Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 519
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 15 375
Цитат на: Фрау К
Но газ има, както се оказа. По тръби, с кораби, вървят нещата.
За имане - има. Но пак ще напиша: важна е цената. Безбожно скъпият газ е равен на нямане на газ. Нито бизнесът, нито потребителите ще могат да го плащат. И те така с газа….
Както видяхме, при стратегията на Кирчо с втечнен газ, месец за месец, ще имаме с по едни 20-40% оскъпяване месечно. До под кривата круша ще я докараме така. Но газ има иначе де, отвсякъде оферти валят🤐
Как решихте, че тока ще спира при положение, че 50% го изнасяме?
Ако консумацията се увеличи с едни 20% колкото и да произвеждаш няма инфраструктура която да поеме товара
Това също постоянно го забравят. Не искат да се плашат хората, искат си лозунги.
Което ме подсети,  защо ли са такива високи цените Wink

# 15 376
Вземете си мобилен интернет, дори да има планирани спирания - баш на мобилните оператори едва ли ще им спират тока.  Simple Smile
Решения има, важното е да се мрънка и очертава трагедия, има батерии също, много напред сме от технологиите от преди 30г.

Мрънкане, нали. Ако наистина няма ток, обещавам, че ще вие е много забавно и ще се оправите без никакъв проблем Grinning
Аз мисля като Боряна и никакви трагедии не очертавам, а отговарям, че сега би било още по-трудно поносимо да има режим дори и от преди. Решения имало, но докато не опреш до тях.

# 15 377
Естествено, че няма да има режим на тока. Това да не ви е татово време. Стига сте писали небивалици!
Стопанската дейност  е в такава степен дигитализирана ,че пособни комунистически извращения даже не мога да оценя колко силен удар биха имали.

# 15 378
Какво стана Гугут Донев докара ли вече газ от Русия ? Митрофанова ще удари ли едно рамо или трябва да се молят на по-високо ниво ?

# 15 379
  • на село
Ток, че ще има ще има, какъв режим ви гони.
Дори А. Вучич каза, че България ще е страна с ток през идната зима, заради АЕЦ- а.
Големият проблем е- на каква цена ще е!? За бизнеса.
Макар, че и това измислих- имам стара газова печка, ще я занеса и с бутилките, климатика на 18гр. и допълване отоплението с газ, тя поне за сега е около 1лв.

# 15 380
  • София
Вземете си мобилен интернет, дори да има планирани спирания - баш на мобилните оператори едва ли ще им спират тока.  Simple Smile
Решения има, важното е да се мрънка и очертава трагедия, има батерии също, много напред сме от технологиите от преди 30г.

Мрънкане, нали. Ако наистина няма ток, обещавам, че ще вие е много забавно и ще се оправите без никакъв проблем Grinning
Аз мисля като Боряна и никакви трагедии не очертавам, а отговарям, че сега би било още по-трудно поносимо да има режим дори и от преди. Решения имало, но докато не опреш до тях.
Някой сме го преживявали,та мен специално не можеш да ме уплашиш.

# 15 381
  • на село
Режим на тока сме преживели там на два пъти, веднъж още по Татово време, бях ученичка и беше по- тежък режимът и после пак в началото на 90- те, не е болка за умиране, сега има и генератори, който иска да се подсигури Smile

# 15 382
Цитат на: Фрау К
Но газ има, както се оказа. По тръби, с кораби, вървят нещата.
За имане - има. Но пак ще напиша: важна е цената. Безбожно скъпият газ е равен на нямане на газ. Нито бизнесът, нито потребителите ще могат да го плащат. И те така с газа….
Както видяхме, при стратегията на Кирчо с втечнен газ, месец за месец, ще имаме с по едни 20-40% оскъпяване месечно. До под кривата круша ще я докараме така. Но газ има иначе де, отвсякъде оферти валят🤐
Как решихте, че тока ще спира при положение, че 50% го изнасяме?
Ако консумацията се увеличи с едни 20% колкото и да произвеждаш няма инфраструктура която да поеме товара
Това също постоянно го забравят. Не искат да се плашат хората, искат си лозунги.

Освен няколко човека тук, в тази тема никъде няма уплашени хора, които да очакват глад, студ и тъмнина..Sweat Smile..Всичко това е само в главите на вярващите в руска пропаганда активисти на Копейкин...Това е истината..

# 15 383
Скрит текст:
Скрит текст:
Основният проблем на партиите у нас е, че са лидерски. (Почти) всички са създадени от хора, които са били във втория ешелон на БКП навремето. или пък привличат такива хора. Тези хора на свой ред не допускат непроверени от тях хора, за да няма изненади и се бетонират.
Един от недостатъците на политическата ни система е, че вместо да се върви в посока по-облекчено преференциално гласуване и мандатност на народните представители (и кметовете), ние отидохме в обратната посока - вдигане на преференциалния праг и налагане силово на решенията отгоре.

