Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 094
  • 676
  •   1
Отговори
# 120
Когато има кръв, сложете нещо студено на мястото, за да спре по-бързо. Синът ми постоянно пада, защото все се катери някъде и скоро му тече кръв от горните зъби. Слава богу, без поражения. Ирина основно се удря с предмети, които иска да разгледа. Дори и с играчки като замахва. Но все пак следете при удар за замайване и повръщане, дори да е часове след това. Ирина редовно падаше назад, когато се учеше да седи. Слагах уж възглавници, но тя все успяваше да падне точно до тях. Сега поне пада по дупе, като се изправя. А що удари понася от батко си, това ни е основна грижа за следене.
Ще има доста да падат, когато прохождат, но родителите винаги се притесняват.

# 121
За юфката, вари се също като всичко друго, но според мен правиш колкото за едно хранене. Тя като остане и се охлади се слепва и става на топка. В такъв вид не бих я дала пак на бебе.
Нашата София и тя оцелява въпреки вашите грижи. Баткото редовно и удря главата в касата. Каката ходи и я взима както спи и я носи в хола. Баща и онзи ден я обърна барабар с цялата количка (не ме питайте как, защото и аз това попитах). Абе купонът винаги е пълен. Имайки предвид баткото, който все на глава падаше, няма проблем с умственото развитие 😆  Да ми е здрав, една дума не е написал, а знае перфектен английски.
Аз минавам в 2 през нощта да ви се оплача каква вечер имахме. Днес каката омрънка света да яде суши. И друг път сме яли и то в същото Хепи. И като започна да повръща. Ама фонтан. Чистих всичко с белина, че бебето лази и ми стана лошо като повърна на земята, ама какво да направя и то детенце. После се раздриска. Абе според мен си беше хранително натравяне. Сега като вече няма какво да връща и заспа. Аз чистих всичко и после пръскат с дезинфектант без отмиване. Утре за всеки случай няма да пускам София да лази и пак ще бърша. Сега се зачудих дали да и пусна изследвания за салмонела. Държа да уточня, че тя вирус с повръщане никога не е карала, въпреки че брат и се скъсваше. Не повръща лесно, нито някога е имала проблем от морски дарове. Пуснах и едно оплакване от това Хепи.

# 122
Bubamara9, направо си е хранително натравяне.Казвам, защото и аз бях така след тяхно суши.
С такова желание отидох да ям, бях го и сънувала и после колата ни беше трудна за рисуване…ужасно.

От тогава там не стъпвам. Simple Smile

# 123
Да, да, да, зная как се приготвя юфката и кога да се яде. Имах предвид самото тесто, когато не е купена юфка.
Искрено съчувствам на душичката, наскоро бях аз с натварвяне и ми е супер прясно и направо съпреживях докато чета 🤢😢 Пусни ѝ, според мен, ей така за всеки случай, че в тея жеги (при неправилна обработка и съхранение, ОСОБЕНО на такива специфични продукти) може всичко да се случи.

За юфката, вари се също като всичко друго, но според мен правиш колкото за едно хранене. Тя като остане и се охлади се слепва и става на топка. В такъв вид не бих я дала пак на бебе.

# 124
А, ти искаш сама да си направиш юфката ли? Аз реших, че готова. Правиш си тесто. Аз знам само тази рецепта: 400 мл. хладко прясно мляко, 4 яйца, 1 чаена лъжичка с връх сол и около 1 кг. брашно. Съветът ми е да направиш половин доза, че ще има да точиш 3 дни. Правиш тесто, делиш на топки, точиш на тънки листове и суши на слънце на памучна кърпа. Моята баба после я натрошаваше и запичаше във фурната. После впстъклен буркан. Аз съм пробвала с 1/3 доза и става мноооого. А вкъщи почти никой не я яде. Става за млечна баница обаче. Става и с пълнозърнесто брашно. Та аз хванах една доза общо взето на 1 яйце, 100 мл мляко и 250 гр брашно. Сол колкото прецениш, аз слагам много малко.
На каката и спряхме повръщането и разстройствато, но се обезводни и вдигна 40 градуса. Док каза, че е от това. Направо вече карам на резервна батерия. Цял ден дезинфекцирах и прах всичко, включително и дивана. Детето направо изгоря. Сама каза, че приключва съд сушито 🤪

# 125
Bubamara9, направо си е хранително натравяне.Казвам, защото и аз бях така след тяхно суши.
С такова желание отидох да ям, бях го и сънувала и после колата ни беше трудна за рисуване…ужасно.

