Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 225
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 110
Интересува ме има ли изискване в договора да плащаме в рубли, ако няма, значи ние сме изрядни, неизрядни са руснаците.
Два дена назад писах нещо за Енергото. Прочети го, полезно е.

# 13 111
Цитат
Това също е стратегия, хората се отвратиха от нарцистични и немлъкващи персони в политиката.
В политиката трябва да се приказва, за да знаят хората какво да очакват от теб. Не приказваш ли а само мълчиш, как ще привличаш електорат.
Скрит текст:
ИТН между другото точно по тая начин привлече електорат с мълчание, само че там го имаше ореола на Слави. Концертите, славата, публиката, това че разпродава стадиони по бързо от Мадона, разпродава зали за секунди и прочие. Янев няма такъв ореол, с мълчание по модела на Слави, няма да му се получи.
От една година ги слушаме. Оказа се, че всичко е било само приказки. Какви очаквания може да имат хората, като са имали възможност да ги видят в действие, всичките.
Това е насилие/принуда над хората - да избират за енти път, доказали се, че не могат да управляват държава.

# 13 112
Не знам дали сте коментирали заплахата която се появява в ляво за съществуването на БСП. И има ли такава заплаха. Създаването на лявата платформа Прогрес. Четох тия дни интересно интервю на Страхил Делийски. Според мен напиват че има ниша в ляво която е неизползвана. Говореше на дълго и нашироко за профила на БСП през годините, как не са лява партия в много отношения и затова се топят, с консервативни десни позиции по отношение на малцинствата, даваше примери как се възпротивявали на истински леви инициативи от европейските социалисти за общоевропейски корпоративни данъци, с консервативно десни позиции, нямат истинска лява програма за образование и здравеопазване, много дълго беше интервюто и не мога да го преразказвам, но имам усещането че в ляво има голяма ниша за някакъв субект, модерно европейско ляво, която в България е неизползвана, и дали те или някой друг в бъдеще ще се появи, но си мисля че следващото голямо разместваме в нашата политика ще дойде в ляво.

# 13 113
Айде да броим пилците наесен. Че по-голям спад от ИТН май няма да има. От първа политическа сила до аут от Парламента в рамките на една година.

# 13 114
Не знам дали сте коментирали заплахата която се появява в ляво за съществуването на БСП. И има ли такава заплаха. Създаването на лявата платформа Прогрес. Четох тия дни интересно интервю на Страхил Делийски. Според мен напиват че има ниша в ляво която е неизползвана. Говореше на дълго и нашироко за профила на БСП през годините, как не са лява партия в много отношения и затова се топят, с консервативни десни позиции по отношение на малцинствата, даваше примери как се възпротивявали на истински леви инициативи от европейските социалисти за общоевропейски корпоративни данъци, с консервативно десни позиции, нямат истинска лява програма за образование и здравеопазване, много дълго беше интервюто и не мога да го преразказвам, но имам усещането че в ляво има голяма ниша за някакъв субект, модерно европейско ляво, която в България е неизползвана, и дали те или някой друг в бъдеще ще се появи, но си мисля че следващото голямо разместваме в нашата политика ще дойде в ляво.
Тесла, философстването за дясно, ляво  център, политики, идеологии е за спокойни времена.
В момента ножа е опрял до кокала и кухи спорове неотразяващи реалностите са безсмислени.
Лявото на Нинова и така наречените социални политики не са никакво ляво.
Който и да дойде на власт в нашата ситуация ще води някаква социална политика, за да не го помете улицата.
Всеки се бори да се докопа до власт, като властта и парите са водещото,   а не управлението на държавата така да има положително развитие за всички.

# 13 115
Айде да броим пилците наесен. Че по-голям спад от ИТН май няма да има. От първа политическа сила до аут от Парламента в рамките на една година.
Наесен, освен пилците, ще си броим и стотинките, та айде . Броене ще има, определено.
Пепе ще последват и те славния срив. Според мен, де.

# 13 116
Цитат
Както писах още доста преди, най- добре ДБ да не се натискат за предизборна коалиция с тях
Ако ДБ си гледат тясно партийният интерес за тях е по добре да не се коалират с ПП. Ако тази тенденция се запази те ще растат нагоре. Вече се връщат на изборни нива от преди съществуването на ПП. Т.е. лека полека почват да си връщат избирателите които образно казано им откраднаха ПП. ПП е съставена от четири вида избиратели. Страшно много избиратели на ИТН, и по малко на ДБ, а също откраднаха избиратели и на БСП, и на Ние Идваме. Изобщо взеха много избиратели от четирите най големи партии антиБорисов. Ако ПП почнат да се топят, то е възможно тези избиратели да почнат да се връщат откъдето са тръгнали с изключение на многото избиратели които взеха от ИТН които по разбираеми причини няма да се върнат към ИТН. Та от тази гледна точка тяснопартийният интерес на ДБ е да не се коалират, това може да им донесе растеж и връщане на "откраднати" избиратели.

