Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 101
  • 676
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,всички и мамчета и бебчета!  Ние до Гърция не стигнахме и бяхме по нашето черноморие, не мога да дам съвет. Честити рождени дни на всички отпразнували! Живи и здрави и много щастливи! Нашия предстои в петък на 09.09 нашето Изабелче ще навърши една годинка...мисля и премислям как отлетя времето... още се кърмим вечер, ходи почтисама, лази,говори отделни думи,повтаря като папагал, а на водата казва "дата" храним плюшки и играчки, бърза да порасне, а мен носталгия ме гони...

# 136
  • au bout du monde
Нищо не сме измислили още за РД. Все още не знаем къде да го направим. Мъжа ми иска малко парти да спретнем, все пак е 1ви РД вика 😄 повечето приятели са с  деца в училищна възраст, няма бебета.
Вечер не става, защото малкия си ляга рано. И трябва да се приберем да спи. Следобед в някой детски център или ресторант с детски кът. Нещо не мога да си го представя.

# 137
Нищо не сме измислили още за РД. Все още не знаем къде да го направим. Мъжа ми иска малко парти да спретнем, все пак е 1ви РД вика 😄 повечето приятели са с  деца в училищна възраст, няма бебета.
Вечер не става, защото малкия си ляга рано. И трябва да се приберем да спи. Следобед в някой детски център или ресторант с детски кът. Нещо не мога да си го представя.
ние ще празнуваме във вкъщи само с кумове и те са голямо семейство, като нашето,за първи рожден ден, това ще е😀

# 138
Здравейте и от мен! Как си върви времето... Чета как стягате първи рожден ден, а миналата година по това време какви трепети бяха в очакване на бебетата. Много бързо мина... Нашата София и тя бърза да порасне. Показва разни смешни номера, например как хърка баща и и как се напъва да ака. Казва ало, ела ела, бате ( който понякога е и баба), тати,  мама и тн. обичайните заподозрени. Много иска да е на пързалката с децата, да прави всичко, абе живота я иска. Сестра и и брат и са и нещо като пътеводна светлина. Като ги види и е нахилена до уши и е все след тях. Общо взето е доста усмихнато бебе. Отново нищо не качва, клиновете са и широки дори, но е много жива и енергична, хапва си и пие доста вода, та не се притеснявам. За рд нищо не съм измислила. Може би ще сме си вкъщи, че и сестра и има след нея и съм и обещала, понеже вече две години не сме и го празнували. София скоро ще има и имен ден 😄 Харесала съм и за двата празника разни монтесорски играчки и ще и направя такъв кът вкъщи. Пластмасовите не ги отразява и само им бърза праха, а по каката знам, че дървените са си по уау и за децата.

# 139
И аз се чудя колко бързо мина една година. С баткото ми се стори много дълга, а сега сякаш мигнах и отлетя. Още не знам как да празнуваме, а няма и седмица до тогава. Със сигурност ще направя торта, която не е много сладка, за да може и Ирина да си хапне.
Още не ходи, но пълзи. А най-често се придвижва на изправени крака и ръце, викаме й паяк. Иначе се изправя и се придвижва настрана по мебелите. Не се пуснала да ходи сама, но ще стане и това. Бърбори много, но казва мама само когато зора е голям. След баткото си ходи и играе с неговите играчки и той се ядосва и я бута. Тормози си я, ревнува много. Ама пък иначе ходи да я прегръща и успокоява, когато тя реве. Надявам се да мине тоя период.
Тя не си играе с неоните играчки, а има много. Така че няма да е играчка за рд. Дрехи има толкова много, че не знам дали можем да не блечем всички. Със сигурност ще купим розово гърне и баткото ще я учи как се използва. Поне така казва.
Още пие от биберон, шишето със сламка и е като играчка. Чудя се дали да не и взема от 360° чаши, че имаме една ас твърд накрайник, не я отрази. Пие още мляко през нощта. Много си пада и по айряна. Но кисело мляко не яде много. От вчера е на кухня. Не беше много възхитена, но изяде всичко.
Аз мисля да си я гледам още една година. Надявам се тя не хвръкне толкова бързо.

# 140
  • au bout du monde
Баткото стана на 2г и се чудя кога минаха. И двамата пораснаха за миг. Изобщо не помня баткото като бебе. Малкият също порасна ей така междудругото.

