Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 065
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 530
Слушах някакво интервю на Янев и аз, твърди, че изповядва коренно различна политика от тази на Костадинов, но от къде се появиха много граждански убеждения, че става дума за същата руско насочена партия? Заради онова изказване с военна операция ли?

# 13 531
На Янев според мен електратът се припокрива с този на Радев и анти ПП,ДБ и ГЕРБ.

# 13 532
Слушах някакво интервю на Янев и аз, твърди, че изповядва коренно различна политика от тази на Костадинов, но от къде се появиха много граждански убеждения, че става дума за същата руско насочена партия? Заради онова изказване с военна операция ли?
За да има убеждения, трябва да има и убедители Wink Изказването е само повод, при това е направено от позицията на професионалист.

# 13 533
Смит, за Янев не може категорично да се твърди какви политики изповядва защото не сме го видели още. Или уточнявам аз не съм го видял, слушал, изобщо той ми е като някаква черна дупка. Подобно на ИТН. ИТН избраха стратегия на мълчанието, неучастие в предизобрната кампания. бягане от дебати и прочие. Разбира се кампанията не е почнала още, и Янев може да няма същата стратегия, но до момента той го няма изобщо в публичното пространство, нито неговите експерти по различни теми се изказват в медиите, аз не виждам никакви позиции, мнения за това или онова. Както ИТН цялата капмания бягаха от медиите. Та не са изключени изненади, но и аз не го виждам близо до Костадинов, по скоро до БСП, но това не значи че не може да вземе възрожденски електорат. Все пак със самото си мълчание и образа на проруски политик който си изгради с руски опорки като министър, той в момента е в тази зона на политиката, русофилската, където в различни нюанси са Възраждане и БСП.

# 13 534
За Янев, юристите да ме коригират Wink, в правото съществуват две понятие, действие и бездействие, като и последното поражда вина.Не, че някой е виновен за идеологията си.
Та Янев по-скоро с бездействието си и някои вяли действия ме навежда на мисълта, че е по-скоро ориентиран на Изток.

# 13 535
Цитат
За Янев, юристите да ме коригират Wink, в правото съществуват две понятие действие и бездействие, като и последното поражда вина.Не, че някой е виновен за идеологията си.
Та Янев по-скоро с бездействието си и някои вяли действия ме навежда на мисълта, че е по-скоро ориентиран на Изток.

Не знам, на мен ми се струва че може и да не се окаже ориентиран на изток, защото в паметта ми се е запечатал един анализ, вече не помня кой го направи, къде съм го гледал, чел, само помня анализа, когато голяма част от обществото му скочи в началото на войната че защитава руски опорки, наричайки войната специална операция, Дори Радев не я наричаше специална операция. Спомням си негово изказване в началото на войната че е ясно че войната ще бъде спечелена от Русия, (тогава казвах че Радев греши и войната няма да бъде спечелена от Русия), но и той я наричаше война. Но в анализа се посочваше че Янев не използва руски опорки а като военен министър използва терминология на НАТО. В началото на войната НАТО са използвали също като Янев термина специална операция а не война.  С цел да се контролира напрежението, да не създават излишно напрежение, за да се избегне риска от световна ядрена война. От самото начало всички политици по света наричаха войната война, включително и Радев, но в анализа който съм чел/слушал се говореше че НАТО не е политическа а военна организация и първостепенна цел и е да контролира конфликта да не прерасне в ядрена война и поради тази причина са използвали терминологията специална операция.

Дори не знам дали е вярно, тогава не си направих труда да проверявам каква терминология използва в самото начало НАТО, защото говориме за първите 2, 3 дни война, в която не беше ясно Киев дали ще падне, Украйна ще я има ли, докъде ще стигне Путин, ще се включи ли Беларус във войната отваряйки втори фронт срещу Украйна  и прочие, Молдова, Полша и Прибалтика ли са следващите и прочие и прочие. Света беше в шоково, извънредно състояние, всички говореха от сутрин до вечер за войната, 90% от новини, сутрешни блокове, публицистика беше за нея и прочие и прочие. Пък сега не ми се занимава да се ровя в първите дни на войната НАТО каква терминология е използвал, но тук е разковничето според мен що за партия ще се окажат хората на Янев.

