Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 222
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 405
Руският газ си е от Русия. Просто не е всичкият газ, като упорито се опитват да внушават путинистите. И съвсем не е газът, който ние ползваме. Дори и да има някакви молекули руски газ в общата тръба, то заедно с тях има всякакви други, ама вие си знаете едно: руски газ, посредници, 30% по-скъпо (от кое? - няма отговор).

# 12 406
  • Разпиляна във въображението
Много забавно станало в темата. Grinning
Разбирам, че служебното правителство се справя отлично, щом сте се върнали отново на въпроса откъде е руския газ. Няма за какво да ги упрекнете.

Ми то в момента се счита, че СП прави завой към Газпром и протестите са за газ. За друго какво?

За мен всичко в момента е като буря в чаша с вода. Нищо съществено и генерално не се е случило, за да предизвика такива изблици, но всеки има право на протест. След толкова разнопосочни изказвания вече ще чакам седмица-две, за да си правя изводите.

# 12 407
Разнопосочните изказвания са с две цели: сондиране на общественото мнение и хвърляне на прах в очите на противника. Като знаем кой е противникът на Радев, то приказките за завой към Русия звучат доста правдоподобно, а уверенията, че няма да правя така - доста неубедително.

# 12 408
Разнопосочните изказвания са с две цели: сондиране на общественото мнение и хвърляне на прах в очите на противника. Като знаем кой е противникът на Радев, то приказките за завой към Русия звучат доста правдоподобно, а уверенията, че няма да правя така - доста неубедително.
Само като погледнеш СП и ти идва да си запишеш ред за Лада..
Някакви вехти, красни, спорни персони...

# 12 409
Руският газ си е от Русия. Просто не е всичкият газ, като упорито се опитват да внушават путинистите. И съвсем не е газът, който ние ползваме. Дори и да има някакви молекули руски газ в общата тръба, то заедно с тях има всякакви други, ама вие си знаете едно: руски газ, посредници, 30% по-скъпо (от кое? - няма отговор).

Аз не съм газов експерт. Но това, което слушам от тях е, че е с 30% по-скъп в сравнение с ако купувахме направо от Газпром по така омразния на някои Балкански поток. Или греша?
Аз чак сега загрях защо Киро и Асен спряха газа. Как иначе ще обвинят Борисов, че е дал зелена светлина на Балкански поток? Идват избори и трябва да се печелят...

# 12 410
  • Разпиляна във въображението
Ще видим на къде ще "завие", ако изобщо го направи, СП. Мисля си, че няма да се случи, но все пак сме пред избори и всеки се бори за гласове.

# 12 411

Аз не съм газов експерт. Но това, което слушам от тях е, че е с 30% по-скъп в сравнение с ако купувахме направо от Газпром по така омразния на някои Балкански поток. Или греша?
Грешиш, защото при 70% пазарна квота и 200 евро/MWh на пазара няма как цената да е 100 евро за нас (сега е 150 евро за август). Отделно - гаранцията за доставките е нулева.
Цената на Булгаргаз, одобрена от КЕВР, е неясно как определена. Нищо чудно да е завишена - освен за да покрие дефицита на Топлофикация, също и за да настрои обществото, че няма друг свещен газ, освен руския.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 15:36 от Анонимен

# 12 412

Ех, ама като почнете така. Ние сме членове на НАТО, имаме граница с Турция. Путин няма да рискува да затрие цялата планета нападайки ни. Хайде по-сериозно моля.

Не знам какво рискува Путин, ама ето какво рискуваме ние с Путин и генералите му - плагиатствам от съседния форум:

# 12 413
  • София
В последните дни се набива на очи,как все повече потребители олекват в тази тема с категорични отричания,спорове само да си чешат клавиатурата,без даже да се понапънат първо да проверят в гугъл,но за това бързо минават на личностни напатки. Вече и на новодошлите им е ясно,кои със зъби и нокти чакат най-топлия газ за зимата и са склонни да приемат всичко,да дадат всичко, само да им е стоплено от майката спасителка Русия. Толкова самоотвержено бранене  и борба, даже и печелещите от руския газ,не могат да спретнат както митрофановците тук.Трябва да вземете да кандидаствата за ПР-и към митрофанова (умишлено е с малка буква),поне да препечелите още.

