Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 449 065
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 13 740
Аз Стефан Янев след онова селфи с Байдън не го харесвам. И не че е Байдън, който и да беше - все тая. Изглежда уж сериозен, улегнал, разумен мъж и изведнъж - ухилен до уши, че се е добрал до важна личност и го накарал да се снима с него. Ами лошо впечатление ми направи... Може да е дреболия, ама ме загуби тогава. Както и Киро с ръкуването... Никакво достойнство, само ни излагат навсякъде (пред чужденците Grinning).

# 13 741
Едното какво общо има с другото?
Има има ... Не виждам със същия ентусиазъм да се "коментира" Светльо Витков например
Е аз ли му написах програмата и приоритетите
Joy Не знам
Simple SmileАз повече го свързвам със Скакауец и така ще си остане.

На Янев се възлагаха доста надежди, включително и аз имах далече по-сериозни очаквания за адекватни програми и политики, а то низ от небивалици.

# 13 742
Е, то ще се разбере на изборите .. Ако не бях прочела в темата, нямаше откъде да науча че Янев в казал нещо. Къде мога да го гледам или прочета?

Навсякъде.
Ето БТВ:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/stefan-janev-iska-sazdavaneto-na … a-deputatite.html

# 13 743
Според мен Янев се прицелва в групи от населението, които досега не са обхванати . Академичната общност и вярващите. Не е за подценяване този ход.
Да, личи си, че опитва да обхване презряните обикновени хора. Всички други все елита ни ухажват. И суетно причисляващите се към този елит.

Икономедия очаквано се включи в оплюването. Вадят от контекста, иронизират. Нека, това може само да му е плюс.
Това, което Янев предлага за засилване на обществената отговорност на депутатите му, е нещо като партийна етична комисия, не е нещо ново, нито пък е чак за такива подигравки.
Ето цялостната публикация:
https://www.actualno.com/amp/bord-s-uchastieto-na-cyrkvata-shte- … news_1798965.html
"Създаване на морален коректив и репутационна тежест на кандидатите за депутати чрез създаване на политически борд от надпартийни представители. Членове на борда да са: от Българската православна църква, Българската академия на науките, Българската стопанска камара, бизнес сдруженията, синдикатите, пред които нашите депутати поемат морален ангажимент за напускане на парламента при загуба на доверие пред борда. Издигането и попадането в листи става от индивидуална подкрепа от 300 български граждани", заяви още Янев.”

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 09:05 от Анонимен

# 13 744
Според мен Янев се прицелва в групи от населението, които досега не са обхванати . Академичната общност и вярващите. Не е за подценяване този ход.
Да, личи си, че опитва да обхване презряните обикновени хора. Всички други все елита ни ухажват. И суетно причисляващите се към този елит. Това е нещо като партийна етична комисия, не и нещо ново, нито пък е чак за такива подигравки.
Икономедия очаквано се включи в оплюването на Янев. Вадят от контекста, иронизират. Нека, това може само да му е плюс на Янев.
Ето цялостната публикация:
https://www.actualno.com/amp/bord-s-uchastieto-na-cyrkvata-shte- … news_1798965.html
"Създаване на морален коректив и репутационна тежест на кандидатите за депутати чрез създаване на политически борд от надпартийни представители. Членове на борда да са: от Българската православна църква, Българската академия на науките, Българската стопанска камара, бизнес сдруженията, синдикатите, пред които нашите депутати поемат морален ангажимент за напускане на парламента при загуба на доверие пред борда. Издигането и попадането в листи става от индивидуална подкрепа от 300 български граждани", заяви още Янев.”
Scream
На това гледате ли сериозно ?

# 13 745
Цитат
Да, личи си, че опитва да обхване презряните обикновени хора.
Навремето комунистите така са дошли, обхващайки презряните обикновенни хора. С тия морални бордове, тип другарски съд, които ще определят кой да е депутат и кой не в зависимост каква политическа линия следва, имам чувството че духът на соца отново е жив в България. Grinning

# 13 746
Към интересен въпрос се е насочил. Това, което предлага не ми е ясно как ще работи, но добре ще е да не се оказват кифли кандидати за парламента.
Трябва само професионалисти да могат да се озовават там, за които е точно конкретно ясно какво могат да свършат в комисиите.  Конституционните права и свободи да се упражняват другаде, в парламента да не може всеки да попада, ей тъй щото може.
Интересното е, че пак като започнат пак пазарлъците, тези безименните депутати в един момент стават най-важни, защото пак ще има надцакване и търсене на предатели, пардон на такива, които са готови на всичко, за да спасят България и всичко за нас ще правят.

