Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 105
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 245
Не знам как да стане ,но постоянни промени  правят такава каша, че не завиждам на всеки засегнат.
 Въобще  е практика вместо да се контролира,  решава проблем, от корените, се правят промени като ограничения най-вече, което адски  неправилно.
   Особено в политиката резултатите идват  доста след акта. Всъщност се берат от следващите.
 Сякаш интелекта на човека на световно ниво  силно пада. Рядкост е да намериш мислещи хора поне две крачки напред  и нещо назад в опита, историята . Кен и Барбита .
 ДПС отсъства защото техните хора не се занимават с тези анкети или са "извън обхват".

# 13 246
за мен по-любопитно са не сами процентите, а тенденциите които отразяват. ПП и Герб са на кантар, а Възраждане са много пред БСП ако отчитаме основно младите хора. Това е нещо, което нито една социологическа агенция на хваща и според мен предстои изненада тук - за социолозите. ИТН сами се нокаутираха с държането си.

ДБ са покачили рейтинга си докъм 7,9 процента - за сравнение Маркет Линкс ги дава 8, което е минимална разлика. Предполагам войната в Украйна, темата за газификацията и темата Македония изиграха роля тук. При едно силно противопоставяне  полюсите печелят  - ДБ и Костадинов.

днес или утре се очаква още едно социологическо изследване.

# 13 247
Аз продължавам да не разбирам на какво се дължи този възход на Възраждане, ако въобще е вярна социологията, понеже на всичко съм се нагледала. Техните избиратели какво са харесали в платформата на партията и ако това е излизане от ЕС и приближаване към Русия как точно си го представят? Понеже дори  Орбан не вади Унгария от ЕС, само удобно развява приоритети за националния интерес на държавата. Костадинов декларира, че само те могат да се доставят газ в България. Как  ще стане много ми е чудно. Разбира се, той не за първи път лъже, но избирателят дали го помни?

# 13 248
активността е без значение.
А как предлагате да стане? Че не схващам...
Хора, които имат право на глас са 5 млн. /примерно/. 4%  са 200 хил. Ако гласувалите за партията Х са под 200 хил. просто не влиза в НС. Може да има процент грешка, невалидни и др. такива и числото да бъде 150 хил., но да има връзка.
Другия вариант е да се определи колко гласа минимум са нужни на един кандидат за да бъде той НП пак на база тези 5 млн., които имат право да избират.
На последните или предпоследните избори на 1 народен предствител в НС, се падаха  около 10-12 хил. гласа.
За мен не е справедливо.

# 13 249
https://offnews.bg/sviat/senator-na-putin-da-ne-davame-gaz-na-ne … garia-782885.html
Сенатор на Путин: Да не даваме газ на недружелюбна България

# 13 250
https://www.mrrb.bg/bg/ministur-ivan-shishkov-za-btv-putnite-fir … ik-na-politicite/ - преди 6 дни е имало доста обстойно интервю с министър арх. Иван Шишков. За който не го е гледал/чел

Мама Нана, основен проблем е неравномерното разпределение на вота от чужбина. Да, той не влияе на големите населени места, но на малките - да. Средно там гласуват 40 000-50 000 души основно десни избиратели. В малки население места 1000-2000 души са  решаващи.

Трябва да се създаде един изборен регион "Чужбина" и гласовете са се разпределят равномерно.

Росита, извинявай но повечето то тези депутати са избрани именно защото са се явили като част от партия и тя ги е подкрепила - с парите, структурите и влянието си. Иначе те са абсолютно неизвестни, няма да могат да влязат в парламента. Нормално е да покажат известна лоялност и поне що се отнася до Парламента да не напускат партията, за да преминат в друга партия, след като не са избрани от новата си партия. Иначе който е открил че партията действа  в разрез с идеите му - прав му път. Напуска Парламента и е свободен да прави каквото си ще.
Ако се въведе чисто  мажоритарен вот - тогава да, тогава  съм съгласен да напускат, защото всеки ще има реално оценена тежест пред хората.
Р.Василев и хората му пищяха, че не искат постове. Е, лъснаха им за----те. Съвсем скоро той обясняваше, че ако стане вътерешен министър ще е по-голям реваншист от Бойко Рашков - сякаш някой го е канил - а сега напира да е представен от ПП, защото сам няма шанс. Защо не се опита сам да направи нещо, нали не е "крепостен"

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 12:01 от Лорд Сняг

# 13 251
Слушах току що Борисов във ФБ и каза, че това, което трябва да направим, е да договорим да си получим спрените количества от Газпром догодина. Хитро и ако стане, няма да е зле. Същевременно да имаме диверсификация от Газпром, означава, да внасяме и от другаде, азери и втечнен. По този начин цените ни ще паднат и ще имаме достатъчно доставки на газ.
Той смята, че Газпром ще ни осъдят за неплатения газ, защото ще се опрат на форсмажорни обстоятелства, а цената, на която все още имаме договор с Газпром е 230 лв., при над 300 в момента, като не си плащаме по договора.