# 12 414

Ех, ама като почнете така. Ние сме членове на НАТО, имаме граница с Турция. Путин няма да рискува да затрие цялата планета нападайки ни. Хайде по-сериозно моля.

Не знам какво рискува Путин, ама ето какво рискуваме ние с Путин и генералите му - плагиатствам от съседния форум:
Скрит текст:

Но пишете си в съседната тема за Путин, моля. Ние тук обсъждаме как да не стоим на студено и тъмно и се чудим към кои главорези да се присъединим, че да сме си добре. В крайна сметка парите не миришат, нали? Няма как да оправим света, неправди има навсякъде. Имаше едно стихче, което беше много популярно навремето и което пишехме по лексиконите в училище:
Скрит текст:
"Когато цъфнат теменугите
и работата тръгне зле,
е*и им майката на другите
и гледай ти да си добре".
Тези на моята възраст, помните ли го? Много е валидно, много.
Трябва да си гледаме нашият интерес и никакви -фили и -фоби не бива да оставяме да ни се качват на главите. Бизнесът си е бизнес, сиренето е с пари.

# 12 415
Първо реших, че горното е иронично, пък то не било...

# 12 416
  • СИ
Аз чак сега загрях защо Киро и Асен спряха газа. Как иначе ще обвинят Борисов, че е дал зелена светлина на Балкански поток? Идват избори и трябва да се печелят...

Грешиш. Чудя дали не е нарочно. Само ти ли не знаеш, че по Руски поток няма отклонения за български потребители? Тоест всичко е транзит. Платили сме 3 милиарда, за да имат Сърбия и Унгария евтин газ. Много на сметка сме били от този Руски поток. Щели сме да избием парите след 30+ години.
Защо лъжеш, че Кирчо и Асен са спрели газта? Спря я Газпром след едностранна промяна в условията. Или и това не знаеш?

# 12 417
Първо реших, че горното е иронично, пък то не било...
Сетих се за поляците... как гледат да са си добре.

# 12 418
  • СИ
В последните дни се набива на очи,как все повече потребители олекват в тази тема с категорични отричания,спорове само да си чешат клавиатурата,без даже да се понапънат първо да проверят в гугъл,но за това бързо минават на личностни напатки. Вече и на новодошлите им е ясно,кои със зъби и нокти чакат най-топлия газ за зимата и са склонни да приемат всичко,да дадат всичко, само да им е стоплено от майката спасителка Русия. Толкова самоотвержено бранене  и борба, даже и печелещите от руския газ,не могат да спретнат както митрофановците тук.Трябва да вземете да кандидаствата за ПР-и към митрофанова (умишлено е с малка буква),поне да препечелите още.

Има една групичка потребителки, които денонощно бълват всякакви лъжи и измислици на тема руски газ, Русия и отношенията ни с Русия. Като прегледаш няколко страници коментари се виждат кои са. По-странното ми е друго... Очевидно ги толерират, а всеки който им каже нещо накриво получава предупреждение или директно го блокират.
Трябва да се внимава с такива и да не забравяме, че русофилството е бизнес. Даже вече е мръсен бизнес.

# 12 419
Годишният доклад на Global Firepower класира България на 67-о място по военна мощ в света. Организацията е измерила силата на общо 142 държави.
https://it.dir.bg/tehnologii/balgariya-e-na-67-o-myasto-po-voenna-mosht-v-sveta

Африкански държави са по напред от нас, а едно време ги определяхме като трети свят. Дали ще сме -фили или -фоби, няма да станем по-добри, точно обратно, падаме все по ниско. И не, няма САЩ да ни вади, нито Русия да ни закопава, правим си го ние.

Общи условия

Активация на акаунт