Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 636
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 240
Скрит текст:
Скрит текст:
В кражба никой никога не е обвинявал Меркел, но в недалновидна политика относно Русия постоянно. Даже тогавашният външен министър и настоящ президент се извинява.
И после какво се случи?
Предполагам тръгнаха да си решават проблемите и да коригират грешките си или тези на Меркел.
При нас повече от година ГЕРБ ги няма и се продължава с безсмислените атаки, те пък отговарят и така до безкрай, но проблемите си остават.
По проблемите се работи... докато не дойде поредното служебно правителство със съмнителни задачи Wink.
Които съмнително няма да бъдат решение.
Сега служебното правителство ли не харесвате?
Извинявай... какво да му харесвам ?Thinking
За да мога да го обрисувам в най-пълния му блясък трябва да използвам доста нелицеприятни епитети. Най-милото, което мога да кажа е, че представляват комунистически отломки, кукли на Радев..
Не забравяй, че Радев е най-легитимно избрания политик в държавата. Никой друг не е получил такова доверие на избори. Предполагам, тези хора, одобряват действията му.
Демокрация. Wink

Та, пак на въпроса. Кога беше завършена тръбната връзка от Азърбайджан до Гърция? Благодаря предварително за отговора.
2020 година.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 14:30 от Mama_Nana

# 12 241
Скрит текст:
Скрит текст:
Теменужка Петкова по примера на Меркел просто трябва да замълчи и да се скрие.

Защо? Не ви устройва истината ли?
Има документи, договор. Ако можете да оборите този договор, давайте, направете го.
Темата се върти все на едно място, страници назад се обясняваха нещата, но не, трябва непременно да повярваме в лъжите на новите. А че лъжат е вярно, защото фактите сочат едно - гръцката тръба все още не е в употреба, въпреки, че трябваше да е готова през декември 2021 г.

Аз, например, се чувствам много объркана, когато се говори за 12 години забавяне на проекта за азерския газ, при положение, че инфраструктура за докарване на такъв до Гърция не е имало до съвсем скоро.
А ето и датата на подписване на газовия проект на България с Гърция - 28.12.2018 г. Трябвало е да завърши на 31.12.2021 г., а още се бави. Дали пък да не потърсим вината в последните правителства на Радев и Петков?
https://opic.bg/news/podpisa-se-dogovor-za-izgrazhdane-na-mezhdu … -grtsiya-blgariya
За не си объркана, да поясня. През 2009 г. преживяхме спирането на газ от Русия, заради спор с Украйна. Още тогава управляващите от герб започват да забелязват нуждата от диверсификация и лично те започват да говорят за междусистемна газов връзка м/у България и Гърция, внос на газ от друг източник... И така нататък! Започват обаче къде обясними, къде необясними забавяния, /вкл. това, че цитираният от теб договор е сключен 10 години по-късно!!!/, защото ще идва газ не от Газпром, а от друг източник - по всеобщо мнение, мотаенето е точно поради тази причина. Да не разсърдим Москва и Газпром, а в замяна те са хранилка, ясно за кого. И е неизбежна разликата в пъргавината и организацията, когато се строи Балкански/Турски поток - финансиран с 3 млрд. български пари. От който газ, дето е под носа ни, ние не можем да вземем и една молекула. Как видните патриоти от герб са допуснали това да се случи, нали денем и нощем само и единствено защитават националния интерес.
Аз имам отговор, надявам се и ти!

Хайде сега да ми дадеш отговор кога беше построена тръбната връзка между Азърбайджан и Гърция? Все пак, за да дойде газ от Азърбайджан до България, трябва тръба от Азърбайджан. Моля, покажи ми документи кога е завършена тръбата от Азърбайджан до Гърция и пусната в обръщение, все пак, в интерес на истината е. Много благодаря предварително.
Благодаря за благодарято предварително. Каквато и да е съдбата на връзката с Азърбайджан, тя е отговорност в продължение на цели 12 години на ГЕРБ. 12 години, не 12 дни. Нали чувахме всеки ден от Борисов как ВСИЧКИ са му приятели, как се разбирал с тоя и оня, защо толкова късно /2019/ взе да се разбира с тези, от които зависи азерския газ за България? Могли са чудо да направят през това време, ако са искали! Както направиха тръбата през България! Срещу 3 млрд. наши, български пари, само за година и половина! Можеш, разбира се, да вадиш каквито искаш договори, ден по ден, дори минута, по минута. Да докажеш всичко чрез това.
Онова, което обаче никой не може да отрече, е НЕЖЕЛАНИЕТО на герб да има и алтернативни доставки! В коленопреклонна услуга на Русия, срещу нещо, разбира се. И отново - при констатиран проблем зимата на 2009 г. да сключиш договор 2019 г. Видно от фактите, не са искали! Ясно защо!