От тогава там не стъпвам. Simple Smile

Аз също се включвам с натравяне със суши от Хепи. От тогава не ям там. Поръчахме си суши преди няколко години точно вечерта преди да тръгнем за морето. Беше ужас! Провали ми се почивката, а стомахът ми се оправи напълно чак след 6 месеца.

# 126
Момичета, за сшито съм съгласна, защото много хора ми писаха натрошен точно оттам. Обаче се включвам след трета кошмарна нощ да кажа, че вече 4 от 5 човека вкъщи са така. Явно при каката сушито съвпадна с вируса. Тя вече е добре, но след нея започна баткото. Цял ден не спря да повръща, накрая не можеше да стане. Приключи в спешното с няколко системи. Взехме си го и цяла нощ пак му се гади, вдигна температура. Тъкмо го докарахме и бебето взе да плаче и започна да повръща на фонтан. Хайде обратно в спешното, вече ни познаха. Искаха да я оставят, предвид, че е бебе, но двамата големи бяха сами вкъщи и отказах. На излизане като чух как се кашля от това детско и си викам по-добре, че отказах. Прибрах я, сложих и свещичка, капки и заспа. От тогава спи, но е неспокойна и има температура. Страх ме е сега да давам Панадол, да не го повърне. За капак и таткото вдигна температура и има разстройство. Направо ще ми гръмна главата вече. Какво беше това чудо тази година не знам. Докторката в спешното каза, че е много тежък вируса тази година и дори имунизираните с Ротарикс ги хваща. Така че пазете се 🤯

# 127
Тези от вас, които бяха в Гърция това лято, каква марка вода давахте на бебето?
Всичката, която се продава в градчето е natural mineral water, което не е проблем, ако е ниска минерализация(само, че не знам какви трябва да са стойностите). Не пише да е неподходяща за малки деца, но не пише и да е подходяща…🤔

# 128
  • София/Севлиево
Здравейте.
Отдавна не съм се включвала,но август постоянно пътувахме и нямах много време за тази тема.
Ние сме добре,като изключим моето недоспиване напоследък.
Имам си християнче от 21.08 и сега се готвим за първи учебен ден на баткото и първи р.д.на малчо.В тази връзка първите ни октомврийчета вече отпразнуваха своя първи рожден ден.Пожелавам им здраве и щастливо детство.
Росен както не искаше да лази сега не мога да го удържам.Научи се и да се изправя,но още няма мерак да ходи.Пробвахме в проходилка,но плаче от нея.За последния месец е пораснал с 2,5 см(вече е 77) и с 300 гр(10,500),което ме радва , защото предния месец изобщо не бе дръпнал на ръст ,а на тегло само 100 гр.Много бърбори,но не казва никакви думи,само ма-ма-ма,ба-ба-ба и на много неща брррр-колички,вода,чаша.Спи по 2-3 пъти на ден общо около 3-3 часа и половина.

# 129
Тези от вас, които бяха в Гърция това лято, каква марка вода давахте на бебето?
Всичката, която се продава в градчето е natural mineral water, което не е проблем, ако е ниска минерализация(само, че не знам какви трябва да са стойностите). Не пише да е неподходяща за малки деца, но не пише и да е подходяща…🤔
И аз се питах същото. Утре заминавам за Гърция и ще си нося Бебелан от тук. Мисля, че може да се дава изворна вода от местната. Мъжът ми говори гръцки, ако не забравя ще се интересувам на място и ще Ви пиша Simple Smile

# 130
Аз за Гърция също нося вода. Тяхната е гадна. Ако вече си там и наблизо има Лидл или аптека, търси там. Имаше някаква на Хип и още един вид за бебе.

# 131
Ние за Гърция носехме Бебелан от тук. За 7 дни 6 бутилки от 1.5л. При тях нищо не намирах за малкта…

# 132
То само вода не помъкнах и все си мислех, че и в Гърция бебета гледат местните, а и всеки е с бебе в момента… Давам и вече от тази, която и ние пием. Според баща ѝ нямало да се “минерализира” бебето за 5-6 дни…

# 133
  • au bout du monde
Купувахме вода от магазина, изобщо не помня каква беше.

# 134
Здравейте, ние купихме от тази изворна вода:

Изрично питахме в магазина, казаха, че е изворна и че тук местните я дават на бебетата. Опитах я, има нормален вкус, не е гадна като минералната гръцка вода. Аз иначе нося Бебелан, тази я взехме за нас.

Общи условия

Активация на акаунт