Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 407
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 780
Те искат да предизвикат криза с газа,а после да поискат разрешение от ЕС да купуват руски газ,защото е...криза.
Какво разрешение, целият ЕС купува руски газ, на нас все изрично трябва да ни се закълнат, че няма да ни се сърдят.

# 12 781
Русия е първоизточиникът на този газ, който купуваме в момента. парите отиват накрая там. Да, има посредници и какво от това?
щом слагаш Пеканов и Кирил Петков на една плоскост ми е ясно колко разбираш.
Пеканов е ляв, просто е умерено ляв, преди да дойде в службенто гравителство гравитираше около леви кръгове извън БСП. Кирил Петков е личен проект на американското посолство, преди това е бил сред учредителите на ДБ. типичен десен либерал.
Не, не е нужно да се прави избор - това е лъжа, много държави като Турция например играят и в двата лагера. Към момента Турция, колкото и да е зле има по-силен стандарт от нас. УНгария също не е направила очевиден избор - гласува санкции, но в същото време ползва руски петрол. Има и други държави,включителон в Европа.

От желанието ни да сме прекалено американци,ще изпаднем в друга зависимост. Питай ги иракчаните дали са по-добре, след Американците дойдоха, или преди него. Питай ги либийците дали бяха по-добре преди с Кадафи или сега без него, като Килъри Клинтън прати спецчастите?

Едит - Всички големи държави - Франци, Германия, Италия, Австрия, Унгария, дори Турция ...купуват руски газ чрез Конвертиране.Китай също плащат с рубли. Ние обаче ще се цупим на Русия и ще се определяме като про-американци, защото сме много богати - по-богати от горните държави взети заедно.

Втори едит - пишеш, че било невъзможно да си независим. Костов навремето пусна НАТО-вските самолети, но отказа да вземем участие с армията. Отказа  на американското посослтво и да приемем половин милион албанци. Помисли си пак, дали е невъзможно да си независим.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 22:47 от Лорд Сняг

# 12 782
Защото Петков и сие за прозападни,а Гълъб и сие - проруски. Петков казва,че всичко е наред с интерконектора,за да успокои Запада. Гълъб твърди обратното,за да успокои Путин,че интерконектора няма да го бъде.

На Путин грам не му пука за интерконектора. Личното ми мнение е, че гърчулята ни правят въртели. А Путин седи върху златно буре, Русия има всичките ресурси на света. А ние, с нашата мизерна консумация на газ, сме седнали да се правим на велики, обаче се чудим от кого да изкрънкаме на верисия. Срамна история.

# 12 783
  • София
Аз не мисля, че Асен Василев е некадърен. Напротив, кадърен е човекът, ама не работи в наша полза, ами в негова си. За КП не знам какво да кажа. Божинката ми изглежда по-адекватен от него…

# 12 784
Не става дума само за София. Всички големи градове, се топлят на газ и ток, а населението на страната е почти 80 процента в големите градове - София, Варна, Пловдив, В.Търново, Бургас, Благоевград и още няколко града-

Големите фирми като Лукойл и Стомана-Перник също са на газ. цели гилдии са само на газ - например таксиджиите, съкларите, керамичните промишленост, тези които с торовете се занимават....

А дървата и пелетите поскъпнаха повече от два пъти за една година, така че предложението ти да се топлят хората на дърва не е релевантно. Понеже предлагаш на дърва да се топлим - я кажи за три месеца една къща колко кубика ще изгори, ако приемем, че всеки ден трябва да гори едно чувалче за половин денонощие.

# 12 785
не са чак толкова много хората които се топлят на дърва. Цяла София се топли или на парно или в по-малката си част - на ток. Пък той и токът поскъпна. В повечето големи градове е така. Лукойл и големите фирми също ползват газ. Фирмите свързани със стъкларската и керамичната промишленост също ползват газ, газ ползва и Стомана Перник, които са в непрекъснат производстевн цикъл.

Пък те и дървата поскъпнаха.  Кубик пелети например поскъпна двойно спрямо миналата година.
България  е 6.5 млн при 300 хил.  топлофицирани софиянци  остават над 95% ,които се отопляват по друг начин.
И грешиш масово се топлят на дърва, не само на село ами и в по-малките градове.
Лукойл имат осигурено доставки ! Само клиентите на Булгаргаз  са в несвят заради келявия мениджмънт.

# 12 786
Лукойл нямат осигурени доставки. те ползват една трета от потреблението на газ. В момента ЕС взе решение да се намалят доставките на газ за да издържим. Това значи поне 800 милиона да бъдат извадени, които не са заложени в бюджета. Откъде ще ги вземеш? от Лукойл, от Стомана Перник, от малките фирми или от потребителите?

Ти си грешка, "масово" в селата се топлят на пелети, не на дърва. По-икономични са. Едно чувалче отива за половин ден. Нека допуснем, че не отопляваш къщата целия ден (а това е невъзможно през зимата) - кажи ми колко ще отидат за три месеца, непрекъснат цикъл и колко пари са това.

