Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 421
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 15 615
избираш ББ, но получаваш Иван Петров

Избирам листа и евентуално преференция

# 15 616
  • София
На въпросът за газовият хъб - защото хората не са навити да изтъргуваме Житницата на България за шистов газ. Газ няма да ям, искам хляб.

Наистина ли някой задава такива въпроси? Защо не искаме да рискуваме такава хубава и плодородна земя със стратегическо значение за нашата родина? Американците са ясни - на тях им дай да дупчат навсякъде за шистов газ! Тях това им е целта, естествено, че ще искат и тук да правят дупки и да добиват! Може и под Черно море да се пробват, а ако има далавера, и Антарктида ще нападнат!

# 15 617
  • СИ
На въпросът за газовият хъб - защото хората не са навити да изтъргуваме Житницата на България за шистов газ. Газ няма да ям, искам хляб.
...

В Добруджа шисти няма. Откъде ще го вадят в Добруджа шистовия газ, знаят само група професионално протестиращи.     Wink

# 15 618
Говорят а Етрополско ,Ловешко , Северозапада. За Добруджа не става дума сега ,да не претопляме пак стари манджи.
 Говорят за морето, от което  се добива от двете ни съседки.
 това да се игнорира ли ,че подбива руския газ?
 Всичкото против натам върви,  под завеса, но да защитим руския газ.

# 15 619
  • София
Кажи го на този професионално протестиращ русофил гаден!

https://dnes.dir.bg/ikonomika/kiril-petkov-protiv-sme-dobiva-na- … -toy-krie-riskove

"Хидравличното разбиване на територията на Добруджа носи повече рискове. Не мисля, че е удачно от САЩ да ни дават съвети по този въпрос. Ние сме за диверсификация на енергийните източници. Да правим хидравлично разбиване в житницата на България сме категорично против", добави Петков.

# 15 620
А аз си мисля, че хората казват, че ще гласуват за ГЕРБ, но не го правят Simple Smile Като цяло мисля, че почти никой не е искрен в анкетите, особено, ако са лице в лице.
В началота на седмицата попълних анкета на Маркет линкс. Абонирана съм за тях и ми изпращат анкети на мейла. Напълно откровена бях за кого ще гласувам. Никога досега не съм участвала в анкета лице в лице.

# 15 621
Защо да е лошо България да стане газов хъб,както са ни предложили САЩ?!
Защото на практика е невъзможно.
Как можа да напишеш това?! България е в центъра на Балканите и не може да бъде заобиколена,но въпреки това било невъзможно да стане газов хъб! Ей така,невъзможно е. И това си е. Yum

# 15 622
Говорят а Етрополско ,Ловешко , Северозапада. За Добруджа не става дума сега ,да не претопляме пак стари манджи.
Щом съседите добиват от морето, защо и ние да не насочим усилия натам, а се лансира идеята за шистов газ?

# 15 623
  • София
Газовият терминал в Гърция вече е с удвоен капацитет. Само че трябва някой да отиде до Гърция и да говори с гръцките представители за това да имаме осигурени слотове. Работата на енергийния министър е не просто да отиде, а ако трябва да спи пред вратата на гръцкия си колега, докато не осигури слотовете”. - Ивайло Мирчев

https://nova.bg/news/view/2022/09/01/381407/%D0%BC%D0%B8%D1%80%D … 0%BE%D0%B2%D0%B5/

Аз предлагам да пратим точно този невиждан досега енергиен капацитет да отиде да спи пред вратата на гръка и да осигури тия прословути слотове. Ясно ми е, че телевизиите и те се прехранват с грантове, но все пак от кумова срама от време на време може и да канят някой различен от Мирчев.

# 15 624
  • Варна
Скрит текст:
Щом съседите добиват от морето, защо и ние да не насочим усилия натам, а се лансира идеята за шистов газ?
Защото няма да можем да прескочим американците, които ще вземат залежите на концесия?
Понеже ние сами няма да можем, а и Европа не е развила тази технология.

# 15 625
orchid ,  значи КП и АН могат да кръжат с правителствения самолет за да търсят варианти за решаване на проблема,  а СП може да кръжи само по ТВ студията.
Мислех си ,че след  Т.Петкова ново дъно трудно ще има,но уви сегашният служебен е на първо място  по безхаберие и неадекватност .Титлата  трудно ще му се отнеме.

# 15 626
  • София
Bacu, кръжеше КП с правителствения самолет до Солун, вярно, ама за други дейности, не за слотове. Simple Smile

# 15 627
Да бе, не може да прескочим американците, частните им фирми ,дето имат ресурса да добиват.
 Сега ще си открием техниката на добив и почваме държавно и потича газ.
  Нали е винаги така,  особено за големи дейности, сложни, добива който може и има опит, инструментите. Какво и е лошото на концесията, има договор добитото да се изкупува от нас и точка.
 Като дивни балканци, в-то е за благозвучие искаме да не плащаме ,да е евтино, да печелим, сякаш ако случайно държавата българска добива, директно в джоба ни влиза печалбата.

Руски компании няма да добиват, ясно е , те научиха по нещо,  научиха ги и им дадоха технологии, ама ето ,части няма сега.
 Нека е някоя английска компания, пък ако има  и турска - става, нямам против. Всичко е частно в сектора.
 Даже в Русия беше, ама падат от прозорци и  потъват , докато не дарят  каквото имат.
Нищо не казват имал ли е акции този последния паднал от високо или вече няма. Не вярвам само тъй да падат без ползи.

И имам въпрос - с какво се занимава министерството на  промишлеността например, освен да отчита дейност, къде са мините,  залежите кой разработва, кому оказват давление да не прави нищо за енергийна независимост, някой да знае?
 И като изключим счетоводството , чистачките и шофьорите, каква  е дейността на  тези министерства?
 Няма да питам за социалното ,то ще измисли някаква дейност.

# 15 628
orchid ,  значи КП и АН могат да кръжат с правителствения самолет за да търсят варианти за решаване на проблема,  а СП може да кръжи само по ТВ студията.
Мислех си ,че след  Т.Петкова ново дъно трудно ще има,но уви сегашният служебен е на първо място  по безхаберие и неадекватност .Титлата  трудно ще му се отнеме.
Точно така. И ако искахме КП и АВ да спят пред вратата на гърците, просто не трябваше да ги сваляме от власт, нали? Мнението ми е, че не знаем дали щяха да се справят, защото ГЕРБ, ДПС и ИТН не им позволиха да покажат какво могат или не могат. Та сега гугутките да на пангара, те да се напъват, не само да се тюхкат как нищо не е свършено. А междувременно на заседанията на МС те се занимават с уволнения и назначения, като че ли ще векуват. И се лъже и маже, ама яко. Гълъб каже едно сутринта, вечерта Росен Христов казва обратното.

# 15 629
Как можа да напишеш това?! България е в центъра на Балканите и не може да бъде заобиколена
Не само, че може, ами и я заобикалят. Виждал ли си карта на газопреносната мрежа към Европа?

Общи условия

Активация на акаунт