То се е видяло, че не искаш да отговориш.
Аз ще ти отговоря - 2019 година е завършена тръбата от Азърбайджан до Турция. Wink Както каза Мама Нана, Гърция 2020.
Следващ въпрос, защо би ни била нужна тръба преди 2020 г., след като от Азърбайджан не е имало такава и защо прехвърляте на ГЕРБ вината за липсата на тръба от Азърбайджан до Европа?

Ето ти за тръбата от Азърбайджан
https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/11/30/3999074_trubata_za_gaz_o … pa_dnes_zapochva/

# 12 242
  • Deutschland/HE
А е можело и нашата да е завършена 2019 и от тогава да получаваме газ по нея. Това се казва планиране.

# 12 243
А е можело и нашата да е завършена 2019 и от тогава да получаваме газ по нея. Това се казва планиране.

А ако не беше завършена тази от Азърбайджан? Значи, да хвърлим едни пари в полето, пък ако стане, стане. Интересно мислене с държавни пари. Стройте на зелено, добре, обаче ако не се случат нещата ще горите.

# 12 244
  • Варна
Ааа, сеирът е за нас, тези, които казваха, че на ПП не позволиха нищо да направи. Сега като вече е на власт правилното правителство, искаме евтин газ, ток и ниска инфлация. Веднага. Междувременно ББ зачерви гребена и разказва вицове за Гълъб Донев, аудиторията услужливо се смее. Отивам за пуканки.
Следи и фейсбук, оттам ще ти кажат кога, къде и как спонтанно да искаш тези неща и колко ще ти плащат извънредно.

# 12 245
Скрит текст:
Теменужка Петкова по примера на Меркел просто трябва да замълчи и да се скрие.

Защо? Не ви устройва истината ли?
Има документи, договор. Ако можете да оборите този договор, давайте, направете го.
Темата се върти все на едно място, страници назад се обясняваха нещата, но не, трябва непременно да повярваме в лъжите на новите. А че лъжат е вярно, защото фактите сочат едно - гръцката тръба все още не е в употреба, въпреки, че трябваше да е готова през декември 2021 г.

Аз, например, се чувствам много объркана, когато се говори за 12 години забавяне на проекта за азерския газ, при положение, че инфраструктура за докарване на такъв до Гърция не е имало до съвсем скоро.
А ето и датата на подписване на газовия проект на България с Гърция - 28.12.2018 г. Трябвало е да завърши на 31.12.2021 г., а още се бави. Дали пък да не потърсим вината в последните правителства на Радев и Петков?
https://opic.bg/news/podpisa-se-dogovor-za-izgrazhdane-na-mezhdu … -grtsiya-blgariya
За не си объркана, да поясня. През 2009 г. преживяхме спирането на газ от Русия, заради спор с Украйна. Още тогава управляващите от герб започват да забелязват нуждата от диверсификация и лично те започват да говорят за междусистемна газов връзка м/у България и Гърция, внос на газ от друг източник... И така нататък! Започват обаче къде обясними, къде необясними забавяния, /вкл. това, че цитираният от теб договор е сключен 10 години по-късно!!!/, защото ще идва газ не от Газпром, а от друг източник - по всеобщо мнение, мотаенето е точно поради тази причина. Да не разсърдим Москва и Газпром, а в замяна те са хранилка, ясно за кого. И е неизбежна разликата в пъргавината и организацията, когато се строи Балкански/Турски поток - финансиран с 3 млрд. български пари. От който газ, дето е под носа ни, ние не можем да вземем и една молекула. Как видните патриоти от герб са допуснали това да се случи, нали денем и нощем само и единствено защитават националния интерес.
Аз имам отговор, надявам се и ти!

