Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 065
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 710
Днес във фейсбук страницата на BIRD.BG. Имаше следната публикация, за обичния за цитиране Делян Добрев.
В САЩ задълбочено изследват Делян Добрев и Владислав Горанов като “кандидати за санкции”, според оперативна информация получена от БРРД. Събират се данни за компаниите, офшорките, обществените поръчки, неформални контакти и данъчна информация на лицата.

Добрев става обект на разработка заради съученика му и бизнес партньор Николай Павлов, бивш шеф на Булгаргаз, който намали с 2/3 евтиният азерски газ през септември 2021 и даде авантаж на Газпром да извива ръце. Такива стратегически геополитически ходове не минават метър отвъд океана, за разлика от ендемичната ни корупция.

Отбелязано е също, че през 2017 Добрев и Павлов пробват да дадат строежа на интерконектора с Гърция на друг съученик на Добрев - Валентин Хамбарлиев. За да го провалят напълно!

# 13 711
Цитат
И КП взе онова недоразумение Настимир
Е верно ли сравняваш Н. Ананиев с бивши атакисти криминални субекти, влезли в политиката след стабилна кариера в подземният свят. Теб май политическите ти пристрастия антиКиро, хептен те изкривяват.

# 13 712
ПП все още не са партия. Нямат структури, допреди ден-два не се бяха регистрирали даже. Като се създадат истински като партия ще трябва да имат един такъв човек. Иначе няма да оцелеят дълго,  ако няма  такъв човек, който да сплашва хората по места. Ако оцелеят до местните избори догодина, ще трябват да създадат такъв човек. Той ще е връзката им кметовете, общинските съветници и пр.

# 13 713
Цитат
И КП взе онова недоразумение Настимир
Е верно ли сравняваш Н. Ананиев с бивши атакисти криминални субекти, влезли в политиката след стабилна кариера в подземният свят. Теб май политическите ти пристрастия антиКиро, хептен те изкривяват.
Не съм чела скрития ти текст.
АнтиКиро съм, защото има защо.
Това не ме изкривява .
Нито знам източникът надежден ли е. А Чернев беше адвокат на Сидеров, имам преки впечатления от него. Само не зная защо си ммсля, че е покойник .
Нямам време нищо да чета напоследък, освен темата.

# 13 714
Настимир Ананиев май обходи всички партии. Той беше за кратко и при Мая Манолова. Преди това бе част от Реформаторския блок. За него няма ляво - нямо дясно.

# 13 715
Не разбрах в ПП кой раздава кюфтетата.....
Не раздават сами си ги ядат.

# 13 716
  • Варна
Не разбрах в ПП кой раздава кюфтетата.....
Рашков

# 13 717
Настимир Ананиев май обходи всички партии. Той беше за кратко и при Мая Манолова. Преди това бе част от Реформаторския блок. За него няма ляво - нямо дясно.

Той беше, който правеше клипчетата на ММан, лично съм го виждала. Много й целуваше...ръката, докато тя беше на върха на вълната. После, като задухаха други ветрове, я изостави. То на физиономията му е изписано що за човек е, не мога да разбера кой би гласувал за такъв като него.

# 13 718
А каква е тази история с пицата, че аз не я знам..  Simple Smile

# 13 719

Той беше, който правеше клипчетата на ММан, лично съм го виждала. Много й целуваше...ръката, докато тя беше на върха на вълната. После, като задухаха други ветрове, я изостави. То на физиономията му е изписано що за човек е, не мога да разбера кой би гласувал за такъв като него.

Когато кораба потъва, плъховете първи го напускат. А ПП ще си напълнят листите точно с такива. И, като започне и техния кораб да потъва, да не се чудят, че и него бързо ще го напуснат.

# 13 720
Simple Smile Янев с екстравагантна идея. Днес обира всички точки и произвежда новина след новина. Но така се прави. С мълчание нямаше да стигне далеч. Светият Синод да одобрява депутатите. Иска всички депутати да бъдат одобрявани че стават за депутати и да поемат морален ангажимент ако загубят доверието от някаква политическа организация в която да влизат Светият Синод, БАН, Синдикати, Бизнес сдружения и Стопанската камара, да напускат парламента.  

Всичко това чудесно, ама аз като човек либерал питам защо примерно само Светият Синод да одобрява депутати. Ами в България има свобода на вероизповеданията, и е редно ако Светият Синод ще се меси в политиката тогава това право трябва да се даде и на мюсюлманите, не само на християните. Второ на какъв принцип ще се определя кои бизнес сдружения ще влизат в тоя борд. Да речем ако Алибегов ще определя в нашата политика като шеф там на ресторантъори и заведения, кой да е депутат и кой не, то това право трябва да се даде на всяка една организация в различните съсловия ,па те са сигурно безброй. На какъв принцип ще се решава кой да е вътре. А и какво значи, тая организация да определя кой депутат е морален и кой не. На какъв принцип ще се определя. Да речем Светият Синод ще иска държавата да се управлява строго религиозно според християнските канони. Да речем веднага се сещам че за тях морален депутат ще е този който  ще е за забрана на абортите и неморален ще е всеки депутат срещу това, следователно те ще искат той да напусне парламента. С гласуване ли ще става, изобщо това е най шантавата идея която съм чувал изобщо в световната политика, не в нашата.

Каква му е целта. Коментар от Фейсбук:

Стефан Янев иска църквата, синдикатите и БАН да казват кой става за депутат.

С други думи, Стефан Янев иска другарски съд, където червените старчета, които паразитират в църквата, синдикатите и българските научни институти да отказват достъп до политиката на всеки, който не е предан на Русия. Стефан Янев ще бори идеологическата диверсия в името на Народната република.

Ако активността на изборите е над 45%, Стефан Янев няма да влезе в парламента. Московският политически инженеринг удари на камък с Янев и Български възход, които въпреки евтиния популизъм, не успяват да изпълнят със съдържание политическото пространство, за което претендират. Съветската теокрация вече беше предлагана от Волен и събра под 1%.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 18:12 от Никола Тесла

# 13 721
  • Разпиляна във въображението
Янев има шанс да си направи нормална, не с пропаднали партии коалиция. АБВ напускат коалиция БСП за България и ще подкрепят Янев на изборите. Сега е момента Янев да се отърве от тия недоразумения дето са му коалиционни партнъори. Grinning

Не знам защо настояваш за това. Срокът пред ЦИК изтече.

# 13 722
Даниел Смилов: За броени седмици в партийната политика Стефан Янев вече откри фашизма! Днес предлага самобитна система за корпоративно представителство, която сигурно ще се хареса на Мусолини. Ако продължава да мисли толкова интензивно, нищо чудно да открие и нацизма, а накрая и топлата вода (затоплена с руски газ).

# 13 723
https://www.standartnews.com/balgariya-politika/koalitsiya-gerb- … nchev-501234.html
Коалиция ГЕРБ - ПП? Ключово разкритие на Дончев Копирано от standartnews.com
ГЕРБ обаче продължават да се натискат за коалиция с ПП и ДБ, особено с ДБ.
Панев ДБ:
Основната разделителна линия в нашето общество е между либералния и феодалния модел. За привържениците на либералния модел всички са равни пред закона, а на тези на феодалния – не.  

Simple Smile Тези за които се отнася сами ще се припознаят.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 19:08 от Никола Тесла

# 13 724
Не знам защо настояваш за това. Срокът пред ЦИК изтече.
Защо задаваш отговори? Joy

Общи условия

Активация на акаунт