Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 198
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 170
"Газовият апокалипсис в Европа се отлага.
Хранилищата в ЕС са запълнени на 74%, нито една страна не е под 50% (България ги прескочи тази седмица ), явно изискването на Еврокомисията за 80% запълняемост към 1 ноември ще бъде изпълнено. Разбира се, през зимата освен теглене от хранилища са нужни и редовни доставки, но като цяло недостигът ще бъде много малък, ако въобще го има.
През юни ЕС прие нови правила, според които до 1 ноември 2022 г. хранилищата трябва да бъдат запълнени с най-малко 80% „синьо гориво“, а през следващите години – с 90%. В същото време в ЕС има само 27 държави, следователно не всички от тях имат подземни резервоари за резервиране на "синьо гориво"."

Ето и за Чирен с данни към Юли от пресата, явно вече сме над 50%
"Газохранилището в Чирен  продължава да се пълни и количествата в него вече са надхвърлили 42% от капацитета му. Това съобщи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав Тодоров пред БНТ. Той посочи, че в момента запасите се увеличаваат с по 1% на всеки два дни. Ако тази скорост се запази, към края на октомври резервоарът ще бъде запълнен на 90%. "

По  българските "медиите" вещаят апокалипсис. Имало е и план за прословутите 15% спестяване, така като гледам е зачеркнат за България.

То беше ясно. Сега какво ще правят радетелите на апокалиптичните картини как ще умираме от глад и студ.

# 13 171
  • Разпиляна във въображението
Йотова по-скоро е на страната на опозиционерите в БСП, отколкото на Нинова, мисля. И е постоянно до Радев на всички срещи, това ми прави впечатление от много време насам. Струва ми се, че разчитат един на друг.

С любопитство чакам да видя кои ще са водещите на листите при нас. Горчев явно е зачеркнал участието си в полза на ГЕРБ, което е добре за него. Така няма и да лъже хората, че ще става депутат и ще работи това, в което е блестящ. ДСБ само да имат късмет да сложат пак Зеленогорски. Мисля, че ПП-тата ще издигнат отново Христанов. Как е при вас?

Зарков добре е "разчел" Нинова и е приел да е правосъден. Нинова го е понижила в Русе.

# 13 172
Скрит текст:
"Газовият апокалипсис в Европа се отлага.
Хранилищата в ЕС са запълнени на 74%, нито една страна не е под 50% (България ги прескочи тази седмица ), явно изискването на Еврокомисията за 80% запълняемост към 1 ноември ще бъде изпълнено. Разбира се, през зимата освен теглене от хранилища са нужни и редовни доставки, но като цяло недостигът ще бъде много малък, ако въобще го има.
През юни ЕС прие нови правила, според които до 1 ноември 2022 г. хранилищата трябва да бъдат запълнени с най-малко 80% „синьо гориво“, а през следващите години – с 90%. В същото време в ЕС има само 27 държави, следователно не всички от тях имат подземни резервоари за резервиране на "синьо гориво"."

Ето и за Чирен с данни към Юли от пресата, явно вече сме над 50%
"Газохранилището в Чирен  продължава да се пълни и количествата в него вече са надхвърлили 42% от капацитета му. Това съобщи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав Тодоров пред БНТ. Той посочи, че в момента запасите се увеличаваат с по 1% на всеки два дни. Ако тази скорост се запази, към края на октомври резервоарът ще бъде запълнен на 90%. "

По  българските "медиите" вещаят апокалипсис. Имало е и план за прословутите 15% спестяване, така като гледам е зачеркнат за България.

То беше ясно. Сега какво ще правят радетелите на апокалиптичните картини как ще умираме от глад и студ.
Предимно медиите.
А цените си растат. Ако вървят с това темпо до зимата не е ясно къде ще са.

# 13 173
Според мен задачата на Радев е да разбие партийния модел и да дискредитира абсолютно всички по-големи партии, така че никога на не е възможно съставяне на стабилно правителство. И евентулно в бъдеще  да се прокара път към президентска република - с президент, лоялен към Русия.

# 13 174
За цените съм писала хиляди пъти. КЗК си е старото в услуга на знаете кой. КЕВР, чак сега като се смени властта избумкаха 60% предизборно, за да усетят хората апокалипсис и да искат Бойко на власт, който пък вещае апокалипсис.
Старото жито още стои, но цената не пада. Имаме и много по-голеи площи със слънчоглед, но цената също не пада.
За бензин и дизел, няма смисъл да пиша. Нефтохим е руски, там ще ни цакат, докато искат.

# 13 175
  • Варна
Според мен задачата на Радев е да разбие партийния модел и да дискредитира абсолютно всички по-големи партии, така че никога на не е възможно съставяне на стабилно правителство. И евентулно в бъдеще  да се прокара път към президентска република - с президент, лоялен към Русия.
То хубаво, ама партиите се дискредитират сами, няма как това да е по силите на Радев.

# 13 176
Според мен задачата на Радев е да разбие партийния модел и да дискредитира абсолютно всички по-големи партии, така че никога на не е възможно съставяне на стабилно правителство. И евентулно в бъдеще  да се прокара път към президентска република - с президент, лоялен към Русия.

За това трябва да се направи нещо, а именно, да се повиши процента за достъп до НС. По този начин, малките партии ще се обединяват предизборно и няма да гледаме сеири както в предишните няколко парламента. А и хората ще са наясно, че изберат ли си някой, по-трудно ще го махнат и за това трябва да внимават. Но пък ще се сдобием със стабилност, каквато си избере народа, естествено.

