Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 095
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 435
Дружбата е като слънцето  и газа за всяко живо същество...

# 12 436
Но и да пишеш пълни несъответствия и на всяка цена да защитаваш нещо си, е инфантилно! Очевидно няма никакво отклонение от Балкански/Турски поток за България. Спомням си скоро сърбите нещо даже се притесниха да не вземем "да си вземем", защото тръбата е през наша територия и сме си я платили скъпо и прескъпо.
Малко логика понякога е полезна. Трябва само да си отговорите на въпроса "Как ще вземем от Сърбия ако нямаме отклонение?" Може би с дрелка ще си пробием дупка в тръбата за да църцори?

Пффф. А аз карти на газопреносна мрежа пускам, а то се оказва, че няма кой да ги гледа ако не са публикувани на правилното място
Благодаря за дрелката, развесели ме! Готино! Думата ми беше, че изначално не сме предвидени като ползвател! А ако имахме, ах, ако имахме... ама нямаме!

# 12 437
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Значи представете си какви са ни новините.
Като тук не сме наясно даже от къде черпим газ

Информация нормална няма за нищо

Аз ясно си спомням Теменужка Петкова в "Лице в лице" как мънкяше, че е може да черпим от Турски поток, но имало потенциална възможност
БТВ пишат друго...

# 12 438
  • Варна
Благодаря за дрелката, развесели ме! Готино! Думата ми беше, че изначално не сме предвидени като ползвател! А ако имахме, ах, ако имахме... ама нямаме!
Т.е,. министърът на ПП лъже?

# 12 439
Право да и кажа, и аз не знам вече кой лъже, кой не лъже. Ако някой измежду нас знае със сигурност ДА ВЗЕМАМЕ, или НЕ, НЕ ВЗЕМАМЕ, моля да изясни въпроса. Ако не друго, поне ще сложи край на споровете! А колкото до министрите, би следвало точно те да знаят, както и да не лъжат!

# 12 440
  • Варна
Скрит текст:
Право да и кажа, и аз не знам вече кой лъже, кой не лъже. Ако някой измежду нас знае със сигурност ДА ВЗЕМАМЕ, или НЕ, НЕ ВЗЕМАМЕ, моля да изясни въпроса. Ако не друго, поне ще сложи край на споровете! А колкото до министрите, би следвало точно те да знаят, както и да не лъжат!
И да знае със сигурност, няма как в  анонимен форум да му тежи мнението.
Булгартрансгаз и Ал. Николов са твърдели на 24.02., че си получаваме газа през Турски поток.
Каква полза са имали тогава да лъжат?

# 12 441
Думата ми беше, че изначално не сме предвидени като ползвател!
Изначално по проект през тази тръба до месец май влизаха 2 млрд. Проекта и презентацията ги има на сайта на ЕС. За справка на входни и изходни капацитети

# 12 442
Скрит текст:
И да знае със сигурност, няма как в  анонимен форум да му тежи мнението.
Булгартрансгаз и Ал. Николов са твърдели на 24.02., че си получаваме газа през Турски поток.
Каква полза са имали тогава да лъжат?
О, каква полза ли Те си знаят! Аз като простосмъртен човек, а не министър, не мога да проумея сложните врътки и плетки в мислите министерски. Пък и след школата на Борисовите лъжи, сме очевидно привикнали. С което не казвам, че Ал. Николов лъже. Затова и помолих, който знае кое как е точно, да ни каже и на нас.

# 12 443
Няколко поста по-нагоре. 0.9 млрд през Румъния и 2.0 млрд през Турция. В момента нула точка нула през двете точки. Газпром доставки.

Допълнение. След суспендирането на договора с Газпром, България изпадна в дефицит от около 65% годишна база. За да го го компенсира трябваше спешно да търси други доставки. LNG танкера на Петков беше разтоварен в Турция и вкаран в България през същото продължение на турски поток. Всички бъдещи договори с който и да е извън Азербайджан ще влизат през Ревитуса в обемите на МЕТ която ще ни ги достави през капацитета си на балкански или през Кулата. Вариант да влязат през интерконектора без акт 15 е да заработи пристанището в Александруполис. Или пак през турска врътка.
На запад и на север свободен капацитет няма. Евентуално Румъния може да се смили и да ни пусне някакво количество, но засега подобни индикатори няма.