# 13 252
Хитро или не, Газпром има последната дума. Същите предполагам ще искат дългосрочен договор, те нямат интерес да ни захранват само за няколко месеца. А и цената доколкото съм запозната сме се набутали да се образува крайно неизгодно за България в момента, така че няма и да е евтино от там.

# 13 253
Слушах току що Борисов във ФБ и каза, че това, което трябва да направим, е да договорим да си получим спрените количества от Газпром догодина. Хитро и ако стане, няма да е зле. Същевременно да имаме диверсификация от Газпром, означава, да внасяме и от другаде, азери и втечнен. По този начин цените ни ще паднат и ще имаме достатъчно доставки на газ.
Той смята, че Газпром ще ни осъдят за неплатения газ, защото ще се опрат на форсмажорни обстоятелства, а цената, на която все още имаме договор с Газпром е 230 лв., при над 300 в момента, като не си плащаме по договора.
Е все пак той никога  не е лъгал. Да вземе пример от ментора си -Меркел. Скрива се и не се показва и той и всичките  му пишмсн енергийни министри.

# 13 254
а цената, на която все още имаме договор с Газпром е 230 лв., при над 300 в момента, като не си плащаме по договора.
Може ли източник на информацията за тази цена?

# 13 255
Мама Нана, основен проблем е неравномерното разпределение на вота от чужбина. Да, той не влияе на големите населени места, но на малките - да. Средно там гласуват 40 000-50 000 души основно десни избиратели. В малки население места 1000-2000 души са  решаващи.

Трябва да се създаде един изборен регион "Чужбина" и гласовете са се разпределят равномерно.
Това е свързано с избирателните райони. Не е нещо нерешимо и чак толкова сложно.
Просто трябва да бъде помислено и направено, но така, както е сега е далеч по лесно.
Никой не си прави труда да мотивира хората, да работи за доверието им. Ами ако искат ще гласуват, като не искат, няма да гласуват. Ние предлагаме тикви, като искат хората кратуни, да си ги чакат.

# 13 256
Е все пак той никога  не е лъгал. Да вземе пример от ментора си -Меркел. Скрива се и не се показва и той и всичките  му пишмсн енергийни министри.

а цената, на която все още имаме договор с Газпром е 230 лв., при над 300 в момента, като не си плащаме по договора.
Може ли източник на информацията за тази цена?

Е как да се скрива, като е нон стоп пред камерите. Също и Добрев и Петкова, все са по ТВ. Недей така да говориш на ангро.

Милитана, Хюман, с Газпром си имаме договор и ако успеят да разсрочат количествата, които не сме взели още от тази година, няма да е лошо. Поне част от тях, а ако ни дойдат много, мисля, че можем да ги препродадем с печалба. Аз вярвам на Борисов, който казва, че газът би ни струвал 230 лв. в момента, предполагам, че е виждал договора и ако не казва истината, спокойно могат да го осъдят. ПП-тата защо не ни покажат цените, а засекретиха тези операции дори и в НС преди повече от месец? Бизнесът откога настоява за предвидимост на цените? Не мислиш ли, че щом не ни ги показват, значи нещо не е наред?

Хюман, влез в страницата на ББ във ФБ и изгледай видеото отпреди малко. Там той казва цената.

# 13 257
Ясно, значи източникът на тази цена е Бойко Борисов.

# 13 258
Всъщност източникът е Делян Добрев, бивш енергиен министър .Именно той  "суфлираше" на Борисов за точните суми, надничайки иззад рамото му.

Иначе - да, ако бяхме март бе по-разумно да конвертираме парите, да напълним хранилището в Чирен, и да използваме руския газ до края на годината, като едновременно с това започнем постоянен договор за доставка, на американски, азербейджански и пр. газ, а накрая на годината да се "отвържем". сега обаче това вече не може да стане - имахем малоумието да покажем, на Газпром, че те са нежелани от нас за партньори рано-рано и сега те ще искат да се обвържем с дългосрочен договор или нищо.

# 13 259
Всъщност източникът е Делян Добрев, бивш енергиен министър .Именно той  "суфлираше" на Борисов за точните суми, надничайки иззад рамото му.

Иначе - да, ако бяхме март бе по-разумно да конвертираме парите, да напълним хранилището в Чирен, и да използваме руския газ до края на годината, като едновременно с това започнем постоянен договор за доставка, на американски, азербейджански и пр. газ, а накрая на годината да се "отвържем". сега обаче това вече не може да стане - имахем малоумието да покажем, на Газпром, че те са нежелани от нас за партньори рано-рано и сега те ще искат да се обвържем с дългосрочен договор или нищо.

В бизнеса никога за нищо не е късно. Ние не добиваме газ и не сме конкуренти на Газпром. А пък Газпром си гледа пазарите. В случая мен политиката не ме интересува, интересуват ме цените, на които ще плащаме зимата, предполагам и не само мен ме интересуват.

Общи условия

Активация на акаунт