Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 215
  • 676
  •   1
Отговори
# 345
blue.angel, моята девойка отдавна отказа АМ, затова й го давам след като заспи Simple Smile От месеци сме по този начин, защото аз държа да пие АМ, още я кърмя, но е много малко. Та в заспало състояние си изпива 200мл. и то с голям кеф! Голямо пъшкане пада, определено му се радва в сънено състояние. Ако искаш пробвай.

Иначе както споменах тя много приказва.. знае вече около 30-ина думи (казва ги, иначе пасивния й речник е още по-голям), посочва по книжките като я питам къде е еди си какво. Знае и цветовете вече, да ги показва, но не е безгрешна.
Иначе с водата е зле положението.. само бълбука и плюе.
Ходи стабилно от 1г1м, въпреки че седнба самостоятелно на 10мес и пролази на 11, доста добре се справя с ходенето. За 2 седмица мина от първите самостоятелни крачки до стабилно ходене от стая в стая.
Нооо има доста неща, които пък не прави.
Вчера бяхме на КиндиРу, беше готино и мисля и полезно! Само ме е шубе от вирусите, но няма как..

# 346
  • София/Севлиево
И моя вика бръм на шишето си с вода.И от чашка се мъчи да пие,но много се полива и дави и засега му давам само сутрин и вечер преди да го преоблека.
Изпълнява двустепенни команди,пр."Вземи колата и я дай на мама",имитира животни -куче,коте,пате,кон,жаба,гъска,лъв,кокошка,петле,пиле.Знае някои форми-кръг, триъгълник,звезда(от една книжка), повечето животни,някои неща от ежедневието -купичка,лъжица,чаша със сок, обувки,яке,но не ги назовава,а само ми ги показва.Също показва как се спи (много смешно хърка),колко голям ще стане и как ръмжи батко му като се ядоса.
Вашите дечица какво хванаха на прощъпулникът?Моят черпака и един тефтер.
За гърнето засега го отложихме,т.к.навсяктде,където четохме пише от 18 месеца нагоре.Иначе го слагах ,седи с дрехите,но като го съблякох избяга и се разрева.А като го питаш как ака бебето се хваща за дупето и почва да пръцка и да се напъва(засега без резултат,но важното за мен е,че знае и разбира, защото батко му до 3 години отказваше да махне памперса).
Отложихме ваксината за Морбили втори път,тоя път до април, надявам се тогава да я сложим, въпреки моите страхове...

# 347
Карди, и аз бях така с първото дете. Да не падне, да не се е дари, да не ревне. С второто всичко е коренно различно. Особено с малка разлика. Ирина си е на самотек. Сама си проходи без да я мъча, вече два месеца ходи и е много стабилна. Навън пада, ама защото е облечена доста и не може и да се използва справи. Иначе тича по батко си. Той като не е на градина хич не мога да обърна внимание на Ирина. Ядат по различно време през деня, тя спи по веднъж но различно. Обикновено към 12.00 ч.,когато ходим за храната. Иначе няма много думи в речника. Ама бърбори постоянно. И двамата не млъкват и е лудница по цял ден. А и се надвикват. Понякога просто ги затварям в хола и сядам в кухнята, че ушите ми бучат.
Най-накрая успях с литри сиропи и капки да спра сополи и кашлица и да я ваксинираме със Синфлорикс. Отлагаме го вече 4 месеца. Но сложихме тази за шарка още есента, докато баткото не се беше разболял. Сега се надявам да не хванем грипа, че ми писна вече от болести. Но ще пратя края на другата седмица баткото на градина, че не издържа вече. Заради ваксината и по площадки не ходим. Горките ни съседи. А и той само бута и удря Ирина. Днес успя да я бутне и тя се удари в шкафа и сега окото й е синьо.

# 348
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, момичета.
Днес й заместих вечерята и й спрях сутрешното мляко. Тя до сега пиеше 2 бутилки мляко по около 170-200 мл. Сутрин след сън към 8, после към обяд закусваше, следобед обядваше, надвечер давах плодове с или без кисело мляко и преди сън АМ. Сега си подредих деня така, както трябва да е. Сутрин в 8 си закусва, около 13-13:30 обядва, че тя спи 2 часа преди обяд и още е на 2 дремки, към 16.30-17 е СЗ преди втората дрямка, към 19.30 вечерята и сега в 21.30 пи 150 мл мляко и заспа. За сметка на това днес изпи рекордните за нея 200 мл вода.
Още не ходи сама, но е много активна и все се притеснявам да не се дехидратира.

# 349
Здравейте!
Ние все още сучем страшно много включително и нощем и ядем твърде малко твърда храна. Обмислям да пуснем изследвания за железен дефицит следващата седмица.

Ние сядаме на гърне по три пъти на ден. Вършим си голямата работа там от 1г и 2м. Не предполагах, че това ще е такова невероятно облекчение. НО сменихме жилището и за една седмица режимът ни се развали. От два дни имаме отново успех. Дано така да е и за напред.

