Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 095
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 255
  • Варна
Да, построихме за сърбите тръба, но за нас не.
Сделката със самолетите пак е на ГЕРБ, та явно не защитават българския интерес.
A, добър ден!
Не се сещам за някое правителство, което да е работило "в ползу роду".
Изпълняват лобистки поръчения и пълнят джобове. На фона на крещяща безнаказаност.

# 12 256
А нещо, което е за нас са пари хвърлени на вятъра.
Не бяха, докато изведнъж едни управляващи реших да не плащат на Газпром. До този момент тръбата си се ползваше по предназначение
Mr. Smith, всички предизборни обещания са популистки
Хм! Не мога да се съглася. В общия случай има доста добри и изпълними обещания. Ще опитам да поясня позицията си с примери.
Цялата кампания на Възраждане беше отричане на зелените сертификати и ваксинацията за превенция от сарс заболяване. Това е популизъм. Харесва се на тълпата. ЗС изпадна по обективни причини, но някак си не мога да приема, че това е заслуга на Възраждане. А те усилено работиха за тази си цел. Grinning Така...
Продължаваме промяната бяха създадени и водиха цялата си предизборна кампания, като партия която ще продължи започнатото от Радев и неговото служебно правителство. Това е една хубава цел. Беше! Другите им цели бяха свалянето на Гешев и твърде общото Борба с мафията. Гешев няма как да е политическа цел, той е резултат. Свалянето му няма да промени нищо, но ще се харесва на част от избирателите. И те вместо да се заемат с реална промяна, започнаха с всички сили да се борят с вятърните мелници. На всички беше ясно, че нямат шанс, но обраха овациите въпреки неуспеха си. Сега - Възраждане изпълниха предизборно обещание, ПП се провалиха. Възраждане по-успешни политици ли са?
Когато си поставяш цел, тя трябва да е изпълнима и резултатът да е измерим. А популизъм е когато обещаваш да направиш нещо, често неизпълнимо, но то се харесва на тълпата. Тя не се интересува много от подробности и затова обещаваш, но не казваш как ще го направиш и какво би струвало да се направи. И печелиш изборите. После само трябва да вменявам вина, че ти пречат да свършиш обещаното.

В този ред на мисли, ще гласувам за тази партия, която обещае и посочи конкретни стъпки за намаляване на данъците в България до 5-8 процента. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 12 257
Цитат
Възраждане по-успешни политици ли са?
Тези още не са управлявали. Защо да не им дадат шанс и на тях.
Пък знае ли човек, може и да се окажат по добри от други. Ако се провалят, просто ще са поредните минали по реда си. Wink

# 12 258
Не са, но основната им цел е постигната

# 12 259
Не са, но основната им цел е постигната
Каква им е основната цел ?
И за кои данъци искаш да бъдат намалени  ?

# 12 260

Тръбата (Балкански поток) си се ползваше и получавахме газ по нея. Кирил и Асен решиха да не получаваме повече газ по нея, като отказаха да плащат по предложената от Газпром схема.
ГЕРБ какво са виновни в случая?

# 12 261
Каква им е основната цел ?И за кои данъци искаш да бъдат намалени  ?
Отпадането на ЗС. Каква ще е следващата, няма как да знам преди началото на кампанията. Мога само да спекулирам с тезата "Излизане от ЕС"

Данък печалба и данък върху доходите. Sunglasses

Само да вметна още нещо. Идеята да се намалят данъците е популистка. Няма как да се случи, защото това ще доведе до други проблеми. Например увеличаване на осигурителната тежест. Инфлация. Но ще се хареса на доста хора.

Скрит текст:
Ако аз изляза на политическата сцена с обещанието да присвоявам само 2% от всички публични средства и всеки месец да давам точен отчет за извършените трансакции ще ме изберете ли? Гарантирам, че нищо извън тези 2% няма да изтича в чекмеджета, барселонски къщи, куфарчета, инхаус и т.н.

# 12 262
  • София
Ако другото се харчи по направление и се виждат реалните ползи (поне краткосрочните), защо не Grinning По-добре ли е сега, като всичко е засекретено и само се състезават кой да си извади кирливите ризи, на кой фирмата на леля му колко е прибрал и тн.

# 12 263
  • Варна
Ако аз изляза на политическата сцена с обещанието да присвоявам само 2% от всички публични средства и всеки месец да давам точен отчет за извършените трансакции ще ме изберете ли? Гарантирам, че нищо извън тези 2% няма да изтича в чекмеджета, барселонски къщи, куфарчета, инхаус и т.н.
Как гарантираш?
Не знам дали остана някой да вярва на обещания.

# 12 264
  • Разпиляна във въображението

Тръбата (Балкански поток) си се ползваше и получавахме газ по нея. Кирил и Асен решиха да не получаваме повече газ по нея, като отказаха да плащат по предложената от Газпром схема.

Момент. Нали няма никакво отклонение за нас от Турски/Балгански/Руски поток? Той е само транзитен. Целта му беше да получаваме свежи пари всяка година.

Ще правим друга тръба със Сърбия. Те пък искат да се договарят да получават газ от азерите Simple Smile

# 12 265
  • Буркина Фасо
Как гарантираш?
Не знам дали остана някой да вярва на обещания.
с носене на политическа отговорност rotfImbo

# 12 266
Какъв принос пък имат Възраждане  за зеления  сертификат?

Ако говорим  за ДДФЛ ,,там ефектът  ще е соестени разходи на работодателя  Wink иначе ще сме пак в едно интересно положение  да искаме европейска държавна грижа и отношение за сметка на в пъти по-нисък принос към него.

# 12 267
Ооо! Мога да посоча веднага механизма. Ако случайно взема присърце идеята, ще ми хрумнат и още лостове за контрол.
Ако говорим  за ДДФЛ ,,там ефектът  ще е соестени разходи на работодателя
Хм. Да видим. Спестен разход е печалба, която се облага. Т.е. това е без значение.
Да видим 2. Кой казва, че данъчната тежест задължително трябва да е в ръцете на работодателя? Stuck Out Tongue Winking Eye

Никакъв принос нямат. Тръбяха премахване на ЗС и ЗС отпадна. Дали точно заради тях е без значение. Обещаното е изпълнено.

Както ако утре Гешев подаде неочаквано оставка, това ще е успех на ПП.

@Miriel Получавахме и получаваме. До април от Газпром, сега от МЕТ.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 17:27 от Анонимен

# 12 268

Момент. Нали няма никакво отклонение за нас от Турски/Балгански/Руски поток? Той е само транзитен. Целта му беше да получаваме свежи пари всяка година.

Ще правим друга тръба със Сърбия. Те пък искат да се договарят да получават газ от азерите Simple Smile

Това пък кой ти го каза? ПП и ДБ ли? Thinking
Получавахме си газа от Газпром по Балкански поток, Мириел, докато Кирил и Асен не го спряха, защото отказаха да плащат по схемата на Газпром.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 17:34 от Odillia

# 12 269
Каква им е основната цел ?И за кои данъци искаш да бъдат намалени  ?
Отпадането на ЗС. Каква ще е следващата, няма как да знам преди началото на кампанията. Мога само да спекулирам с тезата "Излизане от ЕС"

Данък печалба и данък върху доходите. Sunglasses

Само да вметна още нещо. Идеята да се намалят данъците е популистка. Няма как да се случи, защото това ще доведе до други проблеми. Например увеличаване на осигурителната тежест. Инфлация. Но ще се хареса на доста хора.

Скрит текст:

Ще гласувамза теб.

Общи условия

Активация на акаунт