Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 816
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 500
  • Разпиляна във въображението
Цитат
Скрит текст:
[/color]
Не разбирам какъв е проблемът, че ПП не се регистрира самостоятелно, а ползва други партии.

]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[ - , не следя ДВ за да видя кога им излиза решението. Явно не е. Просто намерих статия, която описва процеса и постнах част от нея.
така де ... но това не е написано в статията
"Срокът изтичаше вчера - 9 август - 16 август. Регистрация за вота трябваше да бъде направена в срок. Някой може да се заеме да смята или да направи поредна експертиза на Лена."

срокът ще започне да тече след като решението на съда е вписано в Държавен вестник. вероятно може още да не е публикувано, но ти знаеш, че вече е изтекъл. Smiley

СГС регистрира ПП на 09.08. И следва - В 7-дневен срок от влизане в сила на решението за регистрация съдът вписва партията в регистъра на политическите партии. Решението на съда за вписване на политическата партия в регистъра се обнародва в “Държавен вестник” в 7-дневен срок от представянето му.

Сметнах само срока от решението на СГС. За другото не съм.

Тук някъде е ключът от бараката. Не зная дали СГС е регистрирал все още ПП, ако някой знае, да каже.
А ето какво четем от тук:
На 13 юли ПП са внесли документи в съда. Съда има едномесечен срок да ги разгледа, след това има 14 дневен срок да обяви решението си, след това то трябва да бъде обявено в Държавен вестник.
Смятай срокове сама, ако искаш.
https://www.mediapool.bg/pp-vnese-v-sada-dokumentite-za-registra … a-news337669.html

Ключът от бараката съм ти го написала - датата с решението на СГС, но и разбиране трябва при четене.

Не считам, че Петков е отмъстителен. ПП-то са в по-добра кондиция за избори, от анкетите до момента, и е напълно нормално да искат повече избираеми места.

# 13 501
Скрит текст:
Не разбирам защо е толкова плашещо ако Възраждане влезе или получи управлението!
Партия като всички останали - едно говорят, друго вършат.

Odillia, много от британските евроскептици, не доживяваха Брекзита.Ако ме разбираш накъде бия....

Mama_Nana, e,  какво да е плашещо. Tам поне няма да си губим надеждите, че няма да се краде  Grinning...
Наистира ли храните надежди за чисто и свято управление?!  Големи наивници ще да сте.Simple Smile

# 13 502
Възраждане спекулират с настроенията на хората, за да вземат нихилистичния, антиглобалистки и русофилски електорат. Той в почти всяка държава е около 15 процента, някъде стига и до 20. Примери много - АГ (14 процента в  пика им), Атака (12 процента в Пика им), Льо Пен (традиционно- към 20 процента), Йорг Хайдер (30 процента, разпадна се на две партии по 15 процента), Салвини, който говореше за отделяне на Северна Италия и пр.
Проценти достатъчни, за да имаш тежест в обществото, да си в управлението, но не и да управляваш.

изключението е Орбан. и само затвърждава правилото.
Повечето от тези хора имат съвсем други разбирания,  спрямо тези на електората си. Костадинов спекулира с ваксинирането, но децата му са ваксинирани. Костадинов призовава за бойкот на ЛИДЛ и създаване на голяма българска фирма, но това се представя сякаш ще изхвърля европейските фирми. В действителност вече имаше Боила, която бе  " българският отговор на МЕТРО" но никой не изхвърли Метро.
Костадинов говори за референдум за членството ни в ЕС, защото знае че  е химера, да се приеме да излезем от ЕС. Ама е много cool да се заиграваш с гнева на хората, че сме единствената европейска страна, в която управниците не питаха народа си - поне от кумова срама.

Не, ако вземат такъв процент само по себе си няма да е страшно, те няма да получат шанс да управляват. Но ще е печално, защото ще покаже, че тези настроения в обществото ни се засилват, вместо да намаляват.

# 13 503
Скрит текст:
Не разбирам защо е толкова плашещо ако Възраждане влезе или получи управлението!

Odillia, много от британските евроскептици, не доживяваха Брекзита.Ако ме разбираш накъде бия....

