Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 527
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 690
  • Там,където се събуждам щастлива.
Aз пък се чудя, когато се подават документи, как никой не е видял това прословуто двойно гражданство. Или е било удобно да излезе, като информация след изборите?

# 12 691
tre, Дилян Добрев, докато не обясни аферата с левче за литър, заради която дори Деска Атанасова зацикли по студията, няма какво да ни обяснява .
Той не само обяснява, но и показва едни фактури. Докъде я докарахме, да се налага бивши далавераджии да доказват далаверите на тези, които щяха да извършват промяна.
Искаш да кажеш, че има обяснения за онова левче, моля те сподели!
Ще ми е интересно да прочета!
Днес точно за това те критикуваха. Постоянно изместваш акцента и отговаряш на въпрос с въпрос. Нещо като Иванчо и краставицата.

Порицайте ме пред строя, другарю! Trollface
Ако искаш да ти отговоря по темата, няма твърдение на Делян Добрев, на което да вярвам! Мисля, че и иносказателно стана ясно от предния ми коментар.

Odillia,ти четеш ли въобще ! На нас газ ни трябва, за какво им плащаме!

ако въпроса е за вяра и аз няма твърдение на Кирил Петков, на което да вярвам. Ще те помоля да коментираш фактите, а не вярата си. Фактурите не можеш да ги отречеш.

# 12 692
Aз пък се чудя, когато се подават документи, как никой не е видял това прословуто двойно гражданство. Или е било удобно да излезе, като информация след изборите?

Радев тогава каза, че е бил подведен, но като е разговарял с КП е разбрал, че България е в сърцето му. Innocent

Скрит текст:
tre, Дилян Добрев, докато не обясни аферата с левче за литър, заради която дори Деска Атанасова зацикли по студията, няма какво да ни обяснява .
Той не само обяснява, но и показва едни фактури. Докъде я докарахме, да се налага бивши далавераджии да доказват далаверите на тези, които щяха да извършват промяна.
Искаш да кажеш, че има обяснения за онова левче, моля те сподели!
Ще ми е интересно да прочета!
Днес точно за това те критикуваха. Постоянно изместваш акцента и отговаряш на въпрос с въпрос. Нещо като Иванчо и краставицата.

Порицайте ме пред строя, другарю! Trollface
Ако искаш да ти отговоря по темата, няма твърдение на Делян Добрев, на което да вярвам! Мисля, че и иносказателно стана ясно от предния ми коментар.
Odillia,ти четеш ли въобще ! На нас газ ни трябва, за какво им плащаме!

Ами щом ни трябва газ, защо не открихме още една сметка в рубли на наше име?

# 12 693
Качвам цитат на потребителка, която живее в чужбина, но написаното отразява изцяло реалността от последните месеци:
......................................................................
Правителството на Продължаваме Промяната успя само за 6 месеца да се увърти в повече схеми и скандали, отколкото други са правили за 4 години. Само няколко примера:
1. Целият план за Възстановяване, вече жестоко закъснял, бе върнат от Асен Василев за пренаписване с единствената цел в него да влезе един безумен план парите да бъдат използвани за закупуване на един от най-големите паркове от батерии на земята. Без никакъв икономически смисъл и с критиките на всички възможни експерти, страната ни трябваше според схемата да прахоса над милиард от парите си за възстановяване във въпросните батерии. Защо?
Защото бързо бе намерена връзка между Василев и някои от фирмите, които ще участват в проекта. Защото той и кръгът му са получили или ще получат комисионни под масата.
2. Заводът за електромобили край Ловеч, който Кирил Петков уж беше докарал още като служебен министър, и за който държавата щеше да налива пари. Оказа се, че "немските инвеститори" са всъщност косовари - съдружници на Домусчиев, чийто е и теренът за завода. Все още няма и 1 тухла, камо ли "25,000 електромобила на година".
3. Посредниците за газа. Ако обвиненията, че определени фирми-посредници са имали отношения с бившите управляващи и са запазвали слотове предварително, то това може да се окаже най-голямата схема в новата история на България по приходи.
4. Грамадният и безсрамен непотизъм - докато преди се правеше скандал от назначаването на нечии кум или съученик от гимназията ("Кумгейт), ПП буквално раздадоха всички ключови роли в държавата на съпругите, секретарките, гаджетата, партньорите и приятелите си. Без капка срам. Помните ли жената на Даниел Лорер, която бе назначена на всевъзможни ключови позиции във финансита и надзора, в пълен разрез с всякаква етика относно конфликта на интереси.
5. След като в продължение на години "Зелените" биват обвинявани за това, че саботират всячески АМ Струма, защото са лобисти на швейцарска компания за тунели, техният министър - Сандов, потвърди обвиненията, като спря строежа на Струма в последния ЧАС от присъствието си в министерството. Оправда го по медиите с "ами то и без това няма пари". Това решение само по себе си ще коства стотици животи.