Разбира се може да се помисли за решения, но като цяло политическата ни система е добра, проблема е в морала на тези които я изпълняват. Голяма беда е, че всяко правителство пипа отново изборния кодекс, не му дават време да заработи.
Последната промяна в ИК се радва на широко одобрение - машинния вот.
Не сме в състояние да променим морала на политиците ни, но може да променим системата. Може да е добра, но не е ефективна за нашите условия и не дава резултат. Оставяйки нещата така, както са в момента, ще се въртим още дълго в избори - СП - избори - СП ...... Дори да се стигне до редовно правителство то ще бъде или такова като на ББ или като последното на КП.

Съвсем не се радва на широко одобрение - БСП, ДПС, Герб искат да има и хартиено гласуване. Това са три партии. Костадинов иска да се промени текста и задължително да се борят фактурите. Само ДБ и ПП го харесват във вида в което е, а те са малцинство.
Не съм съгласен, че не е ефективна. Ефективна,  но повечето хора не мога да го осъзнаят.-
Системата задължава партиите да работят една с друга, за да постигнат мнозинство. Тя предполага, че политиците ще проявят отговорност, а не че ще си крещят "ти си мафия, ти си мафия", ще обърнат Парламента на Конвент, и ще играят на детска градина.
Скрит текст:
Който не може да осъзнае, че с ултиматуми не се работи ще последва съдбата на ИТН.
Да, може да се въртим известно време в безвремие но и това е част от изборния процес. В Италия след като падна Берлускони не са имали правителство да изкара две години.- Е, и? да върнем Берлускони? Няма да стане. Просто партиите трябва да се научат да работят заедно и да правят компромиси
Точно това е недостатъка. Коалиция като тази при ББ, където се превърна в еднолично управление или коалиция в името на властта основана единствено на омраза към ББ.
За да има такава коалиция, каквато ти искаш /предполагам/, основана на общи принципи, идеи и програми в момента трябва да е между ПП, ДБ и ГЕРБ.
От друга страна това са три лидерски партии, които без лидерите си не струват нищо /ще се разпаднат/, а партии като БСП и ДПС се правят трудно и за дълго време, а според мен такива трябва да са тези, които да влизат в парламента и да управляват, партии, в които има приемственост.  Такава приемственост трябва да има и в държавата. Всеки, който дойде на власт, сменя хора, назначава други и т.н.
И не искам безвремието на продължава още дълго, защото губим дори малкото, което имаме и пак ще започваме от нула.

Според мен не е недостатък,а предимство. Нека си представим обратният вариант - Борисов или Корнелия взимат  абсолютната власт. Има такива държави, например в Британия се дават петдесет плюс един процента на победителя и допълнително проценти за победата. Само че и това не е панацея.  Да речем Костадинов утре стана пръв. трябва да получи 55 процента. И е бетон. После като минат четири години, той ще прави изборите и пак ще победи. Междувременно може да ни изкара от европейския съюз.
Ако някой е глупав да работи с ултиматуми след пет-шест месеца ще се спихне. Ей го Слави.  А що се отнася до приемственост тя може да съществува дор ако има многопартийна система. Бедата е,че по света сменят само ръководните кадри, а у нас - всички до чистачките. Ама то пак опира до морал. Като 90-те години се редуваха само две партии- СДС и БСП и всякабе с огромно мнозинство - да не би да имаше приемственост. В САЩ където се редуват две партии, да не би да има приемственост?
А ако искаш само една партия да управлява и да не се сменя - това и диктатура. Хвала Путину, хвала Сталину, хвала Садам. Който мисли иначе - под ножа. Докато има плурализъм ще има и кризи. Кризите се преодоляват, диктатурата- не.
Впрочем на мен ми харесва даима повече партии във властта, така се дебнат взаимно и крадат по-малко.Алтернативата е една партия която държи цялата власти краде така, като че след нея ще настъпи потопа.

Едит-
Все чувам прогнози как Герб щяла да се разпадне без Бойко. Ами не, царя се оттегли от голямата политика а НДСВ просъществува ибезнего още 6-7-8 години. А и Герб държат фирмите и кметствата. Той Бойко и сега не е много активен, в сравнение с преди Герб не само, че не се спихват, а вървят нагоре.
Що се отнася до ДБ те си имат малък но стабилен електорат. Преди Христо Ивано РБ се оглавяваше от Радан Кънев,преди него - СДС от Мартин Димитров, преди него - ДСБ от Костов. Това е все един и същ електорат.Костов,Раван, Матин се оттеглиха, но електората им е тук до ден днешен и подкрепя партия-наследничка. нищо толкова няма страшно да се случи ако се оттегли Хр.Иванов.
Виж - при Промяната може да сеслучи (без Кирил и Асен да се разпаднат), защото те не успяха да изградят структури, а резервната им скамейка е твърде къса

