Октомврийско мъничко дете се подготвя вече за море- тема 4

• 30 144
  • 676
  •   1
Отговори
# 480
Cardy, след като докторите не са притеснени и бебето е ок, не се притеснявай. Първо тези измервания са относителни, хващат дължината на беден кост, обиколка на главата и тн и по това изчисляват колко трябва да е теглото. Да де, обаче нашия батко е с дълги крайници и излизаше бебе гигант, а се роди 4 дни преди термин 3340. Освен това моите с всяко следващо станаха по-малки 😂 Никъде не съм чела, че второто трябва да е по- голямо. Вървят така 3340-51см, 2998-49, 2992-48. Първото е мъж и две момичета после. Сега и тримата са от високите. При мен с каката все ми казваха, че изостава малко, но нямахчше проблем, роди се здраво бебе. Та мисълта ми е, че ако се развива бебчо и всичко е наред, не се притеснявай излишно.

# 481
  • до най-прекрасния мъж
chrissie-d, подаде ли документи за първо класиране? Срокът мисля е днес или утре. Ние тръпнем в очакване за 01.06 дали ще я класират. Хем знам, че трябва, хем не ми се иска да я пускам хич.

# 482
Подадох, да. И аз съм със смесени чувства. Първо желание е там, за където ти бях писала, да видим... С толкова кандидатствали за тази ясла направо ми се вижда невъзможно да я приемат, но опитвам да се настроя и за изненада, де 😁 и за второ се опитвам да се настроя, но имам някаква психическа бариера, издигната от безкрайно притеснение и не ми се ще да започвам бременност по този начин.
 Ах, ако можеше направо да се събудя с още двечки 🥰

# 483
  • София
Зори вече я записах на ясла, тръгва от септември. Финансово не ми излиза изгодно да я гледам до три, така че се радвам че я приеха. Пък втора бременност живот и здраве към края на лятото ще правим опити, че сега ни предстои ремонт на баня и кухня и някак не си се представям бременна сред майстори и прахоляк.

# 484
И аз записах Ирина на ясла. Няма как да в гледам повече от две години. От началото на октомври и двамата ги изсипваме в градината. Добре, че има батко, за да има точка повече. Иначе нямаше да я приемат. Хич не ми се връща на работа, ама няма начин. До тогава има още време. Сега заминаваме на море за два месеца, живот и здраве. После имам да взимам доста отпуск. Към края на годината ще трябва да се работи. Надявам се Ирина да се адаптира лесно, като батко си. Че напоследък е голяма ревла. Не дава никой, освен мен и баща й, да я бара. Дори бяга от бабите. Не говори още, освен да вика за всичко "О, не". Сега ще я пробвам да я уча на гърне. За сега я оставям няколко пъти, понякога върши нещо, повечето случай не.
И още сме на мъката със зъбите. За сега са почти 10. Излизат със зор и много рев. Но, не й пречат да си хапва.

# 485
  • София/Севлиево
И аз записах Росен на ясла,при нас места има бол,но пак се минава по каналния ред.Ще го пусна от ноември,пък ако боледува ще го спря.
Ходихме за 10 дни на море във Варна и си изкарахме чудесно.Явно си отглеждам още един плувец, защото все искаше в басейна (топъл 40 градуса на самият морски бряг,от сега търсим оферта и за септември,тази ММ още февруари я намери).

# 486
Моя господин не го приеха на ясла, сега се чудя какво да го правя от септември. Ще имам малко отпуска, но трябва да се върна на работа.
Още го кърмя, вода почти не пие. А отделно не иска да дъвче и не знам как да го науча, само да усети нещо различно от пюре и започва плюене и повръщане. Ако го излъжа с една лъжица и после край, яденето приключва. Със солетите само си играе и храни мен или кака си. Най-едрото, което яде е намачкан банан с вилица. Не знам как ще се справя, кака му дъвчеше от първия ден на захранването.