Mama_Nana, e,  какво да е плашещо. Tам поне няма да си губим надеждите, че няма да се краде  Grinning...
Наистира ли храните надежди за чисто и свято управление?!  Големи наивници ще да сте.Simple Smile
Е, айде сега има крадене и крадене ..
Нашето да го сведем до западноевропейското...Trollface

Лорде, днес ми четеш мислите Wink.

# 13 504
Скрит текст:
Възраждане спекулират с настроенията на хората, за да вземат нихилистичния, антиглобалистки и русофилски електорат. Той в почти всяка държава е около 15 процента, някъде стига и до 20. Примери много - АГ (14 процента в  пика им), Атака (12 процента в Пика им), Льо Пен (традиционно- към 20 процента), Йорг Хайдер (30 процента, разпадна се на две партии по 15 процента), Салвини, който говореше за отделяне на Северна Италия и пр.
Проценти достатъчни, за да имаш тежест в обществото, да си в управлението, но не и да управляваш.

Повечето от тези хора имат съвсем други разбирания,  спрямо тези на електората си. Костадинов спекулира с ваксинирането, но децата му са ваксинирани. Костадинов призовава за бойкот на ЛИДЛ и създаване на голяма българска фирма, но това се представя сякаш ще изхвърля европейските фирми. В действителност вече имаше Боила, която бе  " българският отговор на МЕТРО" но никой не изхвърли Метро.
Костадинов говори за референдум за членството ни в ЕС, защото знае че  е химера, да се приеме да излезем от ЕС. Ама е много cool да се заиграваш с гнева на хората, че сме единствената европейска страна, в която управниците не питаха народа си - поне от кумова срама.

Не, ако вземат такъв процент само по себе си няма да е страшно, те няма да получат шанс да управляват. Но ще е печално, защото ще покаже, че тези настроения в обществото ни се засилват, вместо да намаляват.
А защо се засилват тези настроения в обществото?

Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:
Всъщност нямаш против кражбите.

# 13 505
Аз много отдавна съм казал, че Костадинов говори химери, като например темата за референдума за членство в ЕС.  Те са с ясни цел да  обира негативния вот. Той е достатъчно хитър знае как да говори и не прави простотии като Сидеров който замеряше с кюфтета американския посланик. Костадинов гледа дългосрочно.
Самият аз се съмнявам, че той вярва в нещата които говори, но за всички е очевидно, че така му изнася.

Плашещото е, че рязкото нарастване на влиянието на една такава партия показва че русофилските, евроскептичните и антиглобалистки настроения се засилват - а това не е добре. И трябва да се замислим къде грешат нашите политици, че тези настроения вместо да намаляват се увеличават?

# 13 506
Цитат
Не считам, че Петков е отмъстителен. ПП-то са в по-добра кондиция за избори, от анкетите до момента, и е напълно нормално да искат повече избираеми места.
Редно е да имат много повече избираеми места, защото имат много по голяма тежест в обществото от ДБ, но за това няма логика да се карат, защото си има чиста математика с която да се разпределят местата. В най песимистичният вариант че общо явяване няма да им даде свръхпроценти те ще вземат минимум 80 депутата. Т.е.  избираемите места са около 80. Според социологическите проучвания тежестта на двете партии в обществото е
някъде около 2 и 3/4ти към 1 грубо казано в полза на ПП. Социолозите им дават около 57-60 места в новият парламент срещу 22-24 на ДБ. Което означава че избираемите места при обща коалиция би трябвало да са в подобно съотношение, а не в съотношение 16 към 1 в полза на ПП, от 80 избираеми места 5 за ДБ,.както според анонимният източник на Стандарт искал Петков, и заради това коалиция няма да стане. Естествно че ако Петков предлага такова разпределение ДБ ще му кажат гледай си работата, не сме съгласни. Но блажени са вярващите че анонимният източник изнася информация от кухнята. Grinning

# 13 507
Скрит текст:

А защо се засилват тези настроения в обществото?

Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:
Всъщност нямаш против кражбите.
Всъщност съм реалист. Ясно ми е, че няма човек, който да не се облагодетелства. Зависи от размерите, начините и резултатите.