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 00:17 от Лорд Сняг

# 15 384
Тези партии да вкарват в програмите си проблема за водата ,много села в търновско от сега са без вода ,край нас също не достига. Поне тези райони следя.
 Язовири ли ще строят , дълбоко ли ще копаят, все пак не сме съвсем без реки, а  и небостъргачи нямаме ,но  и на тези блокове налични не  проумяват без вода да се запушат тоалетните как ще  е. Без ток(на режим) ще оцелеем, все ще свърши тази война, ако не руски  , украински газ ще тръгне, каза се ,че имат залежи. В морето ли ще търсят,  ще се справят. Ще измислят нещо ново.
 Вода няма да измислят, освен да питат Израел как я прави от морската вода.. Това е следващото предизвикателство. Да не вземат да строят и тръби за някои райони, че и това може. Кадафи бе намерил в пустинята, ама  и това май  съсипаха. Да не тръгне Африка насам пък заради вода.

# 15 385
Ние сме намаляли от 9 милиона, до към 6 милиона.
Една част от фирмите си подсигуриха заместители на скъпият ток, както за производство, така и за други нужди.
Ще оцелеем. Апокалипсиса го чакаме от 8 месеца..поне.

Мисля, че по-скоро чакахме напролет цената на газа  да започне да пада и да няма никакъв апокалипсис, поне така се твърдеше.

# 15 386
  • Варна
Тези партии да вкарват в програмите си проблема за водата ,много села в търновско от сега са без вода ,край нас също не достига. Поне тези райони следя.
 Язовири ли ще строят , дълбоко ли ще копаят, все пак не сме съвсем без реки, а  и небостъргачи нямаме ,но  и на тези блокове налични не  проумяват без вода да се запушат тоалетните как ще  е. Без ток(на режим) ще оцелеем, все ще свърши тази война, ако не руски  , украински газ ще тръгне, каза се ,че имат залежи. В морето ли ще търсят,  ще се справят. Ще измислят нещо ново.
 Вода няма да измислят, освен да питат Израел как я прави от морската вода.. Това е следващото предизвикателство. Да не вземат да строят и тръби за някои райони, че и това може. Кадафи бе намерил в пустинята, ама  и това май  съсипаха. Да не тръгне Африка насам пък заради вода.
Вода има колкото искаш. Проблема е че не може да стигне до местоназначението си заради лошата водопреносна мрежа.
Онзи ден гледах репортаж от Свищов - 90% загуба на водата по мрежата и не достига достатъчно количество до населените места - затова са на режим.
Оказа се, че тръбите били общински, а водата на ВиК. Общината няма пари да поддържа мрежата, ВиК няма желание.

# 15 387
Всичко опира до краденето. Най-често се ремонтират язовири - както в случая с Л.Павлова, а не се използва нужната техника, защото ще излезе скъпо и няма лапачка. и в резултат ремонта не е качествен.
Също така има селяни които се "прикачат" към тръбопровода, а България не може да сложи полицаи на всеки сто метра.
и накрая промишлените предприятия като Стомана Перник, постоянно помпат вода от язовири, които не за са промишлеин цели.
Всичко това влияе.
Да не говорим, че ремонт на цялата ни канализационна мрежа не е правен поне от 60-те години. И няма да се направи скоро.Това би глътнало милиарди-

# 15 388
  • София
Какво стана Гугут Донев докара ли вече газ от Русия ? Митрофанова ще удари ли едно рамо или трябва да се молят на по-високо ниво ?

Бидейки садисти, руснаците са предложили следното - Боко и Киро се подлагат на детектора на лъжата. Ако някой от двамата каже поне една истина, няма да ни дадат газ. Искат да си отмъстят на двамцата като ги покажат какви лъжльовци са, Асен да се готви! :Д

# 15 389
Лорде ,следя  доста мислещи хора и чета, интересувам се.
 Преди много години се топлехме с нафтови печки , един човечец тук ни каза ,че това свършва. Полезните изкопаеми не са безгранични, не се възстановяват, един ден ,не днес ,ще свършат.
Не напразно се бият за ресурси.
 Водата е следващото. Топят се шапките , полюсите , откъртват се ледени блокове редовно  и то големи, дали е от човешка дейност или друго ,да не влизаме в конспирации ,но климатът се променя.
 Аз няма да видя ,но с тези темпове  не е далеч.
 Няма вода. Не  е достатъчна.  Пък вие ме убеждавайте колкото искате.
 Няма съмнение за водопреносната мрежа ,почнаха някъде да ремонтират основно,  но е малко.
 Не напразно изискаха  декларации за кладенците на хората,  не знам колко са прави ,защото по света което е в твоята земя е твое, за разлика у нас.

Не  е  бърз проблем ,но идва.

Общи условия

Активация на акаунт