Цитат
Или как да го кажа? Ако ПП не намери общ език с ГЕРБ ще последват съдбата на НДСВ. С БСП явно няма да мелят брашно
Изключено седнат ли на една маса с Борисов са довиждане от политиката, ако пък Герб направят пуч и свалят Борисов не ги виждам пък тях в политиката без неговата харизма.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 13:02 от Никола Тесла

# 13 536
По принцип всеки, който не заеме категорично позиция да подкрепи жертвата в една война - в случая Украйна - малко или много подкрепя агресора - в случая  Русия. Но Янев според мен е умерен Русофил, доколкото съдя по изказванията му за газовата криза, отношенията с Русия и пр. В това отношение е близък до БСП - цялото им ръководство са все хора олигарси, по-близки до дясното, но електората им е силно ляв и проруски.

За мен докато Български възход, ще воюва  за място под слънцето с ИТН и БСП, Възраждане директно  ще грабне електората на Атака, а в по-малка част - крайните фенове на БСП-то, разни хора тип Велизар Енчев

Вярно че не е дал програма Ст.Янев, но е дал достатъчно интервюта и може да съдим за намеренията му. Самият той е казал, че ще спомага за укротяване  на политическото противопоставяне. Лично аз обаче смятам, че той изпусна момента, поляризацията в обществото ни в момента е много силна, от което ще изгубят по-малките партии, които не се позиционират решително в единия ъгъл - русофили или русофоби.

https://dnes.dir.bg/politika/partiyata-na-stefan-yanev-nyama-da- … ae-cherveni-linii Партията на Стефан Янев няма да чертае червени линии

# 13 537
образа на проруски политик който си изгради с руски опорки като министър, той в момента е в тази зона на политиката, русофилската, където в различни нюанси са Възраждане и БСП.

Не знаех, че по-обраното поведение към конфликта в Украйна се счита за русофилство и проруска идеология. Joy ....
Е, как да не знаеш. Това е първи закон на форума.

По-обраното поведение като цяло  може да е насочено към друга ниша избиратели. Кухите обещания всички ги знаем - ще оправят съдебната система, ще преборят корупцията и т.н. След изборите се оказва, че и най-чистите намерения да е имал конкретен политик не му се получават нещата, защото започва да зависи от коалиции, комбинации, посолствА разни и т.н.
Иначе по "самоопределянето" в смисъла на нашия политически живот - Овчето преклонение в коя да е посока навреди достатъчно и мисля, че е писнало. Фобстването, при което си вредим на себе си без въобще да накривяваме шапката на мразените и то не върши работа. Въобще фактът, че тези, които избираме всичко, което предлагат като идентификация е фобство или филство прави нещата доста безнадеждни.

# 13 538
Четете -  и плачете!

. 21 от 22 условия,  Били изпълнени в Плана за развитие. За да стане първото плащане, трябвало да станат и 22-те

Последното условие е проектът за модернизация на комуникационната система на МВР, т. нар. система ТЕТРА. Пеканов обясни, че този проект е бил изваден от ПВУ от предходното служебно правителство и е бил вкаран отново в Плана от кабинета "Петков". На обществената поръчка за такава система, организирана от МВР, не се е явил нито един участник, поради което предходният кабинет е възложил поръчката на "Информационно обслужване". ЕК е сметнала това за нарушение, обясни Пеканов.

Е, не са ли некадърни от ПП? Накратко – никой не е бил Петков по главата да изпълни точно това условие, но като го е заложил, кабинета  му се е издънил. А е можел да не залага точно това условие. Къде ли е била  хубавата Лена с голямата юридическа компетентност, да  подскаже на Киро да не прави глупости?

Припонмям и друг факт - Пеканов бе подготвил паро-газова централа в Плана, имало е вариант за Завод за зелена енергия но той го е сметнал за много рискован. Петков наложи варианта за Завода и.....претърпя провал. При това в Договора с фирмата, има опция за неустойки до 300 милиона.

# 13 539
По принцип всеки, който не заеме категорично позиция да подкрепи жертвата в една война - в случая Украйна - малко или много подкрепя агресора - в случая  Русия
На лично или на политическо ниво?