Но си мисля че в интерес на държавата е да излезем от политическата криза, тия турбулентни времена да върви държавата на автопилот без парламент, който да контролира управлението не е добре, а това без правителство около ПП, не може да стане. С Герб единствените които могат да се коалират без да понесат никакви щети е партията с твърд електорат ДПС, никой друг не може. Демек за да излезем от пата, трябва някакъв импулс да им вдигне резултата, тоя импулс аз го виждам в голямо обединение на протестни партии. Освен ДБ и ПП аз ги искам там и Ние идваме, и техният електорат е важен и трябва да бъде привлечен. Според социолозите на бившата коалиция малко не и достига да сформира мнозинство, 5 ,6 депутата, това са само няколко процента които не достигат да се излезе от патовата ситуация на политическо безвремие което може да се проточи много дълго. И след евентуални избори през Февруари също няма гаранция че ще може да се излезе от пата. Та затова според мен не трябва да слушат социолозите. Аз от личен опит го казвам, най хубавите неща стават с неочаквани ходове които много често са на въпреки на това което те съветват. А и ако социолозите познаваха какво ще става на избори, защо са ни избори тогава изобщо.

# 13 117
Съвсем ново и прясно, проведено в началото на Август.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/12261444
И ароматизирано.

# 13 118
Чак да потъва кораба. Като гледам какво е по морето, не виждам потъващи кораби ни в буквален, ни в преносен смисъл. Simple Smile Много хора които не се интересуват грам от политика, ако кораба наистина потъваше активността по избори нямаше да е 30, 40%, а 70, 80%. Нормална активност при потъващи кораби. Метафорично казано при потъващи кораби търсиш спасение, в демокрацията спасението е на избори. Чрез тях образно казано слагаш ръка на руля. Щом по голямата част от народа в страната грам не се интересува от политика, за да не ходи да гласува, определено кораба не потъва.

# 13 119
Много обичам аргументи в стил ББ. Всеки път като се оплескваше, казваше: “Щом хората ходят на море/Гърция и т.н. значи сме на шеС.”
Това показва какво: че някакви хора са на море и нищо друго. Много други пък не са, нито могат да си го позволят.
Потъналите кораби лъсват, когато изгладнял народ излезе по улиците, а не на избори. В БГ болшинството традиционно не се вълнува от избори, както се вижда.
И дано не стигаме до там да видим инфлационна и икономическа катастрофа нагледно. Наистина.
Допълвам се: в публикациите за Неохим никъде не пише, че затварят за планов ремонт. Ако е така няма да уволняват 60 души. Не си украсявайте.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 22:35 от Анонимен

# 13 120
Много обичам аргументи в стил ББ. Всеки път като се оплескваше, казваше: “Щом хората ходят на море/Гърция и т.н. значи сме на шеС.”
Това показва какво: че някакви хора са на море и нищо друго. Много други пък не са, нито могат да си го позволят.
Потъналите кораби лъсват, когато изгладнял народ излезе по улиците, а не на избори. В БГ болшинството традиционно не се вълнува от избори, както се вижда.
И дано не стигаме до там да видим инфлационна и икономическа катастрофа нагледно. Наистина.
Допълвам се: в публикациите за Неохим никъде не пише, че затварят за планов ремонт. Ако е така няма да уволняват 60 души. Не си украсявайте.
Днес самият директор  го каза, че предстои да извършват  капиталов ремонт. Не си го украсявам , а лично го чух.  А по стари статии изглежда това им е практиката.
Ако има сезонна заетост защо да не освободят хора ? Много производства имат временно  наети работници или цели месеци , в които не се работи .
Да ти дам друг аргумент...пробвай  да си купиш апартамент на зелено ,читав....ще се изненадаш.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 08:23 от BacuTy

