Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 220
  • 676
  •   1
Отговори
# 360
бубамара, не си първата мама с подобен опит (за гърнето и тоалетната чиния с адаптер), та затова гледам и аз да не я насилвам. Може би наистина и температурата има отношение, не се бях замислила изобщо 🤦🏼‍♀️ И другото - в Метро (понеже това ми е кварталният магазин) няма място за дечица в количките за пазаруване, но сега се замислих, че мога да импровизирам и да я сложа просто в количката и да се занимава с чантата ми...примерно 🤔
Хич не ми се иска да се затрупваме с излишни вещи вкъщи! Триколка евентуална визирам. И другия момент-в магазина окей, ама като излезем от магазина и иска да щъка навън, нея ли да хвана, триколка ли, покупки ли... Сега мятам една почти празна раница, ако пазарувам сама без колата и с малката и касиерите винаги влизат в положение и асистират с прибирането на покупките. Оф, спирам с темата, че много се отплеснах с мисленето "на глас".
По площадките и аз имам наблюдения от началото на "лютата" зима в Пловдив, че много се изпразни, а Софи и тя е супер общителна и ми е много тъжно като няма никое детенце, с което да си поиграе. Вкъщи с мен, навън с мен...представям си колко ѝ е писнало от тая мама, дето е навсякъде 😁

# 361
  • до най-прекрасния мъж
Толкова много съм й писнала, че от обяд започва да пита за баща си. А като го види вечер, направо една огрооомна усмивка разцъфва на лицето й. Толкова се е опразнил града откъм деца и бебета, че понякога се чудя аз ли нещо не съм наред, че я изкарвам всеки ден с редки изключения.

# 362
Здравейте, октомврийчета!

За много години на всички, здраве и уют да има във всеки дом!

Ние проходихме на 11месеца, и не се спираме грам, много активно и пъргаво момче си имаме.

Все още кърмя, имахме нисък хемоглобин и 1 м. беше на капки.
Откакто вдигнахме химоглобина започна да се храни повече и да спи по-спокойно.

Излизаме често навън, играем по площадки, спи веднъж през деня от 10месечен, познава животни, казва мама, баба, леля, нани, бръм, вода, носи си дрехите за навън и тн.

Аз се чувствам многоо изтощена, ненаспана, депресирана, откъсната от света 😂той е много залепен за мен, всичките ми близки са на работа, и нямам на кого да го оставям..

Аз да питам има ли още жени на който все още цикълът им липсва, нормално ли и все още да нямам?
Много се замислям вече за второ, но честно казано изпитвам и огромна доза страх, защото първата ми успешна бременност беше много проблемна, с една шепа хапчета и тн..

А кога мислите да ги пускате на ясла, и как приемате мисълта?
На мен ми е много тъжно, макар че има още време. Докато навърши 2

# 363
При нас октомврийчето е второ дете. Когато първото стана на 2 години и го пуснахме на ясла, аз се върнах на работа и започнахме да работим за второ.

# 364
И аз още кърмя и нямам цикъл, но пък и не ми липсва Grinning
В София ще кандидатствам на голямото класиране за прием септември, точно на 2 ще е, имаме и една много удобна частна ясла, та се чудя какво да правя. Направо не знам как ще се разделя с него. С каката се върнах на работа, когато тя беше на 2,2, но майка ми я гледаше до 3 години (до 1-ва градинска група). Честно казано, ако можех щях да си го гледам до 3 години...

# 365
И нашето е второ и ще я пусна на ясла септември. Ще се наложи и да се върна на работа. Надявам се тя да боледува по-малко. Да е придобила някакъв имунитет с болестите покрай батко си. Той толкова рядко е на градина, че добре че съм майчинство. В неговата детска градина ги връщат за всичко. Иначе е много добра, но е най-близката до РЗИ и вероятно доста ги проверяват.
Даже мисля Ирина да я пусна още на 15 септември. Да са двамата в комплект. Баткото тръгна на 1.10 като го пуснах малко по-късно, края на октомври.
Моята не говори много. Мислят, че покрай голямото ще се разприказва рано, ама май не може да вземе думата от него.

# 366
  • София
И аз нямам цикъл още, нормално е, чувала съм за жени, които и едно кърмене да имат запазено за денонощие - пак нямат. До организъм си е.

