Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 481
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 765
Сега разбрах - НЕ е проблем, че
- Асен Василев лъже
- Булгаргаз купува от посредник МЕТ и после продава на по ниска цена газ на същия посредник...
- че плащаме по-висока цена, като реално купуваме само руски газ
а, големият проблем е от къде Делян Добрев има достоп до фактури.
Ми вероятно е член на комисии и има достъп.
За какво лъже ?Thinking
Удебеленото е лъжа, купува се остатъци-реално може да е азерски, може да втечнен, може да е руски.. може да е от всички.

tre, въобще не ме мисли Wink.Просто гербаджийските брътвежи не ми минават.

# 12 766
Дано да ни върнат към завимостта от Газпром, само си викам , дано!
Аз така и неразбрах какъв е проблема с МЕТ .
Вие дините от бостана в Любимец ли си ги купувате или минават през Н-на брой посредника  сиреч търговеца ?

Като ти стане хляба 5лв, тогава ще разбереш какъв е проблема с посредниците. А хляба ще ти стане 5лв, защотото азотните торове,  с които торят зърното,  няма да ги има,  ще ги внасяме от Русия. Защото Неохим ще спре да работи. Така, че без да си абонат на Топлофикация,  ще разбереш какъв е проблема с посредниците.

https://www.bloombergtv.bg/a/16-biznes-start/109073-planiranata- … emestyat-v-afrika

# 12 767
Абе друго си е да кажеш с гордост, че купуваме остатъци.

# 12 768
Васи, то по-интересно е, че гербаджийски брътвежи напоследък чуваме от служебни министри.

# 12 769
  • Deutschland/HE
Вие дините от бостана в Любимец ли си ги купувате или минават през Н-на брой посредника  сиреч търговеца ?

Като ти стане хляба 5лв, тогава ще разбереш какъв е проблема с посредниците. А хляба ще ти стане 5лв, защотото азотните торове,  с които торят зърното,  няма да ги има,  ще ги внасяме от Русия. Защото Неохим ще спре да работи. Така, че без да си абонат на Топлофикация,  ще разбереш какъв е проблема с посредниците.

https://www.bloombergtv.bg/a/16-biznes-start/109073-planiranata- … emestyat-v-afrika

Азотни торове произвежда и Агрополихим и той е независим от цените и доставките на газ.

# 12 770
https://dnes.dir.bg/politika/vtori-protest-gazwithme-razvyaha-am … uskiya-gaz-snimki
Колко плащат така да се излагаш?
Участниците в протеста обявиха, че ще отидат в петък следобед пред енергийното министерство и ще накарат министъра да подпише пред тях декларация, че няма да подписва никакви договори за доставката на руски газ.
Joy

# 12 771
https://dnes.dir.bg/politika/vtori-protest-gazwithme-razvyaha-am … uskiya-gaz-snimki
Колко плащат така да се излагаш?
Участниците в протеста обявиха, че ще отидат в петък следобед пред енергийното министерство и ще накарат министъра да подпише пред тях декларация, че няма да подписва никакви договори за доставката на руски газ.
Joy
Незнам колко плащат, но това прехвърля всякакви граници, не е нормално 100 тина човека да смятат че под техен натиск ще се ръководи държавата. Не им харесва, че вече не са във властта това е положение, трябва да се съобразяват.
Това  вече  почва ми да ми мирише, че на някой може да му се наложи да връща ресто, ако не се купи определен газ. Само късат ризи по телевизията, че трябва да се купи един определен газ.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 21:24 от zari65

# 12 772

Ти се поинтересувай в годините  каква е била траекторията на успех на това дружество;)
И виж Агрополихим.

# 12 773

Азотни торове произвежда и Агрополихим и той е независим от цените и доставките на газ.
В едно нещо ще се окажем по - напред от американците, в произвеждането на азотни торове.

"САЩ премахват ограниченията за внос на торове от Русия."
https://news.bg/int-economics/sasht-premahvat-ogranicheniyata-za … ve-ot-rusiya.html

Малко след като им наложиха санкции, решиха да ги махнат.

# 12 774
  • София
jasmin tea
Какво стана с протеста?
[/quote]
 Развяха американско знаме, и сестрите Малееви го подкрепиха.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 21:44 от Мигла

# 12 775
Киро и Асен бяха рядко некадърни и лъжеха като разпрани. Никакво откъсване не са направили, защото пак получаваме руски газ, само че е по-скъп. Служебното правителство трябва да са ненормални, за да искат да саботират интерконектора, това значи студена зима, а е твърде вероятно след декември пак те да управлят, така че имат интерес от силна икономика.
Не виждам защо не им вярваш, голяма част от тези министри (Гълъб Донев, Пеканов, Шишков) бяха министри и зам-министри в служебното правителство на ЯНев, в което бяха и Кирил Петков, АСен Василев, Ненков и  Бойко Рашков. Ако не вяравш на тях, значи не вярваш и на Киро и Асен.