Ако договорът на Газпром не беше умишлено суспендиран поради неплащане, септември месец щяхме да имаме два независими източника през три независими входни точки в отношение 30/70 Това е истинска диверсификация. Сега сме 100% зависими от една входна точка и един дългосрочен доставчик.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 17:42 от Анонимен

# 12 444
  • In the land of Never Never
Ясно е ,че всички стари доволно забатачиха държавата,някой удърно,други бавно и плавно. Още недоумявам желанието да се гласува за старите, закопали всички.
Въпроса ми беше конкретно последните, какво забатачиха те сами? Какво от старото забатачено,те са дозабатачили?
От къде съдиш, че ще гласувам за някой от старите? Няма как да се случи, вече можем спокойно да посочим всички до един, с израза Царят е гол!
Както каза Нешка Робева (Нешка, както винаги, няма грешка!), ако гласувам, то ще е за някой от новите, защото поне не са се оцапали. Тя се подлъгала по младежкия устрем на кирето и компания да оправят България, както много хора. Не знам, не че ще търсим новия спасител в тези избори, но наистина, ако някой виждаш, че не може да управлява или иска да си уреди хората да крадат по-удобно, как да си дадеш гласа за такива? Ако не гласуваш  пък, значи другите ще решават вместо теб, кой ще те управлява.
https://youtu.be/fxRTXS2scPE
За последните, ами тези харвардски юнаци нанесоха такъв удар на България, какъвто и Борисов не би нанесъл, по един глупашки, самонадеян начин, в стил комсомолски лидер-натегач от близкото минало. Преди комсомолците се натягаха пред една партия, сегашните - пред едно посолство. И вероятно натягането е подкрепено със скрити дългосрочни финансови интереси, няма защо да се заблуждаваме, че го правят от вяра в идеалите. Иначе защо ще се бърза толкова да се купуват самолети на този хал. Важното е да кажем, ето ние вече решихме, ако утре някой друго реши, значи е руски шпионин или каквото щеш от този род. А там комисионните са явно тлъсти, иначе ББ нямаше да тръгне да се прави на американец. Шведите явно даваха по-скромни комисионни.

За газа - като кирето и сие взеха решението да се откажат от доставките на газпром, слушах анализи на чужди коментатори, Полша също се беше отказала тогава. Посочиха точно с какво Полша ще замени руския газ, проценти на други доставчици, и че са останали някакви десет процента от доставките на Газпром, които също имат вариант в близко време да отпаднат. После като казаха за България, анализаторите бяха доста слисани, и казаха, че сигурно България има някакви планове с какво точно ще ги замени, ама не ги е споделила.
Срам ме беше, защото никой нормален човек, особено ако е застанал начело на една държава, не би постъпил по такъв урбулешки начин, да лиши народа си от източник на енергия за бита и промишлеността, без да знае с какво може да го замени. Да не си нормален и да управляваш държава, е, това не може да се случи другаде,  поне в Европа, да ме прощавате. Само на тази територия се появяват такива.
За азерския газ, около 20% от него ще е с произход Русия, така изглежда по разчетите.
http://efir.info/2022/02/08/%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5-%d0%bb%d0%b … 0%be%d0%b4%d0%bd/

# 12 445
От това, което прочетох, разбрах следното - да, имало отклонения, още дори от първата точка "Странджа" и нататък също. Но количествата са резервирани отдавна от МЕТ и Газпром. Тоест, и да има отклонения /каквито имало/, те са практически неизползваеми!

# 12 446
  • Варна
Нешка, доста сгреши с партията на Бареков. Но парите не миришат...
Явно и от социализма нищо съществено не сте анализирали и проучили. Но за 6 м- ца всички параметри и стратегии са ясни.

# 12 447
Но количествата са резервирани отдавна от МЕТ и Газпром. Тоест, и да има отклонения /каквито имало/, те са практически неизползваеми!
На практика Газпром и МЕТ плащат резервацията на Булгартрансгаз. Дали ще ползват капацитета си е техен проблем. Газпром го използват за доставка на Сърбия и Унгария. За Мет - нямам идея.

# 12 448
Цитат
Сега, на мен ми се губи момента, в който ПП излязоха с някакво изявление, намерение, предложение, или каквото и да е нещо, с което да изразят дори минимално желание за коалиция с ГЕРБ.
Не,това беше журналистически въпрос.Питат,отговаря.

# 12 449
  • Другата България
Цитат
Сега, на мен ми се губи момента, в който ПП излязоха с някакво изявление, намерение, предложение, или каквото и да е нещо, с което да изразят дори минимално желание за коалиция с ГЕРБ.
Не,това беше журналистически въпрос.Питат,отговаря.
Оффф.
Не, това не беше журналистически въпрос, никой не го е питал.
Говореше за газа, и след това по време на монолога вмъкна онова за ПП.
След 04:00 минута.
https://btvplus.bg/produkt/novini/41721/btv-novinite-obedna-emisija-08-08-2022

Общи условия

Активация на акаунт