# 13 747
Цитат
Към интересен въпрос се е насочил. Това, което предлага не ми е ясно как ще работи, но добре ще е да не се оказват кифли кандидати за парламента.
Трябва само професионалисти да могат да се озовават там, за които е точно конкретно ясно какво могат да свършат в комисиите.  Конституционните права и свободи да се упражняват другаде, в парламента да не може всеки да попада, ей тъй щото може.
В демокрацията народа определя кой ще е в парламента. Не някакви бордове. Да правиме направо нова живкова конституция  викам аз, Grinning и в чл.1 вместо ръководната роля в държавата на партията, да запишем ръководната роля на борда в държавата. Направо той да ги назначи депутатите.

# 13 748
Изобщо не коментирах и не оценявах предложението на Янев. Даже написах, че не знам дали това чудо може да работи.
Но нещо трябва да се измисли.

Народът бил избирал. Направо се разчувствах.
Народът нищо не избира. Или по-точно избира от това, което му предлагат. И не трябва да му се подиграват като му предлагат за избиране недозавършили и недопораснали сервитьорки в листите. За това става въпрос, какъв Живков те гони!

# 13 749
Ако народа не иска сервитьорки в парламента, не гласува за сервитъорки. Ако иска гласува, това е демокрацията. Аз за сервитьорки не гласувам, бъде сигурна. Това е демокрацията. Някакъв борд обаче да определя кой става за депутат и кой не, е всичко друго но не и демокрация. Та затова викам да правиме нова живкова конституция с чл. 1 за ръководната роля в държавата на борда.

# 13 750
Познаваш ли всички в дългите листи?
Щото за фрапантните попадения в тях се разчува, че не са ни големи градовете.
Чували сме как се редят листите и дали всички участници в тях имат качества е силно под въпрос.

# 13 751
Познаваш ли всички в дългите листи?
Щото за фрапантните попадения в тях се разчува, че не са ни големи градовете.
Чували сме как се редят листите и качествата на всички участници в тях са силно под въпрос.
Затова си ползваш преференция -гласуваш за този, който ти харесва. Аз така например съм гласувала за лице-въпреки партията и не гласувах за партията заради персоните в листата. Какъв е максималния брой депутати влязъл от дадена листа ?Thinking

# 13 752
Ако народа не иска сервитьорки в парламента, не гласува за сервитъорки. Ако иска гласува, това е демокрацията. Аз за сервитьорки не гласувам, бъде сигурна. Това е демокрацията. Някакъв борд обаче да определя кой става за депутат и кой не, е всичко друго но не и демокрация. Та затова викам да правиме нова живкова конституция с чл. 1 за ръководната роля в държавата на борда.
Подесетвам, че не обсъждам идеята на Янев, но то и сега си има борд, който ти определя кого ще избираш - главите на политическите партии и то конкретно на тези, които ще се докопат до парламента.
На мен на живково време ми докарва патоса при употребата на думите демокрация, народът избира и подобни.

# 13 753
На мен на живково време ми докарва патоса при употребата на думите демокрация, народът избира и подобни.
Няма патос тук, това е положението. Народът избира в пълната си цялост - от първият до последният гражданин може да избира и да бъде избиран. Имало е в историята и всякакви други варианти, със сигурност и по-добре работещи.

# 13 754
Оффтопик
Скрит текст:
На Янев идеите ми напомниха за една една песен на един колега на Хазарта
"Но вие грешите, никой навън не го тегли, та къде в Европа толкова често режат пътни ленти,
Но ако нещо не стига и съмнение се промъква,
давам гаранция като лотария и църква."

Спокойна ще съм, ще имаме гаранции Grinning

Общи условия

Активация на акаунт