# 13 177
Партиите не е лошо да се огледат и да отгледат подходяща кандидатура за президент още сега. Аз завой към Русия си мисля, че трудно би се получил. Това може да е подходяща дъвка за изборите, но реално няма как да се случи. Дори Янев е за ЕС и НАТО, за еврото, когато сме готови и за изгонване на руски дипломати при информация.

# 13 178
Трябва да се вдигне прага за влизане. При тези апетити за депутатски стол, това в най-доброто.

# 13 179
За НЕОХИМ споделено от Владислав Панев във фейса

Вчера Бойко Борисов направи рейд в Димитровград, където обясни в каква криза е вкарал предишния кабинет местния торов завод Неохим. Стана ми интересно в каква и отворих отчета му за първите 6 месеца на 2022 година. Печалба от 75 млн. лева (рекорд за дружеството за всички времена), близо 4 пъти повече в сравнение с миналата година. Приходите растат близо тройно (защото поскъпват и природния газ, и амониевата селитра, която произвежда Неохим). Разходите за заплати са 12 млн, с осигуровките 15 милиона. Няма и 4% от обема на приходите.
Вижда се, че конюнктурата за Неохим е била повече от отлична. Между другото обикновено през лятото завода затваря за ремонт. Чух се със собственика (познаваме се, роден съм и съм живял доста години в Димитровград), според когото тази година са нямали такива намерения, но цените на газа наистина ги удрят. Заради масирания внос на азотни торове, на който не може да устои.
Иначе единственият конкурент на Неохим - девненския Агрополихим обяви, че работи на пълен капацитет след 50 дневно прекъсване за модернизация. Той обаче инвестира в терминал за внос на амоняк, така че не е зависим въобще от природен газ. Така без да моли държавата за нещо продължава да печели. Новината тук: https://divident.eu/…/agropolihim-zaraboti-na-pulen…/ Значи който инвестира си произвежда и не се оплаква от внос на конкурентна продукция.
А защо Борисов реши да прави кампания в родния ми Димитровград. Ми много просто. Собственикът на завода Стефан Димитров миналата година беше кандидат за депутат на ГЕРБ и за малко да влезе в парламента. Няма лошо, ама чак да фалира, след като е спечелил 75 млн. лева за шестмесечието, не знам.

# 13 180

Вчера Бойко Борисов направи рейд в Димитровград, където обясни в каква криза е вкарал предишния кабинет местния торов завод Неохим. Стана ми интересно в каква и отворих отчета му за първите 6 месеца на 2022 година. Печалба от 75 млн. лева (рекорд за дружеството за всички времена), близо 4 пъти повече в сравнение с миналата година. Приходите растат близо тройно (защото поскъпват и природния газ, и амониевата селитра, която произвежда Неохим). Разходите за заплати са 12 млн, с осигуровките 15 милиона. Няма и 4% от обема на приходите.
Вижда се, че конюнктурата за Неохим е била повече от отлична. Между другото обикновено през лятото завода затваря за ремонт. Чух се със собственика (познаваме се, роден съм и съм живял доста години в Димитровград), според когото тази година са нямали такива намерения, но цените на газа наистина ги удрят. Заради масирания внос на азотни торове, на който не може да устои.
Иначе единственият конкурент на Неохим - девненския Агрополихим обяви, че работи на пълен капацитет след 50 дневно прекъсване за модернизация. Той обаче инвестира в терминал за внос на амоняк, така че не е зависим въобще от природен газ. Така без да моли държавата за нещо продължава да печели. Новината тук: https://divident.eu/…/agropolihim-zaraboti-na-pulen…/ Значи който инвестира си произвежда и не се оплаква от внос на конкурентна продукция.
А защо Борисов реши да прави кампания в родния ми Димитровград. Ми много просто. Собственикът на завода Стефан Димитров миналата година беше кандидат за депутат на ГЕРБ и за малко да влезе в парламента. Няма лошо, ама чак да фалира, след като е спечелил 75 млн. лева за шестмесечието, не знам.

Даже самият Димитров не посмя да каже, че фалират или имат такива проблеми Wink.

Интересно обаче, как "хаосът и разрухата", които завариха уж, май ги няма  Thinking .

# 13 181
Василев за евтин газ от "Газпром": Защо не?
https://www.dnes.bg/izbori-2022/2022/08/14/vasilev-za-evtin-gaz- … -zashto-ne.540194
Нали никога повече руски газ? Какво стана?

# 13 182
Скрит текст:

Даже самият Димитров не посмя да каже, че фалират или имат такива проблеми Wink.

Интересно обаче, как "хаосът и разрухата", които завариха уж, май ги няма  Thinking .
Тези са устояли на  "хаосът и разрухата" поне засега. Wink

https://www.dnes.bg/izbori-2022/2022/08/14/vasilev-za-evtin-gaz- … -zashto-ne.540194
Грешно сме го разбрали. Wink

# 13 183

¯\_(ツ)_/¯

Да се смееш ли, да плачеш ли...

Два протеста с чужд (американски) флаг бяха организирани под надслова #ГАZwithme срещу руския газ, а сега пък "Защо не?" Grin

# 13 184
понеже гледам, че  спорът за интректонекторът продължава - МРРБ пусна снимки на недовършени обекти по трасето.
https://dariknews.bg/v-snimki/nedovyrshenite-obekti-po-traseto-n … ka-galeriia-24408

Общи условия

Активация на акаунт