Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 638
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 15 135
Цитат
"Ние идваме!", заедно с мандатоносителя си Единна народна партия (EНП), ще се оттегли от участие в предстоящите парламентарни избори, обявиха те в съобщение до медиите.
https://dnes.dir.bg/politika/nie-idvame-i-enp-se-otteglyat-ot-uchastie-v-izborite
Хаджигенов не успя да прокара идеята си за обединение на всички радетели на "промяната" или не можа да се присламчи към по избираема партия. Thinking

Е как ще се присламчи - за какво им е? Имат си един слаб, недоказал се юрист със слабо, почти никакво познаване на конституцията в лицето на Христо Иванов. За какво им е още един такъв?

# 15 136
ХГ е и наглец, той или трябва да е водач на нещо, или по- добре без него.
Пепе тях не искат, но отцепниците - да 🤣.
Или прибираш всички отломки, или си яката работа сам. Какви са тези половинчатости.
Прави ми впечатление, че доста партии се готвят за следващите предсрочни избори.
Това е такъв цинизъм, но и реалност.
Вместо да се работи за страната, всеки работи за себе си.
Чудно ми е Корни пак ли ще е естественият патеричок

# 15 137
Скрит текст:
Всеки малко по-широко скроен човек ще приеме, че има хора, които не споделят мнението му и ще спрат с опитите да го налагат на всяка цена. Обратното си е чисто тесногръдие.

Е, аз например пиша тук не, защото ми е толкова кеф, а понеже не можех спокойно да чета как се налагат мнение в полза на Путин и Русия, и против ЕС и прозападната ориентация на България. Ако спрат тези мнения и аз ще спра - ако някой е забелязал аз винаги отговарям някому, никога не започвам сама дискусия.
Кое е в полза на Путин?
Нежеланието /то отива към невъзможност/ на хората да понасят всичко що им се сервира - инфлация, цени, несигурност и т.н., защото някой иска Путин да бъде победен. Ако прозападната ориентация ти струва криза след криза, дали ще продължиш да я защитаваш?

Цитат
За какво им е още един такъв?
За бройка. Нали последно събираха един по един отцепници и не стигнаха 3-ма /нещо такова/.Grinning

# 15 138
Е, тя кризата все пак Путин я докара, ако не се лъжа.

# 15 139
Скрит текст:
Всеки малко по-широко скроен човек ще приеме, че има хора, които не споделят мнението му и ще спрат с опитите да го налагат на всяка цена. Обратното си е чисто тесногръдие.

Е, аз например пиша тук не, защото ми е толкова кеф, а понеже не можех спокойно да чета как се налагат мнение в полза на Путин и Русия, и против ЕС и прозападната ориентация на България. Ако спрат тези мнения и аз ще спра - ако някой е забелязал аз винаги отговарям някому, никога не започвам сама дискусия.
Кое е в полза на Путин?
Нежеланието /то отива към невъзможност/ на хората да понасят всичко що им се сервира - инфлация, цени, несигурност и т.н., защото някой иска Путин да бъде победен. Ако прозападната ориентация ти струва криза след криза, дали ще продължиш да я защитаваш?

Не мисля, че това е коректно. Не прозападната ориентация ни струва криза след криза, а в случая решението на ЕС, взето и с наше участие, реално е в ущърб единствено на нашия съюз, без да е в ущърб на САЩ.

Това го казвам като убеден привърженик на европейската идея в първоначалния й вид "Чрез обединяването на основното производство и създаването на новия Върховен орган, чиито решения ще бъдат задължителни за Франция, Германия и другите държави-членки, това предложение ще доведе до полагането на основите на европейска федерация, необходима за запазването на мира".

Не мисля, че има алтернатива на ЕС, мисля, че след като сме изолирали една държава от него - най-вече във военно, а и в икономическо отношение, трябва поне да имаме рационални отношения с нея, основани на зачитане на интересите и опасенията и на двете страни.

# 15 140
Скрит текст:
Скрит текст:

Кое е в полза на Путин?

Не мисля, че това е коректно. Не прозападната ориентация ни струва криза след криза, а в случая решението на ЕС, взето и с наше участие, реално е в ущърб единствено на нашия съюз, без да е в ущърб на САЩ.

Скрит текст:
Това го казвам като убеден привърженик на европейската идея в първоначалния й вид "Чрез обединяването на основното производство и създаването на новия Върховен орган, чиито решения ще бъдат задължителни за Франция, Германия и другите държави-членки, това предложение ще доведе до полагането на основите на европейска федерация, необходима за запазването на мира".

Не мисля, че има алтернатива на ЕС, мисля, че след като сме изолирали една държава от него - във военно и икономическо отношение, трябва поне да имаме рационални отношения с нея, основани на зачитане на интересите и опасенията и на двете страни.
Коректно ли е от страна на ЕС, заради интересите на САЩ да предаде интересите на членовете си, притискайки ги със санкции /Унгария/?
По на запад няма, продължавайки отиваме на изток.

