Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 591
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 15 360
26 август 2022 г. - Борисов призова за преговори с "Газпром" и повтори аргументи на правителството.

30 август 2022 г. - Борисов призова служебния кабинет да не се връща към доставки от "Газпром".

Е, нЕма такъв ИДИОТ!

# 15 361
Да не се връщаме към "Газпром"
Борисов подкрепя протестите против Газпром? Яко.

Само да го напиша още веднъж. След изтичане на договора с Газпром, нов няма да има. Газпром престана да съещствува още през Април. Пак ще купуваме руски газ, но през посредник. Газпром пак ще си вземе неговото през посредници, но в България ще има едно усещане за справедливост, че нашите пари не финансират изцепките на президента на Русия.
Не зная повечето на колко сте години, но аз съм преживявала режим на тока и то няколко пъти посред зима. При управление на БКП/БСП. Още съм жива.
И това трябва да ме успокоява, мен и останалата част от населението? Завиждам Ви на ентусиазма.
П.с. Годините ми са повече отколкото допускате.
Първо аз ентусиазъм не съм изразявала. Просто споделих опит назад в годините. Не съм и успокоявала някого също така. Но е добре да сме по-адаптивни си мисля аз. На хората, явно по-млади и непреживели това и с работа задължително свързана с интернета - режим на тока не означава без такъв. 2 часа имаше, 2 не или нещо такова беше, яка зима и студ, навлечени с палта вътре, бях ученичка - тъмно и студено, а навън Сибир. Не беше задълго, но го помня това. После при Лукановата зима пак, после Виденовата не помня ток имаше ли, но пък нямаше продукти по магазините. И такава перспектива слава богу сега никой не споменава и дано никога не стане. На мен истерията с цените на газа ми дойде твърде много, то  май всеки ден обявяват 50% нагоре.

# 15 362
Вземете си мобилен интернет, дори да има планирани спирания - баш на мобилните оператори едва ли ще им спират тока.  Simple Smile

# 15 363
Как решихте, че тока ще спира при положение, че 50% го изнасяме?
Или пак се хващате за главата, преди да ви е заболяла.

# 15 364
  • Буркина Фасо
по онова време също го изнасяхме и нямаше за нас.

# 15 365
Ако консумацията се увеличи с едни 20% колкото и да произвеждаш няма инфраструктура която да поеме товара

# 15 366
Ние сме намаляли от 9 милиона, до към 6 милиона.
Една част от фирмите си подсигуриха заместители на скъпият ток, както за производство, така и за други нужди.
Ще оцелеем. Апокалипсиса го чакаме от 8 месеца..поне.

# 15 367
  • Буркина Фасо
Ако консумацията се увеличи с едни 20% колкото и да произвеждаш няма инфраструктура която да поеме товара
и така е , и не е така.
преди бяхме повече население, енергоемки уреди имаше във всеки дом, акум.печки, доста предприятия които лапаха ток ... и системата издържаше.
нямаше ток защото го изнасяха.
сега сме по-малко народ, във всеки дом има енергоспестяващи уреди, много предприятия преминават на газ, някой слагат и фотоволтаици за да си намалят сметките, има такива на доста места из страната, имаме нови Марици, малки ВЕЦ-ове, затрити предприятия ...  със сигурност системата ще издържи.

# 15 368

Защо го изнасяха тока тогава ?

# 15 369

Защо го изнасяха тока тогава ?

За валута

# 15 370
.сега сме по-малко народ, във всеки дом има енергоспестяващи уреди, много предприятия преминават на газ, някой слагат и фотоволтаици за да си намалят сметките
Фотоволтаична инсталация декември месец след 16:00 е много полезна.
Колко е максималния товар на на едни магистрален 440kV далекопровод? А на един 10 кV квартален трансформатор?Joy

# 15 371
  • Буркина Фасо
.сега сме по-малко народ, във всеки дом има енергоспестяващи уреди, много предприятия преминават на газ, някой слагат и фотоволтаици за да си намалят сметките
Фотоволтаична инсталация декември месец след 16:00 е много полезна.
Колко е максималния товар на на едни магистрален 440kV далекопровод? А на един 10 кV квартален трансформатор?Joy
при по-малко консуматори и  по-икономични уреди не трябва да се достига до макс.товар
преди консуматорите бяха повече и енергоемките уреди бяха в изобилие. Smiley

# 15 372
  • София
Вземете си мобилен интернет, дори да има планирани спирания - баш на мобилните оператори едва ли ще им спират тока.  Simple Smile
Решения има, важното е да се мрънка и очертава трагедия, има батерии също, много напред сме от технологиите от преди 30г.

# 15 373
Все пак ,скъп  газ ,но ще има. От тук - от там ще влиза, няма да е на ток всичко, да се надяваме. Зимите последно не са били студени ,с това глобално затопляне, та  ида има отрязък от студ, да се надяваме да е кратък.
 Никой няма да пострада, ще се погрижат. Колкото да са зле.

# 15 374
Цитат на: Фрау К
Но газ има, както се оказа. По тръби, с кораби, вървят нещата.
За имане - има. Но пак ще напиша: важна е цената. Безбожно скъпият газ е равен на нямане на газ. Нито бизнесът, нито потребителите ще могат да го плащат. И те така с газа….
Както видяхме, при стратегията на Кирчо с втечнен газ, месец за месец, ще имаме с по едни 20-40% оскъпяване месечно. До под кривата круша ще я докараме така. Но газ има иначе де, отвсякъде оферти валят🤐
Това също постоянно го забравят. Не искат да се плашат хората, искат си лозунги.

Общи условия

Активация на акаунт