# 13 540
...
   Последното условие е проектът за модернизация на комуникационната система на МВР, т. нар. система ТЕТРА. Пеканов обясни, че този проект е бил изваден от ПВУ от предходното служебно правителство и е бил вкаран отново в Плана от кабинета "Петков". На обществената поръчка за такава система, организирана от МВР, не се е явил нито един участник, поради което предходният кабинет е възложил поръчката на "Информационно обслужване". ЕК е сметнала това за нарушение, обясни Пеканов.
......

Мхм, и тук ако има кой да разрови, ще засмърди сигурно доста.
Как пък успяха да я организират обществената поръчка така, че никой да не се яви. Wink

Няма да оспорваме, че е нужна модернизацията на комуникационната система на МВР.

# 13 541
Интересно как го одобрвят този план в такъв случай.

# 13 542
  • Разпиляна във въображението
Одобрили са го, защото са го сметнали за нещо добро. Откъде много да знаят, че реализацията ще е трудна.

Министър Демерджиев потвърди, че МВР ще работи усилено. Той обясни, че заедно с екипа си проверили какви са причините никой да не се яви при първото обявяване на обществената поръчка и бързо идентифицирали проблемите в нея. Сега предстои да обявят нова поръчка, на която да бъде възможно да се явят възможно най-голям брой кандидати.

Помолен да даде повече подробности около TETRA-системата, Демерджиев обясни, че тя е на стойност 124 млн. лева. По първата поръчка не се явил нито един кандидат, защото заложените срокове за изпълнението й били много кратки. Проблематичното в нея са техническите характеристики и функционалности, които не отговарят на съвременните изисквания за подобен род системи, а освен това и не дават възможност тя да се свърже със системата на Министерството на отбраната.

"Това е остаряла технология, от която можеше да се лишим. Тя можеше да се преработи и да върви по друг ред на финансиране, а не по Плана за възстановяване и устойчивост", коментира още вицепремиерът Демерджиев.

# 13 543
То се мисли предварително, дали ще е лесна или трудна реализацията. Ама се иска акъл!

Те може и да искат човек на Луната да изпратят, но колко милиарда ще глътне такава операция? човек трябва предварително да ги мисли тези неща.

# 13 544
Цитат
Фобстването, при което си вредим на себе си без въобще да накривяваме шапката на мразените и то не върши работа. Въобще фактът, че тези, които избираме всичко, което предлагат като идентификация е фобство или филство прави нещата доста безнадеждни.
Кухи лозунги. Това че не искаш страната да се отделя от ЕС, се счита от путинофилите, пардон българофилите, защото в България путинофили съм забелязал че няма, те самите се наричат българофили. Simple Smile И в политиката и сред народа, 16% ли колко бяха които одобряват и харесват Путин, всички до един са българофили и милеят за България и искат най доброто за нея. И затова подкрепят Путин. И същите тия путинофили, пардон българофили, смятат огромната част от обществото която не е за отделяне от ЕС и НАТО, за чуждоплоконници, русофоби и прочие. А това са кухи лозунги, че в политиката не трябва да има деление на фили и фоби, дайте да станем всички българофили. Напротив трябва, защото има политически субекти които искат да вадят България от ЕС и НАТО, от общият пазар, общата сигурност, отворените граници, общите правила и прочие. След като има фоби, не може да няма фили. След като има проевропейски и антиевропейски настроени хора не може да няма фоби и фили и хора и политици. А в днешният свят, заради развитието на технологиите, отворените пазари, липсата на граници и прочие глобализация, които дават огромни икономически предимства и възможности за развитие на всяка държава, да дойдат българофили да ни управляват дето ще ни правят изолирана самодостатъчна държава като Северна Корея, други големи самодостатъчни си патриоти от вожда до последният там, извън гадният глобализъм, не благодаря, не ги ща тез българофили.

А като казах Северна Корея, ето защо съм против по начало държавата да се меси в икономиката. Не стига че най бедната част от населението, тази която не ползва бензин напрактика финансира притежаващите автомобили, които не са най бедната част от населението, през държавният бюджет и данъците на всички, ами се оказва че и като всяка държавна намеса в икономиката, не води до нищо полезно, нито бензина е поевтинял, нито инфлацията е спряна само се отвориха врати за злоупотреби, източване на общи пари.
https://nova.bg/news/view/2022/08/17/379822/източват-ли-бензиностанции-пари-чрез-антикризисната-мярка-от-25-стотинки-на-литър-гориво/

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 14:23 от Никола Тесла

Общи условия

Активация на акаунт