# 13 508
Кирил Петков е казал, че очаква ПП плюс ДБ и БСП в следващия парламента да са над 121 човека. Не знам откъде вади такива смайващи цифри, те сега бяха  сто и петнадесет души  ведно с отцепниците , а БСП и ПП са в спад - при първите видим, при вторите по-незабележим.
Ако "няма да взима троянски коне" не виждам как ще има управление.

# 13 509
Плашещото е, че рязкото нарастване на влиянието на една такава партия показва че русофилските, евроскептичните и антиглобалистки настроения се засилват - а това не е добре. И трябва да се замислим къде грешат нашите политици, че тези настроения вместо да намаляват се увеличават?
Няма много за мислене - не може с едни и същи действия да очакваш различен резултат. Преди време ми попадна някакво клипче от митинг в София, проведен малко след падането на Живков. Основното говорене от трибуната беше за "отговорност на гражданите".

# 13 510
Скрит текст:
Аз много отдавна съм казал, че Костадинов говори химери, като например темата за референдума за членство в ЕС.  Те са с ясни цел да  обира негативния вот. Той е достатъчно хитър знае как да говори и не прави простотии като Сидеров който замеряше с кюфтета американския посланик. Костадинов гледа дългосрочно.
Самият аз се съмнявам, че той вярва в нещата които говори, но за всички е очевидно, че така му изнася.

Не бих намесила русофилството и евроскептицизма.
Просто нашите политици са едни марионетки на по влиятелни такива. ББ слушаше Меркел. Политиката ни беше определена от нея. Тя лавираше между изтока и запада и ББ го правеше /беше от можещите/.
КП не може, той е толкова праволинеен и с такава скорост и всеотдайност изпълнява, че сигурно изненадва и себе си.
Това ни е проблема - нямаме собствена политика, която да работи предимно в полза на нашата държава, а после на другите. Затова се лашкаме ту наляво, ту надясно, без възможност за постигане на стабилност.

# 13 511
Цитат
Кирил Петков е казал, че очаква ПП плюс ДБ и БСП в следващия парламента да са над 121 човека. Не знам откъде вади такива смайващи цифри, те сега бяха  сто и петнадесет души  ведно с отцепниците , а БСП и ПП са в спад - при първите видим, при вторите по-незабележим.

Да ти кажа това е доста по вероятно да стане, отколкото  ДПС да са първа политическа сила. Вчера се задавих от смях като чух в новините Карадайъ че ДСП тръгва за победа на тия избори. Мда, може някога в бъдещето да са първа сила когато нискообразованите, и малцинствата в България станат мнозинство. Дотогава не ги виждам как ще спечелят избори.

# 13 512
Мама Нана, според мен не става дума за идеологии, а за това кой дава парите. Сидеров който бе предходник на Костадинов започна като десен, мина през национализма, за да стане откровен русофил.

Винаги е имало откровен негативен вот, който се проявява силно при поляризация на обществото. Сидеров взе за президент 30 процента, когато алтернативата бе Първанов. Много от т.нар. десни гласуваха за него, за да не е комунист.

Костадинов трябва да е глупак - а той е всичко друго, но не и глупав - ако не се постарае да обере този вот. Това съвсем не значи, че вярва в тези неща.

Тесла, не, не е вероятно. БСП, ДБ, ПП заедно и без отцепниците и ИТН бяха 109 човека. ОТ тях около 90 - ПП и ДБ.
сега БСП тръгват надолу, ПП също, а отцепниците напират да са в обща листа с ПП. Как точно Ще се увеличат местата на коалицията до 121? Това значи че ДБ трябва да увеличи влиянието си поне с 14- 15 човека, за да компенсира. Нереално е.