# 15 141
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Кое е в полза на Путин?

Скрит текст:

Не мисля, че има алтернатива на ЕС, мисля, че след като сме изолирали една държава от него - във военно и икономическо отношение, трябва поне да имаме рационални отношения с нея, основани на зачитане на интересите и опасенията и на двете страни.
Коректно ли е от страна на ЕС, заради интересите на САЩ да предаде интересите на членовете си, притискайки ги със санкции /Унгария/?
По на запад няма, продължавайки отиваме на изток.
[/quote]

Унгария даже не мисля, че някой я е притиснал - реално ше я притиснат, ако й спрат инвестициите. По-скоро вкупом ЕС - най-вече Германия, а оттам и всички ние се лишава от евтина енергия в ущърб на интересите си. Не ми е ясно какви ще са последствията за ЕС, а и за Еврозоната. Не вярвам ЕС да се срине, но доста самоотвержено и безсмислено ще изстрадаме нечии чужди интереси /поне според мен/.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 15:37 от Vapor

# 15 142
И България е в позиция да диктува политиката на ЕС?
Старите демокрации в ЕС, вкючително Великобритания, винаги са водили политика, ориентирана към  и със САЩ. А и войната в Украйна за мен доказа колко голяма е  била заблудата на европейските политици, че Русия е европейска страна.

# 15 143

Много държа да изясня нещо:

1. ЕС и НАТО - аз съм твърдо ЗА ЕС. Радвам се, че сме в съюза, искам да влезнем в шенген, да вкараме еврото и да си бъдем пълноправен член, като всички останали държави. Затова всичко свързано с ЕС ме интересува. За НАТО съм с резерви.

2. Русия и Украйна - тези двете държави ме интересуват само от гледна точка на това каква изгода имаме ние от тях. Ни повече - ни по-малко. Войната си е тяхна работа - да си се оправят. Затова изобщо не пиша в двете теми за тях. За протокола - Путин ми е по-симпатичен от Зеленски. Но до там!

3. САЩ - не я понасям. Смятам, че където са се намесили, са нанесли само щети. Останалата част от мнението си ще запазя за себе си, тъй като не ми се влиза в спорове, а и не бих искала да обидя някого.

Накратко - никога не бих си позволила да пиша с любов за Путин и Русия, и против ЕС.

Относно поста ми - той не е насочен към теб и се извинявам, ако си се почувствала засегната.

# 15 144
  • Разпиляна във въображението
Аз предлагам да се направи една тема за ЕС - бъдещето му и там да ги разискваме тези въпроси.

Слушах за малко бившия енергиен и се питам същото - ако е било чак толкова изгодно да се вземат и препродадат тези танкери - защо Петков/Донев не го направиха?

За пореден път - словоте има, но на каква цена? Simple Smile

"Ние идваме" ще се пробват на по-следващите избори Simple Smile

# 15 145
Естествен  ефект от дефицита е скачането на цената. Всеки казваа газ ще се намери,но на каква цена Wink.
За танкерите  съм убедена ,че новите нищо не свършиха. Старите пак им осигуриха някаква вратичка...

# 15 146
Не знам какво трябва да стане, за да проумеят либералите, че Путин няма да загуби войната. Там вече всичко е въпрос на чест ( не само за Путин, а и за 100 млн. руснаци). Можеха да се размина с автономия и да чакат нов Елцин (20-30 години), ама не.
Руснаците не мислят кат европейците. Подиграваме им се, че са пияни ватници, които ходят до външен нужник, а ги плашим със санкции от типа - край с Макдоналдс, Икеа и Шанел. Още руснаците не са въвели реални контрасанкции, а само при новина за някакви "планови ремонти", газта удря 3200 $.
Инфлацията за м. 07

А в същото време, Украйна си наложи мораториум върху всички комунални разходи, за период 6 месеца след края на военните действия, с очакването ЕС да поеме разликата в цените (милиард евро на месец). Газта за битови нужди в Украйна ще струва почти 8 гривни (50 стотинки) кубични метър до края на война и 6 месеца след това.

# 15 147
Аз предлагам да се направи една тема за ЕС - бъдещето му и там да ги разискваме тези въпроси.

Много добра идея, но да не е само за ЕС, а за световната политика, защото всички сме навързани.

Скоро четох статия в Ройтерс, че зависимостта на Германия от Китай расте "с огромни темпове" и ако Китай предприеме инвазия срещу Тайван, Германия не може си позволи да въведе строги санкции срещу Китай, а само символични.

https://www.reuters.com/world/german-dependence-china-growing-tr … ce-iw-2022-08-19/

https://www.investor.bg/a/527-svyat/358068-germaniya-nyama-da-pr … invaziya-v-tayvan

# 15 148
milalena,войната вече са я изгубили. Ниакква чест не е , а безизходица.

# 15 149
Мирел е права, трябва си отделна тема за процесите в ЕС , но и в темата за войната в Украйна може да се пише.
Тук ще ни затворят темата на 2.09, а по цял ден четем за Русия и от боковистки, сега обидата е путинки.
Ми това ли е отвличането на вниманието, като от сутрин до вечер само газ се обсъжда.
Мен пък живо ме интересува какво мислите за демагогията на Корни, дето пак се гласи да раздава постове, а да върти наистина ориентацията ни на изток.
Такава ли коалиция пак ще ни управлява.
Аз още обмислям за кого да гласувам, но от този естествен партньор изпитвам ужас, затова и пепе и дб ми отпадат. Те нямат нищо против да се съюзяват с Бсп, аз обаче имам

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 15:58 от tays

Общи условия

Активация на акаунт