Засега мисля да я пускам на ясла, ще кандидатстваме и ще видим какво ще стане. В София сме, та шансът да влезе е 50/50, а може би и по-малко, щото е втора яслена група това, а не първа градинска, където местата са повече. Не мога да кажа как го приемам, щото ми се струва страшно далечно. По принцип първоначалният ми план беше да слея две майчинства, което изглежда далечно вече, поради липсата на цикъл (а и опити всъщност, пазим се в момента, защото имам нещо друго, което искам да постигна преди забременяване с второ).

# 367
  • София/Севлиево
Аз на ясла ако изобщо го пусна ще е от април 2024-та и ще е само до обяд.Така или иначе ММ не ми дава да работя мога да си го гледам,но т.к.ще има нужда от контакти с други деца,а аз по площадки не ходя ,ще опитаме този вариант,но има време.
Освен това убедих ММ да пробваме и за трето дете с последният ни ембрион та ако се получат нещата Росенче може чак на 4 , когато е вече задължително,да тръгне на градина.

# 368
  • София
Ели, стискам ти палци за успешна трета бременност.

# 369
  • София/Севлиево
Благодаря.
Аз съм реалист,знам че може и да не се получи,но трябва да опитам.Ако се получи ще е малко сложно, защото вече не живея в София близо до лекарите си,но ще намеря начин да избутам успешно до края.ММ малко помрънка,че на неговите години вече не му се гледат бебета,ама все пак ми уйдиса на акъла...

# 370
Успех, Елислава! Дано се случи Simple Smile

# 371
Sunshine202,
Само ПКК ли пуснахте през пръстчето или и други изследвания за Феритин и т.н.? ЛЛ ли ви предписа капките или ходихте на педиатър, хематолог или др?

Ние също сме с липса на апетит. Предимно сме на кърма и ми е много болно. Сутрин хапва и после край. Така всеки следобед изпадам в депресия от нежеланието дори да вкуси храната.

С новото жилище малката бързо свикна. Само дето си развалихме режима за гърнето. Здраве да е!

Опитва се да учи нови думи, но казва само по два звука от всяка Simple Smile

Аз много искам да работим за второ, въпреки трудностите, докато се появи първото. Но първо трябва да спрем кърменето, после да си извадя злъчката, да се възстановя..... Ще стана на 100 години, имайки впредвид, че сме все още пристрастени към сученето. Та ... започвам да губя надежда.

Живот и здраве искаме да си я гледам вкъщи и третата година. И двамата с мъжа ми сме на едно мнение, стига финансово да се справяме.

Ние обожаваме детските площадки. Като види пързалка и полудява Simple Smile

Мамчета с какви дрешки и одеалца слагате за спане децата? Все още ползвам боди с дълъг ръкав + чувалче на HM. По ми е удобно от това на Angels, но малката вече протестира и се чудя какво да правя. Като я завия с обикновено одеалце след първото завъртане вече е отвита.

# 372
Само от пръста, да.

Изследванията ги направихме когато стана на 1г, и тогава хемоглобинът беше под нормата 82, и тогава се консултирах с хематолог, искаше изследвания на желязо, феритин , задължително от вена, но детето ми много плачеше и не исках да го насилвам, и си проследявахме резултатите с изследване само от пръста.

А капките ни ги изписа хематолог+пробиотик, защото при нас имаше страничен ефект-запек.
Но при всяко дете е различно.

Доста време отне за да се повиши поне над 100. Повече от месец, ако не се лъжа.

Включих към менюто и пъдпъдъчи яйца.

Sunshine202,
Само ПКК ли пуснахте през пръстчето или и други изследвания за Феритин и т.н.? ЛЛ ли ви предписа капките или ходихте на педиатър, хематолог или др?

Ние също сме с липса на апетит. Предимно сме на кърма и ми е много болно. Сутрин хапва и после край. Така всеки следобед изпадам в депресия от нежеланието дори да вкуси храната.

# 373
Много благодаря за информацията! Много полезна!

# 374
  • au bout du monde
Ох, от разговори за бебета, на ме ми се приисква момиченце Animal Baby Chick питам днес големия искаш ли сестричка, той ми отговаря - Не! Искам кака Laughing
Не знам дали ще се навия за 3то. Имам още 3-4-5 години възможност макс. Иска ми се направо на 2г да ми го дадат.Laughing Не ми се минава пак през новородения период, имах депресия и ми беше трудно. С 3 деца ще бъде много по-тежко.
Физически за мен също няма да е леко. Тазовото ми дъно не е особено добре и не знам как ще съм след още една бременност и раждане. Да не стана развалина Sad Не съм и първа младост. Та от едно желание за момиче, да не стане по-зле положението.

Общи условия

Активация на акаунт