Ние започнахме да пием вода, защото правех интересни звуци преди и след като пиех вода. И така по скоро, за да ги имитираме започнахме да пием вода. Спрях, обаче водата вечер при приспиване и нощем.

В новото жилище всичко е много интересно и ходим с голям интерес. Пуснахме едната ръчичка още на първия час тук, но сама още не се опитва да върви.

# 350
И ние хванахме черпака също и кола😁. Днес имаме нова думичка гух,гух, видяхме прасенца и сега само тона повтаря , както и брръъм, бръъм, хваща ме за ръчичка и ме води до каната с вода. Вода и изобщо течности пие само от чашка, никога не е пил с шише. Преди малко влезнах да се къпя и оставих малкия на дядото, излизам от банята и мирише страшно на чесън. Това малкото се пука да яде чесън с дядо си😳. Много обича месо,  суджуци,  салами, само да види дядо си, че е на масата.  Чак се тръшка ако не му дадат. 
Миналата седмица сложихме синфлорикс,  2 дни след това имаше температура. За първи път такава реакция от ваксина имаме.

# 351
Здравейте момичета, за много години!!

Карди, честито! Ще се справите. Един приятел с две деца наскоро ми каза, че то и без това едно дете ти заема 100% от времето така, че с две не е много по-трудно Simple Smile (не е точно така, но е светла мисъл)
П.С. Може би все пак това, че аз самата съм едно дете и винаги съм искала другарче, надделява над трудностите, за които мисля.
Аз имам подобни причини да и като теб, въпреки че имам брат от втори брак на баща ми, но той е почти 12 години по-малък от мен, то са си поне 10 години чакане Simple Smile
Малкият е инвитро, нямаме останали ембриони, на 100 години сме вече, ама сигурно ще пробваме.

Понеже Тонката минат се не минат 3-4 дена и е със запек, много се бях вманиачила да пие вода, даже сок му дадох, от мандарина изцеден и много разреден, ма май му предизвика колики. Чета че трябва да пият 3-4 чаши вода, пък той 1 едно шише да изпие я не (пие от шише със сламка и напоследък пие от купички от ваната докато се къпе, та явно иска с чаша да се учи вече). После разбрах че 3-4 чаши било всички течности, там АМ, супи и т.н. та се успокоих, че си ги има, то по нищо не показва да е дехидратирано, пишето е прозрачно през по-голямата част от деня.
Казвайте за запек какво, аз вече слива, круша и тиква давам ежедневно Simple Smile Много приятелки казват, че всички минавали един такъв период, ма се мъчи малчо.

Вчера бяхме на КиндиРу, беше готино и мисля и полезно! Само ме е шубе от вирусите, но няма как..
Чери и ние ходим, много ни харесва, но да преди нова година ни лепнаха хрема и ведна след това изкара нещо с температура и после 2 дни обрив, май розеолата беше.
Още не ходи, та с сме с малките бебоци в уомбат Simple Smile

# 352
Ехо, привет и от мен. Много се успокоих, че има и други дечица, които изпадат в истерия.. смисъл, то не е успокоително, но все си мислех че се случва някъде към две… в момента сме в някаква страшна фаза, трябва да ходим на пръсти и много да внимаваме да не го ядосаме нещо, защото се започва едно хвърляне, лягане на земята и биене на главата.. като яде например ако се забавя няколко секудни с нещо вече решава че няма да яде и почва да хвърля по земята и да пищи. В следващия момент, когато е спокоен, е най-прекрасното дете, забавно, личи си че вече разбира повече и прави нещата с разбиране, заиграва си се сам и така. Общо взето сега са в период, в който едно е проходило, пък не говори още, друго казва 40 думи, но не ходи стабилно, трето вече ползва гърне и тн. Аз не мисля че трябва да се притесняваме ако детето ни “изостава” с някое от тези умение, не и за сега. Всяко си се развива със собствен темп.
Аз да пиша за един проблем, може да дадете някоя идея, че вече се чувствам отчаяна. Мити си спи в неговата стая и заспива самостоятелно и непробудно цяла нощ от както беше на 7-8 месеца. Никога не сме имали проблеми, правим рутина, слагам го в креватчето, цункам и излизам, той си заспива. Обачеее от две седмици е някакъв кошмар. Буди се по някое време, в началото към 5 сутринта, сега вече към 11,12 още и почва да реве, да иска да прескача кошарата и ни търси. Аз или баща му ходим да го успокоим, но той по никакъв начин не може да се успокои и да легне в леглото да спи, та се принудихме да спи един от двамата с него на голямото легло. Съответно цяла нощ се върти, рита, бие, разхожда на сън.. положих доста услилия да го приуча да заспива и спи самостоятелно, но сега се чувствам безсилна.. каква може да е причината за тази промяна, при вас случвало ли се е нещо подобно?

