Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 436
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 12 825
Rosita- на 100, 110лв за кубик, на толкова взехме за този сезон. Рано заредихме.
Но като чета каква цена гонят вече дървата, то и всичко де.
Благодаря за отговора. Може би сте заредили пролетта, защото няма как при днешните цени да излезе 400 лв. отоплението на сезон, най-малко двойно ще струва, дори повече.
Понеже нямам никакъв поглед върху цените с колко са с увеличи в годините, досега все си мислех, че е доста по-евтино.

# 12 826
Ей, сега слушам Добрев, направо съм втрещена вече, че някои намират това циклене на словосъчетания от посредници и проценти насериозно.
Аз лично не разбрах какво точно се опитва да каже Wink. Освен, че не успя да си извърти езика да каже, че не се осъщестяват swap-ве Grinning.
Давам си сметка, че Копейкин, Добрев, Атаносова имат един стил на... скорострелно словоблудство...

Аз все още чакам за левче за литър да разбера врътките...
https://business.dir.bg/energien-pazar/delyan-dobrev-nyama-kak-a … prez-turski-potok
За последните 3 месеца държавата е ощетена с 200 милиона евро. Вчера Васил Велев от АИКБ е обявил, че бизнесът ще заведе иск срещу държавата за въпросните 30%, които се налага да се плащат заради грешки на управлението. Затова казах, че Кирил Петков и Асен Василев трябва да се притесняват как да отърват затвора, а не да продължават да се объркват", поясни Добрев.

# 12 827
Ей, сега слушам Добрев, направо съм втрещена вече, че някои намират това циклене на словосъчетания от посредници и проценти насериозно.
Аз лично не разбрах какво точно се опитва да каже Wink. Освен, че не успя да си извърти езика да каже, че не се осъщестяват swap-ве Grinning.
Давам си сметка, че Копейкин, Добрев, Атаносова имат един стил на... скорострелно словоблудство...

https://business.dir.bg/energien-pazar/delyan-dobrev-nyama-kak-a … prez-turski-potok
За последните 3 месеца държавата е ощетена с 200 милиона евро. Вчера Васил Велев от АИКБ е обявил, че бизнесът ще заведе иск срещу държавата за въпросните 30%, които се налага да се плащат заради грешки на управлението. Затова казах, че Кирил Петков и Асен Василев трябва да се притесняват как да отърват затвора, а не да продължават да се объркват", поясни Добрев.
Чух го и какво от това ?

# 12 828
А, нищо, как какво. Ще си плащаме скъпо и ще викаме "ура" и "да живей!".

# 12 829
  • София
В цял свят има криза на ВПГ
Търговци на газ загубиха стотици милиони долари заради прекъснати LNG доставки. Заради аварии в терминали за втечнен газ компаниите спешно трябваше да намерят алтернатива на спот пазарите
https://www.investor.bg/a/518-energetika/357901-targovtsi-na-gaz … nati-lng-dostavki
Лош момент сега и ние да търсим да купуваме спешно, цените ще растат.

Как ще се пести в Европа
Планът на Европейския съюз за икономии на газ при извънредни ситуации, целящ подготовка за евентуално спиране на доставките на руско синьо гориво, влезе в сила от вчера.
https://dnes.dir.bg/na-fokus/kratki-dushove-namaleno-osvetlenie- … da-pesti-energiya

# 12 830
В тази връзка друго интересно, което Добрев каза е, че всякакъв газ е добре дошъл, независимо от цената и, че договорът с Газпром не трябва да бъде продължаван.

# 12 831
  • Разпиляна във въображението
Някой трябва да попита Добрев откъде са щели да вземат 2/3 от необходимия газ след 2022 г. при скъсване на връзките с Газпром.

# 12 832
Само това ли?''Хубавите'' неща са скъпи.Ако искаме още от същото е редно да гласуваме за още от същото.Тогава окрилен Киро ще стигне кой знае още какви висини.Между другото аз така и не разбрах,защо е тръгнал с баща си да се връща обратно в Б-я?Много ми е интересно.Вчера се опита да оригиналничи като за пореден път каза ББ да се пенсионира.Толкова им е и капацитета с Ленчето и компания.Американците се изложиха за пореден път с изборът си на участници в техният проект.Пълен Провал.

# 12 833
Някой трябва да попита Добрев откъде са щели да вземат 2/3 от необходимия газ след 2022 г. при скъсване на връзките с Газпром.

Каквото и да го питат отговор не се получава по същество.Левчеето, левчеето...
Както не получаваме газ от купените танкери пък иначе ползва срещу него газ Wink.

# 12 834
Аз вече тотално се зашеметих - всеки ти говори в интервюта различни неща, за газа нещата са тука има, тука нема. Уж нямало газ от тази новата връзка, уж нищо не било готово, пък можело да стане готово, ама не станало....В настоящата ситуация денонощно трябва да се строи и да се действа там. Тази сутрин слушам един "капацитет" дето твърди, че ние сами сме си спряли газа от Газпром и ще плащаме неустойки на Русия. Ами ако на такова ниво ни е политическият елит, синдикати и работодатели (Васил Велев щял да съди държавата за високите цени) няма какво да очакваме нещо добро. То не гледа държавата да е добре, надупило се към Русия и само си слага въжето на шията. Само и само за да уязви някакъв си политически противник.

# 12 835
Как ще се пести в Европа
Планът на Европейския съюз за икономии на газ при извънредни ситуации, целящ подготовка за евентуално спиране на доставките на руско синьо гориво, влезе в сила от вчера.
https://dnes.dir.bg/na-fokus/kratki-dushove-namaleno-osvetlenie- … da-pesti-energiya
От тази статия става ясно как безбожно се разхищава енергия в днешно време. Не видях нищо апокалиптично или дори създаващо неудобства в планираните мерки.

# 12 836
Аз вече тотално се зашеметих - всеки ти говори в интервюта различни неща, за газа нещата са тука има, тука нема. Уж нямало газ от тази новата връзка, уж нищо не било готово, пък можело да стане готово, ама не станало....В настоящата ситуация денонощно трябва да се строи и да се действа там. Тази сутрин слушам един "капацитет" дето твърди, че ние сами сме си спряли газа от Газпром и ще плащаме неустойки на Русия. Ами ако на такова ниво ни е политическият елит, синдикати и работодатели (Васил Велев щял да съди държавата за високите цени) няма какво да очакваме нещо добро. То не гледа държавата да е добре, надупило се към Русия и само си слага въжето на шията. Само и само за да уязви някакъв си политически противник.
Цялото упражнение според мене е за да може да се крепят тезите за хаос и разруха,а то май не е съвсем така...

# 12 837
Цялото упражнение според мене е за да може да се крепят тезите за хаос и разруха,а то май не е съвсем така...
И аз  усещам целта на упражнението, но това при мен работи в обратна посока. Тоест тези, дето са очерняни очевидно много пречат на някой и той гледа да ги махне с цената на всичко. Ами....избори идват.

# 12 838
milittana, точно, точно..

# 12 839
Подозрително вече никой не атакува ГЕРБ. А те бяха най-черните дяволи само преди година.

Общи условия

Активация на акаунт