Посещение при а.гинеколог

• 647
  • 6
  •   1
Отговори
В начална г.с съм и навсякъде чета различни мнения кога трябва да се започне посещение при а.г. и съответно ехограф и т.н за да се установи бременността. В коя седмица се започват посещенията (говоря за начална бременност пр.4/5 г.с)?

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 15:47 от Stella.St

# 1
На преглед при АГ се ходи от 7 до 14 дни след закъснението. Сега и да отидете може абсолютно нищо да не се види, защото е твърде мъничко все още.

# 2
На мен реално не ми идвало за да ми закъснее.  Направих си 3 теста на шега преди менструацията ми и излязоха положителни.

# 3
Ако нямаш оплаквания (силни болки, кървене) няма смисъл да ходиш по рано от 7-8г.с. Освен да се притесниш, че нищо не се вижда, други няма да стане. Леки придърпвания и дискомфорт са съвсем нормални. За женска консултация записват след като се видят пулсациите. Някои даже и след 12г.с записват, за по сигурно.

# 4
Добре! Да Ви го обясня тогава така. Все пак имате предполагаема дата за менструация. След тази дата 7дни закъснение се брои.
На мен реално не ми идвало за да ми закъснее.  Направих си 3 теста на шега преди менструацията ми и излязоха положителни.

# 5
Освен, ако не си на 12-13 и още нямаш цикъл или нямаш цикъл поради хормонален проблем все по някое време трябва да го очакваш. Е след датата, на която го очакваш броиш около 10 дни, отиваш да видят дали е вътрематочна и след още 10 за сърце. Можеш и да пропуснеш първото и да отидеш направо за сърце, ако нямаш оплаквания.

# 6
  • Terra incognita
Гестационните седмици започват да се броят от първия ден на последния цикъл. На лекар се ходи около 7-8 г.с.
Ако няма някакви специфични оплаквания, няма смисъл да се ходи по- рано.

Общи условия

Активация на акаунт