-важният. То няма начин да не се промени, но аз вече нямам сили да го чакам.“

..." Тогава аз казвах: „Някак си си представяхме, че е достатъчно да се махне старото, за да дойде автоматично новото“.

А той: „А-ха, гониш дявола и ти идва ангелът с една тава мекици – няма такова нещо, сам трябва да си го направиш новото. Трябва да ореш, да посееш, да жънеш, мелиш и да си опечеш мекиците“.
Не съм от тях, как' Сийке.
Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!

Пуснах го тук, защото е много добър синтез на цялата тема
Констататори имаме в излишък, но активни хора, които да посочат решения са много кът.
Активните хора с решенията се появиха, но вие не ги харесахте. Simple Smile
Пак ние /нещастен български народ/ сме виновни.
Мисля си, че едва ли има толкова доверчив и търпелив народ като нашия. Дава възможности на всеки, които е проявил желание. Търпеливо изчаква, да се научи, да навлезе в работата, да започне да работи и т.н., но кои са тези, които ще търпят да бъдат лъгани до безкрай!?
Вие не сте целият народ.

# 12 218
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
""БЪЛГАРИНЪТ Е ЗАДРЪСТИЛОТО НА ПЛАНЕТАТА“

Скрит текст:
.."Ще се впишем, щото няма начин да не се впишем. От това са заинтересовани великите сили и самата Европа, заинтересовани са и хората у нас, които имат мозък в главата си и искат да има условия да приложат способностите си. Всички са заинтересовани. Е, има и такива, село Кукова могила, да речем, били 48 жители, във всеки двор по една коза и една кокошка, идват журналистите от паникьорските медии, изваждат бабата от някаква дупка и тя реве: „Няма автобус, как ще ида в Радомир?” Като няма автобус, дигай се и отивай при децата си в някой град. Ама не! Седи там цялото село да пази някаква гума, че била останала от някой си поп Станчо от турско време. ..."

....."„Мозъците, мозъците… Погледни ги всички тия хора на средна възраст по кафенетата, седят и цял ден обсъждат панталоните на младите, които минават край тях, или се тревожат, много се тревожат, че вече в училище нямало да се учи баба Илийца. Не искат да приемат, че тия млади хора ги отминават и вървят напред. Те искат да ги спрат. Българите мразят децата си, когато те вървят напред. Готови са да ги спират, да блокират, да задръстват."......

„Най-нетърпимо е това, което се надявах, че след петнайсет години няма да бъде проблем. Не очаквах, че до ден-днешен ще продължава да е разрушена скалата на ценностите – онова, което направи комунизмът, като изравни разликата между образования и необразования, между глупавия и умния, между честния и покварения. И стана тъй, че всеки мисли, че утре може да стане министър-председател или пък да го назначат да казва как да се строят къщите в България. И го назначават. Това не мога повече да го търпя, уморих се. Уморих се от това, че най-простият може да стане най-важният. То няма начин да не се промени, но аз вече нямам сили да го чакам.“

..." Тогава аз казвах: „Някак си си представяхме, че е достатъчно да се махне старото, за да дойде автоматично новото“.

А той: „А-ха, гониш дявола и ти идва ангелът с една тава мекици – няма такова нещо, сам трябва да си го направиш новото. Трябва да ореш, да посееш, да жънеш, мелиш и да си опечеш мекиците“.
Не съм от тях, как' Сийке.
Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!

Пуснах го тук, защото е много добър синтез на цялата тема
Констататори имаме в излишък, но активни хора, които да посочат решения са много кът.
Активните хора с решенията се появиха, но вие не ги харесахте. Simple Smile
Пак ние /нещастен български народ/ сме виновни.
Мисля си, че едва ли има толкова доверчив и търпелив народ като нашия. Дава възможности на всеки, които е проявил желание. Търпеливо изчаква, да се научи, да навлезе в работата, да започне да работи и т.н., но кои са тези, които ще търпят да бъдат лъгани до безкрай!?
Вие не сте целият народ.
Не съм, но все още не съм и сляпа.

# 12 219

Защо? Не ви устройва истината ли?
Има документи, договор. Ако можете да оборите този договор, давайте, направете го.
Темата се върти все на едно място, страници назад се обясняваха нещата, но не, трябва непременно да повярваме в лъжите на новите. А че лъжат е вярно, защото фактите сочат едно - гръцката тръба все още не е в употреба, въпреки, че трябваше да е готова през декември 2021 г.

Аз, например, се чувствам много объркана, когато се говори за 12 години забавяне на проекта за азерския газ, при положение, че инфраструктура за докарване на такъв до Гърция не е имало до съвсем скоро.
А ето и датата на подписване на газовия проект на България с Гърция - 28.12.2018 г. Трябвало е да завърши на 31.12.2021 г., а още се бави. Дали пък да не потърсим вината в последните правителства на Радев и Петков?
https://opic.bg/news/podpisa-se-dogovor-za-izgrazhdane-na-mezhdu … -grtsiya-blgariya

# 12 220
Смесват Набуко с ТАНАП. Услужливо с прозрачна цел. Дребна подробност е, че Азербайджан отказа да се присъедини към проекта.

# 12 221

Защо? Не ви устройва истината ли?
    Има документи, договор. Ако можете да оборите този договор, давайте, направете го.
    Темата се върти все на едно място, страници назад се обясняваха нещата, но не, трябва непременно да повярваме в лъжите на новите. А че лъжат е вярно, защото фактите сочат едно - гръцката тръба все още не е в употреба, въпреки, че трябваше да е готова през декември 2021 г.

Аз, например, се чувствам много объркана, когато се говори за 12 години забавяне на проекта за азерския газ, при положение, че инфраструктура за докарване на такъв до Гърция не е имало до съвсем скоро.
    А ето и датата на подписване на газовия проект на България с Гърция - 28.12.2018 г. Трябвало е да завърши на 31.12.2021 г., а още се бави. Дали пък да не потърсим вината в последните правителства на Радев и Петков?
https://opic.bg/news/podpisa-se-dogovor-za-izgrazhdane-na-mezhdu … -grtsiya-blgariya[/list]
Ще ти отговоря така Меркел защо не се оправа по немските телевизии ?

# 12 222
По немските ТВ излизат ли от опозицията или новата власт за да разобличават Меркел, да я упрекват в неправилна политика, в лъжа, в кражба, в некомпетентност .....
Защо никой не казва, че Германия е проруски настроена и Меркел е позволила, чрез газа да стане Германия сателит на Русия?
Защото при нас всеки втори прави това - плюе от сърце срещу ГЕРБ, сега вече и по ПП.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 13:41 от Mama_Nana

# 12 223
По немските ТВ излизат ли от опзицията или новата власт за да разобличават Меркел, да я упрекват в неправилна политика, в лъжа, в кражба, в некомпетентност .....
Защото при нас всеки втори прави това - плюе от сърце срещу ГЕРБ, сега вече и по ПП.
WinkА могат ли да я обвиняват в това ? Освен в липса на далновидност, както виждаме германската икономика е просперирала...
Нашите си ги знаем Wink, просперират персонално Wink

# 12 224
В кражба никой никога не е обвинявал Меркел, но в недалновидна политика относно Русия постоянно. Даже тогавашният външен министър и настоящ президент се извинява.

Общи условия

Активация на акаунт