# 13 121
  • Другата България
А междувременно,
Служебният кабинет стартира с нови, по-високи заплати
https://www.dnes.bg/politika/2022/08/13/slujebniiat-kabinet-star … ki-zaplati.540154
"Броени дни след като встъпи в длъжност, служебният кабинет се оказа с нови, по-високи заплати. Причината е, че се е вдигнала средната заплата в обществения сектор, от която зависят възнагражденията на държавните мъже и жени, съобщава Нова тв.
По данни на НСИ, ако премиерът досега е взимал 7523 лева, възнаграждението му вече скача с около 450 лева - до 7974.
Промяната при министрите - те вече ще се разписват срещу 6688, вместо досегашните около 6300 лева.
Най-сериозно се отразява повишената средна заплата при президента. Месечно той вече ще получава 10 290 лева, а не 9700, колкото е възнаграждението му до момента. Всичко това е без допълнителен клас прослужено време и други добавки."
И това е САМО заплата.
Голяма "немотия" е натиснала държавниците у нас, както всеки път, така и този път.......

# 13 122
  • Буркина Фасо
То не случайно правителството на Петков всеки ден си е подавало заявката за газа за да сме стриктни по договор.
Я да питам и теб! Булгаргаз има ли открита транзитна сметка в Рубли в Газпромбанк? Какво казва Петков по въпроса, че съм пропуснал...
Въобще не ме интересува тая газова драма. Интересува ме има ли изискване в договора да плащаме в рубли, ако няма, значи ние сме изрядни, неизрядни са руснаците. Демек те ще го д.хат на арбитража, защото са некоректната страна в договора. Ние си изпълняваме нашата част, плащаме си по схемата на договора, те не доставят газа и връщат парите.
интересно, ако ние спечелим арбитража какво ли би се случило с тези, които плащат в рубли. и техните договори не включват плащането в рубли. тогава руснаците трябва да заведат дела с/у плащащите в рубли и да ги спечелят. Smiley съда вече ще има издадено решение, че плащането в рубли противоречи на договора.

# 13 123
То не случайно правителството на Петков всеки ден си е подавало заявката за газа за да сме стриктни по договор.
Я да питам и теб! Булгаргаз има ли открита транзитна сметка в Рубли в Газпромбанк? Какво казва Петков по въпроса, че съм пропуснал...
Въобще не ме интересува тая газова драма. Интересува ме има ли изискване в договора да плащаме в рубли, ако няма, значи ние сме изрядни, неизрядни са руснаците. Демек те ще го д.хат на арбитража, защото са некоректната страна в договора. Ние си изпълняваме нашата част, плащаме си по схемата на договора, те не доставят газа и връщат парите.
интересно, ако ние спечелим арбитража какво ли би се случило с тези, които плащат в рубли. и техните договори не включват плащането в рубли. тогава руснаците трябва да заведат дела с/у плащащите в рубли и да ги спечелят. Smiley съда вече ще има издадено решение, че плащането в рубли противоречи на договора.
Другите може да имат анекси и споразумения  и това плащане да е легитимно. При нас липсва такъв анекс и съответно  е нелегитимно.

# 13 124
Русия започна допълнителни доставки на газ за Унгария. След разговори между Москва и унгарския външен министър Петер Сиярто, руският "Газпром" започна да доставя повече газ в петък от "вече договореното в договора", каза говорителят на унгарското министерство Тамаш Менцер.

До края на август допълнителни 2,6 милиона кубически метра на ден ще бъдат доставяни в Унгария чрез газопровода "Турски/Балкански поток", каза той. Допълнителни доставки се договарят и за септември, обясни Менцер.

Китайската CATL ще строи завод за батерии в Унгария за над 7 млрд. евро

Китайската компания "Кънтемпъръри амперекс текнолъджи" (Contemporary Amperex Technology – CATL) ще инвестира 7,34 милиарда евро (7,54 милиарда долара) в строителството на завод в Унгария. Това съобщи днес най-големият производител в света на батерии за електрически превозни средства, цитиран от световните агенции.

Заводът с капацитет от 100 гигаватчаса в Дебрецен, Източна Унгария, ще е най-големият инвестиционен проект в страната, посочиха унгарски високопоставени лица.

Това ще бъде вторият завод на китайската компания в Европа след този, който тя вече има в Германия.

С политиката си  към отваряне към Изтока унгарският премиер Виктор Орбан се опитва да засили връзките на страната си с Русия и Китай през последните години, предизвиквайки критики от опозицията в страната, която е членка на ЕС, отбелязва АФП.

https://www.bta.bg/bg/news/economy/311294-kitayska-kompaniya-za- … -zavod-v-ungariya

А България като виден "ястреб" ни газ, ни завод за милиарди...

Общи условия

Активация на акаунт