Обектът не е готов.  “Остава още един сериозен проблем и той е свързан със скадата, която управлява целия интерконектор. Без приключването на тази скада интерконекторът няма как да работи”, обясни енергийният министър.  - не знам как си мислиш, че разбираш повече от действащия министър. Оше повече, че другия министър - на благоустройството е архитект. Проблемите далеч не са само административни-

Акт 15 и Акт 16 съвсем не се придобиват така лесно. Може да имаш акт 15 и години да чакаш за Акт 16.

Не знам как може цяло правителство да ти казва, че прави всичко възможно да пуснат интерконектора, да са мобилизирали цялата държава и да твърдиш, че саботират работата?

# 12 776
Те искат да предизвикат криза с газа,а после да поискат разрешение от ЕС да купуват руски газ,защото е...криза.

# 12 777
Аз питах господина с американското знаме защо го е развял точно него и той каза, че защото САЩ са ни партньори.  И защото сме в свободна страна. И попита какво би станало, ако беше развял руското повече ли щяло да ми хареса Joy 
Това постоянно противопоставяне САЩ и Русия много досади вече.... един приятел каза, че ще развее турското тогава, защото и те са ни съюзници Joy .  В свободна държава сме и може всеки да показва каквото знаме иска, но тази провокация с американското знаме беше абсолютно излишна, казахме му, че така ще се сметне, че американците организират и плащат за протеста и той каза, че умните хора знаят, че не е така. Протести се готвят до края на управлението на служебното правителство, имаше и украинска делегация. Протеста беше и срещу екстрадицията на руския гражданин  Алексей Алчин, припомни се за срамното дело на Борисов, който екстрадира на кюрда г-н Карабаг. Хареса ми, че се напомни как 12 години Борисов саботира газовата връзка с Гърция.

# 12 778
Тази опорка с руския газ се изтърка. Ние няма да купуваме САМО руски газ, а СЪЩО и руски газ, наред с редица други източници. ОСвен това ние и в момента купуваме руски газ,  просто е по-скъп, защото минава през посредници.

Един от източниците е LMG, през Гърция и Турция също търсим доставки, терминалът Ревитуса е доста натоварен, слотовете там са резервирани. Цената е висока всеки път, когато предлагането е ограничено, а търсенето е голямо. Затова разглеждаме алтернативни възможности с терминалите в Турция, тръбен газ с Азербайджан, местата, където газът може да се замени с мазут, изброи Христов.

И не - втечненият газ не е пристигнал, защото още няма търг, няма договорени и слотове, а и дори да дойде не е достатъчно.

# 12 779
Киро и Асен бяха рядко некадърни и лъжеха като разпрани. Никакво откъсване не са направили, защото пак получаваме руски газ, само че е по-скъп. Служебното правителство трябва да са ненормални, за да искат да саботират интерконектора, това значи студена зима, а е твърде вероятно след декември пак те да управлят, така че имат интерес от силна икономика.
Не виждам защо не им вярваш, голяма част от тези министри (Гълъб Донев, Пеканов, Шишков) бяха министри и зам-министри в служебното правителство на ЯНев, в което бяха и Кирил Петков, АСен Василев, Ненков и  Бойко Рашков. Ако не вяравш на тях, значи не вярваш и на Киро и Асен.

Не вярвам на никого. В миналото служебно още се преструваха, че работят за една и съща кауза. Сега вече маските паднаха. КП, АВ, Пеканов са проводници на американската политика, Гълъб Донев и Янев са руски служители. Независими няма и е невъзможно да има. Не е възможно да има и неутрална политика във време на такова световно разделение. Ние трябва да се определим ясно, иначе ще останем от двата стола на земята. И точно това ни се случва в момента.
Руски газ по-скъп от кое?
Колко пъти да се повтаря, че за нас руският газ на 70% идва на цена 200 евро по договора с Газпром? И непрекъснато се лансира лъжата, че ползваме САМО руски газ, при това с 30% по-скъп...от кое?
Това, че получаваме руски газ по суапови сделки вместо американски не значи, че купуваме от Русия.

Общи условия

Активация на акаунт