Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 838
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 635
Работодателите, които в момента генерират огромни печалби
Кои работодатели генерират огромни печалби?

# 13 636
Сигурно има и такива, които генерират огромни печалби, че да влезнат в гръцките новини с рожден ден за милион и половина евро на Миконос.

# 13 637
Майстори като споменахте, пресен пример от преди няколко дни - само за труд в малка баня 5000 лв. За около седмица. Без фискални бонове, данъци и удръжки. Чиста сума в джоба. Та нека не ги жалим толкова. Въпросният е и със запълнен график с обекти за лятото.
ти си съучастник в това Smiley
защо не си нае фирма да свърши работата ? щеше да имаш фактура, те да платят данъци, а ти - 10 хил. за ремонта?

Е то нали и сега има някакви 3 стълба на пенсионната система, ако си вкарваш пари и в трите няма ли накрая пенсията да ти е по-голяма? Не съм много запозната, че аз съм на мнението, че е най-добре да си инвестираш в нещо, за да имаш пари за пенсия, но мисля, че идеята на тези стълбове беше такава. Със задължителния например получаваш до към 60 процента от осигурителния доход, с останалите 2 можеш да си докараш и до 100..
скоро няма да усетим високи пенсии от стълбовете.
на запад те правят това от 100 год. , а ние от 20-на.
колкото забогатяхме от масовата приватизация, толкова сега и от стълбовете ще заботанеем.
все пак има време - сегашните тинейджъри да усетят по-висока пенсия.

В какво точно съм съучастник, ти откъде знаеш дали и какво съм наела. Айде малко по-полека. Плащам си данъците, дишай спокойно.

# 13 638
Близка, която е супер изрядна не намери частник, който да иска да й издаде какъвто и да е било документ за извършената услуга....

# 13 639
Васи, така ще е, защото тези специалисти са кът. Я да има конкуренция на майстори, ще ти правят и отстъпки даже и ще работят на светло. Ние сме си виновни, общество само от меринджеи и бизнес анализатори  е обречено на компромиси с ремонтите, защото и меринджеите ползват бани и искат да им е ремонтирано жилището. Да не говорим и колко кадърни заминаха за работа в Европа и не се върнаха.

# 13 640
Янев най накрая излиза на светло и влиза под светлината на прожекторите. Гледам по тв е дал пресконференция с която се включва в предизборната кампания със следните послания. Няма никакви червени линии да поставя, и е готов да работи с абсолютно всички стига да приемат условията му. Прогресивно данъчно облагане, и специална стратегия за борба с демографската криза, чрез стимули за българите в чужбина да се върнат, чрез предоставяне  на нисколихвени заеми от ББР и безвъзмездно даване на 1 декар земя за строеж на жилище. Това са му основните стълбове в програмата. От репортажа който чух не стана дума ни за газ, ни за Русия, т.е. определено си имаме една май нова лява партия, но не и някакви нови истерични русофили тип Възраждане.

Основните му приоритети са борба с демографската криза и прогресивни данъци от това което чух.

# 13 641
Янев най накрая излиза на светло и влиза под светлината на прожекторите. Гледам по тв е дал пресконференция с която се включва в предизборната кампания със следните послания. Няма никакви червени линии да поставя, и е готов да работи с абсолютно всички стига да приемат условията му. Прогресивно данъчно облагане, и специална стратегия за борба с демографската криза, чрез стимулиране на връщането на българите в чужбина, с предоставянето им на нисколихвени заеми от ББР и безвъзмездно даване на 1 декар земя за строеж на жилище. Това са му основните стълбове в програмата. От репортажа който чух не стана дума ни за газ, ни за Русия, т.е. определено си имаме една май нова лява партия, но не и някакви нови истерични русофили тип Възраждане.

Основните му приоритети са борба с демографската криза и прогресивни данъци от това което чух.
Личи си, че му липсват специалист. На нас ни трябва изсветляване, по този начин просто ще задълбочат проблемите със сивия сектор.
Тя и Манолова ще вдига доходите-ха,ха,ха
Това с единия декар е най-популисткото обещание, което съм чувала...
Възлагах някакви по-сериозни надежди, но ...

# 13 642
С прогресивните данъци губи автоматично средната класа, доколкото я има в БГ въобще. Остават хората с ниски доходи, ама там има голяма конкуренция за гласовете им.

# 13 643
И откъде ще я вземе тази земя дето ще раздава? И какви точно ще са тези стимули, които ще накарат хората да се върнат в БГ?

# 13 644
  • Разпиляна във въображението

Например Неохим, за който "плачеше" Борисов - 75 млн. печалба за първите шест месеца.

# 13 645
Капитал топ 100 отворете и ще ги видите печалбите. Добри са. И не са един и двама. Има и цяла статия за слъчогледаджиите.

# 13 646
Ето по подробно какво е казал и повече от посланията му:

Влизам в политиката, защото имам дълг пред Отечеството, на което съм се клел да служа вярно и на което съм дал много, но съм получил всичко. За мен "майката" на всички проблеми е демографската катастрофа. Ние сме най-бързо изчезващата и застаряваща нация на планетата.

Аз и политическата партия "Български възход" смятаме за необходимо три милиона души с български произход, живеещи в традиционни български диаспори, да получат статут на български граждани.

Нужна е промяна на данъчната система по модела - "една държава - две данъчни системи". Трябва да се запази сегашната данъчно-осигурителна система за инвеститорите, работниците и служителите, но за всички юридически лица, ползващи обществен ресурс, трябва да се въведе прогресивно подоходно данъчно облагане.

За изпълнение на целите е необходимо създаването на система от икономически стимули за насърчаване на раждаемостта и подпомагане на младите семейства, без това да е в ущърб на социалната система; стимулиране на инвестициите с цел създаване на нови работни места, които да са привлекателни, включително и за българите, живеещи извън страната.

С еднократен акт за промяна на Закона за българското гражданство да се осигури издаването на временни документи на граждани с български произход, същите след пет години изпитателен срок, в който работят и плащат данъци в България, да придобият пълните права.

В допълнение, за гражданите, живеещи в български диаспори, и за българите в чужбина да се създаде възможност чрез Българската банка за развитие да бъде осигурен разумен нисколихвен кредит за стартиране на собствен бизнес, а чрез държавния поземлен фонд да им бъде осигурен безвъзмездно до един декар земя за изграждане на собствено жилище.

Друга цел е въвеждането на принципа на меритокрация и мандатност в публичния сектор, както и на политически борд.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 11:55 от Никола Тесла

# 13 647
Котьооооо, гласувам за Янев, после с роднините отиваме групово в чужбина, връщаме се и на калпак по декар земя  Sunglasses

# 13 648

Например Неохим, за който "плачеше" Борисов - 75 млн. печалба за първите шест месеца.
Е, както каза Васил Велев - бизнесмените имали право на печалба както работниците на заплата и държавата на данъци. Да не реват тогава, да си взимат милионите и да плащат добре на работниците си,  както и всички данъци на държавата.

# 13 649
Котьооооо, гласувам за Янев, после с роднините отиваме групово в чужбина, връщаме се и на калпак по декар земя  Sunglasses
Да ,парцелират в момента центъра на София за тази цел. Да паднеш от смях какво ли не измислят.

Общи условия

Активация на акаунт