# 12 787
  • In the land of Never Never
Киро и Асен бяха рядко некадърни и лъжеха като разпрани. Никакво откъсване не са направили, защото пак получаваме руски газ, само че е по-скъп. Служебното правителство трябва да са ненормални, за да искат да саботират интерконектора, това значи студена зима, а е твърде вероятно след декември пак те да управлят, така че имат интерес от силна икономика.
Не виждам защо не им вярваш, голяма част от тези министри (Гълъб Донев, Пеканов, Шишков) бяха министри и зам-министри в служебното правителство на ЯНев, в което бяха и Кирил Петков, АСен Василев, Ненков и  Бойко Рашков. Ако не вяравш на тях, значи не вярваш и на Киро и Асен.

Не вярвам на никого. В миналото служебно още се преструваха, че работят за една и съща кауза. Сега вече маските паднаха. КП, АВ, Пеканов са проводници на американската политика, Гълъб Донев и Янев са руски служители. Независими няма и е невъзможно да има. Не е възможно да има и неутрална политика във време на такова световно разделение. Ние трябва да се определим ясно, иначе ще останем от двата стола на земята. И точно това ни се случва в момента.
Руски газ по-скъп от кое?
Колко пъти да се повтаря, че за нас руският газ на 70% идва на цена 200 евро по договора с Газпром? И непрекъснато се лансира лъжата, че ползваме САМО руски газ, при това с 30% по-скъп...от кое?
Това, че получаваме руски газ по суапови сделки вместо американски не значи, че купуваме от Русия.
Освен подготовката на изборите, задачата на правителството е да се управлява България до изборите, като се отчитат интересите на българския народ. Така каза Радев при назначаването му, и предполагам че министър председателя ще го ръководи по този начин.
За руските служители, при Митрофаронова ли работят, или направо при Путин са зачислени на заплата? Не сме ги видели да ходят на спявки в Руско посолство, но видяхме как някои други ги привикват на инструктаж в американското. Пеканов май не беше в тази група все пак, а в момента е отговорен пред министър председателя Донев.
Хайде да не бързаме да се хвърляме в битки, които една далечна от Европа държава води, като използва пушечно месо от европейския континент. Няма кой да ни напада или завладява, ако не се набутваме сами в чуждите войни. Ако много бързаш, отивай доброволец, там приемат такива веднага.

# 12 788
При това и цифрите не му излизат. България е 6,5 милиона. София е 2 милиона, даже отива към три, през времето, което не е летен сезон, защото се напълва с хора от други градове.  Варна и Пловдив са близо половин милион. хотелиерите и ресторантьорите само на дърва се топлят! Joy а по-морето всяко второ заведение е или хотел, или мотел, или ресторант, или просто малко гаражче, където се продават разни домашни потреби или дрехи. Не познавам софиянец, който не е топлофициран - който не ползва парно, ползва климатик. Просто една част го ползват нелегално, абсурдно е само 300 000 да го ползват.

# 12 789
Лорде и пелети да е, мисля ,че стана ясно какво повтарям от седмици тук.
За Лукойл  Хиновски каза ,че те си имат осигурен газ ,понежв видите ли не бил сано Булгаргаз доставчик в България.
Или както  би казал капацитетът Добрев  ' посредници' колкото  искаш Wink.

# 12 790
  • Там,където се събуждам щастлива.
А хората по селата и малките градове направиха ли нещо, за да си изолират къщите?
И в София не виждам някакви дейности в тази насока в квартала на сестра ми.

# 12 791
А хората по селата и малките градове направиха ли нещо, за да си изолират къщите?
И в София не виждам някакви дейности в тази насока в квартала на сестра ми.
Добър  въпрос.
По принцип  е скъпо удоволствие,но мисля ,че все повече домакинства  осъзбават нуждата от собра изолация.
Няма да забравя  репортаж от края на зимата за една къща , която се отопляваше на дърва и твърдението беше ,че имат под обичайната консумация ток ,но сметка от 700 лв. За месец !

# 12 792
  • София
Знаме на САЩ, на ЕС, а българско? Независимост?

# 12 793
  • София
Ако има газ на пазара е едно, но няма. Просто газът е ресурс, който е наличен в опеделени места. Никой не може да ме убеди, че сегашното ни положение е нормално.

# 12 794
Хайде пак  - искате си посредниците, на които всички ние да плащаме 30 % отгоре, да?
Кои и колко сте вие? И кой ви излъга, че 1000 човека могат да определят дневния ред и битовите сметки на няколко милиона?
ми не могат. Видя се. Ама и реки от евтин руски газ, не се виждат. И няма да се видят.

Лорде, София не е България. Да ги напиша пак, че явно трудно се разбира. Дреме ми с какво се топлите в София. Баба се топли с дърва, аз с ток. Газ съм видяла на картинка.

Пиши го колкото искаш. София е почти една трета от България - по цифри е над два милиона, а реално е 2,5. При население от близо 6 милиона.  Като сложим Пловдив, Варна, морето - още над 650 000 души са или на парно или на ток-

На ток се топлиш  - прекрасно. А би ли казал,колко стана токът за една година? защото и той се влияе от газа. Баба ти колко плаща за дървата? Защото и те поскъпнаха. Дърва се доставят от камиони, които карат бензин.

Васиту, кой точно е спрял  търсенето на алтернативи за газа? Някакви факти, а не само опорки "аз не вярвам на служебното правителство" ?

Общи условия

Активация на акаунт