# 353
  • София
Промяна на режим, или по-скоро нужда от такава - например от две спанета да мине на едно. Или скок в растежа и сега да усвоява ново умение - например да прохожда. Или просто са зъби, кътници дори... Зори спи ужасно когато е превъзбудена или когато активно избиват зъби. Снощи се буди максимум на час до 1 през нощта, когато дадох Камилия. След това удари едни 6 часа и нещо без прекъсване, което за нея е рекорд.

# 354
Промяна на режима няма, на една дрямка е от ноември, от тогава ходи и на ясла, та го считам за адаптиран. Ходи с желание и не плаче, спи си там. Зъби точно сега не го мъчат, усещам кога плаче от болка, сега просто крещи от кошарката и навиква и се кара и чака да го вземем. Остава наистина регресия да е, но ме е страх да не направим и регресия със навиците за сън, че сега като е по-съзнателен не знам как наново да изградя режима за нощно самостоятелно спане.

# 355
Нашата госпожица АМ не е пила. Сред като сама се отказа да суче на 10 месеца и половина пробвах да дам АМ. Ревеше в несвяст и го плюеше. И така, спрях да си го приченявям. Започнах да и правя закуски с нормално кисело и прясно мляко и толкоз. Сега е на 1 г. 5 м. и хапва всичко. Въвела съм ядки, млечни, мед и всичко общо взето. Тя много обича да яде, направо и е най-любимато занимание. По въпроса и на прощъпулника хвана дървената лъжица и отиде в кухнята до котлона 😂 Добре че поне не и личи, последно беше 9300гр. точно на 1г.5м.
Каката също не е пила АМ. Беше общо взето по същата схема. Баткото обаче колко изпи 😂 По негово време имаше едно Нестле джуниър за след 1 година, доста кутии отидоха 😂 Пиеше и айрян и прясно мляко и тн. Той и до сега си пие прясното мляко вместо безалкохолно, явно си е до човек и въпрос ва предпочитания.

# 356
Ааа, бубамара, чакай. Не е ли 1 г. и 3 м.? Взех да смятам сега на нашата София като видях два пъти, че е на година и пет и не ми излиза сметката 😁
Нашата пийва мляко, но само вечер като безалкохолно към вечерята (хареса ми сравнението горе и го откраднах 🤭)
Откровено казано не засичам какво количество изпива, винаги правя 220 мл, понякога остава, а друг път си търси още. За сметка на това, водата за нищо я няма, пие яко.
Пробвам я с гърнето, но съм мноооого далеч от истината. 🤷🏼‍♀️ Търпение и постоянство. Ще се случи всичко.
Сега вълната е ябълка или рев. Независимо какво яде, просто трябва да "затапи" с ябълка 🤣
Количка вече доста време не използвам, но се чудим с мъжа ми дали да не вземем една триколка. Да тестваме, знам ли... Пазаруването с толкова малко дете в супермаркет без количка с един възрастен си е изпитание понякога 🥴

# 357
И аз се замислих за година и 5 м 😁
Около 11 кг е, ръст не знам.
Иначе сега към 20ти сме на консултация и евентуално ваксината за морбили, че с това боледуване я пропуснахме. Не знам дали да не изчакаме още малко, обаче, че аз не се чувствам на 100% оздравяла. Как мина иначе ваксината при вас? Мен тръпки ме побиват, но няма как.
Даная хвана калкулатора иначе на прощъпулника. 🤩

Днес бях на преглед - видях ембрионче и сърдечни пулсации. Всичко изглежда добре засега Simple Smile

# 358
Ще ме извинявате, нали е трета и взех да и бъркам възрастта 😂 Поне още имената не им бъркам 😂😂😂 На година и три е да 🤣 Хубавото е, че днес ми трябваше бележка от психото и все още ме пускат 🤣🤣🤣
Chrissie, и аз останах с впечатление, че ни е рано за куку. Много и става студено на дупето и не иска да стои. Друго си е да затоплиш памперса. Та реших, че ще пробвам пак към март, да е по-топло. Освен това имам горчив опит с баткото, който от настояване намрази кукуто и после се научи пак де, но така и не седна на куку, а на тоалетната с адаптор.
В супермаркета ходя сама с нея, слагам я в количката за пазаруване на мястото за сядане и тя е мнооого щастлива, а ако получи и бонус някоя бисквита да гризе докато пазаря, можем да си стоим там цял ден. Тя сега се радва на всяко излизане, защото и е много скучно само с мен. На площадките почти няма деца, а тя много търси хора.

# 359
  • au bout du monde
Отиваме вчера на педиатър и ме пита колко кг е малкия Laughing
Днес го теглих - 11.6кг с дрехи и памперс. Мислех че е повече, мн ми тежи. 1.3м. Другата седмица ще стане на 1.4м.

Моите 2 момчета изнесаха цирк в кабинета, то не беше рев и тръшкане. Ужас направо.

Страшно залепени са за мен понякога. Като ревнат и двамата мамоооооо и никой не може да ги успокои. Решават по едно и също време , че и двамата ме искат.
Иначе понякога хич не ми обръщат внимание.

Общи условия

Активация на акаунт