# 487
Моята дъвче като хамстер с предните зъби, че задни има на половина. Пробвай да му предлагаш нарязани на ситно плодове. Първо меки за по-лесно. Може пък да по помогне. Моята с двата зъба на година ядеше плодове, зеленчуците и бяха трудни. Моркова още и е.
Ирина не иска купешки пюрета и ще ми е много трудно да готвя лятото. Синът ми пък е обратно. Не яде месо, но в тези пюрета и да има ги изяжда. Но пък вода пие огромно количество. Не използва биберон, а шишета с биберон и през нощта само сменям пелени. През деня пие от шише със сламка.
И не яде с лъжица, а направо с ръце. И не иска да се научи. Приборите са за игра.

# 488
  • au bout du monde
И баткото и малкият тръгват от септември.  И двамата са готови според мен, дано да им хареса.

# 489
Благодаря на всички, включили се по моя казус🌷
Включвам се и аз по темите.

Малката е с 16 зъба отдавна, но като гледам май и последните кътници избиват. Още не съм махнала лигавниците, че тече като чешмичка.

Вода пие много. През деня от сламка.

Учим се на гърне, без особено голям успех.

Яде всичко, дъвче, яде и с прибори. Но не яде плодове и купувам плодови пюрета. Отдавна спрях да правя. Сега ще я мъча със сезонни плодове.

Не говори. Говори, но на бебешки, не млъква. Казва 2-3-4 думички.

Кандидатствах за ясла. Много се чудех, но сега не съжалявам. Вероятно ще я запиша, но няма да от самото начало, че бебето ще се родило.

# 490
Аз и преди съм писала, че малкия е на ясла от ноември миналата година. Единствени проблем към момента е боледуването, и че си водят болните деца там и дори след двуседмичен престой вкъщи на втория ден на ясла отново е със запушен нос.. Ако имате изпитани методи за повишаване на имунитета давайте насам, моляя!
Зъбите се показаха всички, без вторите кътници, но за тях четох, че излизат към 2,5 години и за сега отдъхваме, че бяха кошмар тия зъби.
И относно храненето, от месец някъде отказва почти всякаква храна, а преди хапваше всичко. Сега всичко на всичко яде плодове, кисело мляко и пържоли..

# 491
  • София/Севлиево
При Рос сега избиват наведнъж всички кучешки,но дори не разбрах,че са тръгнали,само дето се лигавеше и все пъхаше нещо в устата,иначе пълно спокойствие.
От суровите храни само ябълки и банани е пробвал,също маслини без костилки,но тях му ги режа на много дребно.
Като казвате,че пият по много вода горе-долу колко е? Росен напоследък пие по около 500-600 мл и повече и не знам дали не е твърде много (нали имах гестационен и все се притеснявам за малкия,а пиенето на много вода го свързвам с диабет,обаче пък изобщо не знам колко е нормално да изпива,аз вода много трудно пия до 1,5 л, единствено като бременна пиех по над 3 литра,но го отдавам на диабета).

# 492
Елисавета, около 1.3-1.4л течности е необходимия дневен прием при деца в тази възраст.

# 493
Ели, малката пие по 1.3 л миниум.

# 494
  • София
Абе чувала бях че при децата необходимият прием на вода е в пъти завишен на килограм телесно тегло в сравнение с възрастните, ама ме шашнахте сега с тия литри. Аз не знам колко изпива Зори, над половин литър е, но не знам колко. Още я кърмя, хем вече искам да спирам, че ми омръзва, хем с кърменето приспиването е толкова лесно, че откровено ме мързи да си го причинявам.

С гърнето нямаме успех до момента. Даже след един много упорит запек започна да изпада в истерия всеки път като види гърнето. Решихме този проблем като взехме друго гърне, а първото скрихме. На новото сяда, но за кратко и не върши нищо.

Общи условия

Активация на акаунт