Думите "победа" имат различни значения. Ако ДПС участва във властта за тях това ще е победа, дори да са с 11 процента.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 10:27 от Лорд Сняг

# 13 513
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
ПП не могат цяла година да си регистрират партията, а хората очакваха от тях да оправят държавата.
"Продължаваме промяната" отново се записа за вота на 2 октомври заедно с мандатоносителите от предишните избори - партията на Настимир Ананиев ВОЛТ и Средна европейска класа. Причината била, че все още не е завършен процесът на съдебната регистрация на ПП като партия.
Тъкмо до тук стигнах и аз с четенето.
И направо съм изумена от тази новина.
Така ли нямаше на тези хора кой да им подскаже, да ги насочи към "цветЪт" на юридическата мисъл и квалифицираните кадри тук, в темата! Толкова време мина, а тук експерт до експерта, кеф ти за газ, кеф ти за юридически казуси! Аматьори! Една съдебна регистрация не могат да направят като хората!
Тъй де, я колко почитатели в този форум се възнасят по ПП и блестящата експертиза на Лена. Така ли не намериха време да бутнат едно рамо.
Именно, именно, аматьорска му работа! И тези за блестящата, и онези за "блестящата" , а и не само, и за всякакви други тълкувания на правни казуси и ситуации, все пак "видни" юристи със /за/ видни кариери! Потрес!
Толкова месеци защита от една страна, и вадене на "кирливи" ризи от друга, ама то това не е като онова в жълтите медии - парапети, изсмукани драми, разводи и прочие. Скука.

Разногласия в ЦИК заради регистрации на партии с подписи на починали
Цитат
Скрит текст:
Централната избирателна комисия регистрира за участие в изборите на 2-ри октомври няколко формации подали документи в предходните дни. Това са Партия "Има такъв народ" на Слави Трифонов, Политическа партия "Българска социалдемокрация - Евролевица", партия  МИР,  партия "Правото"  и  партия "Пряка Демокрация"
Заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов гласува против регистрацията на 3 от партиите, в чиито подписки главна дирекция ГРАО е открила повече от 50 подписи на покойници. Мнението на Томов е лично, пред комисията той обясни.
„В тези случаи ние имаме установена практика да регистрираме тези партии. Аз не мога да тръгна против личното си мнение, заради което гласувам против.тези подписки. Опитах се да отделя двете неща, не искам да въвлека никого в заблуждение, но за мен, и това е личното ми мнение, твърдото ми лично мнение. Тези случаи са ясен индикатор за това, че организацията подава такава подписка, не е изпълнила по същество разпоредбите на Изборния кодекс“.
В коментар за личното мнение на Цветозар Томов, друг заместник- председател на ЦИК Росица Матева обяви, че наличието на подписи от починали в подкрепящите подписки не е нарушение на Изборния кодекс, и ако е изпълнено условието за 2 хиляди и 500 коректни записа няма основание регистрация да бъде отказана.
"Категорично възразявам и се надявам колегите да ме подкрепят. Очевидно от вашия доклад документите на партията отговарят на изискванията, да се казва, че не отговарят на изискванията. Останалите ви съображения за наличието на починали лица в подписката са си ваши съображения и не ги коментирам по никакъв начин".
https://www.bulnews.bg/article/426464
Тъй то. Какво тук значат някакви подписи на починали хора! Щом има 2500 на живи, сега да го тънчим за 50 починали си е дребнавост. А това са само подписи за регистрация на партии. Само можем да гадаем докато гласувахме на хартия колко починали хора са отишли до урните да си пуснат хартийката. И го казвам не с подигравка, естествено - към починалите, а защото видно и очеизвИдно тази порочна практика надали някога ще бъде преустановена.

# 13 514
Малко факти за вота от чужбина – на предните избори, в края на миналата година

Най-много хора са гласували за ДПС – над 82 000 (а за президент  -83 000). Почти 39 процента от външни вот
Около 47 000 души са гласували за Пп или 22 процента – сега този процент ще се снижи, има доста разочаровани хора.
ИТН са взели около 23 000 души или 10-11 процента (изгубили са почти 40 000 гласа в чужбина за 6 месеца, интересно сега колко ще изгубят)
Герб са взели около 17 000 гласа отвън – около 7,5 процента
ДБ и те 17 000, съвсем малко под тях
Възраждане над 13 000 гласа.
И най-малко БСП – под 5000 гласа

И после - ДПС имала нарастващо влияние (при първия мандат на Радев малко над 20 000 бяха гласовете от Турция - т.е. четири пъти по-малко). Ами да ни е честито.

Общи условия

Активация на акаунт