# 141
Здравейте, мами! Бях ви казвала преди известно време, че малката от рано започна да се изправя, а след като навърши 10 месеца започна и да прави по някоя и друга крачка преди да катастрофира в равния под 😂 на 6.09 стана на 11 месеца и сякаш да си ги отпразнува (и окончателно да сложи край на спокойствието ни 😁) реши да си проходи като най-големия айляк, сякаш никога не е било зор 🤷🏼‍♀️
ТА... някоя по-веща мама дали може да ме просвети в чудото Прощъпулник?

# 142
Ние на баткото направихме доста след като проходи, че беше първото ковидно време и предавахме на роднините през Вайбър. Аз направих кръгла питка, която търкулнахме върху бял чаршав. Бяхме наредили нещата за взимане на дивана, за да му е удобно да ги вземе. Гледах да са горе долу еднаква големина, за да не хване най-голямото богатство цветното. Малка книга, ключове за кола, бъркалка за готвене, термометър, дебитна карта, мишка и не помня още какво. Бяха 7 или 9 неща. Наричате си ги на различните професии. Моят хвана дебитната карта, като се позамисли мляко над ключовете за кола. Не съм сигурна кой трябва да търкулне питката, при нас бях аз. Може да се направят и сладки във формата на крачета. За Иринка мисля да имаме гости на това събитие и да го направя по-рано след като проходи.

# 143
Влизам да се похваля!!! На 09.09 Изабела навърши годинка, а днес проходи уверено и напълно сама обикаля цялата къща! Преди 1г на този ден пребори ковьоза и спа за първи път при мама❣ Явно държи първа да ми прави подаръци за именния ден😉💗💗💗

# 144
Влизам да се похваля!!! На 09.09 Изабела навърши годинка, а днес проходи уверено и напълно сама обикаля цялата къща! Преди 1г на този ден пребори ковьоза и спа за първи път при мама❣ Явно държи първа да ми прави подаръци за именния ден😉💗💗💗

Да е здравичка и все такива хубави подаръци да ти прави. И моят герой направи годинка на 31 август. Лека полека се отпуска, но не може сам да ходи все още, но има време❤️❤️❤️

# 145
Здравейте, момичета!
Влизам за съвет.
Имах най-спокойното бебе, което спеше по цяла нощ без да се събужда и така още от първия месец. Но приказката свърши. От 4 седмици заспива около 22:30 както обикновено, но само за половин час, след който се събужда с огромна енергия и няма шанс да я приспя веднага (опитвала съм). Започва една игра около час и половина/два (може и повече.. случвало се е да заспива към 03:00 😭) и след това половин/един час опити за приспиване на вече кисело бебе, което не иска в люлката, не иска в раницата, не иска на ръце, плаче и общо взето хем ѝ се спи, хем не иска да спи.
Моля ви за съвет, някой имал ли е подобен проблем, как се справихте? Нещо аз ли не правя както трябв? Не мога да разбера какво се случи….

# 146
Здравей.
Дай ни малко повече информация, какви интервали следваш, колко дремки има бебето, колко общо сън има през деня. Simple Smile

# 147
Подкрепям горното питане.
Моето момче мина на един дневен сън, вече стана на годинка. За мен беше много неочаквано, тъй като голямото ми дете спеше по две дрямки до година и половина.
Сега има 11 часа нощен сън и около час и половина-два дневен. Очаквам скоро нощния сън пак да стане 10 часа и да увеличи малко дневното. Откакто стана тази промяна спи много добре и дълбоко без будуване нощем. По време на прехода имаше малко будуване, а денем кисел и трудно се приспиваше втори път.

# 148
  • au bout du monde
Моят е на един сън още преди годинката. Баткото около 1.1-1.2 м започна да минава към 1 спане. Един ден имаше 2, на другия 1.
Малкият определено по-рано започна, но го отдавам, че покрай големия оставях малкия да бодува повече.

# 149
Според мен е период. Първото ми дете се будеше тъка и по 4 часа не искаше да заспи-нито носене, нито друго помагаше. Отмина след известно време.
Малкия сега заспива лесно, но се буди по 6-8 пъти на нощ. Слес събуждане лесно заспива, ама мама става крива.Зъби в момента не растът. Давах какво ли не и накрая се примирих.
Имам спомен,че се по даваше някакъв документ за втората година майчинство, някои може ли да каже ако вече е пускал?

Общи условия

Активация на акаунт