# 12 694

Ще ти отговоря, но се притеснявам, че Мама_Nana пак няма да го понесе. Как ги виждам аз нещата, не , че си струва губенето на време да се обяснявам понеже знам предразсъдъците, но:
От позицията на времето.
Първоначално беше смутно наистина (няма да повдигам спора за условията на кой какви били - за Германия бяха ги "изчистили" вече черните петна)
Вече имайки предвид и какво се случва с Германия, без алтернативи нямаше да минем и то наедро както са танкерите + пълните количества от Азербейджан.

И аз съм за търсенето на алтернативи до откат.

Лорде, това с посредниците тръгна като "лафче", от ГЕРБ-понеже схемата им е позната да "усвояват" пари. Става дума за търговец, какъв е Овергаз, Каварнагаз и всякакви други *газ, които можеш да срещнеш

# 12 695
Оказа се ,че хората, които най-много говореха за корупция, са с най-големите сделки .

# 12 696

Ще ти отговоря, но се притеснявам, че Мама_Nana пак няма да го понесе. Как ги виждам аз нещата, не , че си струва губенето на време да се обяснявам понеже знам предразсъдъците, но:
От позицията на времето.
Първоначално беше смутно наистина (няма да повдигам спора за условията на кой какви били - за Германия бяха ги "изчистили" вече черните петна)
Вече имайки предвид и какво се случва с Германия, без алтернативи нямаше да минем и то наедро както са танкерите + пълните количества от Азербейджан.

И аз съм за търсенето на алтернативи до откат.

Лорде, това с посредниците тръгна като "лафче", от ГЕРБ-понеже схемата им е позната да "усвояват" пари. Става дума за търговец, какъв е Овергаз, Каварнагаз и всякакви други *газ, които можеш да срещнеш

Прочетох ти мнението. Сега е мой ред да те запитам, как така Сърбия и Унгария до ден днешен си получават количествата по Турски/Балкански поток, а ние не бихме си ги получавали? Все пак, говорим за една и съща тръба, от която получаваме всички - и Сърбия и Унгария и България по която пътува газът, количеството си е количество. Имаш ли отговор?

# 12 697
Прочетох ти мнението. Сега е мой ред да те запитам, как така Сърбия и Унгария до ден днешен си получават количествата по Турски/Балкански поток, а ние не бихме си ги получавали? Все пак, говорим за една и съща тръба, по която пътува газът, количеството си е количество. Имаш ли отговор?
Аз нямам рационален отговор-бих го нарекла руска прищявка и то по-скоро позитивно отношение към сателитите й.
Ти имаш ли ?

# 12 698
https://bgnes.bg/news/rosen-khristov-poluchavame-ruski-gaz-chrez … -drugi-t-rgovtci/ Росен Христов, служебен министър

Получаваме руски газ чрез посредници от Гърция и от други търговци. Твърдението на бившия финансов министър Асен Василев е невярно.
/i]....Това заяви пред бТВ служебният министър на енергетиката Росен Христов.  - очевидно не става дума само за партеника на Герб.

.....Танкерите са оферирани, но договор за твърда доставка нямаме. Не знам слотовете защо не са договорени през последните месеци. Ситуацията е такава и има варианти за слотове, опитваме се да намерим оптималната цена. Помолили сме за две седмици отсрочка и ако не се съгласят, офертата отпада, така че за две седмици трябва да намерим слотове и да видим каква е цената. За да имаме стабилност трябва да сме осигурили възможност за доставка поне на 120% от това, което ни е необходимо, подчерта Христов.....

Ние се опитваме да осигурим газ за тази година и до края на отоплителния сезон. Не искам да оставям наследство на следващото правителство. Ще подсигурим количествата до края на годината, в идеалния вариант до края на отоплителния сезон, каза Христов.

Ние няма да се отклоним от европейската политика. Купуване от Газпром не значи, че слизаме от рамката на ЕС, ние няма да приемем различни условия от тези, които има Германия и другите държави в ЕС

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 16:08 от Лорд Сняг

# 12 699
Прочетох ти мнението. Сега е мой ред да те запитам, как така Сърбия и Унгария до ден днешен си получават количествата по Турски/Балкански поток, а ние не бихме си ги получавали? Все пак, говорим за една и съща тръба, по която пътува газът, количеството си е количество. Имаш ли отговор?
Аз нямам рационален отговор-бих го нарекла руска прищявка и то по-скоро позитивно отношение към сателитите й.
Ти имаш ли ?