Хайде сега да ми дадеш отговор кога беше построена тръбната връзка между Азърбайджан и Гърция? Все пак, за да дойде газ от Азърбайджан до България, трябва тръба от Азърбайджан. Моля, покажи ми документи кога е завършена тръбата от Азърбайджан до Гърция и пусната в обръщение, все пак, в интерес на истината е. Много благодаря предварително.
Благодаря за благодарято предварително. Каквато и да е съдбата на връзката с Азърбайджан, тя е отговорност в продължение на цели 12 години на ГЕРБ. 12 години, не 12 дни. Нали чувахме всеки ден от Борисов как ВСИЧКИ са му приятели, как се разбирал с тоя и оня, защо толкова късно /2019/ взе да се разбира с тези, от които зависи азерския газ за България? Могли са чудо да направят през това време, ако са искали! Както направиха тръбата през България! Срещу 3 млрд. наши, български пари, само за година и половина! Можеш, разбира се, да вадиш каквито искаш договори, ден по ден, дори минута, по минута. Да докажеш всичко чрез това. Онова, което обаче никой не може да отрече, е НЕЖЕЛАНИЕТО на герб да има и алтернативни доставки! В коленопреклонна услуга на Русия, срещу нещо, разбира се. И отново - при констатиран проблем зимата на 2009 г. да сключиш договор 2019 г. Видно от фактите, не са искали! Ясно защо!

Ами какво да му коментирам на написаното от тебе?
Отговор на въпроса си не видях, само общи приказки, които нямат общо с въпроса.
ПП-тата все едно слушам - нищо, нищо и едно голямо нищо казано. Защо въобще се морите да пишете?

Та, пак на въпроса. Кога беше завършена тръбната връзка от Азърбайджан до Гърция? Благодаря предварително за отговора.
"Та пак на въпроса" - кога е била завършена връзката с Азърбайджан до Гърция - ще проверя, ще ти го напиша. Общи приказки ли наричаш това, че е възможно да стоим на студено през зимата. Ако и това са общи приказки, аз не знам кое му е конкретното и важното. И така - защо ГРЕБ за за 12 х 365 дни не решиха въпроса с интерконектора - аз знам защо! Мисля, че и останалите знаят! PS - нито ги знам тия от ПП какви ги приказват, нито искам да ги знам. Интересува ме защо сме под заплаха от липсата на енергийни източници, при условие, че една партия е управлявала цели 12 години /е, с малко прекъсване/, ако беше като сега, правителство след правителство - да ги разбера! Но точно герб, които владееха държавата от горе до долу и обратно - не мога!

# 12 246
Mama_Nana, Радев е избран при рекордно ниска избирателна активност,дори изборът му беше на кантар да бъде валиден;).

# 12 247
  • Deutschland/HE

А ако не беше завършена тази от Азърбайджан? Значи, да хвърлим едни пари в полето, пък ако стане, стане. Интересно мислене с държавни пари. Стройте на зелено, добре, обаче ако не се случат нещата ще горите.

Е, така направихме и една тръба до Сърбия, но то е умно решение. Подпечатано от ГЕРБ.
Колко ни струваше?

А нещо, което е за нас са пари хвърлени на вятъра.

# 12 248
  • Варна
Mama_Nana, Радев е избран при рекордно ниска избирателна активност,дори изборът му беше на кантар да бъде валиден;).
Има ли изобщо опция като невалиден избор на президент?
Е, така направихме и една тръба до Сърбия, но то е умно решение. Подпечатано от ГЕРБ.
Колко ни струваше?

Тази инвестиция ще се изплати, не е като да са хвърлени на вятъра.

# 12 249
Затова сега Корни, Бойко и Карадайъ си искат хартиената бюлетина. За да не се плаши електората им от машините и да ходи смело на избори с попълнени бюлетини.

# 12 250
Затова сега Корни, Бойко и Карадайъ си искат хартиената бюлетина. За да не се плаши електората им от машините и да ходи смело на избори с попълнени бюлетини.
На Корни го приемам като аргумент, но стана яснк ,че възрастни хора се справят с ел.  гласуването.
Но на ГЕРБ и ДПС страховете са в ограничените възможности за сгрешени, невалидни  протоколи и бюлетини  Wink.

# 12 251
Колко ни струваше?

Да ще изплати след 54 години. ББ направи сделката на 21 век.

# 12 252
  • Варна
Не мисля че бяха толкова много години.
Но поне има полза от дадените пари,някаква материална инфраструктура е изградена, не е като да купим чертежи на самолети.

# 12 253
Колко ни струваше?

Другият вариант беше руснаците да си изградят с техни пари Южен поток,  ама нали дойдоха тук случайно едни американски гости, та на другия ден се отказахме.

# 12 254
  • Deutschland/HE
Да, построихме за сърбите тръба, но за нас не.
Сделката със самолетите пак е на ГЕРБ, та явно не защитават българския интерес.

Общи условия

Активация на акаунт