Имам. Втори сме на тръбата след Турция. Wink Така че, за нас газ ще има (не се страхувай, няма риск да спрат доставките ако си плащаме по схемата на Газпром), защото ако няма за нас, то значи няма да има и за Сърбия и Унгария. Stuck Out Tongue

# 12 700
Не открихме газ в интерконектора, а неприключили строителни работи.  

По думите му има един голям проблем, който остава нерешен, предава Нова. „Той е свързан със скадата, която управлява целия интерконектор. Без приключване на тази скада – той няма как да работи. Ние днес газ не открихме в интерконектора. Открихме неприключили строителни работи”.

Според него в момента този обект изглежда като луксозна сграда с мебели, но до нея няма достъп на ток.

https://www.standartnews.com/biznes/ministr-aleksiev-inspektira- … otkri-500580.html

# 12 701
https://bgnes.bg/news/rosen-khristov-poluchavame-ruski-gaz-chrez … -drugi-t-rgovtci/ Росен Христов, служебен министър

Получаваме руски газ чрез посредници от Гърция и от други търговци. Твърдението на бившия финансов министър Асен Василев е невярно.
/i]....Това заяви пред бТВ служебният министър на енергетиката Росен Христов.  - очевидно не става дума само за партеника на Герб.

.....Танкерите са оферирани, но договор за твърда доставка нямаме. Не знам слотовете защо не са договорени през последните месеци. Ситуацията е такава и има варианти за слотове, опитваме се да намерим оптималната цена. Помолили сме за две седмици отсрочка и ако не се съгласят, офертата отпада, така че за две седмици трябва да намерим слотове и да видим каква е цената. За да имаме стабилност трябва да сме осигурили възможност за доставка поне на 120% от това, което ни е необходимо, подчерта Христов.....

Ние се опитваме да осигурим газ за тази година и до края на отоплителния сезон. Не искам да оставям наследство на следващото правителство. Ще подсигурим количествата до края на годината, в идеалния вариант до края на отоплителния сезон, каза Христов.

Ние няма да се отклоним от европейската политика. Купуване от Газпром не значи, че слизаме от рамката на ЕС, ние няма да приемем различни условия от тези, които има Германия и другите държави в ЕС
Това в превод значи: гоним американците, връщаме се в лоното на Матушка. Беше ясно още от първите часове на Радевото правителство.

# 12 702

/i]....Това заяви пред бТВ служебният министър на енергетиката Росен Христов.  - очевидно не става дума само за партеника на Герб.

Това в превод значи: гоним американците, връщаме се в лоното на Матушка. Беше ясно още от първите часове на Радевото правителство.
Не, не значи това, не си измисляй думички. Никой няма да гони "американците" с втенения газ, но е казано ясно, че за да има диверсификация, трябва да се получава от различни източници. Само с втечнен газ  пак няма дивесификация. ОСвен това втечненият газ е крайно недостатъчно, а и не са осигурени слотове.
Впрочем ако ние гоним американците, излиза че Германия, Франция, Италия, Австрия също ги гонят. Ние все пак в ЕС ли сме или сме щат на САЩ? Аз смятам, че сме европейска държава и трябва да се ръководим по големите европейски държави-

Целим максимална диверсификация на доставчиците на газ така че да обезпечим и количества и цена, ще се справим с тази задача. - каза министъра

Един от източниците е LMG, през Гърция и Турция също търсим доставки, терминалът Ревитуса е доста натоварен, слотовете там са резервирани. Цената е висока всеки път, когато предлагането е ограничено, а търсенето е голямо. Затова разглеждаме алтернативни възможности с терминалите в Турция, тръбен газ с Азербайджан, местата, където газът може да се замени с мазут, изброи Христов. - къде тук видя думите "гоним американците"

# 12 703
Скрит текст:

Не, не значи това, не си измисляй думички. Никой няма да гони "американците" с втенения газ, но е казано ясно, че за да има диверсификация, трябва да се получава от различни източници. Само с втечнен газ  пак няма дивесификация. ОСвен това втечненият газ е крайно недостатъчно, а и не са осигурени слотове.
Впрочем ако ние гоним американците, излиза че Германия, Франция, Италия, Австрия също ги гонят. Ние все пак в ЕС ли сме или сме щат на САЩ? Аз смятам, че сме европейска държава и трябва да се ръководим по големите европейски държави-

Точно така. Диверсификация означава, че купуваме от всички, но с око в цената. Който дава най-добра цена, от него купуваме. Ако друг даде по-добра, купуваме от него. Имаме тръба с Газпром, ако ни направят една добра оферта за дългосрочен абонамент, може да си сключим такъв. Същевременно, ако някой подбие тази цена, можем и от него да купим и после да го препродадем, ако нямаме място да си го складираме и сме пълни с газ и воала, всички щастливи. Газът в днешно време върви като топъл хляб по пазарите.

# 12 704
  • София
Абе каква диверсификация? Тук се иска само по-скъп втечнен американски газ и това е. От най-бедната страна в Европа трябва да се печели. Даже и протести си спретват за тоя свещен втечнен газ.

Общи условия

Активация на акаунт